Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Jā,,,,,,,, redz ērgli - - nekā man nepaliek ...... :(((( Bet ņemot vērā esošo ekonomiskosituāciju arī brālītim pildspalva nemaksā 0,10 Ls bet gan 5 Ls.
Godīgiman tas ir noriebies -gribu no 100 Ls samaksāt 10 Ls un mierīgi braukt uz copi .Un copē copēt,mājās spēlēties ar bērnu ... nevis domāt shēmas .
1.septembris 2011, 13:32 | links
 
Un nolaižot IIN no algas neko nedotu, jo ne jau biznesmeņi sev algās izmaksās naudu, bet gan dividendēs. Jo algu nodokļi vispār ir laupīšana, sevišķi ja ņem vērā ko mēs dabūnam pretī.
1.septembris 2011, 13:26 | links
 
eergli kaunies, iet politikā un nezināt kā rēķina elementāro matemātiku. Ech vot tādi nu mums tie politiķi. Labi došu bezmaksas matemātikas stundu.
tātad biznesmenis Bralitis nopelnija 100ls no micuka par teiksim kaut ko.
1. no 100 Ls Bralitis atdeva valstij 22%PVN kas ir 18.03ls. Palika viņam 81.97 tīrā peļņa jo pieņēmu, ka Brālītim nebija nekādu izdevumu uz šo darījumu un izdomāja viņš šos 81.97 izņemt kā dividendes.
2. No šiem 81.97 Brālītis samaksāja 15% UIN kas sastādīja 12.30 Ls un palika viņam 69.67 Ls
3. No šiem 69.67 Ls Brālītis samaksāja 10% IIN 6.97Ls un veiksmīgi izņēma sev dividendēs 62.7Ls
Tas gan tādā primitīvā aprēķinā, jo UIN aprēķins ir gana liels un viltīgs.
Ja Brālītis gribētuņo 100Ls izmaksāt algu tad viņš saņemtu vēl mazāk. Tā ka domā topošais deputāta kungs ko un kā darīt. Ja kas piesakos par fin konsultantu :)
1.septembris 2011, 13:18 | links
 
micuks piekrītu daļēji. aplikt dividendes ar IIN bija pareizs lēmums, bet vajadzēja no otras puses laist lejā IIN no algas.

P.S. kā tu izrēķināji tos 37, 3 ls?

UIN 15, IIN 10, itogo 25? P.S. es labāk samaksāju tos 15 pa virsu, nekā gaidu sprādžu žvadzēšanu...
1.septembris 2011, 13:12 | links
 
Micuk - tu tikopateici Latvijas patreizējo ekonomisko modeli :))))) Daddy iekalviņu sev sienā :))))))
1.septembris 2011, 13:11 | links
 
Daddy esmu gan parēķinājis -tev nav taisnība . Uztaisi biznesu ,samaksā nodokļus tad dziedāsi citu dziesmu ....pats ar demagoģiju vien nodarbojies :))) Noliegšanas princips irpats vienkāršākais:)) Bet tāpēc jau runājam lai tiktu skaidrībā. Svarīgi ir atrast risinājumu .
1.septembris 2011, 13:10 | links
 
eergli, robeža pie kuras sāka nemaksāt nodokļus ir zināma. Pacel augšā pa gadiem kā mainījās nodokļu un nodokļu ieņēmumi un tad būs skaidrs kur ir tā robeža. UIN robeža tika pārkāpta tajā brīdī, kad izdomāja dividendes aplikt ar IIN. Un tagad matemātikas stunda. Kas ir izdevīgāk no 100ls atdot 10ls puikiem par pakalpojumu un dabūt kabatā 90ls, vai arī no 100ls atdot 37.3ls un dabūt sev 62.7ls.
Ne velti saka, ka lai miegs būtu ciešs un salds ir jānomaksā visi nodokļi, bet kurš gan vat atļauties tik dārgas miega zāles...
1.septembris 2011, 13:07 | links
 
Jābūt mazākiem vēlēšanu apgabaliem, bet domāju, ka vēlēšanu sistēma nav jāmaina uz mažoritāro. Droši vien ir būtiskas atšķirības nepieciešamībās, kas ir Alūksnē un Ikšķilē, vai Viļakā un Daugavpilī.
1.septembris 2011, 13:06 | links
 
ērgli - arī demagoģija, to pī or not to pī... :)

lielākais PAR mažoritāro sistēmu ir tas, ka 20 gadi ar proporcionālo vēlēšanu sistēmu ir parādījuši, ka LATVIJAI šī sistēma nedeer, ka tā faktiski ir izpostījusi valsti. Vēl pēc 10 gadiem jau būs vienalga...
1.septembris 2011, 12:58 | links
 
Roto mažoritārā sistēma nozīmē, ka Milda varēs balsot tikai par 1, piedevām tas kurš būs nozīmēts attiecīgajam apgabalam, ne to kas patīk. Mažoritārā sistēma nozīmē, ka no apgabala tiek ievēlēts tikai viens deputāts.

Mažoritārajā sitēmā, ievēlētais deputāts teorētiski var būt ievēlēts, ar ļoti nelielu vēlētāju atbalstu.

Par un pret mažoritāro sistēmu var palasīt Valda Liepiņa (Vēlēšanu reformu biedrības priekšsēdis) rakstu
1.septembris 2011, 12:53 | links
 
brālīt, tu vroģi gudrs vecis, ar biznesu nodarbojies un tā, bet pavelcies uz visādām blēņām, tipa "vakar ziņās..."

Pirms runāt par "vispārēju nodokļu samazināšanu" un interesi radīt biznesu, būtu nu ciparus apskatījies, piem 2010.g budžeta ieņēmumus http://www.likumi.lv/wwwraksti/2009/200/BILDES/BUDZETS/BUDZETS%20P2.DOC

Tad tu redzētu, ka ienākuma nodoklis nav ne 10% no kopējā ieņēmuma, uzņēmumu ienākumu nodoklis vispār tik 3% no kopējā ieņēmuma. Vislielākais ir PVN un akcīzes nodoklis, kopā ap miljardu.

tā ir tīrākā demagoģija kladzināt par "vispārēju nodokļu samazināšanu" un brēkt par sliktiem ceļiem, medicīnu izglītību. A kur ta lai valsts ņem naudu ja ne no nodokļiem? Vajag pārstrukturēt nodokļus uz patēriņu, īpašumu, dividendēm u.c. ekstrām. nevis "vispārēju samazināšanu"

Tāpat par sadalīšanu - a ko ta budžetu sastādot dara, ja ne sadala...Tu te brīvi mētājies ar 15% utt. bet vai parēķināji, ka 1% budžeta ir 44 miljoni...ja paskatīsies par kādām naudām raud piem slimnīcas, tad sapratīsi, ka tas ir pārnesot uz ģimenes budžetu raudāšana par 13 vai 14 santīmu kabatasnaudu...
1.septembris 2011, 12:51 | links
 
Bralitis, ZRP programmā, jau ir darba spēka nodokļu samazināšana. UIN jau ir zems. Tomer ir kautkāda kritiskā robeža (kuru nezin neviens) zem kuras nodokļu ieņēmumi sāk kristies, tādējādi nodokļu slogam ir jābūt uz šīs robežas. BTW mikrouzņēmumu nodoklis NAV liels, bet tas atkarīgs vairāk no sfēras.

Par budžetu, tur ir sarežģīti. Līdz šim budžetu veido uz iepriekšējā gada bāzes (kaut ko mainīt centās Repše, bet viņš to gribēja izdarīt viena gada laikā, un tāpēc atgriezās pie vecās kārtības). Tomēr no gada uz gadu valsts funkcijas mainās, un mainās prioritātes, bet budžeta finansējuma sadalījums pa lielam paliek tāds pats, tas ir, neatmet veco funkciju finansēšanu, bet jaunajām brēc pēc papildus līdzekļiem. Atlaist no darba ierēdņus nozīmē ((^%^$, pirmkārt ierēdņi ir vēlētāji, otrkārt ierēdņi sāk bremzēt ministrijas darbu, kas noved pie nozares buksēšanas un attiecīgi pārējo vēlētāju negatīvās attieksmes. Nedod Dies, vēl kāds paziņa strādā, tad arī radi, draugi novērsīsies :))

Tādējādi ministram darbam jānododas par 200%, lai izvērtētu funkcijas un visu laiku turētu roku uz pulsa, kas jauns kas vecs, kas jālikvidē, kas jāpastiprina. Reformas ne vienmēr ir samazināšana, bet arī palielināšana.
1.septembris 2011, 12:48 | links
 
Roto, sīkas niecības,lielu vīru sabiedrībā!!
1.septembris 2011, 12:39 | links
 
Mažoritārā
Sen senos laikos, apmēram pagājušajā piektdienā, satiku Mildas tanti. Viņa žēlojās, ka Latvijā vēlēšanas neesot viss nekādas brīvās, jo viņa nevarot brīvi izvēlēties par ko balsot. Viņa esot gribējusi balsot par Zatleru, Ušakovu, Vējoni un Dombrovski, bet viņai esot paskaidrots ka balsot par deputātiem no dažādiem partiju sarakstiem nav vis brīv'. Tad nu viņa gribot paņemt partiju sarakstu lapas un ar šķērēm izgriest savu mīļo deputātu vārdus, salīmēt tos uz vienas lapas un nest uz vēlēšanu iecirkni. Tikai nekādi vēl nevarot izgudot savas jaunsalīmētās partijas nosaukumu. Kā lai Mildas tantei varētu palīdzēt?
G.B.
1.septembris 2011, 12:34 | links
 
Bass planet pilnīgi piekrītu - tam vispār mūsu politikā būtu jābūt punktam Nr1 .
1.septembris 2011, 12:31 | links
 
Es uskatu par pareizu virzienu :
1. ekonomikā - vispārēja nodokļu un energoresursu izmaksu samazināšana. Vakar ziņās uzņēmēju kompānija (uzņēmēji ir tieši tie kas veido Latvijas ekonomiku) tieši to principu deklarēja - jo zemāki nodokļi,jovairāk nodokļu maksātāju,jo vairāk maksātāju - lielāks valsts budžets un interese radīt jaunus biznesus. Ja to nedarīs - būs kirdik . Unpie kājas visas ES direktīvas un rīkojumi .

2.Pārējās sfērās - precīzi jāsadala procentuāli izdevumi atkarībāno ieņēmumiem. Piem - armija 1,5% ,medicīna 15%, policija 15% uttttttttttttt.
Patiesībā tā ir vienkārša matemātika kā jebkurā ģimenes budžetā . Vienkārši ir pie tā jāpieturas un neko nekad nevajadzēs samazināt vai aizņemties. Ja saņem 100 naudiņas tad jāsaliek pa plauktiem - 1 braukt,2ēst,3zālēm,utttttt.
Kad beidzot ekonomisti to sāks saprast un neatkāpsies tad būs labi.
Patreiz ir tā - ieņemam 100 naudiņas bet tērējam500 naudiņas .....ko nu darīt ?? un tad sākas haoss. Viens ekonomists (kas starp citu nekad nav uztaisījis biznesu no idejas līdz pirmā lata nopelnīšanai)gudri spriež ka vajag aizņemties vēl,otrs - vajag celt nodokļus,trešais - vajag visu apgriezt .Haoss ,apjukums. Piekrītu 110% vecai pārbaudītai sistēmai ko piekopj visā pasaulē - gribi valsts kasē ieņēmumus - samzini līdz minimumam nodokļus un viss notiks. Saka ka ēnu ekonomika esot ap 40 % . Domāju ka viņa ir ap 80 %. SHĒMO vissi - pilnīgi visi.Gan valsts iestādes (pērk pildspalvas pa tūkstošiem utttttt) ,gan privātie,gan individuāli katrs. JO neredz jēgu šai tā saucamajai"demokrātiskajai"zaglīgajai iekārtai maksāt - jo samaksāto nozog -un nozog viņu paši ievēlētie tautas kalpi.
Tāpēc nepērku un nepirkšu makšķernieku karti kamēr kāds nepateiks man konkrēti cik ir uzdrukātas,cik pārdotas ,kur sadalīti ieņēmumi -vismaz šajā jomā varu protestēt un kaut ko pieprasīt . Tie kas lien politikā - tas ir katra politiķa pienākums - visu laiku kontrolēt valsts ieņēmumus un izdevumus jo tas skar visus mūs. Ja nav mums veselības aprūpes - nav naudiņas - tad piem - lai no alkohola ,tabakas - visi nodokļi tiek novirzīti veselībā,, Visi dabas piesārņotāji lai maksā par dabas resursu uzturēšanu,zvejnieki,hesi ,makšķernieki -par zivju un ūdeņu resursiem uttttttttttt. Nauda ir ,bet viņu vajag pareizi sadalīt - bet ja kāds grib pēkšņi no cita katliņa savējam pasmelt un pasniedz to kā prioritāti - aizliegt to ar likumu.Nespēji noregulēt savu nozari - nozagi kaut ko - iesēdināt,kul inost un tirgus laukumā kā musolinni aiz kājām pakārt ...

Vai ērgli Zatlera kompānija līdz tik vienkāršām lietām ir aizdomājusies ???
1.septembris 2011, 12:26 | links
 
Braliti, tie ir teorētiski apcerējumi, un to ieviešana praksē vienmēr ir kādā kroplā formā, jo jebkurš regulējums ir kādu ierobežojošs.

Marksisms teorētiski ir fantastisks, tikai praksē nekad nestrādās. Tāpēc arī ir radusies lielā viņa kritika, bet idejas jau arī marksismā nav sliktas.
1.septembris 2011, 12:06 | links
 
Un ar Krievvalodigajiem nevajag naidoties,ja reiz ir sanacis ta ka puse musu zeme ir krievalodigo,tad mums ir japvienojas ar kopigu merki un javeido vienota nakotne,nevis muzigi jakildojas sava starpa,ka to dara nacionalistu partijas,tadus vispar ar sudainu mietu jadzen prom ir,tadi tikai skel latvijas cilvekus un uz ta spele un varas.
1.septembris 2011, 11:58 | links
 
Ērgli izlasīju to demokrātijas definīciju,,,nu ļoti līdzīga marksisma principiem .Tikai diemžēl tas ir jauks jājamzirdziņš jaunu karu uzsākšanai un instruments manipulācijai ar sabiedrību.Piem amerikāņi visu laiku izmanto terminu - demokrātijas ienaidnieki,demokrātijas principi utt.mēs ar neatpaliekam . Bet dzīvē viss ir savādāk ..... kā tai dziesmā :))))
1.septembris 2011, 11:55 | links
 
Esmu izveles prieksa starp divam partijam-ZRP un Pedeja partija.

Pedeja partija-man patik vinu idealogija un jauni cilveki.

ZRP-Lai ari Zatlers atlaida Saeimu pedeja bridi,kad juta ka vina dienas ir skaititas prezidenta amata,bet solijums cinities ar musu valst netikumiem domu pielavj ka es atdosu par viniem balsi un cilveki jauni.

Bet nekada gadijuma par Zalajiem,Sleseristiem,Vienotibam,SC,itseviski par Nacionalsitiem-vini visi jau sevi ir tik talu paradijusi ka liekus komentarus neprasa,pietiek pastities pagatne,bet tiem kas par siem balsos tiesam rublitis laikam nav pilns!:DPa manam nacionalistiski noskanotas partijas musu valsti ir vis lielakais launums,pofig vai letini,vai krievuleni.
1.septembris 2011, 11:52 | links
 

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager