UZMANĪBU! Dzīvnieki!

Metodes, kā lai ar tiem sadzīvo, kā arī vietas kur tie šķerso mūsu kustību. Viss ar šo saistītais!
A ko? Kas kaķam,tas pats ar stirnām, briežiem,alņiem uc neganāmiem lopiem? DDD

zogs, 10.decembris 2013, 00:40

nezinašu pateikt ! bet ;negantie meža lopi; mani liek miera . acis redzu bet kapotu neviens vairs nebučo !
10.decembris 2013, 13:15 | links
 
krievu laikos veči bija alnēnu paņēmuši uazā bortenikā ..laikam nesot bijusi alnene tuvumā taj momentā a ši brauc un prom alnene skrien pakaļ un lec iekšā kuzavā a ši lai tiktu vaļā izmeta alnēnu no kuzava......
10.decembris 2013, 12:29 | links
 
Padumjajos laikos fāterim kuilis gandrīz ātrās palīdzības uazu apgāza.Agri no rīta brauc no izsaukuma un kolhoza kartupeļu laukos baugais suķu bars.Šis joka pēc uztaurēja ar visām sirēnām.Viss bars laiž prom uz otru pusi,a kuilim laiksm debespuses sajukušas,ka šis mauc uz ceļa pusi un taisni uazam pa bāka vietu uzrāva.Uazs uz diviem riteņiem,bet par laimi atkrita atpakaļ.Suķis grāvī guļ.Faters paķer garo kurbuli nu tik dos pa ķobi,bet ne vella,šis atžirdzis parauj vīli.Cik atceros,tad padumjajos laikos nekad briežus mājas tuvumā nemanīju.Tad tagad vienreiz pilnmēnes nakti pamodos un palūrēju pa logu,10 m attālumā no mājas briežu bars.Viena bija ar baigi lieliem ragiem.Neesmu mednieks,bet liekās ka par tiem varētu kādu medāli dabūt.
10.decembris 2013, 12:11 | links
 
Man līdz šim ir veicies!Vienreiz gan nobrīnījos,kautkad vasarā braucu un uz ceļa sēdēja kādi 7 zaķi,pie sevis nospriedu,laikam duraku spēlēja ceļa vidū:D:D:D
Bet tā 2x gandrīz cūku barā esmu ielicis,baigais bars bija uz 18-22 svintusiem,visādi kalibri!Baigi drošie ,taurē vai netaurē,stāv un lūr uz tevis,sevišķi jau vecais kuilis,tas pat uz autiņa pusi nāca!Nožēloju kad nebija kāda ŅIVA!
10.decembris 2013, 11:50 | links
 
http://autoera.lv/shop/index.php?productID=166354
Kad sasitu autiņu uzliku šitādas un strādā perfekti.
10.decembris 2013, 11:30 | links
 
Pajokot jau var,tikt zināt mēru vajag. Iznāca redzēt Volvo,kas uz Ventspils štrāses alni paņēma uz kapota.No Volvo vesela tikai bagāžnieka daļa.Līdz šim brīdim neesmu sapratis,kā tie džeki mašīnā sēdēja,Laikam baigi atgāzušies sēdeklī,jo tikai vienam bija roka ar stikliem sagrīezta.Jumts piemīcīts tā,ka sānu logu vairs nav.Vecajiem volvo bamperī bija dzelzs sliede,tā samīcīta kā parasts bļeķis.Menti jau teica,ka būtu volvo vietā cits auto,tad sekas būtu ļoti bēdīgas.
Man jau liekās,ja tas lops ir izdomājis vālēt pāri ceļam,tad nekādi svilpavnieki tur nelīdzēs.Ir taurēts ar smagā auto tauri alnim,kas filozofē ceļa vidū(labi,ka tas bija dienā),šīm po barabanu.Pastāvējis minūti,šis cēlā gaitā aizčāpoja.Tā kā brauciet uzmanīgi,jo to ragulopu mežos ir baigi daudz.
10.decembris 2013, 11:05 | links
 
Palasot komentārus nāku pie secinājuma,jābrauc ātrāk!Te brauc ar V = 50 km/h citi uz V=90km/h un tik taranē dzīvniekus.Secinājums viens,jābrauc uz 120km/h vai pat vairāk,kā pedāls atļauj,dzīvnieciņš nepaspēj noķert jūsu auto:D:D:D:D

nelietigais, 10.decembris 2013, 09:39

es tāvā vietā te neņirgātos !!! jo tev ar var visādi gadīties ar viņiem !!! jo ātrāk brauksi jo tuvāk dievam nonāksi!!!
10.decembris 2013, 10:13 | links
 
Palasot komentārus nāku pie secinājuma,jābrauc ātrāk!Te brauc ar V = 50 km/h citi uz V=90km/h un tik taranē dzīvniekus.Secinājums viens,jābrauc uz 120km/h vai pat vairāk,kā pedāls atļauj,dzīvnieciņš nepaspēj noķert jūsu auto:D:D:D:D
10.decembris 2013, 09:39 | links
 
lopiņi pierod pie skaņam ... kad meža strādā tā vien liekas ka tur pat blakus vien staigā...
10.decembris 2013, 09:16 | links
 
Uzregulēs vēl nejauši mežacūkas riesta dziesmu un visi ciema kuiļi leks uz kapota:)) Būs jāprasa servisā... Šodien beidzot dabūju vāģīti atpakaļ... tā arī mesapratu, kādēļ tik ilgi- trīs nedēļas bamperi, luktura kronšteinu un kapotu taisīja... nu labi kapots pēc izklapēšanas jākrāso, bet ne jau 3 nedēļas. Palasot kā citiem gājis, vieglāk palika:)))
10.decembris 2013, 01:47 | links
 
A ko? Kas kaķam,tas pats ar stirnām, briežiem,alņiem uc neganāmiem lopiem? DDD
10.decembris 2013, 00:40 | links
 
miljais plesej pec tevis teikta liekas ka visi dzivnieki gulj atspiedusies pret kokiem - iedomajos to skatu :D :D :D
dzivniekiem daudz labak patik krumajs, jaunaudze un gara zale, nekopts pamezs jo starp priedem kas der burukugu mastiem un citiem kokiem tam lopam vnk nav ko darit!!!
es domaju ka lielakie su*i būs tad kad tas celjmalas esosas cirsmas saks aizaugt...
par tam svilpem - ticibas nav ...

MuskyOscarz, 9.decembris 2013, 22:59

TUR JAU TA LIETA KA NEKOPTS ! bet ja cirsmu izstrada mežatehnika pec latvijas likumiem ! SORI ! un vel veči ar trimmeriem nogriež visu , izņemot kanadas eglites ! MTZ 82 nolauž riteņus un sak raudat karstu eļļu ! plus vel sāls ! ----------------par svilpitem ! nopirku divas suņu saucamas (jebkura zoo veikala) (metala ,gala regulešanas skruvvite) pats putu,skruveju, un skatijos ko dara suņi .kad kaķis palida zem gultas -nofikseju ar karsto limi -auto pie priekšeja bampiša ar skruviti un skavu ! vot i vsjo !
10.decembris 2013, 00:30 | links
 
Tieši tā- kādas??? Es te pusvakaru ik pa laikam palūkoju- klāsts kā vienmēr plašs, tikai poņa,kāda būtu īstā, nekāda! Vai tad der jebkura? Ka tik ultraskaņa? Kādas frekvences, diapozons, vienalga?
10.decembris 2013, 00:03 | links
 
HVZ, VARBŪT SVILPĪTES........... un tomēr lieta aktuāla , tūliņ sāksies Igauņu nakts braucieni, nu cerams viss ies gludi. Jeebkurā gadījumā uzlikšu, iesakiet- konkrēti kādas!!! Jāprīko vismaz trīs braucamie.
9.decembris 2013, 23:45 | links
 
miljais plesej pec tevis teikta liekas ka visi dzivnieki gulj atspiedusies pret kokiem - iedomajos to skatu :D :D :D
dzivniekiem daudz labak patik krumajs, jaunaudze un gara zale, nekopts pamezs jo starp priedem kas der burukugu mastiem un citiem kokiem tam lopam vnk nav ko darit!!!
es domaju ka lielakie su*i būs tad kad tas celjmalas esosas cirsmas saks aizaugt...
par tam svilpem - ticibas nav ...
9.decembris 2013, 22:59 | links
 
Pirms pāris nedēļām pabraukājām ar draugiem pa mežu ar spēcīgām baterijām zvērus paskatīties. Pārdesmit minūšu laikā 73 brieži, pārdesmit cūkas, vismaz 30 stirnas, dažas lapsas, jenoti. Kur - neteikšu, bet fakts paliek fakts, tie lopi mežos ir nejēgā daudz. Jā, brīvā dabā nevis kādā iežogojumā. Un tas skaits bija tikai tad, kad sākām skaitīt, kopā pa to vakaru vēl krietni vairāk redzējām.
Oltes un Kļaviņa raidījumā (tajā, kas pa SWH) arī teica, ka Latvijā ir praktiski lielākais meža zvēru skaits Eiropā. Tad kas tur ko brīnīties, ja vismaz pāris tādus lopiņus gadās nobadīt ar mašīnu :))
Veiksmīgu braukšanu visiem! ;)

sragiagiaA, 9.decembris 2013, 19:04

Cilvek miļais a kur tam pašam bukam vai briedim palikt !!!!!!!!!!!!! desmit metru gar ceļu mežš talak cirsma un ja vel ataudze ar iztrimeretajiem nevertigajiem kokiem ---- sori ne nostavet ne nogulet ! -----------------------------------------liec ultra skaņas svilpitetes un brauc bez bedu - parbaudits !
9.decembris 2013, 22:15 | links
 
kā mednieks varu teikt ka zvēri ļoti labi jūt, kad viņus drīkst un kad nedrīkst medīt un tā kā stirnveidīgajiem sezona beidzās 30.11. tad mednieku aktivitātes šo zvēru uztriekšanā uz ceļa ir iespējama, bet nedomāju ka tas ir galvenais iemesls...
2 vai 3 gadi atpakaļ medībās stirna (nesezonas laikā) dzenot mastu ar suņiem ir pienākusi tik tuvu ka ar zābaka papēdi varēju to lopu dabūt gar zemi :D
es nosliecos uz to ka zvēriem vienalga kādiem bet pārsvarā pārnadžiiem ir savas takas pa kurā viņi iet uz un no barošanās un viņiem pofig ka tur ceļš pa kuru brauc mašīnas..
9.decembris 2013, 21:02 | links
 
Starp Stalbi un Plāci, mežā, ir staltajiem taka, tur es esmu divas reizes bara priekšā knapi savācies, tad ir pirms BRaslas, no Straupes braucot, arī briežu taka

Ne tik sen 3 gadus dien dienā no VAlmieras uz Rīgu uz darbu nobraukāju, vietas, kur šitie regulāri kursē labi zināju :):)):), jo pamatā jau pa tumsu un krēslu lidoju, tieši ejamā laikā :):)
9.decembris 2013, 20:54 | links
 
C! palasot komentus te katram ir taisniba! Manai gimenei pagajuso gad stalbes rajona uz cela iznaca staltais! Faters brauca labi ja uz 70, bet bija tumsais laiks! autits stipri cieta! nemsanas ar papiriem un kasko, ja nemaldos bez auto palikam 2 menesi!Pectam mednieki ievainoto stalto nogaza, jo sis tikai pa krumiem brakskinaas vairs!
varbut kautko jaucu, bet Estos ta isti neesmu nevienu buku redzejis, jo savaa laikaa sie celus ar tadu ka skembu kaisija! smalki akmentini!
Tad vel man pazistams no manas puses mednieks un sis statstija, ka kaki ahuna savairojusies un trenc stirnas! jo sim jau pietiek tikai paeest, parejo atstaj un atal gribas svaigu galu! Katram savs stastamais!
Nesatikt meza zverus uz cela novelu visiem!
9.decembris 2013, 19:46 | links
 
Ir nācies dabūt ragus radiātorā braucot uz Peipi ziemā taisni pie Valkas pirmā gaismas staba,izlēca pāri sniega valnim un neko nepaspēju izdarīt jo tieši tajā brīdī pārslēdzos uz tuvām gaismām un atslābu jo ātrums bija nomests līdz55 ,ar to arī cope bija beigusies .Sazvaniju čomu no Rīgas un tas atvilka šlipsē atpakaļ uz Rīgu ar apklusušu kluci un -20 grādiem aiz borta.Īpaši jāuzmanās uz meža granteriem kur nav izzāģētā 10m josla un miglā.Ja ir zīmes zona lietoju mašīnas signālu ar nelieliem intervāliem tas palīdz ir pārbaudīts,bet labāk ar tiem lopiņiem ceļus nekrustot.
9.decembris 2013, 19:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager