Burtnieks

Vakar pēc ilgāka pārtraukuma ar kolēģi pabijām Burtniekā.No rīta skatos uz copi cerīgi,taču piebraucot pie ūdens sāk šķist,ka windguru prognoze drusku būs samelojusies.Vējelis jūtams pat Vecates bāzē.Ezerā braucu ar nelāgu priekšnojautu.Tiekot līdz ezeram ir skaidrs,ka vējš ir jūtami spēcīgāks par prognozēto un man tas nozīmē izcūkātu dienu,jo ar pūsli tādā vilnī nav ko īsti uzpasākt.Mērķis bija velēt.Bet mēģinam tik un tā.Pirmais māneklis sagatavots un tur pat pie laivas arī noglimst dzelmē.Aukla pušu.Sienu nākošo.Tas lavā iekrita ar pārgrieztu auklu.Izrādās transportējot kaut kur ir satraumēts augšējais rinķis un tas auklu griež ka ar nazi."Super!"Labi,ka kolēģim bija līdz paķēries vēl viens kāts.Sariktēju štrumus un tālāk uz ezeru.Tad sākās problēma ar motoru,kas nepameta mūs līdz pat dienas otrajai pusei.tikko veikta apkope,bet tas neiet ne pa kam.Man garīgais jau uz 0 un dusmas neaprakstāmas kas vērstas SIA VIMMO servisveča virzienā.Diena izčakarēta pa nopietnam.Sēžam Burtnieka vidū un domājam,kas vēl notiks,kas sekos tālāk!!!Beigu beigās uz pēcpusdienu vējelis nedaudz pierimstas un kaut kā pierunāju to motorīti un tas ļāva mums stundiņas 3-4 pavelcēt.Rezultātā man 1,4.,1,4.,1,2.,0,9kg līdaķeles laivā + dažas copes.Kolēģis diemžēl palika tikai ar 1 zemmēru.Mierinu čomu,ka arī es tamlīdzīgi sāku savas gaitas Burtniekā.Ka 1 zemmērs vēl ir labi :) Vispār diena bija dranķīga ar drusku labākām beigām.Bez maz kā meksikāņu seriālā.Žēl par nočakarētu dienas pirmo pusi,bet ko nu tur vairs mainīt.Taču mans vērtējums ir un paliek....kas var būt labāks par copi Burtnieku ezerā.
6.novembris 2011, 08:50 | links
 
si tiiklu tema te malta gadus 10, paliek ar vien knapaak, nekas nemainaas, kriminaali burlaki izkaash ezeru tas ir skaidrs
5.novembris 2011, 15:22 | links
 
Tonis,

zini vecīt, domājot no valsts ekonomiskajām interesēm, tādai pašvaldībai un tostarp arī VARAM un EM būtu jādomā lai cilvēki nevis brauktu copēt nedēļu Zviedrijā, bet katru nedēļas nogali tepat kaut kur Latvijā.

Te runa iet nevis par to, kas ir foršāk, bet kas būtu jēdzīgāk priekš ekonomikas.

Kas tagad - čaļi nopērk par 20 latiem licenci, iemauc tīklu, sadirš ezeru, sadirš no sākuma priekštatu par ezeru makšķerniekiem, bet pēc tam arī sačakarē biznesu vietējiem.

Kurš no tā vinnē? Rīgas restorānos ņem tikai Burtnieka zandartus... Labi, jāpelna visiem, bet tad ir jābūt stingri uzraudzītai zvejai. Neticu, ka visi ir tik godīgi, lai laistu vaļā mazos un lai pārāk neizkāstu ezeru.
5.novembris 2011, 13:05 | links
 
Vakar (piektdien) uz manas takas Burtniekā bij sastājušās tikai mazā izmēra līdaciņas, šķiet, kādas 8gab 55-60 cm, lielākā 1.5 kg, 64cm, vēl daži zemmēri, arī zandartiņš, bonusā nikns 800g brekšelis uzbruka lielākajam voblerim un nonāca uz pannas.. Tīklu ar sarkaniem karogiem pie salas arī pamanīju,netraucēja, navigācijai miglā kompasss bija ļoti noderīgs!
5.novembris 2011, 12:52 | links
 
ar airiem shitaadaa veejaa nav ko liist,tik gar malinju
5.novembris 2011, 11:06 | links
 
cik tad liels vējš burtniekā vai tad ar airuivu kautkor var aizbraukt?
5.novembris 2011, 10:51 | links
 
ir bet man liekas ka visas personiigaas
5.novembris 2011, 10:30 | links
 
Burtnieka bāzēs kazankas ir???
5.novembris 2011, 05:30 | links
 
katrs var nopirkt pa 20 ls tikla licenzi un likt kur grib,esmu ieverojis paris fruktu kas ta dara un pardod ar stabeljiem,pat pa latu gabala pardod kad tik kads panjem,tad rekjini cik vinji izcelj un neviens pat nedoma kjert un atlaist,ko te var runat par kjershanu ar spini un atlaishanu,prieksh kam,lai vinji tiklos nokjertu un nahaljavu var teikt pardotu
4.novembris 2011, 22:26 | links
 
Burtnieks zivis dod, bet pēdējās reizes ir dikti jālūdzas. Šodien ekipāžai 6gab. Lielākā 3,4 kg, trīs zivteles ap 2kg un divas virs 1 kg. Ja pareizi lūdz, tad kaut kas tiek iedots, bet par rudens dižcopi to nenosaukt....
4.novembris 2011, 22:05 | links
 
Šodien biju Burtniekā, divas līdakas katra ap 2kg uz velci, bet pats jaukākais bija rudenīgas laiks un viegli biezā migla, kas neļāva saskatīt daudzos velcētājus un justies kā uz ezera, bet ne uz autostrādes.
Par tīkliem runājot vietējie makšķernieki visādi var aizstāvēt vietējos nabaga dzīves pabērnus un bārenīšus zvejnieciņus, kas specializējas tieši palielu to zivju sugu zvejai, ko citi brauc makšķerēt uz „leģendāro” Burtnieku, bet gandrīz katru dienu no sešu zvejnieku saimniecību puses tiek izķertas drusku trofejlīdaku, drusku trofejzandartu un karpveidīgo (karpveidīgās nav vērtīgas zivis pēc makšķernieku uzskatiem) un kopā nedēļā vismaz savācas kādas 100 zivis, ko kāds varētu nosaukt par savu trofejzivi un ilgi atcerēties Burtnieku ar labu vārdu un stāstīt saviem draugiem par labo copi, bet tas nenotiks jo tā zivs pat netiks pienācīgi atzīmēta un godāta zvejas žurnālā, jo ir VID kas var paprasīt maksāt nodokļus un nesapratīs tādu Burtnieku zvejnieku nacionālo īpatnību – zivis ir, bet ienākumu nav.
4.novembris 2011, 19:19 | links
 
Tā ka Tev ir vērts aizdomāties,kā ir labāk,-vai četreiz aizbraikt uz vienu dienu uz copi Burtniekā,vai vienreiz uz nedēļu Zviedrijā...
4.novembris 2011, 17:33 | links
 
Advokaat,Zviedrijā arī copmaņu skaits proporcionāli reizes desmit ir mazāks un arī apetīte šamiem ir mazāka...
4.novembris 2011, 17:17 | links
 
Eh.. brauktu ka es šonedēļ ar lielāko prieku, bet nevaru.:( Tik vien kā sesdienas vakarā aizskriešu uz Ļurbu.

Laidīšu nākamnedēļ...
4.novembris 2011, 16:22 | links
 
nu neviens vairs negrib uz burtnieku braukt?
4.novembris 2011, 15:56 | links
 
ne vienmeer zivis ir tiiklos, citudien kaa burtnieks rakstiija ir arii tukshi tiikli, aber breekai taa iisti vairs neredzu jeegu.Burtniekaa cope ir forsha, vietas visiem pietiek, protams, arii tiiklu var buut mazaak, tomeer, ja maak, tam naak un jau 9 gadus zinu Burtnieka notiekosho, zivju lomos mazaak nepaliek, copmanju skaits ar pieaug bez vieteejaa kontingenta, tiikli staav kaa staaveedami, jo pat tiesas leemums bija par labu , ienjeemumi, kaa nu kurajam, bet ir, daba skaista apkaart, brauciet un kjeriet!

Lai veicas
4.novembris 2011, 15:07 | links
 
Kā jau rakstīju, tad vakar gan tīklos zivis bija :))
4.novembris 2011, 14:59 | links
 
Zvanīja čoms- zvejnieki uz sestdienu,svētdienu ņēmuši rūtaino ārā.Zivis praktiski nav bijušas tīklā.Cik nu viņš pa gabalu manījis.
4.novembris 2011, 14:49 | links
 
pievienojos veezis teiktajam.

Vispār Burtnieku pašvaldībai vajadzētu par šīm lietām padomāt. Līdz šim ezers bija kļuvis slavens ne tikai vietējo aprindās, bet arī attālākos novados, piemēram, tajā pašā Rīgā, kur nedzīvo nebūt ne tā maksātnespējīgākā publika un kura labu zivju dēļ ir gatavva nolikt malā 10-12 ls par laivu, 8ls par motoru un vēl 2 latus par licenci, kā arī 1 ls par automašīnu.

Daži pat sameklē naktsmājas un šo maksājumu atkārto 2-3 dienas. Zinu makšķerniekus, kas oktobrī un novembrī ņem speciāli atvaļinājumus makšķerēšanai.

Tādējādi te man ir jautājums Burtnieku pašvaldībai - jūs ko gribat - zāģēt zaru, uz kura sēžat? Ja būs pamatota infa, ka ezerā neko nevar noķert, tad arī neviens tur nebrauks. Savukārt liela daļa vietējo ezerā braukšanai izmanto savas laivas un laivu īres bizness tur vienkārši nosprāgs. KO tādā vietā kā Vecate darīt? NEKO!!! Šobrīd tur nekāda cita biznesa kā vien veikals un Ojāra laivu bāze nav!!! Domājiet, ka citviet ir kaut kas baigi labāks? Nē!!! Tā vietā, lai sāktu domāt par starptautisku ezera reklāmu liellīdaku copei, pašvaldība ar tīklu licencēm reāli sačakarē šo skaisto attīstības perspektīvu. Padomājiet vien mīlīši, kāpēc cilvēki šobrīd labprātāk brauc uz Zviedriju... Tur kas - zivju vairāk? Jā! Bet kāpēc? kas tur ir citādāks? Kārtība lielāka un tīklu mazāk!
4.novembris 2011, 13:37 | links
 
sestdien uz vienu dienu uz burtnieku masīnā no Rīgas brīva vieta, ja kas dodiet ziņu.
4.novembris 2011, 13:15 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager