Kūpinātavas

Paldies Bums!
3.aprīlis 2015, 09:46 | links
 
No prsonīgas pieredzes varu teikt ,ka ar dūmu ģenerātoru sanāk aukstā kūpināšana Karsto ar kuriņu kuram ir ieris
3.aprīlis 2015, 09:19 | links
 
Sveiciens visiem svētkos..:)

Vai kāds var padalīties ar reālo pieredzi ar to kūpināšanu ar dūmģeneratoru uzparikti kā Bums kaut kad par to bija ielicis info?

mani reāli interesē + - ja salīdzina ar "parasto" karsto kūpinātavu, ieskaitot garšas starpības.
3.aprīlis 2015, 07:26 | links
 
Pašlaik cepju no jauna savu kūpinātavu vecās vietā. 1 trubas vietā biju ieracis 4, diam. ap 7-8cm katra, bet pagājšgad pazuda karstums, vilkme un estētiskais izskats kūpiņam. Tagad pārtaisu no jauna. Rixtīga dzelzs truba ap 25cm diam., precīzāk kvadrātaina 5mm biezumā, ap 2m garumā, muca 200L paliks tā pati, kurtuve būs plašāka, lai šašliku var uzlikt uz oglēm un vēl piekombinēšu mucā tauku notecēšanas trubu. Visu mūrēju no ugunsdrošiem kurtuvē un sarkanajiem ķieģeļiem zem mucas. Tad jau redzēs kā būs.........

orbit, 19.marts 2015, 23:07

Uz tādas trubas diametru un garumu Tev raus dzīvu uguni iekšā, ja tā atstāsi tad jādomā mucā iekšā par liesmu slāpētāju. Savādāk būs ceptas, ne kūpinātas zivis
19.marts 2015, 23:11 | links
 
Pašlaik cepju no jauna savu kūpinātavu vecās vietā. 1 trubas vietā biju ieracis 4, diam. ap 7-8cm katra, bet pagājšgad pazuda karstums, vilkme un estētiskais izskats kūpiņam. Tagad pārtaisu no jauna. Rixtīga dzelzs truba ap 25cm diam., precīzāk kvadrātaina 5mm biezumā, ap 2m garumā, muca 200L paliks tā pati, kurtuve būs plašāka, lai šašliku var uzlikt uz oglēm un vēl piekombinēšu mucā tauku notecēšanas trubu. Visu mūrēju no ugunsdrošiem kurtuvē un sarkanajiem ķieģeļiem zem mucas. Tad jau redzēs kā būs.........
19.marts 2015, 23:07 | links
 
Tas gan. Bet varbūt no ķieģeļiem labāk sakraut kūpinātavu. Nu labi, kas pie rokas tas labs, nestrīdos.
19.marts 2015, 22:38 | links
 
Gribu uztaisīt kūpinatavu no 200l mucas,bet viņā kādreiz bija motoreļļa,kā lai viņu dabon tīru lai viņa man derētu?

EDIS77, 17.marts 2015, 16:39



Ja negribi uzlidot gaisā, tad pirms vāka daļas nogiežšanas, labāk, iepriekš to pielej ar ūdeni!
Pat nelieli eļļas tvaiki mucā ļoti labi var eksplodēt no mazākās flekša dzirksteles...!
19.marts 2015, 22:08 | links
 
Davidson ! Ja pareizi sapratu,kad izdosies zivju un cūku kūpināšana,tad nākamie būs suņi un kaķi ???

Arvids8, 19.marts 2015, 21:41

bizness jau kkā jāattīsta:) belašam vajadzīga evolūcija:)
19.marts 2015, 21:46 | links
 
Davidson ! Ja pareizi sapratu,kad izdosies zivju un cūku kūpināšana,tad nākamie būs suņi un kaķi ???
19.marts 2015, 21:41 | links
 
labvakar kūpināšanas spečukiem! Mans jautājums būs par temperatūras rādītāju kūpinātavām-vai kūpinot var paļauties uz (čuju,ņuhu,un poņu)vai labāk,ka tāds agregāts tomēr ir,un ja tomēr baigi vajadzīgais tad kur un kādu labāk būtu iegādāt? Jā,varbūt kāds varētu pastāstīt par temperatūras režīmiem kūpināšanas procesā kūpinot dažādus gaļus :) tip fish,chiken un ruk,ruk moš ja aiziet bizness tad arī vau,vau un ņauuu...:) Jau iepriekš paldies par izsmeļošajām un(arī kā jau Latviešiem pienākas)izsmejošajām atbildēm!!!

davidsonsd, 19.marts 2015, 21:09

sākumā velti stundas 2-3 kaut vai krievu lapām, tur nedēļām var lasīt, tās vispārīgās 2 teikumu atbildes šeit neko nedos , bet pa lielam pirmās divas cūkas kūpinot jāsabojā , jo kūpināšana ir visa procesa tikai viena daļa.
19.marts 2015, 21:32 | links
 
labvakar kūpināšanas spečukiem! Mans jautājums būs par temperatūras rādītāju kūpinātavām-vai kūpinot var paļauties uz (čuju,ņuhu,un poņu)vai labāk,ka tāds agregāts tomēr ir,un ja tomēr baigi vajadzīgais tad kur un kādu labāk būtu iegādāt? Jā,varbūt kāds varētu pastāstīt par temperatūras režīmiem kūpināšanas procesā kūpinot dažādus gaļus :) tip fish,chiken un ruk,ruk moš ja aiziet bizness tad arī vau,vau un ņauuu...:) Jau iepriekš paldies par izsmeļošajām un(arī kā jau Latviešiem pienākas)izsmejošajām atbildēm!!!

davidsonsd, 19.marts 2015, 21:09




Es tikai un vienīgi,paļaujos uz čuju,ņuhu un poņu,neizmantoju nekādus temperatūras rādītājus.
19.marts 2015, 21:12 | links
 
labvakar kūpināšanas spečukiem! Mans jautājums būs par temperatūras rādītāju kūpinātavām-vai kūpinot var paļauties uz (čuju,ņuhu,un poņu)vai labāk,ka tāds agregāts tomēr ir,un ja tomēr baigi vajadzīgais tad kur un kādu labāk būtu iegādāt? Jā,varbūt kāds varētu pastāstīt par temperatūras režīmiem kūpināšanas procesā kūpinot dažādus gaļus :) tip fish,chiken un ruk,ruk moš ja aiziet bizness tad arī vau,vau un ņauuu...:) Jau iepriekš paldies par izsmeļošajām un(arī kā jau Latviešiem pienākas)izsmejošajām atbildēm!!!
19.marts 2015, 21:09 | links
 
paldies
17.marts 2015, 16:46 | links
 
iekšpusē iekur ugunskuru un riktīgi izdedzini mucu
17.marts 2015, 16:43 | links
 
Gribu uztaisīt kūpinatavu no 200l mucas,bet viņā kādreiz bija motoreļļa,kā lai viņu dabon tīru lai viņa man derētu?
17.marts 2015, 16:39 | links
 
Es miksēju vairāk zaļo beigās ķirsi,kadiķi vai kádu ábeli.

dimkins, 8.februāris 2015, 17:44


Varētu būt labi, kadiķi kādu zariņu, bet tas kā pašam pie sirds. Žāvētavu vēlams atdzesēt kopā ar visu žāvējamo un tad ņemt ārā ja vien nav paredzēts lietot siltu.
8.februāris 2015, 18:31 | links
 
Es miksēju vairāk zaļo beigās ķirsi,kadiķi vai kádu ábeli.
8.februāris 2015, 17:44 | links
 
te viens video ar visu recepti, nav par trubas žāvētavu, bet šis tas varbūt der.

Domaataajs, 6.februāris 2015, 20:49

UPPPs!
https://www.youtube.com/watch?v=QYvYBU4rHF0
6.februāris 2015, 20:49 | links
 
te viens video ar visu recepti, nav par trubas žāvētavu, bet šis tas varbūt der.
6.februāris 2015, 20:49 | links
 
Vienkārši jātur temperatūra, ja paliek daudz mitrs tad miksēt zaļu ar sausu, bet turēt vaļā lai karstums ar visu ūdeni skrien ārā, un galvenais, ka vajag sākumā paturēt vaļā lai produkts nožāvē lieko ūdeni, pēc tam piever ciet. Respektīvi sākumā uzdod karstumu ar sauso un pakāpeniski ver ciet, mazinot temperatūru.
Katra žāvētava ir individuāla, tāpēc nav vienotas receptes par laikiem un kurināmā materiāliem un pašu procesu..
Es līdz šim neesmu pamanījis, ka produkts būtu palicis mitrs dēļ zaļas malkas. Ir gadījies pārcepināt, ja par daudz aiztaisa ciet.
Jā, un baigi forši ir ar zaļu ābeli pakurināt un pašās beigās kadiķa zariņu uzmest uz pēdējām oglēm, Tas vismaz mans viedoklis par gaļas kūpināšanu.
6.februāris 2015, 18:37 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager