Kūpinātavas

Nokūpināju tiko bullīšus, riktīg laba manta, 2.5h un gatavs :) pirmai reizi ļoti labi! :)
30.maijs 2013, 20:38 | links
 
Kāds var pateikt kā jākūpina jūras bullīši? ar vēderiem uz augšu vai uz leju, tiks likti uz restes. Paldies! un vai vajag viņus apsiet kā Bums ar asariem izdarija?

kkeda, 30.maijs 2013, 13:33


Es karināju,bet nesēju!Liekot uz restes es liktu ar vēderiem uz augšu,bet ņemot vērā,ka karinot tāpat tā ,,zupa" tek ārā,tad vai tik nesanāk,ka brīva izvēle!!!
30.maijs 2013, 14:01 | links
 
Kāds var pateikt kā jākūpina jūras bullīši? ar vēderiem uz augšu vai uz leju, tiks likti uz restes. Paldies! un vai vajag viņus apsiet kā Bums ar asariem izdarija?
30.maijs 2013, 13:33 | links
 
Pēc brīža ielikšu bildes ar to,kas šoreiz sanāca...!!!
22.maijs 2013, 08:50 | links
 
Brūsam ari tā ir gadijies! :)
20.maijs 2013, 11:14 | links
 
kā man (ne)gāja :)))

piektdien maximā noķēru karpu, tādu uz 2kg...iekūru žāvētavu, smuki notīrīju zivi - atgriezu pa muguru, saspiedu ķiplociņu virsū un uz dēlīša nesu uz žāvētavu...te šī sāk šļukt nost un es viņu piespiedu pie plikā vēdera...

Noķēru, zemē nenokrita, bet no mugurkaula un ribu asakām smukas švīkas un viss pēc ķiplociņa... :)))
20.maijs 2013, 10:32 | links
 
Nu ,ja pērk -jāsāk domāt vai omārs nav lētāk,bet cope prasa sagatavošanos un laiku,kura diemžēl tā pamaz...varbūt reiz...

asais0729, 19.maijs 2013, 14:40



Nu rēķinot 18-22 ls kilogramā,tad laikam paliekam pie omāra :)
19.maijs 2013, 14:46 | links
 
Nu ,ja pērk -jāsāk domāt vai omārs nav lētāk,bet cope prasa sagatavošanos un laiku,kura diemžēl tā pamaz...varbūt reiz...
19.maijs 2013, 14:40 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums

bums, 7.maijs 2013, 10:09
Garšīgi izklausās bezgala,bet varbūt kāds zina,kur to zuti lai jem...

asais0729, 19.maijs 2013, 14:10



Ir divi vislabākie varianti vai nu centrāltirgū ( bet šādā siltumā,var tikt pie poda slimības ) vai nu uz ūdens :)
19.maijs 2013, 14:31 | links
 
A ja kāds negrib būvēt kūpinatavu vai reti jemās ar tādām lietām kā es ,tad dara tā -jem 1-1,5 kg breksi ,karpu vai citu zivi-sagatavo kā kūpināšanai-ķiplociņš ,sālīte,cukuriņš utt.,uzkurbulē grillā ogles,apliek mitru alksnīti un zivīti minūtes padsmit aprau ar dūmiņu-pēc tam pado žariņu līdz zive gatava-nav slikts lētais variants...
19.maijs 2013, 14:26 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums

bums, 7.maijs 2013, 10:09

Garšīgi izklausās bezgala,bet varbūt kāds zina,kur to zuti lai jem...
19.maijs 2013, 14:10 | links
 
Tikko meklēju spec info pzr vienu kūpināšanas niansi- uzdūros šim:
http://www.draugiem.lv/kupinat.lv/news/?p=6635255
NEKAD NEDARIET TĀ! :):):):):)
19.maijs 2013, 13:59 | links
 

asarus pēc ķidāšanas un pirms ievietošanas mucā kūpināšanai nosienu lai vēderiņi būtu ciet
7.maijs 2013, 10:15 | links
 

Brekšu novietošana mucā Zivis uz karsto kūpiņu nesāla pirms kūpināšanas ,bet pēc
Aukstai kūpināšanai sala pirms kūpināšanas
7.maijs 2013, 10:13 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums
7.maijs 2013, 10:09 | links
 
Zivis kūpinot ir jāatstāj 10 cm sprauga vākā ,lai dūms būtu sausāks Tādā veidā kūpinu visu veidu zivis Skaidas nelietoju un nemitrinu Kā dūmpagali izmantoju veselu ābeles vai alkšņa malkas pagali kuru pirms ielikšanas kuriņā pārcērtu uz pusēm

Zušus kūpinu vispār bez vāka

Brekšus līdz 1,5 kg pa muguru nedalu kūpinu veselus
7.maijs 2013, 10:08 | links
 
Lai kurināmās ierīces darbotos,tām jāuzsilst ! Vispirms iekurini ar sausu malku,tad pieliec priekšā kurtuvei skārda gabalu,atstāj šķirbu apakšā,kastei uzliec vāku ar šķirbu tālajā galā,ar šķirbām saregulē vilkmi. Kad kaste uzsilst liec zivis un mitru malku uz oglēm.Kūpinātavai jāstrādā arī ar pilnīgi horizontālu trubu.Skaties vai truba nav par mazu,200l mucai man bija 25reiz25cm truba.
7.maijs 2013, 09:12 | links
 
Sameistaroju koka kasti ar trubu zemē bet kaut kā tas dūms riktīgi negrib skriet pa trubu uz kasti, viss šaujās pa kurtuvi ārā. Cik lielam trubas slīpumam jābūt ?
7.maijs 2013, 08:46 | links
 
1.5m ir drusku par iisu vajadzeetu vismaz 2m
24.aprīlis 2013, 22:51 | links
 
Pagājušo gadu kūpināju metāla kūpinātavā (bildes albumā), kaut kā tomēr nepatika tas rūgtums un kūpinātavas svīšana. Šogad domāju taisīt koka kasti kurai zem zemes ~1.5 attālumā tiks pieslēgta kurinātava. Varbūt ir kādi padomi no praktiskās puses tiem kas ko līdzīgu ir taisijuši ?

tr222, 24.aprīlis 2013, 15:19


Laukos ir kūpinātava ar koka kasti, taisīta nu jau diezgan pasen. Kūpinātavu būvējām uz nogāzes - apakšpusē kurtuve izmūrēta no ķiegeļiem, no kurtuves iet ieslīpi keramiska caurule (kautkāda no drenāžas sistēmas) kas ierakta zemē, aptuveni 2m gara, kas iziet zem kūpinātavas pamatnes centra. Kūpinātavas pamatne - pa perimetru ķiegeļu bortiņš uz tā koka kaste - nu kautkas 1.2x1.2m. Sākumā secinājām ka pa daudz liels karstums sanāk un gaļa cepās - kamēr aizdegās :). Tad izdomājām ka virs caurules-dūmeņa izvada kūpinātavā jāizveido skārda panna - uz kuras pil visi tauki - nu jau bija labāk - tikai panna maita aizdegās. Pēc otrā ugunsgrēka secinājām ka koka kaste jātaisa viegli noņemama ar rokturiem pa malām, noņemt var viens cilvēks. Pēc tam pārbūvējām nedaudz kurtuvi, no kurtuves uz cauruli ceļā pamīšus iemūrējām divus ķiegeļus lai liesmas pa tiešo neskrietu caurulē bet sākumā garām vienam ķiegelim tad garām otram un tikai pēc tam uz kūpinātavu. Nu kautkā tā, tiesa viegli noņemamo koka kasti viegli vējš nogāž, kas notika kad vistiņas kūpinājām, tagat blakām stāv liels laukakmens ko var uz jumtiņa uzmest. Jumtiņš - dēļu klājs ar skārda segumu, nedaudz ieslīps un ar rokturi. Vieglāk jau būtu uztaisīt bildi tikai tik drīz uz turieni nebraukšu.
24.aprīlis 2013, 17:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager