Kūpinātavas

Pagājušo gadu kūpināju metāla kūpinātavā (bildes albumā), kaut kā tomēr nepatika tas rūgtums un kūpinātavas svīšana. Šogad domāju taisīt koka kasti kurai zem zemes ~1.5 attālumā tiks pieslēgta kurinātava. Varbūt ir kādi padomi no praktiskās puses tiem kas ko līdzīgu ir taisijuši ?
24.aprīlis 2013, 15:19 | links
 
Ko jūs te vīri cepaties par tām kūpinātavām, ja grib daudz, tas ir tirgum, tad jātaisa jau tāda lielāka. Bet dziesma jau nav par to. Vecoslaikos vīri kurināja un kūpīnāja ar viena veida malku (tādu kas der kūpināšanai), šodien to lietu daži dara savādāk. Tempratūru uztur ar jebkura veida kurināmo, dūmam matriālu izmanto attiecīgi pēc paša garšas un gribas.
Te ir tas saucamais buma mucas princips, bet neviens jau to neliek darīt bleķa mucā, ja negrib.
Man pašam ir laba ozolkoka kūpinātava, darbojas jau divus gadus, nesūdzos.
No sākuma zivtiņa uzsildās, nožūst, un tad tiek padots dūms, visu procesu vari vadīt kā gribi.
Arī cūkgaļu es tajā kūpinu, kaimiņi vairs nedo mieru.
Šis teksts nebij domāts manai pašreklāmai, un kūpinātavas pilnā komplektācijā nav lētas.
Bet ja kādam kas intresē, bildes ir manā albumā.
30.marts 2013, 21:34 | links
 
Redzēs kā sanāks ja mazāk ielikt visu...bet ja nesanāks-tad teikšu ka nav ko pirst un jātaisa sava.
30.marts 2013, 21:06 | links
 
Tiem, kuriem radušās problēmas ar 200l kūpinātavu vilkmes trūkuma dēļ, dodiet ziņu - mēs konstatējām, ka ir vienai partijai ir projekta defekts - sprauga starp kurtuvi un liesmas slāpētāju ir pārāk maza un to ir nepieciešams palielināt, lai palielinātu vilkmi!
Nākotnē šo defektu plānojam pārvērst par efektu - padarīt šo spraugu regulējamu. Mūžu dzīvo mūžu mācies :)

Par nofleksēto skursteņa jumtiņu - kad kūpināšana iet uz beigām uzliec kaut ko uz tā, lai noslēgtu gaisa cirkulāciju un atstāj kūpinātavu, lai atdziest ar visu kūpinājumu - rezultāts ļoti labs!

Kondensāts skurstenī veidojas vēsākos laika apstākļos, esam piefiksējuši šo problēmu, kura risinās iekarot kādu trauciņu skurstenī, kas nenoslēdz skursteni, bet uztver pilošo kondensātu!

Rezumējot - ar pilnu atbildību pret mūsu klientiem, ja kas noticis, salūzis, nestrādā vai vienkārši vajadzīga palīdzība izdomāt kādu jaunu kūpināšanas recepti zvaniet - 29284179

http://www.draugiem.lv/abas.lv/
27.marts 2013, 18:23 | links
 
Ar mazo kūpinātavu (45L) ir tā, kā:
Zivtiņa gatavojās kādas 40 - 60 atkarībā no apkārtējās temperatūras un zivs izmēriem.
Tagad ražojam jaunu modeli, kas stabilāks, ertāks un kurā ir iespējams kūpināt ar vienu uzpildi līdz pat 3 stundām!
27.marts 2013, 18:08 | links
 
Vairāk kā 30 gadus atpakaļ vecs Dolessalas zvejnieks man ieteica-gribi skaistas,zeltainas zivis-kūpini ar sausiem kārkliem ! Toreiz daudz makšķerēju Sausajā Daugavā,kārklu mazajā saliņā bija papilnam ! Zivis izdevās ne tikai skaistas,bija arī gardas...
24.marts 2013, 23:36 | links
 
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!

Citreiz tā ar tik vajag...paša pieredze,no dzirdētā un redzētā ko paņem,paša čujs un loģika...!Un neviss vajag tā un tikai tā,jābūt tā un tikai tā...kā gribu tā daru,neviss vispārpieņemtie standarti!!!:)))


Ojis, 24.marts 2013, 18:32

snipiens, 24.marts 2013, 19:23

Es ar experimentēju -iemet vecas pazoles vai ratu riepas un dūms tāds foršs melns Kā reiz lai Tosmariešus kūpinātu ;DDD
24.marts 2013, 22:14 | links
 
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!

Citreiz tā ar tik vajag...paša pieredze,no dzirdētā un redzētā ko paņem,paša čujs un loģika...!Un neviss vajag tā un tikai tā,jābūt tā un tikai tā...kā gribu tā daru,neviss vispārpieņemtie standarti!!!:)))


Ojis, 24.marts 2013, 18:32
24.marts 2013, 19:23 | links
 
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!
24.marts 2013, 18:32 | links
 
Paldies par infu...tā jau arī domāju,ka nekas bio-eko-naturliš tur nevar sanākt,bet cmuki gan būtu...!!!:)))
24.marts 2013, 17:20 | links
 
Īpaši mitrumizturīgajam saplāksnim tā sarkanīgā līme ir indīga. Laminētās plaknes arī nevar būt nekas veselīgs.
24.marts 2013, 12:22 | links
 
Labāk koka ! Padomā par sveķu līmes izgarojumiem...
24.marts 2013, 10:52 | links
 
Kāda ir pieredze,ja žāvētavu taisītu no ūdensizturīgā finiera.Mani mulsina tas vai līmei izkalsto finieris nesareizināsies ,,šponos".Paldies ja kāds padalīsies tajā,kā finieris uzvedas karstumā un vai tā ,,glazūra" neizkusīs!?
24.marts 2013, 10:46 | links
 
Kondensāta problēma būs visām metāla kūpinātavām,pareizs risinājums piekārt vannīti,ja ir vieta. Savai slēgtajai,uz uguns liekamai, kūpinātavai vāku noblīvēju ar divām kārtām brezenta,tas paņem mitrumu sevī,kad atveru,lai apžūst zivis,apžāvēju arī brezentu,kad brezents paliek dikti melns un apdeg stūri,to nomainu...Par šķobīšanos varu teikt,ka tā ir neizbēgama,jo plānāks materiāls,jo lielāka.
24.marts 2013, 10:37 | links
 
Kā par karstu? Pieberu ogles,aizdedzinu,pagaidu lai iedegas vienmērīgi,nodziest,tad tik lieku iekšā...vai tad temperatūrai jābūt mazākai kāda viņa rodas?es tak to nekontrolēju.a skaliņi man ābeles,bet varbūt arī par daudz,kaut liekas ka ogļu garaiņi...nez vajadzēs pamēģināt kā tu saki-mazāk ogļu un mazāk skalu.paldies par ieteikumu. Šeit varētu arī marinādes receptes likt:)labprāt palasītu un pamēģinātu.
21.marts 2013, 19:59 | links
 
ja tu vēl saki, ka kūpinātava sašķobījās, tad 100% par karstu taisi.
20.marts 2013, 21:52 | links
 
bootmix, man tas pats bija. tas nav no oglēm. ja par daudz skalus uz papalātes un/vai ogles saliek. tad tā sanāk rūgts. es lieku 4-5x skalus uz papalātes un ogles pa vidu saberu atvilknei. malas tukšas paliek. ja skali izdeg, tad pārīti pielieku klāt. un nekāda rūgtuma.
20.marts 2013, 21:49 | links
 
Man ir ABAS portatīvā kūpinātava...lietoju gan vistai,gan zivīm, gan gaļai-ir ok.bet ir mīnuss-kad tās ogles izdala karstumu-dažādi sveķi,garaiņi no kokoglēm pielīp pie garduma-rezultātā augšējais slānis rūgts un nedaudz indīgs. Es piešāvos tīt visu marlē ar vairākām kārtām-tad tas rūgtums ir mazāks,bet doma ir aizvērt vispār to ogļu daļu,lai neveigojas nekādi garaiņi un tad karstums tikai no apakšas kopā ar dūmiem būs...redzēs šopavasar.ā vēl kas-pēc pirmajām lietošanas reizēm sašķobījās biku,bet lietot var.materiāls par šādu cenu tur ir ok.ceru vēl 5 gadus palietot.
20.marts 2013, 20:11 | links
 
man portativā ir no rudens. neko sliktu nevaru teikt, savu funkciju pilda ļoti labi. jāpiešaujās ogles apakšā piebērt ne par daudz un aiziet. vienīgi jāatcerās, ka tā ir portatīvā, tas nav 200l skapis :)
materiāls pret cenu ir ok, šaubos vai ir iespējams tur caurumus izdedzināt, ja 100x plānāks grils pa četriem ls no rimi 3x sezonas iet bez problēmām.
20.marts 2013, 19:40 | links
 
Puiši, kurš zin kā jākūpina jūras sarkanie asari,kādā sālijumā jāliek.
20.marts 2013, 10:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager