Kūpinātavas

izlasot jusu padomus seit,vakar 1 reizi pats izkuupinaju,sanaca prieks pirmaas reizes itkaa Ok,vienigais nedaudz parugtas!!!kuupinaju tikai ar alksni,pagales ar visu mizu!!!varbut miza dod to rugtumu,vai kas cits?veel nepieliku zivim klaat pirms kuupinasanas cukuru kaa bija mineets ieteikumos!varbut kads var ieteikt kaa dabuut siis bez rugtuma?
22.jūlijs 2013, 10:13 | links
 
Jā, izkarsētā.
A tu apakšu netīri nekad? Man tik 2 stāvi, abi izņemami un no speķa tauki pietek druski, tos izslauku pa laikam.
21.jūlijs 2013, 20:42 | links
 
veel viens jautajums radaas!!cik noprotu,zivis jaliek ieksaa jau karstaa kupinaatavaa?
21.jūlijs 2013, 15:54 | links
 
Metāla mucas variants, kā es to daru...daudz nedomājot...: Saurbu augšpusē pa diaognāli caurumus, tā, lai var ielikt metāla stieņus ap 8mm. Tā saurbj, lai veidotos trīs iedomati plaukti. Pirmajā stāvā stieņi stāv patstāvīgi. Otrajā un trešajā- izņemami. Uz stāvu stieņiem lieku sazāgētas līstītes, cits var likt arī zariņus, un virsū zivis. Tad iesprauž otro stāvu un atkal uz līstītēm zivis, tad tāpat ar trešo! Dūmi iet visiem stāviem cauri un lieliski kūpinās. Noņemu zivis tāpat, demontējot trešo, otro stāvu. Karinot nosauktās zivis ...tās ...iekrīt!
21.jūlijs 2013, 12:55 | links
 
Ne asakas biedri makskernieki!Takaa zivju kupinaasanaa esmu iesacejs,ir vajadzigi dazi padomi no jums!Uzbuveeju parasto kupinaatavu no mucas,apaksaa kurtins un pa virsu tam muca!Gribu kupinaat linus,asarus un lidakas!1).Cik daudz apmeram alksna pagales ir jaliek ieksaa mucaa,un vai ar mizu,vai bez?2)pagaidaam nav iespejas likt zivis uz rezga,tadel ir doma taas iekart vertikali,bet kaa,vienkarsi ar drati caur aciim,vai labaak sasiet ar striki kaa ruleti?3)ar ko labaak nosekt mucas augsu,ar maisu vai kadu metala plaksni lai dabutu vajadzigo karstumu mucaa?4)un ar kaadam garsvielam labaak sagatavot zivis pirms kupinaasanas?
21.jūlijs 2013, 12:07 | links
 
es restes nosmerēju ar cepamo eļļu vai norivēju ar speķa gabaliņu problēmu nav bijis
19.jūlijs 2013, 18:47 | links
 
Es lielākām zivīm ( plaudis, karpa) sausās niedres liku apakšā, ašukus ar uz uzkarsētām liku un viss ok.
19.jūlijs 2013, 16:47 | links
 
Lai nebūtu jāķēpājas ar zariņiem un plāksnēm, lai gan tā varētu būt makten' jauka nodarbe, es zivi lieku kūpināšanai jau uz uzkarsētām restēm. Tad ar' nepievelk klāt un nāk viegli nostī.
o.

otinjsh, 19.jūlijs 2013, 16:07


O.zamatal na us!:)
Man parasti sanāca, kā M.Rītiņš saka...ču,ču...,pieķēra!:)Vajadzēja ču,ču ar nazi piepalīdzēt,bet turpmāk nazim būs dīkstāve!:)Nu ja...eļementarno (tāpēc jau es arī ņedogodalsja):)...pavāri jau arī vispirms uzkarsē pannu un tad tik liek ko virsū cepties.Turpmāk ar gāzes lodlampu pa fiksam uzsildīšu restes!
19.jūlijs 2013, 16:44 | links
 
Par tiem zariņiem 1. reizi uzzinu, būs jāpaprovē. Laikam labāk bez lapām?
19.jūlijs 2013, 16:38 | links
 
Lai nebūtu jāķēpājas ar zariņiem un plāksnēm, lai gan tā varētu būt makten' jauka nodarbe, es zivi lieku kūpināšanai jau uz uzkarsētām restēm. Tad ar' nepievelk klāt un nāk viegli nostī.
o.
19.jūlijs 2013, 16:07 | links
 
Nu es ar domāju par tiem zariņiem zem zivs :) Zivis jau notīrītas un sagatavotas,tagad jagaida vakars,kad sākšu kūpināt :)
Gan jau būs labas+ alus un pirts,tur greizi nekas nevar noiet :D
19.jūlijs 2013, 15:51 | links
 
Es sazāgēju šauras koka līstītes un salieku kā vajag uz restītēm, lai labāk zivtiņa gulētu. Pēc kūpināšanas tā viegli no līstītēm nonāk. Kāpēc līstītes? ...ne zariņus? Tāpēc ka ar līstītēm ir izveidojama plakne, ko ar zariņiem grūti izveidot. Sazāģēju daudz, ar rezervi un iznāk ilgam laikam.
19.jūlijs 2013, 14:57 | links
 
Alksna zarinus parasti liek zem zivs -starp taas aadu un resti uz kuras kuupina, lai peec kuupinashanas procesa beigam zivi butu viegli nonjemt, jo tad taas aada nav piecepusies pie restes, bet pie jau minetajiem alkshnju zarinjiem. Musu razhotajaa kuupinaatavaa, mees to esam atrisinajusi ar grozamies restes iesmiem, kurus apgriezh ap savu asi, lai kuupinaajumu buutu viegli nonjemt. Varat aplukot mana abuma video, tur tam jaabuut uzskataami dazhos kadros redzamam - varbuut kaadam noder.. Atvainojos par gramatiku :-)
19.jūlijs 2013, 13:59 | links
 
Cien.,Jenot,kūpināšnai zvīņas atstāj,lai nepiecepas.Nesapratu,kur bāzīsi alkšņu zariņus.
19.jūlijs 2013, 13:43 | links
 
kādreiz es redzēju kūpinātavu kur aukstu dūmu problēma bija atrisināta šādi;elektromotors grieza masīvu čuguna spararatu ,pretīm tam bija metāla truba kurā iekšā tika iebāzta sausa alkšņa pagale to pie spararata spieda atspere.dūmi pa trubu plūda uz kūpinātavu,bet tas jau diezgan prof.līmenī.var būt kādam noder.
19.jūlijs 2013, 13:00 | links
 
Piedāvāju pavisam vienkāršu kūpinātavu, ko var ātri uzmeistarot copes braucienos, lai uz vietas pagatavotu zivis. Līdzi jāņem grilla bļoda, režģis no grilla un follija. Kad zivis saķertas, izrokam bedri, kurā kurinām ugunskuru. Bļodu liekam ugunskurā. Grilla apakšējos caurumus taisām ciet, lai netiek iekšā uguns. Bļodas iekšpusē liekam alkšņu zarus vai ko tamlīdzīgu, uz režģa liekam zivis. Augšu pārklājam ar folliju. Izduram pāris caurumus follijā. Nu nebūs, protams, tas pats efekts, bet pietuvināts gan. :)
19.jūlijs 2013, 11:12 | links
 
Sveiki,pabeidzu savu kūpinātavu beidzot :)
Tagad jautājums,kā kūpināt karpu labāk zvīņas notīrīt,vai ar visām zvīņām?
Bez zvīņām jau labāk, būs garda ādiņa,tik apakšā tad vajadzētu palikt alkšņa kociņus vai ne?
19.jūlijs 2013, 10:59 | links
 
Gribi vienkāršu? Tad skaties ap video vidu/~8min.!


aakkis, 17.jūlijs 2013, 10:56


Tas ir uz karstiem akmeņiem uzlikts tas pasākums ?
18.jūlijs 2013, 08:02 | links
 
Gribi vienkāršu? Tad skaties ap video vidu/~8min.!
17.jūlijs 2013, 10:56 | links
 
Tik daudz rakstīt,tik daudz bildes.Bet varbūt kāds var ieteikt Jūsuprāt vienkāršu-efektīgu kūpinātavu..
17.jūlijs 2013, 10:23 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager