Kūpinātavas

Izmēģinājām visādi,gan atvērtu pilnībā,gan aizvērtu nekas nemainijās...
20.marts 2014, 23:01 | links
 
ar vilkmi regulē temperatūru. ja nav viklmes neceļas temp.
18.marts 2014, 08:36 | links
 
Labi,ka tikšu sabildēšu pašu kasti,bet mums ir virs kastē iebūvēta regulējama lūka vilkmei;)
Nesaprotu par to sildīšanu kāds sakars,ja kastei visi caurumi ciet,ārā vasara +25, siltumam nav kur no kastes pazust kā caur vilkmes cauruli,kāpēc pārmet par kastes lielumu,ja ir redzēts čomiem tikpat lielas un bez problēmām žāvē un ir pa pirmo;)
17.marts 2014, 23:32 | links
 
Nezinu cik labi saproti krievu valodu, bet šeit varēsi atrast sakarīgus padomus http://www.tinlib.ru/kulinarija/tvoja_koptilnja
, vai arī paprasi Googles mammai - fish bbq smoker house
17.marts 2014, 13:59 | links
 
Sveiks. Izskatās kad Tavs projektiņš atgādina BAM dzelzceļu. Par lielu un lēni funcionējošs. Iesākumā vajadzētu noizolēt tās metāla caurules. Vislētāk, kā minēja kolēģi, apbērt ar zemi. Leņķis caurulēm izskatās pietiekošs. Lai "uzkačegārētu" visu šo sistēmu, vajadzēs daudz malciņas....
Foto ko pievienoji nav līdz galam redzama zāvētavas sistēma. Sabildē pašu zāvētavas kasti, lai ir redzams viss. Iespējams, kad vajadzētu ierīkot regulējamās lūkas vilkmei. Parasti tik lielas metāla sistēmas ir jāuzsilda apmēram 1.5 stundu, pirms sāk kūpināt. Ja to neizdarīs, mitrums spiedīs dūmus atpakaļ, gaļa paliks melna u.t.t....
17.marts 2014, 13:48 | links
 
Man kūpinātavai truba ir 1,5 metri. Esmu kūpinājis zivis, vistas, trusi, arī rukša cauraudzītis ir promēts. Tomēr to trubu prasās vismaz divus metrus, jo ar to pusotru metru ir tā kā bišķiņ par īsu.
17.marts 2014, 11:29 | links
 
iemetiet-Коптильня- un mēnešiem varēsiet izglītoties
16.marts 2014, 21:37 | links
 
Jau vairākus gadus atpakaļ, CL Bums ir piedāvājis dažādus, praktiskus risinājumus kūpinātavu projektam, labais vecais, vajag patīt tikai filmiņu atpakaļ!?
16.marts 2014, 21:11 | links
 
Paldies par padomiem,mēģināsim ko darīt lietas labad
16.marts 2014, 20:09 | links
 
te labs resurss ko palasīt par kūpināšanu

http://www.fao.org/wairdocs/x5434e/x5434e0f.htm
16.marts 2014, 19:41 | links
 
ar 3m dūmvadu var medījuma gaļu pa auksto nokūpināt (8h),

zivīm vai kaut ko krietni īsāku, ja kurina ar alkšņa skaidām tad kurina tieši apakšā.
16.marts 2014, 19:39 | links
 
Liec 3m, pārbaudīts, būs labi.
16.marts 2014, 19:08 | links
 
cik garu trubu lai liek d30,pati kūpinātava ap 80 uz 80
16.marts 2014, 18:25 | links
 
Vnk tā kaste jau kādreiz ir kalpojusi kā žāvētava,pēdejos gados kaimiņi viņu vairs neizmantoja un pa diviem polšiem atdeva,lai nepūst...
Kaste ir ļoti ērta un parocīga,ar vienu reizi var sažāvēt visām viesībām.
Ja es samazinu tagad to trubu garumu,tad man vajadzētu pietikt ar to trubu slīpumu,un jā ir lieta tāda, ka šī kaste tika iebatonēta,lai pārceltu vajadzēs pastrādāt citīgi
16.marts 2014, 18:08 | links
 
Ja nopietni,tad šāds garums domāts aukstai kūpināšanai.

Arvids8, 16.marts 2014, 17:43

Tikai -Karstai jāsamazina attālums un jāklāj virsū zeme lai caurules uzsiltu
16.marts 2014, 17:45 | links
 
Ja nopietni,tad šāds garums domāts aukstai kūpināšanai.
16.marts 2014, 17:43 | links
 
Kāpēc tik liela pati kūpinātava? Rūpnieciskā ražošana vai? Kūpinātavā visam jābūt samērīgam. Es to kūpinātavu neatjaunotu, būvētu citu. Ja grib tik lielu kūpinātavu pareizi kūpināt tad vajag citu kurtuvi vai minimums citu trubu, bet nav pārliecības ka varēs labi "uzdampēt" .
16.marts 2014, 17:43 | links
 
Divas trubas likām,jo domājām ka ar vienu nepietiks
16.marts 2014, 17:37 | links
 
Ar tādiem malkas resursiem var atļauties būvēt tādus brīnumus....
16.marts 2014, 17:34 | links
 
Tieši tā trubas vajag apbērt ar zemi! Zemei ap trubām sasilstot viss notiks.
16.marts 2014, 17:19 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager