CopesLietas.lv

CopesLietas.lv

Copes biedri

Profila datumi

  • Reģistrējies:
    14.jan.(2007)
  • Pēdējo reizi manīts:
    Šodien, plkst. 11:48

Pievienotie raksti blogā

Karpu cope ar zigriga montāžu

Lai piesaistītu karpu vietai un noķertu to, ir jāizmanto dažādas viltīgas montāžas, un viena no tādām ir zigrigs. Tas ļauj apmakšķerēt dažādus ūdens slāņus, un ar to iespējams uzrunāt pat pasīvu karpu. Karstās dienās ķerot karpas, makšķernieks vienlaikus saskaras ar vairākām grūtībām. Pirmkārt, karstums ir tālu no patīkamā laika. Otrkārt, skābekļa daudzums ūdenī strauji samazinās, kas atspoguļojas zivju uzvedībā. Vēl viens svarīgs faktors, kuru nevar ignorēt, ir liela copmaņu konkurence.
18.jūn.(2022), plkst. 20:32 | Pievienot komentāru | Lasīt vairāk »
 

Saulainā dinastija

Latvijas čempionātā spiningošanā no laivas piedalijās komanda, kas sastāv no 3 paaudžu dalībniekiem. Dēls, tēvs un vectēvs, kas par varenu komandu! Kā tu nonāci pie tāda komandas sastāva? Tas bija absolūti loģisks un organiskas izaugsmes process. Pats es jau sen makšķerēju, laikam 3–5 gados sāku – cik esmu skatījies vecās bildes, ar makšķeri rokās esmu no bērnu kājas.
17.jūn.(2022), plkst. 17:45 | Pievienot komentāru | Lasīt vairāk »
 

Zaķīša copes receptes

Draugi un kolēģi mani sauc tikai par Zaķīti, – stāsta fotogrāfs, AJ Studio īpašnieks Aigars Jansons. Viņa profesionālo māku es ievēroju jau 90. gadu otrajā pusē, kad konkursam Dienas Zivs Aigars iesūtīja savu 7,85 kilo karpas bildi, tik izteiksmīgu, ka zivs izskatījās vismaz pēc desmitnieces. Tagad Jansona prasmes augstu novērtē arī gardēži – gan Copes Lietās, gan savā recepšu lapā labuapetiti.
16.jūn.(2022), plkst. 16:36 | Pievienot komentāru | Lasīt vairāk »
 

Pildīta forele baltvīna mērcē

Restorānu recepte, kuru viegli pagatavot mājās, un tās autors ir Pēterburgas Pavāru asociācijas prezidents Iļja Lazersons. Sastāvdaļas: Forele 150 g spinātu 2 sīpoli 200 ml baltvīna Sarkanais kaviārs 100 ml saldā krējuma Eļļa Sviests Pipari Sāls Pagatavošana: Katliņā ieber vienu parupji sagrieztu sīpolu, ielej ēdamkaroti eļļas un liek uz plīts cepties. Pēc 5 minūtēm pielej klāt vīnu un turpina karsēt, ik pa brīdim apmaisot, līdz vīns ir nedaudz izvārījies un kļuvis mazliet viskozs.
16.jūn.(2022), plkst. 15:29 | Pievienot komentāru | Lasīt vairāk »
 

Kā ar negodīgiem makšķerniekiem cīnās Kanādā

Kanādas province Kvebeka ir viens no pasaulē atzītākajiem lašu makšķerēšanas galamērķiem. Līdzīgi kā Norvēģijas piekrastes upēs, arī Kvebekas upēs uz nārstu ienāk Atlantijas lasis. Upes, protams, tiek apsaimniekotas un tajās tiek organizēta licencētā makšķerēšana. Prieks nav lēts, kā jau tas lašu copei pienākas. Lašu migrācija uz augšu Kanādas upēs sākas vēlā pavasarī vai vasaras sākumā un turpinās līdz rudenim. Visu šo laika periodu laši uzturas upē līdz vēlā rudenī tie ir gatavi nārstam.
15.jūn.(2022), plkst. 22:25 | Pievienot komentāru | Lasīt vairāk »
 
 
 
Creative templates for Google Ad Manager