Makšķerēšana jūrā

Liepger- rīt viss izskatās cerīgāk, grundulis jau ir sagriezts :)
24.augusts 2011, 18:36 | links
 
Man šķiet,ka ūdens pa siltu,tāpēc bute nenāk pie krasta. Jāgaida pirmās salnas un "pareizie" vēji ;)
24.augusts 2011, 18:35 | links
 
Mazāk nekā 0.03 FPQ, laikam pašvaki :)))
24.augusts 2011, 17:49 | links
 
Vakar virs liepajas 7 kati 2 butes no 22 00 - 00 30
24.augusts 2011, 17:35 | links
 
Liepāja,moli.
Tākā šogad esmu sācis aktīvāk iepazīties ar zivīm,ir daži jautājumi. Gribas aizlaist uz moli paprovēt kko noķert. Agrāk tēvs ar laivu brauca rudenī ķert līdakas kkur starp moliem,kā ir tagat? ir tur kkas tam līdzīgs? Un vispār cik saprotu cope tur sāksies tikai septembris,oktobris. Bet tagat vispār tur kkas grib apēst āķi vai vizuli???

Netēmēju uz konkrētu zivi,vnk gribas tur pavadīt dienu ar vienalga kādu rezultātu,jo man tas ir 5km attālumā no mājām...
24.augusts 2011, 14:39 | links
 
par tirgu tas jau sen ir mīts, kas netic, lai pats aiziet paskatās...tur ēdamu zivu NAV...sastāvējušies, apkaltuši, iesmirduši līķīši par ārprātīgām cenām...labi, reizēm var kādu reņģi vai dzīvus ņēģus paņemt...vai arī atdzesēto lasi maximā, bet tur ar jābūt veiksmei, lai puveklī neiegrābtos...

man ļoti garšo zivis, bet diemžēl vioenīgā iespēja tikt pie svaigas zivs ir iet copēt...vai pirkt maximas karpu :((
24.augusts 2011, 14:11 | links
 
Asaku visvieglāk un lētāk var tirgū dabūt :D
Pārsvarā jau cope i domāta sirdij nevis vēderam- ja paveicas, tad arī i ko uz pannas likt.
24.augusts 2011, 14:06 | links
 
Liepger - tas jums, a mums rīdziniekiem 200km uz vienu galu jārullē...un pirms tam jāpielabinās JūrasMātei, VējaMātei un CienMātei un braukt ir forši, bet gribās arī kādu asaku...

Ar CienMāti katram pašam jātiek galā, kā jūtas VējaMāte var uzprasīt windguru, a vot kāds prāts JūrasMātei - to tik forumā var izlasīt :))
24.augusts 2011, 13:57 | links
 
Roli, Daddy_j: Taisnība, piekrītu:
- kā iepriekš minēju - mums, jūras malā dzīvojošiem tas nav sāpīgi - aizgāju makšķerēt - bija zive=forši, nebija=Ok, būs citreiz. Citādāk tas ir copmaņiem, kam tālu jābrauc.
- es vispār copi uztveru kā relax, man patīk 2-3 vīru kompānijā makšķerēt, atlaist kādu joku, varbūt kādu cepumu nedaudz (bet samērīgi, kas gand arī ir subjektīvs jēdziens :) ) iekost, ja situācija atļauj. Tieši tā, kā daddy_j par to saka.
- jā, reizēm patīk arī vienam pēc darba līdz jūrai noskriet, izvēdināt galvu (pēc nefiziska darba dienas). Kas ta man - tuvākās jūras copes vietas pārsimt metru no mājas.
- pareizi, Roli, ticamības moments ir īstais rādītājs - tas nāk ilgtermiņā.
- man pa lielam arī vienalga, cik kur katrs ko noķēris - man pietiek ar to, ko pats sadabūju, ja sanāk/māku un Jūras Māte uzsmaida. Kā augstāk tepat minēju - man patīk pats process, veids, kādā izvēdinu galvu.
- iepriekšējie ieteikumi par to loma objektīvo novērtējumu, lai statistika skaidrāka tiem, kam patīk ar to ņemties. Jā, man arī patīk palasīt atskaites, ja nu tādas ieliktas, un tad nu ir jaukāk tomēr lasīt precīzāku atskaiti nevis "bla-bla".
24.augusts 2011, 12:12 | links
 
Girt- man godīgi sakot arī tas ir vienalga, ja kāds grib , lai cepjās, arī ieviešot kādu mērvienību, būtību jau nemainīs, mēs tak varējām ierakstīt ka vakarnakt Tu spaini ar butēm, zušiem saķēri :) Ticamības moments ir mūsu pašu ziņā, ar laiku šāda tāda reputācija pielīp jau katram...
Arī ātrums 4 butes stundā neko neizsaka- kā jau vakar teicu esmu 15 butes noķēris, bet vidējais svars sanāca katrai 500 gr . Vieni sarakstīs forumā , ka baigās butes nākušas pa 4 uzreiz, ja neredzētu pats ar savām acīm cik lielas ir tās baigās butes , padomātu ka tik tiešām cilvēks ir ko jēdzīgu pa nakti savilcis :)Pie tam es stingri zinu , ka vismaz mēnesi mūsu pusē nekādas "baigās'" butes nebūs, pirmāk sāks ņemts Kurzemes augšgalā....
24.augusts 2011, 11:51 | links
 
Liepger - kopumā visam Tevis teiktajam piekrītu, un papildināšu, ka tumsā skatīšanās uz jāņtārpiņu kāta galā liecina par zināmu apmātību :D

normāli veči tumsā samet, sanāk bariņā, izstāsta pa aņukam, iemet, tad izklīst, izvelk, samet...un tā pa riņķi ik pa 20 min :)
24.augusts 2011, 11:41 | links
 
Roli: pa lielam jau lielai daļai ir vienalga, tas ir OK :)
Šīrīta komentāru "suns aprakts tur", ka reizēm vīri atskaitēs min kaut kādu daudzumu, kas būtībā neko neizsaka, un tad rodas citu copmaņu tādi kā neticības izteikumi vai kā citādi.
Paši te reizēm forumā viens uz otru "uzvāramies", tad atkal runājam, ka "davaitje, zhit družhno" (kot Leopold), un nav forši forumā vienam otru aplikt. Tā kā nāk rudens, un bušu copes atskaites ar katru neizbēgami aktualizēsies, tad mēģinām no tiem nevajadzīgajiem "cepieniem" izvairīties.
24.augusts 2011, 11:40 | links
 
Daddy_j: Jā, atceros zive/lv par fepiķi. Kā reizi, ar savu garo komentāru par loma novērtējumu netieši vedināju kolēģus to atcerēties un trāpīju ar' :)
Ok, sliktā lieta (manuprāt) ir tā, ka Tu / es to atceramies, vēl daļa copmaņu atcerās vai te palasīs / iegaumēs. Bet, kad šajā foruma sadaļā paies pāris lapas uz priekšu, tad nebūs 100% visu lasītāju/rakstītāju, kuri par fepiķi atcerēsies (kas tas ir, un galvenais, kā to rēķināt). Turklāt, ne visiem ir laika, patikšana un vajadzības "matus skaldīt" tik sīki. Jo jāņem vērā, ka bušu cope bieži ir arī patīkama ekskursija vai plezīrs ar neretu cepuma graušanu, pēc kā sīki skaitļi un aprēķini galvā vairs nav aktuāli :) Tādēļ kā alternatīvu objektīvas loma precizitātes labad, vismaz rekomendēju atskaitēs to kopējo laiku/kātu skaitu/zivju skaitu minēt (3 parametri, kurus nav tik grūti atcerēties. Pēc tam - kurš grib, lai pats rēķina).
24.augusts 2011, 11:33 | links
 
Labi ka es neesmu latvietis, bet tīrs Liepājnieks :)
24.augusts 2011, 11:30 | links
 
roli - un nemaz neskauž? atvaino vecīt, bet tad tu neesi īstens latvietis... :DD
24.augusts 2011, 11:23 | links
 
Man kaut kā vienalga ko, cik, kāds, kur noķer :))
24.augusts 2011, 11:18 | links
 
liepger - savulaik zive.lv norunājām, ka bušu copi varētu raksturot sarptautiskā mērvienība "Flounder Per Quarter" vai FPQ vai latviski - fepiķis.

Viens fepiķis nozīmē ar 1 kātu, 1 bute katrās 15 minūtēs, vai 4 butes stundā, vai ar 4 kātiem stundā 16 butes. FPQ=Butes/Kāti x Stundas x 4

tb tevis minētā copes intensitāte ir 17/7x4x4=0.15 fpq tb tukšpadsmit :)
24.augusts 2011, 11:10 | links
 
Raimooo: Jā pilnīgi piekrītu par aukstajiem ūdeņiem un vēja virzienu. Turklāt, parastie ikgadējie novērojumi (tiesa, gadās reti izņēmumi) arī to apstiprina un parāda, ka butes no krasta sāk ķerties virs Ventspils, tad pakāpeniski uz leju, sekojot aukstajiem ūdeņiem. Liepājas apkārtnē butēm parastais ķeramlaiks ir oktobris līdz pirmajiem saliem.
24.augusts 2011, 11:08 | links
 
Jā, vakar vakara mēģinājums apgūt jaunus zvejas laukus Liepājas apkārtnē bija neveiksmīgs - glumie nepieteicās. Saka jau, ka sliktam dejotājam šis tas reizēm maisot, bet vienalga - vakardienas copes klusumu (=zivju netraucētu kātu vērošanu :) ) gribējās norakstīt uz tā brīža ūdens fizikālajām īpašībām. Paldies, Roli, par kompāniju un padomiem!
24.augusts 2011, 11:02 | links
 
Liepger, pilnībā piekrītu tev. Ja kāds 3 vai 4 cilvēku kompānijā aizbrauc uz 2 dienām, pie jūras atpūsties un paķert pleksti tad 32 gab. ir diezgan slikts rādītājs.

Esmu pats novērojis, ka butes lielākā skaitā un izmērā augusta beigās parādās tikai tad, kad riktīgi iepūš Z vai ZR vēš un ienes aukstos ūdeņus piekrastes tuvumā. Pagaidām ūdens vēl ir salīdzinoši silts un par 2-4 butē stundā, nekas prātīgaks nav.
Pie tam, lai arī izskan apgalvojumi, ka Plekstes ir biezas, man personīgi nekas prātīgs nav trapījies.
Tas V-pils pusē.

Dzirdēju, ka savādāk esot ar laivu, bet tas ir cits stāsts.
24.augusts 2011, 11:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager