Zivju pagatavošanas receptes

Augšējā ir sagatave pirms dūmiem karstiem!
6.decembris 2011, 22:04 | links
 
:DDD.
6.decembris 2011, 22:04 | links
 
labojums,-...kā augšējā...
6.decembris 2011, 22:03 | links
 
labojums,-...kā augšējā...
6.decembris 2011, 22:03 | links
 
labojums,-...kā augšējā...
6.decembris 2011, 22:03 | links
 
aakis,tā apakšējā bilde neizskatās tik intriģējoša kā apakšējā...
6.decembris 2011, 22:02 | links
 
krējuma- mārrutku mērce;
krējumam pievieno mārrutkus, ķiploku, cukuru un sāli. Lieto kā piedevu zivju un gaļas ēdieniem. Vienkārši un garšīgi.
6.decembris 2011, 21:52 | links
 
Lasu pavisam citu,bet ieraugu interesantu paēdienu

,pat siekalas saskrēja mutē!!!
6.decembris 2011, 21:04 | links
 
Līdzīgu recepti viens cittautietis Engurē uz ledus(gadus atpakaļ) stāstīja.Tur tikai nebija zupa un kaija,bet vairāk uz cepeti vilka.Gala iznākums ar bija pa logu ārā.Tas stāstītājs bija tāds muldoņa,ka apkārtējie copmaņi(~60) pat aizmirsa asarus kacināt!Tā viņš visu dienu vārījās par zivju gatavošanu,pārējie kā teātrī sēdēja ,un tās ovācijas pēc katra stāsta!!!!Citiem pat cepumi beidzās no smieklu asarām!!DD
1.decembris 2011, 20:00 | links
 
Vajadzētu garšot pēc zivs:)
1.decembris 2011, 18:16 | links
 
Labākais jau būs ka kāds noteikti to zupu uzvārīs:-)
1.decembris 2011, 07:51 | links
 
Nu bļin. Izlasīju par kaijas zupu un aizrijos ar kafiju no smiekliem. Tas ir labais.
1.decembris 2011, 07:35 | links
 
Vispār jau recepte bij domāta Sagitt.,,Lai ar' esmu vakariņojis, nupat kā aizrijos ar siekalām!,,DDDDDDDD
30.novembris 2011, 22:48 | links
 
kādreiz tikpat garšīga bija cūkgaļa pirkta no Bigauņciema līdz Ķesterciemam Ja sāka mājās cept nevarēja saprast ko sieva mājās gatavo zivi vai gaļu ;DDDD
30.novembris 2011, 22:42 | links
 
:DDDDDDDDDDD zivju gārnis arī tikpat garšīgs
30.novembris 2011, 22:38 | links
 
Kaijas zupa.
Noķeram kaiju,atstiepjam mājās,noplūcam;
Pagatavošanas gaita:
1. Ielejam katlā ūdeni (aptuveni 1 litru), iemetam 1 veselu sīpolu, 3 ķiploka daiviņas, 5 veselus nemaltus melnos piparus, sāli nedaudz un 5 vistas stilbiņus. Vārām, līdz gaļa atdalās no kauliņiem nost un jūk ārā.

2. Kad gaļa ir novārījusies, atdalām to no kauliņa. Tad sagriežam gaļu smalki un apcepam uz pannas eļļā, pievienojot nedaudz sāli un piparus.

3. Nomizojam un sagriežam mazos kubiciņos kartupeļus.

4. Sarīvējam uz sakņu rīves burkānus un sagriežam smalki sīpolu. Burkānus un sīpolu apcepam eļļā maigi brūnus. Pievienojam garšvielas – sāli un piparus.

5. Ūdeni, kurā vārījām kaiju stilbiņus, attīrām no sīpola, lauru lapām, pipariem un visa cita, lai buljons ir tīrs, un pielejam ūdeni.

6. Buljonā iemetam vārīties rīsus (vai var uzvārīt rīsu paciņu līdz tam, atsevišķi ) un vārām 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievienojam kartupeļus un vārām 5 minūtes uz mazas uguns. Tad pievienojam apcepto kaijas gaļu, apceptos burkānus un vienu vistas buljona kubiciņu, ja ir vēlme. Vārām, līdz kartupeļi un rīsi ir gatavi.

Papildus var iemest dilles, pētersīļus un citas svaigas garšvielas.

Pagaršojam...ar visu katlu izmetam pa logu.
30.novembris 2011, 22:22 | links
 
Viss- šitā sadaļa pec 6-iem vakarā jāslēdz!!!
Lai ar' esmu vakariņojis, nupat kā aizrijos ar siekalām! :DDD
30.novembris 2011, 22:12 | links
 
Čatnijs ir vērtīga piedeva pie gaļas ēdieniem, zivīm, rīsiem vai makaroniem.NODERĪGI

• Čatniju izmanto nelielā daudzumā – parasti 1 līdz 4 tējkarotes uz porciju.

• Gan svaigā, gan vārītā čatnijā izmanto zaļo aso piparu.

• Ja čatniju gatavo no zaļiem tomātiem, tad cukuru tam nevajag pievienot.

Ābolu čatnijs

• Sastāvdaļas: 6 āboli, 4 ēdamk.kausēta sviesta, 2 tējk. svaiga ingvera, 2 kanēļa standziņas, tējk. anīsa sēklu, 50 g rozīņu, 2 līdz 3 pākstis kaltētu aso piparu, 5 krustnagliņas, tējk. kurkumas, šķipsniņa asafetīdas, 4 ēdamk. ūdens, 2 ēdamk. cukura.

• Pagatavošana: sagriež ābolus smalkos gabaliņos. Uzsilda katliņā sviestu. Kad tas ceļas uz augšu, pievieno ingveru, kanēļa standziņas, anīsa sēklas, piparus un krustnagliņas. Tur uz uguns, kamēr anīsa sēklas kļūst tumšākas – apmēram 30 sekunžu. Pievieno kurkumu, asafetīdu un ābolus. Maisa apmēram 5 līdz 6 minūtes, kamēr āboli kļūst brūni. Pievieno ūdeni. Liek vāku un vāra apmēram 15 minūšu, bieži maisot, kamēr āboli kļūst pavisam mīksti. Pievieno cukuru, uzgriež lielāku liesmu un visu laiku maisa, kamēr masa kļūst biezāka.
30.novembris 2011, 21:57 | links
 
Saldais tomātu čatnijs

• Sastāvdaļas: 3 ēdamk. kausēta sviesta, tējk. fenheļa sēklu, 1/4 tējk. timiāna sēklu, 1/4 tējk. melno piparu sēklu, puse lauru lapas, sarkanā pipara pāksts, 570 g tomātu bez mizas, 50 g augļu cukura, 50 g dzelteno rozīņu, 1/4 tējk. kurkumas, sāls.

• Pagatavošana: uz vidējas uguns uzsilda sviestu katliņā. Pievieno visas minētās sēklas. Kad fenheļa sēklas kļūst tumšākas, bet melno piparu sēklas sāk sprakšķēt, pievieno lauru lapu un pipara pāksti. Pēc 5 sekundēm pievieno tomātus ar visu sulu. Samaisa un vāra uz mēreni vājas uguns apmēram 10 minūšu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un gatavo apmēram 20 minūšu, kamēr čatnijs kļūst biezs. Var glabāt noslēgtā traukā ledusskapī apmēram 4 dienas.
30.novembris 2011, 21:55 | links
 
Vēdzele laba ir,ja to nokūpina.Apsien ar diedziņu un taka zuti, bet uz resti.
30.novembris 2011, 16:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager