Isak sakot, ieks www.ss.lv sadalja atputa-turisma inventars ir tris piedavajumi ar kupinatavam cena 130-140 ls, izskatas loti labi, nav verts pasm cakareties, vieglak nopirkt un lietot manuprat, ka neka manta ir gandriz visam muzam
Apssījos cena laba bet es vairs nevienai kūpinātavai uguni cauri nelaidīšu Tikai karstumu un dūmu Šai kūpinātavai vajag izlaist skursteni caur ārpusi un būtu tuvu ideālam Durtiņas ērta kontrole U.t.t
labāk taisīt no nerūsējošā tērauda, neizdegs tik ātri...a kā taisīt - tas atkarīgs no tehnoloģijām kas tev vai tavai darbnīcai pieejamas - var būt ar bīdāmu vāku, vai bīdāmu sānu. iekšā vajag resti uz kājiņām, to var uztaisīt no vecas grila restes - nogriež vajadzīgā izmērā un noloka kājiņas
Paldies par atbildēm,sevišķi Bums. Vēlviens jautājums,kādai kastei jābūt un kā aprīkotai. (nedomāju izmēru,tas protams pēc krāsns mutes)Piedodiet,ja uzdodu stūlbus jautājumus! :)
ko jūs veči uz to hi-tech krituši...infrasarkanie termometri, vilkmes regulatori, automātiskais kurināmā padevējs u.c. :))) žāvēšana ir daudz senāks ēdiena gatavošanas veids kā piem. vārīšana, tāpēc vajag visu pa vecam darīt :)
es teikšu tā - kastē kūpināta protams arī ir ok, ja ar ceptu salīdzina, tomēr mucā kūpinātai ir cits smeķis.
man vēl no krievu laikiem ir mazā tūristu kūpinātava - ņerž kastīte 20x40x10cm, apakšā alkšņa skaida un uz restītēm zivs, 1 zivi var nokūpināt. pagājšvasar uzzīmēju un pasūtīju lielo tūristu kūpinātavu - 50x50x20cm, pa 40ls uztaisīja. ir ok, bet bik ventilācijas caurumi jāizurbj.
spura! tev vajag nevis termometru, bet vilkmes regulatoru un tad nebūs jāsēž klāt visu laiku. tas arī meklējams santehnikas veikalos un ir līdz 90 grādiem.
Bez problēmām tikai kūpināmai kastei jābūt tādam lielumam ,lai Tu varēt iebāzt cauri krāsns durtiņām Vislabākais būtu visu ievietot tikko izkurinātā krāsni process būs ātrs un vienmērīgs Mazā daudzumā un kad negribās kurināt lielo mucu šo procedūru veicu kamīnā Nav ne smakas ne drazu viss čiki briki :DD
Bez problēmām tikai kūpināmai kastei jābūt tādam lielumam ,lai Tu varēt iebāzt cauri krāsns durtiņām Vislabākais būtu visu ievietot tikko izkurinātā krāsni process būs ātrs un vienmērīgs Mazā daudzumā un kad negribās kurināt lielo mucu šo procedūru veicu kamīnā Nav ne smakas ne drazu viss čiki briki :DD