Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
...nu jau sākat reālu sviestu kult,, man kā lauku cilēkam ( veterināram, sākumizglītība), kas audzējis trušus, vistas, zosis, pīles, kazas, cūkas nobarošanas buļļus, un piena zivju !!
Jon-Hill, 29.jūlijs 2025, 19:30

Tā jau šodien ir, turēt suķi un barību iepirkt ir lohatrons :D Jābūt pilnam ciklam, lai lētāk izspruktu. Tas nozīmē druva graudiem, kartupeļiem, saknēm; pļavas lopiem, kur rodas vājpiens un sūkalas. Vistas labi var iztikt bez, pa svētkiem tik ko iedot ;)
Ja tas viss ir, pieminētie 4.50 ir normāla cena. Tā jau nav karbonāde, bet puscūcis ar visiem kauliem un ādām.
29.jūlijs 2025, 23:21 | links
 
vitenahemots [Vakar]: Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)

H20, 29.jūlijs 2025, 07:02


Par mazkalībreni pie saviem senčiem nekad neesmu dzirdējis... Vairāk izklausās, pēc, kādām tieksmēm...
Parasti, lielākus lopus, teļus un cūkas, iepriekš, profesionāli ar vienu "kuvaldas" sitienu apdulināja, tad ar labu vācu durkli nonāvēja...
Mazākus lopus, kazas un aitas, ar mīlestību apmānīja, un, ar to pašu labo vācu durkli nonāvēja...!?
Cik atceros saimnieks bij zemessardzē. Un pat automāts šiem bij. Protams tagad arī visi lopi sen jau vairs nav. Uzcēla gateri, lai cita nodarbe.
29.jūlijs 2025, 23:03 | links
 
...nu jau sākat reālu sviestu kult,, man kā lauku cilēkam ( veterināram, sākumizglītība), kas audzējis trušus, vistas, zosis, pīles, kazas, cūkas nobarošanas buļļus, un piena govis sāk besīt !
Pie šodienas degvielas un elektrības cenām par 4,5 eu kg. dajebkādu gaļu tirgot var pilnīgs mecenāts, vai kukūmens!!
Ok, te copmaņu portāls,,, tad zināšanai,, lai līdaķis paaugtos par 1 kg. šamam ir jāapēd 10 kg zivju !!
Tas pats attiecas ur zīdītājiem un ja paņemsiet kalkulatoru un paskaitīsiet, cik maksā apstrādāt zemi izaudzēt kartupeli, labību, patērēt malku un elektrību, lai izaudzētu to suķi līdz bekona svaram !!! Nemaz nerunājot par to, ka esi piesieC pie tām astēm, neredzi, ne copi, ne Jūrmalu !!
Es te par tiem. mazajiem, ne lielsaimniekiem, kur algoti darbinieki, lielplatības.... un nekur neliksies arī ķīmija, kas to gaļiņu padara, par lielveikalu produktu !! Ipio !!
29.jūlijs 2025, 19:30 | links
 
Veikalā parasti īsta lauku cūciņ nav un nebūs.Pie paša saimnieka jāpērk,ja tāds ir pazīstams.Parasti vairāk tādam saimniekam par +-3gb. gadā vairāk nav uz kaušanu.Līdz ar to kāds tirgus,kādi veikali.Es paņemu pusi,ja ir,ja nē,tad ceturdaļu.Tādas nav ne tirgos,ne veikalā.PS.- 4,50 /kg.

Viesturs2, 29.jūlijs 2025, 18:11



Tam cūciņas saimniekam tiešām jābūt zināmam...! Jo, pretējā gadījumā var iznākt, kā ar tiem Latvijā audzētiem kartupeļiem, kuri vārot katlā uzpeld, kā pelmeņi, un atdzisuši, vispār, nav ēdami... Nereti, saimniekam ir izdevīgāk stādīt smukās Eiropas šķirnes, kas labi aug, labi izskatās un neslimo!
Tāpat ar cūciņu, kāda suga- šķirne, ar, ko baro...!?
29.jūlijs 2025, 19:12 | links
 
Veikalā parasti īsta lauku cūciņ nav un nebūs.Pie paša saimnieka jāpērk,ja tāds ir pazīstams.Parasti vairāk tādam saimniekam par +-3gb. gadā vairāk nav uz kaušanu.Līdz ar to kāds tirgus,kādi veikali.Es paņemu pusi,ja ir,ja nē,tad ceturdaļu.Tādas nav ne tirgos,ne veikalā.PS.- 4,50 /kg.
29.jūlijs 2025, 18:11 | links
 
Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)

H20, 29.jūlijs 2025, 07:02



Par mazkalībreni pie saviem senčiem nekad neesmu dzirdējis... Vairāk izklausās, pēc, kādām tieksmēm...
Parasti, lielākus lopus, teļus un cūkas, iepriekš, profesionāli ar vienu "kuvaldas" sitienu apdulināja, tad ar labu vācu durkli nonāvēja...
Mazākus lopus, kazas un aitas, ar mīlestību apmānīja, un, ar to pašu labo vācu durkli nonāvēja...!?
29.jūlijs 2025, 17:26 | links
 
Par sākto tēmu- gaļu nepērku vispār, tā man ap māju staigā. Ar antibiotikām piepumpētās vistas neēdu. Tikko samalta mežacūka.

Bebrs, 27.jūlijs 2025, 18:18




Mežacūka ir baigi forši! Bet, vai vedi gaļu uz ekspertīzi!? Ar mežacūkām var baigi ieberzties nepatīkamās slimībās, it īpaši, maltā gaļa, ja to izmanto kotletēs, vai mērcē, ar nepilnīgu izkarsēšanu.
Senāk, kad gājām medībās, pirms ekspertīzes, vakara galdā likām un mielojām tikai mežacūkas šmorējumus un sautējumus...!?
29.jūlijs 2025, 16:55 | links
 
Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)
29.jūlijs 2025, 07:02 | links
 
egilss
Kad mēs tirgojām gaļu un kūpinājumus, loģiski cena bija augstāka, ar maksimu nekonkurēsi, bet cilvēks, kas to nopērk, uz maksimu vairs neiet. Tas arī ir galvenais, Diemžēl ir kontingents, kas neatšķir garšas un citas īpašības un kam visu nosaka cena.
Ekonomikas likums, par lētu naudu labu mantu neuztaisisi.

Pastāsts no kontigenta :),kurš ir audzējis pats cūkas...kupinājis un kūpina gaļu,zivis ar malku ( neviss ar šķidrajiem dūmiem vai kā viņus tur pareizi sauc).Šancē kolēģi pastāsta,ka jaunatvērtajā bodē labu,labā cūkgaļa tirgojas...cena augstāka kā mahimās,toties esot gardāka.Saslavētajā bodē nopirku gaļas kluci.Sagriezu priekš gulaša un uz pannas virsū...ak tu dieviņ...tāda pati,balta putu zampa nāk ārā,kā no mahimas gaļas.Piemetu ixsu pie deguna :)...ekonomika visprostākā sanāk...kāpēc jāmaksā dārgāk par to pašu apsipienu :)...nekā personīga...tikai bizness !:)
29.jūlijs 2025, 01:01 | links
 
Ko darīt ja pēkšņi vairs nedarbojas mana cope aplikācija? Mēģināju dzēst, un lādēt pa jaunu , tāpat uzkaras
28.jūlijs 2025, 22:19 | links
 
Tomas, baltajā mājā un arī stends tirgū.
Snipiens jau pareizi saka, ka nevar zināt kā katrs audzina cūku, un vai var ticēt ko stāsta.
Tas laikam pat nav svarīgi.
Jāpiebilst, ka tirgum ražojot, nevar audzēt cūku gadu. Tas būs bankrots, bet var visu sabalansēt.
Kad mēs tirgojām gaļu un kūpinājumus, loģiski cena bija augstāka, ar maksimu nekonkurēsi, bet cilvēks, kas to nopērk, uz maksimu vairs neiet. Tas arī ir galvenais, Diemžēl ir kontingents, kas neatšķir garšas un citas īpašības un kam visu nosaka cena.
Ekonomikas likums, par lētu naudu labu mantu neuztaisisi.
28.jūlijs 2025, 21:00 | links
 
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.

egilss, 27.jūlijs 2025, 18:42


Tāpat mēs klāt neesam stāvējuši tām bio-eko-naturliš :) barotajām cūkām, pie siles.Kādreiz mājās cūkas baroja ar vārītiem kartupeļiem,runkuļiem,ēdienu atliekām no ēdnīcām ,utt.Tagad diez vai,jo kartupeļu lauku tik pat kā naf.Mājās cūkas audzēja 100kg. pa gadu...tad tā bija gaļa.Tagad ēdam kuij viņ zin ko,bet it kā jau masveidā pie Pētera dēļ tā neiet.Prasīsi vai bio-eko-naturliš...protams!:)Prasīsi vai tie kartupeļi ir adretta...jā :),lai arī redzu ka nav.:)RIMI biju akujā par kartupeļiem...izcelsmes valsts Zviedrija un Grieķija.Tādi laiki,tādi laiki...tāpēc citreiz cena nosaka visu,jo ticēt tāpat nevienam nevar...nekā personīga...tikai bizness!:)
27.jūlijs 2025, 21:11 | links
 
Kur Jelgava ir noperkama
27.jūlijs 2025, 19:08 | links
 
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.
27.jūlijs 2025, 18:42 | links
 

Par sākto tēmu- gaļu nepērku vispār, tā man ap māju staigā. Ar antibiotikām piepumpētās vistas neēdu. Tikko samalta mežacūka.
27.jūlijs 2025, 18:18 | links
 
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D

Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.

Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.

Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.

Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.

Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.

Kurzeme Bekons? RGK?

YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.

RaimisD, 27.jūlijs 2025, 15:57
27.jūlijs 2025, 17:24 | links
 
Bebrs [27.jūl]: Tak var nopirkt arī mājās audzētu cūci, tik tad parasti jāpērk vismaz puse vai ceturdaļa no cūkas
Tak privātie arī grēko. Tas zivju kombikorms ir efektīva lieta – maksā stipri lētāk nekā kartupeļi, bietes utt.
Cūķis labi aug, pieņemas svarā, daudz vitamīnu, mazāk slimo. Vienīgi gaļas garša tāda pretīga.
Ja nav jāēd pašam – tad pofig.
27.jūlijs 2025, 17:12 | links
 
Sadala pa frakcijām, zupai, karbonādei, samaļ kotletēm, iepako vakumā un saldētavā iekšā. Krājumi ziemai vai X stundai gatavi
27.jūlijs 2025, 16:56 | links
 
Tak var nopirkt arī mājās audzētu cūci, tik tad parasti jāpērk vismaz puse vai ceturdaļa no cūkas
27.jūlijs 2025, 16:54 | links
 
Gribi garšīgas kotletes, pērc gaļu ar treknumu un mal mājā.
Labu cūkgaļu lielveikalā nenopirkt.
27.jūlijs 2025, 16:45 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager