Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 13.janvāris 2014, 19:04 | 9 komentāri | 3218 skatījumi

UZMANĪBU!!! Paaugstinātas ledus bīstamības periods

Ņemot vērā meteorologu prognozes, tuvākajā laikā gaidāms, ka Rīgas ūdenstilpēs sāks veidoties ledus, līdz ar to Rīgas Pašvaldības policija atgādina, ka 2013.gada septembrī stājās spēkā Rīgas domes 19.06.2007. saistošo noteikumu Nr.80 „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” grozījumi. Grozījumos noteikts, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors ar rīkojumu var noteikt paaugstinātas ledus bīstamības periodu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs, kad aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus. Par noteikumu neievērošanu ir paredzēta administratīvā atbildība - naudas sods līdz septiņdesmit vienam euro.

Savukārt, ja noteikumu prasību neievērošanas rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas dienests, policija, neatliekamā medicīniskā palīdzība vai citi speciālie dienesti tiek iesaistīti personu glābšanas darbos, paredzētais naudas sods ir no simt četrdesmit diviem euro līdz trīssimt piecdesmit euro.

Pērn, pirms Ziemassvētkiem dažās Rīgas ūdenstilpēs jau bija izveidojusies pirmā trauslā ledus kārtiņa, kuru kā zemledus makšķerēšanas cienītāji, tā bērni steidza izmantot izklaidēm, līdz ar to no 21.12.2013. ar Rīgas pilsētas izpilddirektora 19.12.2013. rīkojumu Nr.533-ir Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs tika noteikts paaugstinātas ledus bīstamības periods, kas joprojām ir spēkā.

Atpūtai pie ūdens, tajā skaitā makšķerēšanai, jāsagādā nevis satraukums un nepatīkami starpgadījumi, bet gan patīkamas emocijas, līdz ar to Rīgas Pašvaldības policija brīdina par atrašanos uz ledus paaugstinātas ledus bīstamības periodā un sekām, kādas var iestāties, kā arī aicina par bīstamības periodā Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā uz ledus pamanītajām personām jebkurā diennakts laikā informēt Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu, zvanot uz tālruņa numuriem 67518202, 112 vai 110.

Ar cieņu,

Rīgas Pašvaldības policijas

Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības

pārvaldes priekšnieks

Edgars Rudzītis

 
 
[9] Komentāri | dilst | aug
 
ymk
ymk :

Edgars Rudzītis (protams viņa padomdevēji arī!)..............................izcēlās.......................laikam tomēr nav vispusīgi un objektīvi izsvēruši visus par un pret pirms pieņem lēmumu. Žēl! Nav patīkama attieksme, kas visu viscaur aizliedz-izdomā sodus-vienvārdsakot "čakarē" vien...

13.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

RD pašvaldības policija beidzot ir sarūpējusi vēl vienu, bez dzīvojamo namu pagalmos novietoto automašīnu vadītāju bezpārkāpumu sodīšanas, ienākumu avotu - bļikotājus. Savāda pieeja - rūpējamies nevis par kārtību, nevis par glābšanu, bet gan par sodīšanu. Tātad nevis tiesiska, bet gan policejiska valsts mums jau ir izveidota. Tā turpināt kungi! un budžeti pildīsies griezdamies.

15.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
sasodic

Paldies Dievam, Ušakova lidzīgiem Kurzemē netikt pie teikšanas... Varēja tak vienkārši par glābšanu izģērbt, nevis par kāda subjektīva spriedēja iedomām. Un kas būs tas Eksperts, kurš noteiks kad ledus ir droš un kad ne? Vai cik tālu no krasta drīkstēs sēdēt????... Rīga nepaliek par Totalitārisma iemiesojumu?????

16.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
kutis

Baidos ka SC ar šādu pieeju zaudēs daudz balsotāju zinot Rīgas copmaņu vairākuma etnisko piederību.

16.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
koki
koki :

Cerams,ka nakamnedel atlaus doties uz ledus! Nu besi gaidit! Tapat jau ar vergu taustamies kur var vai nevar iet!

17.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
mefisto

koki :)))

liegums netiks nonjemts vismaz liidz maijam. (taa tantes pieturaa runaa) nu kaapeec domei meeriit ledu, domaat, atljaut, peec tam aizliegt? ja nu gadiijumaa domes atljautajaa periodaa kaads iekriit - ko lamaas? Nilu!!! taapeec droshaak i neljaut vispaar. taapeec samierinieties ar to, ka, vismaz shajaa domes sasaukumaa, riigaa uz ledus legaali uzkaapt nedriikstees.

17.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
koki
koki :

Paldies iepriecinaji!:( Mums Jugla uz apendiksa gan sez un nevienu policistu ne tuvuma neredz. Viens pat kanala pie ledusmalas sez un nekas. Pilniga cuciba!

18.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
koki
koki :

Ar veciem nospriedam ,ka sita cuciba ir genocids pret tautu! Ja lidz nakamas nedelas beigam sita lieta nebus atrisinata ,kads zaudes benki uz kura tik silti sez!

19.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
ATKUSNIS

ARĪ JŪRMALA IR NOTEIKUSI AIZLIEGUMU. KĀRTĒJĀ NAUDAS SLAUKŠANA

21.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager