Makšķerēšana jūrā

Aivars3088.Ķeras uz nakteni un garneli ari,bet pa nakti.
20.augusts 2011, 20:32 | links
 
uz ko tie zuši ķeras nekad tādus neesu makšķerējis?
20.augusts 2011, 19:34 | links
 
Slapinators un japāņu tūristi/fotogrāfi (zibens) vakar vakarā bija ne pa knapam. Uz balkona lūkojos jūrā un tieši tā arī nodomāju: vai tad Rolis šovakar tādā zušu laikā mājās sēdēs. Uzminēju.. nesēdēja :):)
Radagabals vakar vakarā vienu glumo dabūja. Tātad - glumie ložņā :)
20.augusts 2011, 09:12 | links
 
Tu pat nevari iedomāties kas par slapinatāju bija atnācis, pirmo reizi laikam sajutos mazs kukainītis kuram vēl cenšās iespert zibens :))) Tas bija gan kaut kas labs copenes galā, grūti pateikt kas tas varēja būt- no taimiņā līdz zutim tās domas iet ;)) Var jau būt ka kaut kas banāls- kāds labs breksis piemēram , tur apgrozās milzum daudz zivju, tieši tajā vietā esmu viskaut ko vilcis ;)) Vienreiz tur uz brekšu baru trāpīju sēžot pirms tumsas uz zušiem, kādi 20 kg bija, nāca pat pa divi uzreiz ārā, bet tā jau protams reti kad gadās.....
20.augusts 2011, 00:25 | links
 
Nu, Roli, ja es būtu līdzās, tad nelaistu gan tevi prom dēļ slapinātāja:)) Bet, kas tev bij pieķēries...jūra ir laba ar to, ka glabā noslēpumus..:DD
20.augusts 2011, 00:11 | links
 
Vēl īsti nevaru atjēgties no šodienas piedzīvojumiem :)
Pa dienu satiku savu kaimiņu, kuram stāstīju savus stāstus par zušu ķeršanu, šis arī bija necik sen bijis un ar skābu gjīmi stāstīja kā viens nezvērs(galvoja ka zutis) šim 0,18 pīto auklu pārplēsa- it kā jau nopietns vīrs , bet vairāk pēc copmaņu stāstiem izklausījās :)
Tad nu es šovakar devos pats uz jūru, it kā prognozes lietutiņu arī solīja, laicīgi jau visus papīrus un signalizācijas pultes ieliku celefāna maisiņā :)) Netālu no savas copes vietas satieku bijušo kaimiņu, kas tur ir biežs viesis- tā kā jūra bija uzbangota un no jūras nāca melna tumsa virsū, šis vairāk sliecās mest līkumu un iet mājās....Arī pārmeta ka es pēdējo reizi esot pa atri mājās aizskrējis, ka pēc manīm 3 zušus esot dabūjis , kopā 4 ....Es nu devos tālāk, uz vienu vecu , bet aizmirstu vietu- kad iemetu otru grunteni pirmo jau purina un galā ālants ! Tad nu sāka gāzt un vējš kā 1905 gadā :)) izmirku līdz vīlei- tajā briesmīgā gāzienā vēl plaķi izvilku un kamēr šo velku otra makšķere sāk intensīvi liekties ūdens virzienā un galā ir , un ir kaut kas baigi labs , pāris metrus pavelku es, tad pāris šis uz sāniem , kādu minūti stīvējos, bet bija lielais pļurkš :))Kas tas bija, vells viņu zina, tad vēl pāris plaķi un butīte, tikai es biju jau izmircis tā ka zābaki jau bija līdz pusei ar ūdeni :)) tā nu devos mājās-slapjš un zivju piesmiets ;))
19.augusts 2011, 23:50 | links
 
ovišu pušē nav kāds bijis būtēs?
19.augusts 2011, 16:19 | links
 
Izstāstiet, kā un ar ko makšķerē butes jūrā no laivas un ko vēl un ar ko var makšķerēt no laivas rudenī...domāju ar grunts tipa makšķerēm???
19.augusts 2011, 12:50 | links
 
Bute vēl kaprīza. Pirms kādas ned., kad nedaudz iepūta ZR-Z vēji, tad bija - gan lielākas, gan sīkākas, pēc saulrieta 15-20 gab. varēja salasīt.
Tagad lielākoties pavāji D-DR vēji, ūdens siltāks, bute nenāk pie krasta. Šonedēļ pāris butes katrā copē, bet lādzīgas - 500-600 gm.
Tas viss rajonā Liepāja-augšpus Liepājas.
Jāgaida nākamnedēļa, kad būs pārpūtuši gaidāmie vēji.
19.augusts 2011, 11:59 | links
 
Sveicināti,kā ar būtēm,vaikaukas jau sāk piekosties ar?
19.augusts 2011, 09:29 | links
 
nu tad rītvakar laikam būs jātaisa kārtējais piegājiens,līdz šim pagalam neveiksmīgi....,bet gan jau būs :)
18.augusts 2011, 21:48 | links
 
Tur kur es dzīvoju vārdu plaudis neviens nelieto un iespējams daudzi nemaz nezina , kas tā par zivi, ta vietā lieto vārdu breksis . Ķer jūrā viņus tikai praktiski pašā Liepājā , jo tie viena daļa iziet ārā no ostas un vasarā uzturās gan seklumos gan dziļumos. Nu jau kādu mēnesi butes manā pusē nav manītas ne lielas ne mazas (izņemot dažus gadījumus), lielākā nelaime ir pliči(plaķi) kas nograuž visu kas ir ēdams :)) Breksi tŗāpās praktiski katru reizi sēžot uz zušiem , citreiz pa 5 un vairāk gabaliem vienā reizē un izmēri arī ap 1kg un spēcīgi uz augšu- bet tas arī kā kuro gadu . Uz zušiem parasti ņemu divas ēsmas garnele un tārpi , uz garnelēm kaut kā tomēr lielāki eksemplāri ir trāpījušies, zušus var ķert arī no krasta - principā tagad šis aktīvi uzbarojās pirms ziemas miega ....
18.augusts 2011, 20:41 | links
 
Roli-ja precīzi tas bija Plaudis, jo bija jau kļuvis tāds iekš bronzas nokrāsas.Cik noprotu luielākus brekšus, kas mīt jūras apkaimē dēvē par plaužiem, bet nu, katram makšķerniekam savs lexikons. Vietas izvēle-tu domā tālāk no jūras??? Jo kā jau teicu tuvāk jūrai mazās butes nograuž ēsmu nespēj ar viņām cīnīties. Vai zuši ķeras arī uz garneli-vai tomēr labaki ir nakteņi??? Nekad neesmu speciāli sēdējis uz zuti, gribētos pamēģināt!!!
18.augusts 2011, 17:41 | links
 
Plaķis tas ir plicis, tādus uz 2 kg vari droši rekordos pieteikt, laikam tas būs bijis Tev breksis. Plaķi un brekši tā man ir vienkārši piezveja ejot uz zuti, kaut gan var speciali arī šos ķer. Praktiski šie ir katru reizi ejot uz copi, ja uzliek mazākus āķus var kilogramiem šos vilkt, tikai jāzina vieta kur un kad ....Bez tā visa trāpās arī vimbas, pa retam kāds ālants, pat raudas.
18.augusts 2011, 15:36 | links
 
Roli-pastaasti labaak kaa tu tos plakjus zvejo, man viens taads ap 2Kg piekjeeraas uz bushu sisteemas, uz garneli, bet es taa visu laiku praatoju, ka taa droshvien bija taada bobene. Pavadinjai droshi vien jaabuut tievaakaakai un eesmai arii citai. Pietam ir taada lieta ka taas mazaas butes nepartraukti nograuzj eesmu...???
17.augusts 2011, 22:19 | links
 
kas ar pleksti notiek?
17.augusts 2011, 21:52 | links
 
Starp citu:Spožie jau gar piekrasti sāk rosīties.Esot manīti ari upē.
16.augusts 2011, 11:12 | links
 
urmaas, sapratu..:)))
Paldies.

...kad jūra līdz ceļiem tad jau tālu var iemest..D)
16.augusts 2011, 08:39 | links
 
Šovakar vienu maziņu zutīti izcīzēju, vēl bija pāris plaķi...Njā, skatdrībai iepriekš rakstītājiem, strimala (reņge) nav brētliņa.
16.augusts 2011, 02:53 | links
 
ko ta man ierakstīt? es tik sēdēju un skatījos kā prō ķer zivis :D
16.augusts 2011, 00:40 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager