Kūpinātavas

Sveicināti,

Palasījos šo sadaļu, informācija daudz un vērtīga, bet neatradu, ja tomēr šāda informācija bija, ceru, ka piedosiet, kā notiek pats kūpināšanas process iekš kurtuves.
Pats šajā jomā esmu zaļš, "nokūpinātas stundas" ir labi, ja 10. Kūpinātava ir ar kurtuvi no kuras uz kasti iet truba, idejiski kā zemāk bildēs redzamā. Tātad kāds būtu kurināšanas scenārijs. Kādu stundu kurinu ar sauso, lai izsilst kūpinātava, lieku kūpināmo, tad šeit ir galvenais jautājums, par kuru maza saprašana. Ko dara ar zaļo alksni, tālāk kurina tikai ar zaļo uzraugot temperatūru, kurina ar miksu, gan zaļa gan sausa, kurina ar sauso un dziļāk kurtuvē ievieto zaļo, lai dūmo, varbūt ir vēl kāds variants?
Paldies.

Azverins, 6.februāris 2015, 13:08


Te laikam pareizas atbildes pat nevar būt, galvenais lai temperatūra turas vajadzīgajos rāmjos un kādu gala rezultātu gribam. Pēc kārtīgas kurtuves izsildīšanas var kūpināt tikai ar zaļu alksni - bet ziemā vai vēsā laikā nākas diezgan daudz kurtuvē samest un no tās čūkstēšanas (svaigi cirsts alksnis) gaļa mitra paliek - nu tāda sautēta, man nepatīk tāpēc kurinu tikai ar sausu alksni bez mizas. Vēl piemetu klāt kārklu rimbuļus - bet tie deg ātri un karst stipri. Vasarā atkal pēc kurtuves izsildīšanas uz oglēm uzlieku divus alkšņa apaļkokus - nu tādus palielus - tie ilgi un lēnu deg, ik pa laikam tos parušinot.
6.februāris 2015, 13:40 | links
 
Sveicināti,

Palasījos šo sadaļu, informācija daudz un vērtīga, bet neatradu, ja tomēr šāda informācija bija, ceru, ka piedosiet, kā notiek pats kūpināšanas process iekš kurtuves.
Pats šajā jomā esmu zaļš, "nokūpinātas stundas" ir labi, ja 10. Kūpinātava ir ar kurtuvi no kuras uz kasti iet truba, idejiski kā zemāk bildēs redzamā. Tātad kāds būtu kurināšanas scenārijs. Kādu stundu kurinu ar sauso, lai izsilst kūpinātava, lieku kūpināmo, tad šeit ir galvenais jautājums, par kuru maza saprašana. Ko dara ar zaļo alksni, tālāk kurina tikai ar zaļo uzraugot temperatūru, kurina ar miksu, gan zaļa gan sausa, kurina ar sauso un dziļāk kurtuvē ievieto zaļo, lai dūmo, varbūt ir vēl kāds variants?
Paldies.
6.februāris 2015, 13:08 | links
 
Ieliku jaunus albūmus
10.janvāris 2015, 21:27 | links
 
Itkā jau kāda starpība,ka tikvelk.

dimkins, 10.janvāris 2015, 21:22
10.janvāris 2015, 21:26 | links
 
Itkā jau kāda starpība,ka tikvelk.
10.janvāris 2015, 21:22 | links
 
Vairis
Kurtuvi nav labāk pret trubu taisīt? Šovasar savu pārbūvēšu.
10.janvāris 2015, 20:58 | links
 
Mužu dzīvo mūžu mācies.
10.janvāris 2015, 20:36 | links
 
ielikšu no savas puses kaut ko bildēs šajā jautājumā, nekas gan tur jauns nav, bet varbūt kādam kādu ideju uzsit.
4.janvāris 2015, 16:53 | links
 


3.janvāris 2015, 21:32 | links
 
Var apskatīt albūmā.
3.janvāris 2015, 18:19 | links
 
Nemāku ielikt bildes parādītu savējo.
3.janvāris 2015, 17:08 | links
 
Bums
Par kupinasanas guru gramatu ari pateiktos ja vari padaliities

Iveta.antonova@inbox.lv

Ivisivis, 1.janvāris 2015, 22:43

Nolādē pats
http://failiem.lv/u/wieonwm
1.janvāris 2015, 23:19 | links
 
Bums
Par kupinasanas guru gramatu ari pateiktos ja vari padaliities

Iveta.antonova@inbox.lv
1.janvāris 2015, 22:43 | links
 
29.septembris 2014, 23:41 | links
 
29.septembris 2014, 23:34 | links
 
Man ir koka kūpinātava un zivtiņas lieku uz lazdu kociņiem, ļoti labi sanāk, metālā manliekas , nav ti forši.
Galvenais dūmvadu vajag 2.5-3 m..
29.septembris 2014, 15:14 | links
 
Par garšvielām zivij.Mans un vienīgi mans subjektīvs viedoklis.
Tik sāls un vienīgi sāls. Jo tikai tā var izbaudīt katras fišiņas īsteno smeķi.

BrunoL, 29.septembris 2014, 09:54


Gluži manas domas. Svaigai zivij neko vairāk nevajag. Ķiploks, citronpipari, majonēze u.c. var nomaskēt nesvaigu zivi, bet tik un tā tas nebūs tas...
29.septembris 2014, 10:26 | links
 
Tur jau tās problēmas sākas,ka uguns nav apakšā un pietrūkst vilkme.Sodrēji,pelējums,gaļai vai zivij cita produkta pēcgarša.Jo vis tas labums krājas tunelī,kuru ne tik viegli iztīrīt.
Bleķa kastes lielākā priekšrocība,elementāra temperatūras kontrole.Uz tausti. Protams,var jau pa smalko ar termometriem utt.
Kau kā tā.Sen neko neesu kūpinājis.Kas reiz bijis par daudz,tas par skādi.Vēl pat uz šo baltu dienu,no žāvēta asara pa gabalu.Varbūt,ka tāds rightīgs plaudis no 3kg uz augšu,spētu radīt apetīti.Zutiņš,sviestā cepts ar skraukšķīgu ādu,silts ar labu baltmaizi pie rīta kafijas!
Par garšvielām zivij.Mans un vienīgi mans subjektīvs viedoklis.
Tik sāls un vienīgi sāls. Jo tikai tā var izbaudīt katras fišiņas īsteno smeķi.
29.septembris 2014, 09:54 | links
 
Izmet to bleķa mucu naher. Neviena metāla kūpinātava nav tā vērta, lai šamo kurtu iekšā. Uzmūrē no ķieģelīšiem, vai uzklapē no koka un viss būs bumbās. Jebkura kūpinātava ir jāuzsilda. Tad tikai var kārt iekšā "šmoriņu". :)

urmaas, 27.septembris 2014, 20:17


Urrmaas , nu pēdējās muļķības sarakstīji , jā neesi redzējis kārtīgu kūpinātavu , tas nenozīmē ka tādu nav . Man ir kūpinātava taisīta no krievu seifa ar dubultām sienām , taisīta uz Buma mucas principa , uguns kuras apakšā , karstums iet starp sienām , nekas labāks vispār nevar būt .
29.septembris 2014, 08:38 | links
 
paldies!!!!:))))
28.septembris 2014, 23:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager