Lielā Jugla pie Zaķiem 9. oktobrī
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Meteo.lv | 9.oktobris 2017, 13:07 | Komentēt | 1766 skatījumi

Hidroloģiskā situācija Latvijas upēs

Aizvadītajās brīvdienās gandrīz visās Latvijas upēs paaugstinājās ūdens līmenis. Daugavā posmā Zapadnaja Dvina (Krievija) – Polocka (Baltkrievija) aizvadītajā diennaktī netika novērotas būtiskas ūdens līmeņa izmaiņas, savukārt posmā Verhņedvinska (Baltkievija) – Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājās par 3-19 cm.

Daugavas baseina upēs ūdens līmenis galvenokārt paaugstinājās par 1-16 cm, tikai atsevišķos upju posmos pazeminājās. Daugavas labā krasta pietekās – Indricā, Dubnā, Aiviekstē, Lielajā un Mazajā Juglā ūdens līmenis paaugstinājās par 1-16 cm. Lielajā Juglā kopš 3. oktobra ūdens līmenis paaugstinājies par 283 cm (1. att.).

Daugavas kreisā krasta pietekā Laucesā ūdens līmenis paaugstinājās par 2 cm. Ūdens līmenis paaugstinājās Dubnas labā krasta pietekā Ošā par 12 cm, Aiviekstes labā krasta pietekā Pededzē par 3 cm un Lubāna pietekā Rēzeknē par 10 cm. Palienes joprojām applūdušas Aiviekstē, Lielajā Juglā pie Zaķiem arī applūdušas palienes. Ūdens līmenis pazeminājās Ogrē par 1-2 cm.

Gaujas augštecē netika novērotas būtiskas ūdens līmeņa izmaiņas, savukārt posmā Valmiera - Carnikava ūdens līmenis paaugstinājās par 2-10 cm. Gaujas baseina upēs – Tirzā, Vaidavā un Amatā ūdens līmenis paaugstinājās par 2-8 cm, bet Palsā pazeminājās par 2 cm. Salacā un tās baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 2-9 cm.

Ūdens līmenis paaugstinājās Lielupē par 5-21 cm, savukārt baseina upēs par 2-23 cm. Kopš 3. oktobra visvairāk ūdens līmenis paaugstinājies Bērzē par 176 cm. Ūdens līmenis Ventā paaugstinājās par 13-25 cm, savukārt baseina upēs par 11-12 cm. Ūdens līmenis Kurzemes ziemeļu daļas upēs Rojā un Irbē paaugstinājās par 16-31 cm, bet kopš 3. oktobra par 107-186 cm. Ūdens līmenis Bārtā paaugstinājās par 37-49 cm, kopš 3. oktobra par 222 cm (2. att.). Piekrastes mazajās upēs – Užavā, Rīvā un Durbē ūdens līmenis paaugstinājās par 32-73 cm, visstraujāk ūdens līmenis cēlās Durbē, sasniedzot palieņu applūšanas līmeni.

Ūdens līmeņa izmaiņas Bārtā pie Dūkupjiem un nokrišņu summa NS Rucavā

Tuvākajā diennaktī galvenokārt Latvijas upēs ūdens līmenis turpinās paaugstināties, atsevišķos posmos gaidāmas nelielas svārstības bez būtiskām izmaiņām. Lielajā Juglā līmenis lēnām pazemināsies. Saglabāsies applūdušas palienes Aiviekstes upes krastos.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager