Zivju pagatavošanas receptes

Kā gatavot līdakas ikrus??
27.decembris 2013, 21:49 | links
 
drunk-gnome
es parasti iztīru,galvu atstāju klāt,izņemu žaunas. Uztaisu marinādi-sāls,olīveļļa,obligāti ķiploki.Visu samaisa putriņā,tad ierīvē zivi no visām pusēm.Zivij izdara dažus iegriezumus paralēli žaunām.Cep nākamajā dienā cepeškrāsnī 200 grādos.Ja zivs ir lielāka vai ēdāju mazāk,tad galvu ēdu otrajā dienā,kad atdzisusi(ir ko paskrubināt).
Lai labi garšo!
26.decembris 2013, 16:44 | links
 
pajautā karpinieku forumā, īpaši par tām- 8 kg un uz augšu. ;)
26.decembris 2013, 15:10 | links
 
Un ka tās lielās lai pagatavo, vienmēr cik esmu cepis sanaak taadas pasausa..nu es domaaju no 8kg un uz augšu...Moška jamarinē???
26.decembris 2013, 14:50 | links
 
Iesakiet kādu gardu karpas pagatavošanas veidu!?

26.decembris 2013, 14:39 | links
 
Paldies par padomu. Es gan sakuma kvieshu miltos,nu tagad iepirkshu bus japameigina. Man atkal patik apcept ta ,ka bruna garozina un tad sausa tira gala. Ja cepu mazakas zivis tad ari obligati kraukskigas,neciesu ja uzcep zivi a vina ir tada ka butu novarita un tad iznemta no udens. Izniekota zivs,bet nu katram sava gaume.
17.novembris 2013, 18:28 | links
 
Pēdējā laikā pirms zifs cepšanas to apviļāju rudzu miltiem, kas domāti maizes cepšanai mājas apstākļos. Tā garoziņa liekas biezāka un garšīgāka. Čoms ieteica mannā viļāt, bet kaut kā neiepatikās, katram safsssss...
17.novembris 2013, 18:19 | links
 
Veci cepuri nost tiem kuri savu nokerto pasi pagatavo un tik tiesham garshigi. Es shodien ari pats nokeru notiriju,nofileju un uzcepu. Apvartu miltos tad sakulta ola un uz pannas. Kad jau pusgatavs tad uzgriezu sipolu un piperus. Tad pasutinu un kad labu laicinu vis ir saus,tad nemu nost. Un kas var but labaks par so!:)
17.novembris 2013, 17:53 | links
 
silpeiv,sievasmāte no laukiem krējumu savedusi?
Laikam jau vispopulārākā un arī viegla recepte no saldā krējuma būs Panna Cotta.Internets pilns ar receptēm,ņem kuru gribi.
13.novembris 2013, 12:45 | links
 
Vispār šo sadaļu varētu pārvērst par vispārīgo receptēm. Varbūt kādam ir pieredze ko pagatavot un grib padalīties!!

Mātē google ir pilns ko var pagatavot (vai izmantot kā piedevu) no saldā krejmu. Bet varbūt kādam ir nezināma recepte,ka siekalas var norīt ?
13.novembris 2013, 10:48 | links
 
Kas notiek Latgalē!!!!!!!!!!!!
26.oktobris 2013, 19:07 | links
 
Paldiesssssssssss. Nu stundas 2 būs jākūpina? Karpas un brekši ir kūpināti, bet sen, asari - pierasta lieta, šitais būs 1.x, cerams ne pēdējo.
26.oktobris 2013, 19:07 | links
 
PS. noķēri vai atkausēji? :))
26.oktobris 2013, 19:05 | links
 
skaidrs, ka pa muguru, citādi i 4 stundās nenokūpināsi :)
26.oktobris 2013, 19:00 | links
 
Gribu nokūpināt samu 3,7kg. 3 vārdos - labāk griezt pa muguru vai vēderu?
26.oktobris 2013, 18:31 | links
 
Nu, milzīgs paldies!!!!!!!!
14.oktobris 2013, 16:49 | links
 
mierīgi (recepte der arī līdakai, samam)
1. zivij iegriež gar spurām un novelk ādu. nekas, ja sanāk nevis "zeķe", bet 2 strēmeles
2. atdala gaļu no asakām un 1x samaļ
3. galvu un asakas liek vārīties AUKSTĀ ūdenī, vislabāk "pīles" tipa katlā, tur iemet arī sīpolu, laurlapu, ja ir - seleriju.
4. pannā sviestā apbrūnina sīpolu, ko kopā 2-3 šķēlēm pienā mērcētas baltmaizes piemaisa gaļai
5. samaļ visu otrreiz.
6. masai pieliek 1 olu, sāli, smalkos piparus, maltu muskatriekstu, čarku šņabja, visu samaisa.
7. Uz samitrināta auduma izkārto ādu, uz ādas smuki liek sagatavoto masu, izkārto zivs formā.
8. aptin audumu apkārt, galus aizsien un notin visu ar diegu.
9. No katla izķeksē galvu un asakas un tur liek vārīties audumā ietīto zivi. Pagaida, lai uzvārās un samazina lēnu uguni, ka knapi burbuļo.
10. Vāra ~1 stundu, tad izslēdz, ļauj buljonā padzist minūtes 20, tad izņem zivi un patur vēsumā, līdz tā vairs nav karsta, tin vaļā, griež 1cm biezās šķēlēs un pasniedz.

Buljonu var izdzert, apēst ar grauzdiņiem vai izkāst, piejaukt želatīnu un pārliet šķīvī sakārtotu zivi, tad viņa neoksidēsies un neapkaltīs.
14.oktobris 2013, 16:44 | links
 
Tā,tā par to pildīto,varbūt varētu sīkāk?
14.oktobris 2013, 16:22 | links
 
Plika diršana ,par to mazgāšanu....Vienmēr mazgāju,noslauku un nav ne vainas..Ja kāds netic,atbraucat ,-uzcienāšu...:)))
14.oktobris 2013, 15:59 | links
 
Savukārt par mazgāšanu mana saprašana ir tāda - var un vajag mazgāt zivi pēc izķidāšanas (ja atgriezta pa vēderu), jo no ārpuses to sedz āda un arī iekšpusē, vēdera dobumā ir ādiņa un neko tur ūdens "nesamaitās". Brīdī, kad parādās plika gaļa (nogriezta galva, filejas), tad gan vairs ar ūdeni nē.

Ja ķidā pa muguru (piem. vimbu, breksi kūpināšanai), tad bez ūdens, cik var ar nazi melnumus nokasa, bišķi noslauka un viss.
14.oktobris 2013, 13:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager