Zivju pagatavošanas receptes

Pics1!

Foruma labajā stūrī augšā meklētājā - ieraksti - 9. jūlijs 2010 10:03 bums.Uzsit -enter!

Nekā labāka priekš vistām pagaidām nav izdomāts!

P.S.
Par autortiesību pārkāpumu atvainojos Buma kungam!
8.oktobris 2012, 14:06 | links
 
Labākā zivs ir vista, tāpēc lūdzu iesakat man labu recepti, lai pagatavotu vistu kūpināšanai.
8.oktobris 2012, 11:13 | links
 
Zivju zupa norvēģu gaumē.

Apcep uz pannas zeltainus sīpolus, tad liek klāt sagrieztus burkānus, selerijas sakni - sautē kamēr gandrīz gatavi - tad pieliek sagrieztu fenheli un nedaudz pasautē, ņem pannu nost no uguns.
Aukstā ūdenī katliņā liek zivis, uzvāra - noputo, pavāra kādu brīdi, ņem nost un izkāš buljonu.
Buljonu lej katliņā, pieliek laša gabaliņus, dārzeņus no pannas, puķkāposta un brokoļa gabaliņus , puravu, garšvielas (noteikti čilli) uzvāra - pielej saldo krējumu - kad uzmet burbuli, pieliek lobītas garneles, slēdz uguni ārā - gatavs.Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi, kurai uzsmērēta majonēze ar saspiestu ķiploku.
6.oktobris 2012, 15:11 | links
 
Vasals ēdis...
:o))
22.septembris 2012, 13:46 | links
 
Nekrietnelim
Pēc Tavas ieteiktās receptes izgatavotām kotletēm ir divas vainas-tās ātri beidzas un jāsargā mēle (un ne jau nu no asakām).
22.septembris 2012, 00:27 | links
 
Vai kāds zina, kā garšīgi pagatavot taimiņu/lašu pieņus? Izskatīju daudzas receptes, bet ir tikai vīnā, sojas mērcē, utt nu meistarībā var sapi...ties, bet gribētos pa vienkāršo.....
21.septembris 2012, 23:16 | links
 
Nepaliek sausāka.Sula neiztek ārā,bet paliek baltmaizē,pēc tam baltmaizi arī var ēst.
21.septembris 2012, 08:21 | links
 
Nu ko piedāvāšu vienu līdakas kotlešu variantu. Stipri vienkāršs, bet man patīk. Tātad līdaku izfilē, ja grib var stundiņu vai divas pamērcēt pienā, bet var arī nemērcēt. Samaļ, labāk divreiz. Uz kilogramu maltās masas ņem apmēram 300-350 gramus siera, vēlams pasāļāku,(labi der piemēram Maksimā nopērkamais Gouda) pierīvē līdakas gaļai,mazliet vēl pasāla, kārtīgi samīca, veido mazas jaukas kotletītes, apviļā rīvmaizē un cep kamēr gatavas.Labāk sākumā apcept uz lielākas uguns un pēc tam uz mazākas izcept līdz galam.
20.septembris 2012, 17:57 | links
 
Kāpēc līdakai baltmaize vēderā jābāž? Nepaliek vēl sausāka?
20.septembris 2012, 14:53 | links
 
ienācās šodien garšvielkaste ar pievienotu recepti

sams kadiķogās

uz 1 kg sama miesas , kas sadalīts 3 cm grilgabalos, ber 1 sauju dauzītas ogas, 3 saspiestas ķiplokdaivas, 1 citrona rīvēta miza,sāli, baltus piparus, 100ml labu eļlu, tā atstāj stundu, un grilam virsū.

recepte no pavāra Arvja Zēmaņa.
20.septembris 2012, 00:01 | links
 
var arī speķīti vēderā būs sulīgākas
19.septembris 2012, 21:27 | links
 
Baltmaizi līdakai vēderā vajag sabāzt un tad kūpināt.
19.septembris 2012, 20:42 | links
 
Sagatavot, var tāpat kā visas zivis.
Manai receptei pietiek ar sāli, ķiploku daiviņām un dillēm.

Kūpini tik nost, sanāk makten garšīgi!

o.
19.septembris 2012, 19:46 | links
 
Ka sagatavot lidaku kupinasanai(karstai)!Un kas no ta visa sanak?Nesmu nekad lidaku kupinajis,ienaca prata pameginat!Negribu vienkarsi nezinot ka pareizi sagatavot,sabojat zivis!
19.septembris 2012, 18:11 | links
 
Recepte- zivs cepšana pālī.

Vislabāk iesaku gatavot āra apstākļos.

Tātad - visupirms jānotīra zivs, jāiepiparo, viegli jāapsāla, un , kad sviests uz pannas sāk čurkstēt, liek virsū zivi.
Galvenais priekšnoteikums- cepējam (var būt kompānija) obligāti jābūt pālī!Tam nepieciešams- pēc zivju notīrīšanas,tukšā dūša, iedzert nedaudz, bet vairākkārt, ap 100 gr degvīna.Kopā deva vēlama ap 12 grami uz katru cepēja dzīvsvara kilogramu.Ja jūt , ka par maz, var mēģināt uzdzert virsū nedaudz- ap 1 litru (nefiltrētu) alu.Par rezultātu, produkta kvalitāti un mielošanos mēģinājumu dzirdēsiet otrā dienā no blakus esošajiem kaimiņiem.
18.septembris 2012, 09:10 | links
 
Labadiena!
Piedāvāju Jumsiem "savādākas" līdaku kotletes. Maigākas, bez izteiktās zivju garšas.

2kg līdakas miesas
200g baltmaizes, bez garoziņas
1 paciņa saldā krējuma
2 vidēji sīpoļi
150g "neveselīgā" 9% biezpiena
2 olas
sāls, piperiņš
Ja garšo kniplociņš, tad arī to nemetam ārā...

Ziftiņš tiek nofilēts un noasakots. Baltmaizīte tiek iemērkta saldkrējumā, lai piesūcas.
Samaļam... Nu protams, vismaz reizes 2, kopā ar biezpienu.
Smalki sagriežam sīpoļus un apcepam līdz caurspīdumam nelielā eļļas daudzumā.
Kad sīpoliņš nedaudz atdzisis, pievienojam pie maluma un pievienojam olas. Samaisām...
Cep kā parasti, gan apviļājot rīvmaizītē...


Mana bērna māte teica ka labas...
:o))
17.septembris 2012, 13:28 | links
 
Šodien ēdu Krāslavā kūpinātu sapalu. Nu gards bij, pat ļoti patika, diezgan līdzīgs karpai izlikās. Tā kā pēdējā laikā biežāk sanāk ēst kūpinātu asari, likās, ka garšīgāks. Treknāks, sulīgāks, marināde likās līdzīga, lielāks, nu nezinu, būs žāvēšanas laikā malka jāpamaina, vai arī jāsāk citas zivis ķert, citādi ieciklējies uz asariem esmu :)
15.septembris 2012, 23:17 | links
 
Par to skalošanu varētu piekrist pašķertai zivij,bet tādam tirgū vai ''Maksimā'' pirktam lasim-nu nezin gan uz kādas grīdas viņš ir mētājies vai cik tīras rokas ir bijušas krāvējam
15.septembris 2012, 00:36 | links
 
Mazsālīts lasis

(es gan nebūšu oriģinālaitors)

Lasītis - vai ir kas klasiskāks no zives ko uzkost ?

Šī zivtele ģeld gan tīrā veidā gatavojot, gan iesālot uzkodai. It kā jau pagatavošana vienkārša un elementāra, bet cik cilvēki mudījas visu sacūkojot ...
Atceramies, jo prastāka recepte, jo skarbāk var kļūdīties !

Daudz nedomājot ņemam badakāsi un dodamies uz lašupi, vai ņemam kuļķenu un ejam uz bodi ...
Sastāvdaļas:
1. Lasis - svaigs un nesaldēts. Cik daudz ? a cik grib - es paņēmu 6kilo "dzīvsvara"
2. Cukurs
3. Sāls
4. Virtuves dvieļu rullis
usjo šīs ir pamatvērtības !

nākamai dienai - sīpols un pipari

Tagad sākam ar pirmo zelta likumu - Lasi zem ūdens neskalo !
tikai un vienīgi nosusinam ar virtuves dvieļiem
šī ir globālākā kļūda ko pieļauj ļautiņi skalojot zivi - pirmkārt zūd smeķis un otrkārt marināde aiziet pakaļā.
Kad esam apslaucījuši zivi griežam galvu nost "zupai,
nogriežam vēderus - cik tālu ? a paši palokam to zivi sajutīsim kur "ribas" beidzas un vēders sākas.
griezam laukā asakas gar pašu "mugurkaulu" taisot iegriezienus
no abām pusēm tā lai asaka "pa vidu paliek"
un tagad ar nazi šņakājot izgriežam "vēdera ribas" atstājot smuku filejiņu.
Ja resnāks gabals viegli iegriežam lai ir kur ievilkties sālījumam.
Tagad gatavojam sāli un cukuru
te var sākt svētus karus par attiecībām sāls:cukurs
aļa 3:1 2:1 1:1 bet globāli runājot - tas viss pie pakaļas
katrs "ar laiku" atrod sev garšīgāko balansu
es parasti uz divām saujām sāls ņemu sauju ar kaudzi cukura,
bet kas ir jāievēro - sāls un cukura maisījumam ir jābūt daudz
jo zivs "uzsūc" tik cik vajag un pārsālīt ir praktiski neiespējami
bet ja trūks, tad gan garšas nebūs
Man šai reizei uz apmēram 3.5 kilo filejas sanāca 200 grami sāls un 100 grami cukura
un rīvējam visu zivtelē iekšā.

Kas attiecas uz zivs gabalu lielumu - es parasti taisu "plaukstas izmērā".
Tagad otra svētākā lieta - zivs iesālīšana,
paskatamies ko apkārt raksta, oj kādi pakaļā tik ieteikumi nav -
ietin marlē - saliec gabalu ar ādu uz āru - ietin plēvē - bļabļabļa,
viss tas ir mazsvarīgi.

Galvenā lieta ir likt traukā tā, lai gabali ir maksimāli tuvu viens otram un praktiski nebūtu "škirbu" starp tiem
un protams visu nežēlīgi kaisam ar sāls un cukura maisījumu.
Jo vairāk sāls un cukura, jo labāk !
Un visu zivtiņu saliekam cieši grāpī + galvas vēderus un asakas atstājam zupai
(izgriežam žaunas no galvām laukā, lai rūgtumu nedod)
Tagadiņ šķīvi pa virsu slogam,
vāku virsū
un ledusskapī "uz nakti" .
No rīta velkam grāpi no auKstāskapja laukā ...
Lūk tajā arī ir spēks, kas izveido zivteli par ņammu !
Tagad ir laiks zivteles gabalus ņemt no marinādes laukā lai "nosusinātu"
Zivteli liekam uz dvieļiem "lai notek"
Pievēršam uzmanību cik gabali ir kļuvuši stingri - uhhh tā kā vajag.
Visu rūpīgi nosusinam ar salvetēm
un traukos saliekot varam glabāt ledusskapī dienas 4-5cas
Njamma gatava !
Tagad katrs ēdam kā gribam vai maizītes vai kā nu kuram ...

tā kā tagad krīze apkārt un laiki ir skarbi
maizītei naudiņas nepietika - tikai šņabulim

izgaršojiet !
14.septembris 2012, 21:15 | links
 
Zandarts ,Vimba ,marinādē
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties
14.septembris 2012, 08:24 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager