Zandarts ,Vimba ,marinādē
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties
bums, 14.septembris 2012, 08:24
bums
Maza konsultācija par Tavu recepti!?
Vakar pagatavoju vimbu pēc Tavas receptes, zivs baigi garšīga zacenei, asaku nejūt!
Pirmkārt, nesapratu, likt zivi aukstā marinādē, vai karstā, liku aukstā.
Otrkārt, vai filējot nebija jānovelk āda, zivs ir super, bet āda, takā traucē, nesakožama!?
Gaidīšu atbildi!
12.aprīlis 2015, 15:58 | links