Uz ezeriem pavērās ļoti bēdīgs skats, lai vai kura zivs, bet tā ir dzīva būtne un noķert to un nomest to uz ezera pat neatdodot kaķiem ir ļoti liela izšķērdība. Tad nu daudziem liekās ļoti liela sērga tāda zivs kā Ķīsis, šeit nu būs recepte kā manuprāt viss labāk pagatavot ķīsi. Gribētu teikt, ka šī ir mana viena no mīļākajām receptēm, Vecaistēvs šādi taisīja un lika uz galdu SUPER. Tad nu, lūk. - ķīsi Notīra, iztīra nogriež tiem galvas. Lielākiem ķīšiem nogriež arī muguras spuru. Tad nu ņemam vairākus sīpolus tos nomizojam un sagriežam ripiņās. Tālāk vāramajā katlā liek sīpolus un ķīšus Kārtās un paber ar sāli vai savām vēlamajām garšvielām Santa Marija zivju garšvielas ļoti labi iederas. Atceramies, ka pēdējai kārtai jābūt ar Sīpoliem. Tālāk Ieliekam laura lapas un pārlejam ar eļļu lai pilnībā viss nosegtos. Sautē 1stundu un 30minutes + - . Var pasniegt siltu vai aukstu pilnībā vienalga, jo garšo abos variantos. Tiešām veči iesaku šo recepti.. Sanāk tiešām super.
10.janvāris 2009, 19:47 |
links