Kūpinātavas


Kādu gribat tādu arī būvējat
28.septembris 2014, 23:24 | links
 
28.septembris 2014, 23:20 | links
 
paldies Bums! ;) Met info arī šeit :)) es jau vobliņas pēc tavas receptes esmu gatavojis un dikti garšoja! paldies..
Maximā es pirku breksi.. Un garšo pēc voblas, bet ir ar kūpiņu.. Zin kā tas ir panākts? Kolosāli garšo, jo nav sausa, bet gan sulīga un nav tik sāļa kā tradicionāli :)))

mjuniors, 28.septembris 2014, 22:56

Tur ir vajadzīgs lielāks breksis Sāla 2-3 dienas mērcē 2 dienas mainot ūdeni Tad liek aukstajā kūpinātavā ,bet kūpina ar vieglu ķirša dūmu.Kūpināšanas process ilgts 24 stundas lai netupētu visu laiku blakus esmu uzbūvējis gāzes gruzdekli /konteiners ar ķirša malciņu/kuru no apakšas dedzina neliela gāzes liesma .Konteinera galā ir caurumi pa kuriem dūms iet ierī .Viena uzlāde 3-4 stundas

Kaut kas līdzīgs ir šajā video
28.septembris 2014, 23:15 | links
 
Ieliecie Youtubē ,,Копчение рыбы" un tur pārsvarā būs video ar pārnēsāmajām kūpināmajām kastēm -analogs mucai .Krievi uzskata ka viss fīlings ir tajā ,ka visu dara ezera vai upes krastā ar čarku un draugu pulkā :) Man ir savādāk man visas kūpinātavas tāpat atrodas ezera krastā Tās arī tur darbinu -jo nekas nav labkās par tikko ķertu un uzreiz nokūpinātu zivi .................
28.septembris 2014, 23:04 | links
 
paldies Bums! ;) Met info arī šeit :)) es jau vobliņas pēc tavas receptes esmu gatavojis un dikti garšoja! paldies..
Maximā es pirku breksi.. Un garšo pēc voblas, bet ir ar kūpiņu.. Zin kā tas ir panākts? Kolosāli garšo, jo nav sausa, bet gan sulīga un nav tik sāļa kā tradicionāli :)))
28.septembris 2014, 22:56 | links
 
Bums? par to šprici un špricēšanu lūdzu ko vairāk :)) sals daudzumus utt.. paldies ;)

mjuniors, 28.septembris 2014, 22:38

Uz 200 gramu glāzes 2 ēdamkarotes sāls
šķidrumu ievelk špricē un taisa dūrienu starp krūšu peldspurām Tad kad sāks sāls ūdens tecēt ārā asarim no pēcpuses :) tad arī pietiek .Žāvēšanas un sāls rezultātā kuņģa saturs sarausies mazā čokurīti .Zivs iegūs sulīgu un sātīgu garšu
28.septembris 2014, 22:53 | links
 
Bums
Tev tas arsenāls ir diezgan plašs un spēcīgs, un naf ko piebilst, vienīgi pamācīties, mēģināšu, gan sākumā iekurt vairāk, gan drusku iesiltināt. Bet kāpēc ar katru gadu tas kondensāts un apkvēpšana paliek spēcīgāka? Tagad lietoju tik sausu malku. Varbūt tāpēc, ka iekš mucas bij smuki 4 palieli luņķi?

tontons7, 28.septembris 2014, 22:14

Turi vāku vaļā pavērtu Līdz brīdim kad dūm pagales uzsitīs liesmu Tad tās nodzēs Tā būs zīme ka vari taisīt vāku ciet.Ir tikai viena vaina nekūp ,bet sūt
Tas ir novēršams tikai ar gaļas vai zivju apžāvēšanu
28.septembris 2014, 22:48 | links
 
Bums? par to šprici un špricēšanu lūdzu ko vairāk :)) sals daudzumus utt.. paldies ;)
28.septembris 2014, 22:38 | links
 
Bums
Tev tas arsenāls ir diezgan plašs un spēcīgs, un naf ko piebilst, vienīgi pamācīties, mēģināšu, gan sākumā iekurt vairāk, gan drusku iesiltināt. Bet kāpēc ar katru gadu tas kondensāts un apkvēpšana paliek spēcīgāka? Tagad lietoju tik sausu malku. Varbūt tāpēc, ka iekš mucas bij smuki 4 palieli luņķi?
28.septembris 2014, 22:14 | links
 
Tad kad asarus kūpinu neķidātus Sals ūdens koncentrātu iespricēju asaru vēderā ar šādu šprici

Speciāli āķi lai varētu uzkarināt sama vai karpas liemeņus
28.septembris 2014, 10:58 | links
 
Sory tā bija ar cieto kurināmo šāda ir ar gazi
28.septembris 2014, 10:52 | links
 

Žāvējamais skapis Tiek izmantots arī aukstai kūpināšanai

Standarta aujsta kūpināšāna Pašlaik ir ideali laika apstakļi jo skapī jānotur +24 ° 27° un ne vairāk

Ka teicu man ir visu veidu kūpinātavas

Ceļojuma -pārnēsājamā
28.septembris 2014, 10:50 | links
 

Breksis W restē
28.septembris 2014, 10:44 | links
 
Bez malkas izmantojot gāzes degli

28.septembris 2014, 10:43 | links
 
Ķidātus asarus aizsienu ciet Būs sulīgāki
28.septembris 2014, 10:39 | links
 
Zivis kūpinot mucā vakam ir jābūt pavertam un nav nozīmes vai tas ir koka vai metāla

Beigu daļā to var aizvērt

Brekšus negriežu uz pusēm līdz 1,5 gka
liekuu uz W režģa ar vēderiem uz augšu Vēdera ieberu sāli un tas buljons izsucās breksimcauri
Mucai jābūt nosiltinātai /rudens un ziemas laikā/
28.septembris 2014, 10:38 | links
 
Vispirms ir to lietu jāmāk un jāizstudē
ņemsim par piemēru skursteni /metāla/kāpēc tas svīst -veidojas kondensāts Tāpēc ka nav nosiltināts Ne visiem ir iespējas uzmūrēt kieģeļu kūpinātavu, jo tas ir stacionars pasākums /un arī to ir jāuzsilda/ Būvētas no koka būs mazāk kaprīzas /no kondensāta/ Tagad man ir jautājums gudriniekam nakuj mucu Gribu redz kā tu nokūpināsi -20°ķieģelī un ar ieri .Nosiltināta mucā to var izdarīt bez problēmām Tātda rezumē



Viss šitais ir fufelis ?
Fufelis ir galvās -katrai lietai ir savi +un -.Man ir visu veidu kūpinātavas aukstā ,karstā muca, namiņš ,kuriņš,Mūrētā ar ieri .Nedomājiet ka kvalitatīvu reņģi nopepinasiet mucā -garām tikai namiņš
Tatad katram produktam ir sava veida kūpinātavas Universālas nav -var jau provēt bet kvalitate būs 0
Ir bezgala daudz materiāla kuru lasīt un macities Expermentējiet un mazāk klausaties jampampiņos Personigi es pats izmeģinu visus ko uzzinu un tad jau varu teikt vērts vai nav vērts to atkārtot
28.septembris 2014, 10:21 | links
 
tontons7 tos dēļus vāka vietā
28.septembris 2014, 09:22 | links
 
Šodien nokūpināju līdaku desas, jau otrreiz, bet lieta tāda, ka iekš 200l metāla mucas ar dēļu vāku, kas apsists ar skārdu, sakrājās baigs kondensāts, gan uz sienām, gan dibenā peļķīte un kvēpi arī neatpalika. Kurtuve 3m attālumā. Desas dikti ok, bet pamelnas :) Kur tas suns aprakts? Jau kādus 5 gadus kūpinu un ar katru reizi tas melnums pieņemas spēkā, pirms kūpiņa visu iztīrīju, sodrēju bij gona. Sākumā 1 krāsni izkurināja sencis, bet aizdomas, ka ar egles malku.

tontons7, 27.septembris 2014, 20:06


Šajā gadalaikā kūpinātavu riktīkgi jāizkarsē, jo vasarā ir pavisam kas cits, no tā arī rodas kondensāts...
27.septembris 2014, 23:32 | links
 
Ligo
Kur tu domā tos dēļus uzkraut?
27.septembris 2014, 23:27 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager