Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
urmaas - kautkā tā, ja cilvēkiem pietrūkst godaprāta labi izdarīt to darbu, kuru viņi ir uzņēmušies darīt... vai tā būtu zivju pavairošana vai cīņa ar maluzvejniecību vai likumu rakstīšana...
19.septembris 2014, 14:45 | links
 
Daddy_j
Tad jau sanāk, ka papildus jākontrolē jebkura darbība. Tobiš pat kontrolieru kontrolieri ari jākontrolē?
p.s.
Idiotisku likumu tapšanā pati sabiedrība vien vainīga. Jo vienmēr kāds gribēs būt "gudrāks" par pārējiem.
19.septembris 2014, 14:40 | links
 
ja kontroli nekontrolēs tieši tas pats būs - naudu "apgūs", degvielu nozags, speclīdzekļus izplakarēs un atskaites sarakstīs un beigta balle... un tieši turpat būsim...ja negodīgu, krāpniecīgu cilvēku ir vairāk nekā godīgu, tad tāda sabiedrība ir nolemta...
19.septembris 2014, 13:43 | links
 
Kā jau vairākkārt esmu izteicies. Lietderīgāk naudu ir ieguldīt kontrolē, nevis "atražošanā". Ja būs pienācīga kontrole, tad zivju netrūks. Uz šodienu atražošana ir tukša naudas izniekošana.
19.septembris 2014, 13:35 | links
 
Nu ir labāk variants, par valsts naudu laiž, pēc papīriem ielaists, dabā tur nav atvests neviens mazulis bet papīros ir un daudz.
19.septembris 2014, 13:34 | links
 
Tā vispārīgi runājot ielaišana, manuprāt, ir gluži krietna darīšana, vien, kā jau visur, vajag rīkoties ar prātu.
Negatīvi piemēri:

a) aprakstītie laši. Es ar vienu zinošu kadru pirms laika runāju un viņš ar smēja par šo lietu kā nu jau absurdu. Roņu esot savairojies nejēgā un tie gardu muti patērē to lasi. Ja vēl poļu zvejnieki, kā aprakstīts [pieņemot, ka tas ir pierādīts], tos arī izķer - tad kam tas vispār vajadzīgs?
b) PSRS laikā laida trakoti daudz visādu eksotisku zivju - stores, belugas u.tml. (ezeri.lv var katrā lielākā ezerā atrast visvisādus brīnumus, kas laisti 50ajos vai 60ajos gados), bet kāds no tā rezultāts? Nauda izmesta, bet zivju nav, jo tās te nevairojas un nedzīvo pie mums.
c) tie paši līdaku kāpuri. Pagastvecis ar pompu izlaiž 200k līdaku kāpuru vietējā ezerā un tiek avīzē uz 1. vāka. Blakus ciemā ezerā ielaiž 5k 1 vai 2 gadīgu līdaciņu. Nu necili, nu tizli, tak 40x mazāk, taču ja parēķina izdzīvojušo skaitu...
d) ir dzirdēts arī par zandartu ielaišanu slāpstošos ezeros. Kāda jēga tam? Gadu vai 3 tas zanderis dzīvos, bet bargākā ziemā aizies pie tēviem...

Tā ka lai gan vēlme ielaist vērtīgas zivis ir, ne visur to var un vajag darīt. Iespējams, varbūt varētu pastrādāt arī ar "prastākām" zivīm, teiksim, ālantiem. Tie ir, taču skaits droši vien uzskatāms par pamazu - nebūtu slikti populāciju palielināt un tad jau arī dabiskais nārsts notiktos produktīvāk, jo būtu lielāks vaislas bars.
19.septembris 2014, 13:25 | links
 
/../ zivju ielaišana jāplāno, tās efektivitāte jāpēta vai jāņem vērā citās valstīs veiktu pētījumu rezultāti; un visbeidzot nedrīkst tikt izslēgta iespēja nedarīt neko, pat neskatoties uz sabiedrības spiedienu

1. Man jau patīk, ka runā vēlējuma izsteiksmē- jāpēta, jāplāno, utt. Līdz šim vai tad nekas nav pētīts un plānots?
2. Manuprāt, makšķernieks nevar izķert nedz upi, nedz ezeru un zivju resursi paši atjaunotos. Turpretim, "zvejnieki" ar tīkliem to izdarīs ātri. Ja Babītē, Liepājas un Burntieku ezeros ķer maliķus, redzamā daļa, cik vēl tādu, kas nenoķerti, tad par ko ir runa!
3. Ja es gribetu zivjsaimniecībām, kuras pavairo mazuļus, ieriebt, tad es ar uzrakstītu šādu rakstu - vai cik slikti, vai cik slitki, nepasakot a ko darīt!!! Vēl ar pieminētu kādu slikto partiju, lai jautrāk, lai pīļu dīķī sāk vārīties :)

Sveiki,nevarēju nepadalīties :
http://nra.lv/latvija/125440-zivju-atrazosana-ir-izskerdiba.htm

Kirsis6666, 19.septembris 2014, 10:27
19.septembris 2014, 13:03 | links
 
Sveiki,nevarēju nepadalīties :
http://nra.lv/latvija/125440-zivju-atrazosana-ir-izskerdiba.htm
19.septembris 2014, 10:27 | links
 
paldies kungi
8.septembris 2014, 17:24 | links
 
sandy, liet, viennozīmīgi, vajag destilēto ūdeni .Līmeni mazliet virs platēm! Tad pilnībā jāuzlādē un jāpārbauda, lai būtu ~10mm virs platēm.Lādējot mainās elektrolīta blīvuns un paliek vairāk!Kad pilnībā uzlādēts, tad var mērīt blīvumu un domāt, ko darīt tālāk!
8.septembris 2014, 16:03 | links
 
minnkotas akim ko liet klat desteleto eudeni vai elekroidu k.kadu?paldies

sandx__, 8.septembris 2014, 14:42

labāķ pamēri blīvumu, vai paprasi kādam kas to dara, bet nekādā gadījumā nelej klāt ne elektrolītu ne skābi, jo cik zinu iztvaiko parasti ūdens, un ja nemēri, tad tikai destilētu ūdeni var pieliet, ja nē tad visdrīzāķ ātri aķim būs čau.
8.septembris 2014, 14:56 | links
 
minnkotas akim ko liet klat desteleto eudeni vai elekroidu k.kadu?paldies
8.septembris 2014, 14:42 | links
 
Kāda intreneta pārlūk proga jāizmanto, lai varētu iet caur citu server :)).. Ja sapratāt mani, ir bloķētas dažas adreses :))

mjuniors, 4.septembris 2014, 23:00

Nevis pārlūk programma jāmaina, bet gan jāizmanto kāds no šāda tipa servisiem https://www.zend2.com/ vai http://www.kproxy.com/

micuks, 4.septembris 2014, 23:18

paldies! sen nēesmu ko tādu lietojis.. aizmirsās :))
5.septembris 2014, 00:25 | links
 
Kāda intreneta pārlūk proga jāizmanto, lai varētu iet caur citu server :)).. Ja sapratāt mani, ir bloķētas dažas adreses :))

mjuniors, 4.septembris 2014, 23:00


Nevis pārlūk programma jāmaina, bet gan jāizmanto kāds no šāda tipa servisiem https://www.zend2.com/ vai http://www.kproxy.com/
4.septembris 2014, 23:18 | links
 
Kāda intreneta pārlūk proga jāizmanto, lai varētu iet caur citu server :)).. Ja sapratāt mani, ir bloķētas dažas adreses :))
4.septembris 2014, 23:00 | links
 
Jaa, apsubeka ir ista skaistule, tagad ta neapsaubami ir mana milaka sene, brivdienas gan dosu prieksroku braucienam uz upi, ja nokrisni sonedel bus tiesam maz.
1.septembris 2014, 21:43 | links
 
blin ku salasijām, blin kā nosipāmies tīrot, bli , kurš to visu pēc tam ēdīs:)

usis, 31.augusts 2014, 22:20


Jā pirms kādiem padsmit gadiem izgāja līdzīgi, nejēgā bij saaugušas apšubekas, tādas smukules ar koši sarkanām cepurēm un baltiem kātiem. Negausība ņēma virsroku un abi ar fāteri, lai viņam vieglas smiltis, tik griezām, un griezām... tā ka pēčāk tīrījām, smalcinājām, vārījām, cepām, marinējām, saldējām cauru nakti līdz rīta gaismai. Piebakājām pilnu ledusskapi un pieliekamo ibio. Turpmāko pusgadu jebkurš rijamais ko ielikām ledusskapī piesūcās ar salkanu sēņu aromātu, īpaši saldējums. Uz pavasara pusi tas piegriezās galīgi un lielāko daļu izsviedām. Kopš tā laika sēnes izvēlos vairāk bildēt nekā griezt :) Ar mēru kungi un dāmas šai trakajā sēņu laikā, ne tārpu!
31.augusts 2014, 23:03 | links
 
pasakaina sajūta, aizbraucām sēņot, lai nebūtu ilgi jāsipas devos uz Tomes zivjaudzētavas pusi, vienk super -uz tā īsā ceļa ap 12 mašinām, kas var būt labāks , fiksi iekšā mežā, satikām 20 tikpat paviegla rakstura interesentus, atkal super, pa 2 minūtēm 4 bekas, mērcei pietiek, un proooooooooom:)
bet te iedarbojās Merfija kungs, uz copi tā arī netiku:(
un atkal labā ziņa, hoķa ģerbtuvēs pamattēma, nodevas ģimenes sakaņai, blin ku salasijām, blin kā nosipāmies tīrot, bli , kurš to visu pēc tam ēdīs:)
31.augusts 2014, 22:20 | links
 
Sajas brivdienas nolemu dot prieksroku senosanai, un jasaka nenozeloju, ir i mercei, i saldetava, ko ielikt.
31.augusts 2014, 22:08 | links
 
Atkarība,kur brauksi! Es biezi esmu Kishezera,Baltezers,līdz shim man nav traucejis riņķis. Muniki jau man liek miera,laikam jau zin ka viss kārtība. Pavasari gan piebrauca,nopetija paprasīja karti ielureja laiva vai ir riņķis.

Paldies:)
29.augusts 2014, 22:57 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager