Lielupe

par to miesas vecumu drusku pārspīlēts, jo cik nu man nācies ēst lielas zivis, tad gastronomiskā ziņā visas ir bijušas ļoti OK :)

Neesmu ihtiologs, bet šķiet, ka šai kā vaisliniecei vajag arī attiecīga izmēra tēvu blakus, jo knapmēru šī var norīt kā ogu...un vai beigās nesanāks, ka no 6 gab 2niecēm apaugļoto ikru iznāks vairāk, jo šīm vieglāk atrast pārīti? :)
5.oktobris 2011, 15:23 | links
 
Vakar biju iegājis RAFa makšķernieku veikalā, tur stāv bilde, kur viens krievs 30 septembrī Lielupē ir noķēris 12 kg līdaku! Man jau būtu žēl tādu salaist kotletēs, jo, pirmkārt, veca miesa jau tomēr un otrkārt, tā tomēr ir vaisliniece, cik tur būtu kg ikri?
5.oktobris 2011, 15:09 | links
 
Tur jau tā lieta,ka tie vecie krievu laiku bleķi ir dikti labi.Esmu tos lietojis savos spiningošanas pirmssākumos un zinu kas tas ir.Tā bija un ir štelle.Uz tādu bleķi mētājot reiz sīkam skolnieciņam(par sevi tajā laikā runāju) smukas trofejnieces ķērās,tikai bija problēma ar izvilkšanu.Nevienu nedabuju ārā jo štrumi nekādi un mācēšana tāpat.Tagad viss ir pretēji.Štrumu vērtība mērāma vairākos simtos,bet zivju ta nav. :)))))))))) Kā saka agrāk zāle bija zaļāka un tt .....Tagad tādus bleķus nenopirkt.Bet tagad veikalu spīdīgajos ir grūti orientēties.Nav tiem ticības!
5.oktobris 2011, 15:03 | links
 
Ūdens pacēlies . No 9:00 līdz 13:00 četras kriminālās līdaķeles peld tālāk. Kur mostri palikuši ? Sloka.
5.oktobris 2011, 14:53 | links
 
Laurīc: nav nekā speciāla...ir pāris krievu laiku šūpiņi ko vecais sauc par karotēm...ir daži veikala darinājumi kuri ir eksperimentējot pielocīti un pieklapēti lai spēli pataisītu agresīvāku pie mazāka vilkšanas ātruma...vēl dažiem pa vienu malu esmu izurbis caurumiņus rindā....svarīgākais laikam ir saprest kur kādā laikā un straumē tā zive sēž...ja atkod...tad vienmēr būs loms:)
5.oktobris 2011, 14:53 | links
 
Acīmredzot Tavā mānekļu arsenālā ir kas tāds,no kā līdaka nespēj atteikties.Ja bieži tiek uz ūdens,tad jau ar laiku zināšanas un pieredze nāk pati par sevi.Man vēl daudz ko mācīties.Būšu pensijā,tad varbūt atvilkšos zivteles. :)
5.oktobris 2011, 14:18 | links
 
Tas ronis regulāri ganās ap Balto kāpu un uz tilta pusi...nez vai šis ir spējīgs tik daudz apēst:):) Zivis Priedainē ir...cik braucu regulāri ar veco 5-6 smukas zaļās ir laivā....sauciet to par veiksmi jeb kā...bet zivis tur ir:) Manuprāt galvenais noteikums grīvas rajonā ir lai straume būtu uz jūru...ja otrādāk tad tikai asari un zandarti...un arī ja zin sēkļus un bedres:) Lai veicās...ne asakas:)
5.oktobris 2011, 14:08 | links
 
Nezinu vai tas pie vainas bet pie dzelzceļa tilta redzēju roni. Mēs ar kolēģī skatījamies atplēstām mutēm. Tas arī uz mums un tad kādu laiku riņķoja ap laivu. Tad mēs spriedām - man liekas roņiem lielupē nav jābūt, jo tie barojoties var aprīt lielus daudzumus zivju. Varbūt tapēc pie grīvas (domāts viss jūrmalas rajons līdz iztekai) pēdējā laikā švaki ar normālu zivi. Man ar kaut kāda puslīdz normāla cope ir tikai virs kalnciema tilta.
5.oktobris 2011, 13:39 | links
 
Konkrēti es nerunāju par balto zivi.Tās neesmu ķēris jau pus vasaru.
5.oktobris 2011, 12:20 | links
 
Nu, nav tik traki. Šorīt biju uz pāris stundām pacopēt no krasta. Pašam ar džigu nekā diža, bet veči ar gruntenēm vilka smukus brekšus un viens vecis pie krasta iebarotā vietā vilka lielas raudas un dižpličus.
5.oktobris 2011, 12:16 | links
 
Burtniekam es ticu tik un tā. :) Bet Lielupei tā pa īstam neesmu noticējis.Un pēc vakardienas diezzin vai tik ātri noticēšu.Pilnīga nulle šogad nav man Burtniekā bijusi.Cerēsim,ka arī nebūs.Ka tikai tas laiks labs noturas uz nedēļas beigām.
5.oktobris 2011, 11:52 | links
 
Laurīc,

Es pagājušajā vīkendā biju Burtniekā - lielās liku spičkkastītē, mazās neņēmu. Lielākais ats..ss ever!! Vai nu nemāku ķert, vai kā. Līdakas joprojām šurī pa zālēm, bet kur zandarti mīt, hren pateiksi, jo man nav eholotes.

Veči kaut ko jau noķer, bet saka, ka cope joprojām vāja.
5.oktobris 2011, 11:46 | links
 
Vakar no rīta ar savu mazo junioru pabijām Lielupē.Jāsaka atklāti,lielākais ats.... šogad.Pat copi neredzēju."Kaut ko tādu sen nebiju baudijis".Kas ar to upi notiek rudens pusē es nezinu.Vasarā vienmēr kaut ko varēja noķert,bet tagad pilnīga 0.Cepure nost to makšķernieku priekšā,kas māk zivi noķert šajos apstākļos.Es nemāku.Es jau sāku pierast pie šitāda tukšuma,bet puiku žēl,ka pat zivi neredzēja.
:( Man pietiek,es pārceļos uz Burtnieku.
5.oktobris 2011, 08:47 | links
 
Paldies, ka apgaismoji, nebūs lieks kilometrs jābrauc. Par miskasti piekrītu, jo daži kungi no sliežu otras puses it īpaši pie cementenes uzvedās kā ienaidnieki paši sev, labi ka nav tālāk tikuši.
3.oktobris 2011, 23:48 | links
 
Kungi, es tā vīra vietā bik uzmestu lūpu. Tas ir pensionēts vīrs, kas ar savu rūpalu uzcēlis māju. Regulāri makšķerē gan no laipas, gan ar laivu. Tās bojas ir atzīmes kur viņš grunteņo. Par piebraukšanu pie upes caur viņa zemi, paši labi zinat, kas paliek aiz lielākās daļas makšķernieku , kad beidz copi.
3.oktobris 2011, 23:13 | links
 
Tas tiesa, dzeks laikam visu pussalu nopircis, jo ar mašīnu no tās puses var tikai apbraukt apkārt īpašumam un izbraukt ārā uz apvedceļu. Diez vai šis nevarētu brētliņas nopirkt.
3.oktobris 2011, 22:26 | links
 
tur vienam biezajam pretii maaja,nu neliekas jau galiigs nabags ,ka tik atklaati ko dariitu:)))..
3.oktobris 2011, 22:16 | links
 
Laikam tev taisnība, protams ja neiezīmē kanti.
Man jau liekās, ka tas būtu supernagļaks )
Rīt braukšu upē, tad vakarā noziņošu.
3.oktobris 2011, 22:14 | links
 
gulbis37

Zvani Nazim lai pavaktē tos licējus.
3.oktobris 2011, 22:08 | links
 
hmmm..upesliini,nu parasti jau vietu atziimee ar vienu boju...a te divas ...velceetaaji vienkaarshi redz taas bojas,un met liikumu,pats redzeeju...
3.oktobris 2011, 22:05 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager