Reņģe želejā
Reņģēm nogriež galvu pārgriež pa muguru un izvelk asaku Ja vēlas drusku uzsmērē sinepes , apsāla .Abas pusītes saliek kopā apvārta miltos un cep eļļā .Atdzesē aukstas.
Želeja
1.Uz 200 gr ūdens ņem 2 tējkarotes želantīna./iepriekš izmērcē/ pievieno ½ sīpolu ,piparus sāli ,nedaudz cukuru.
2.Ūdeni ar sīpoliem un garšvielām uzvāra .Pēc tam apmēram 2-3 min pievieno izkausēto želantīnu ,mazliet pielej etiķa esenci apmēram ½ tējkarotes
3.Atdzesē un līdz ko sāk recēt lej virsū izceptajām reņģēm
Vislabāk reņģes ievietot mazos un lēzenos traukos un pārliet ar marinādi.
14.marts 2011, 21:03 |
links