Pieredzējis zvejnieks: "Reņģes jākūpina divarpus līdz trīs stundas, butes – trīs līdz četras stundas. Jo dūmnamiņš pilnāks, jo ilgāk."
40 min. žāvēju +40-50 °, tad 2 h kūpināju, vidējā bija +70-80°. Bija vienu mirkli +120 °, atvēru vāku, ļoti ilgi krita t°, iemetu kļavu lapas - ātrāk nokrita t°. Žāvēju ar sausu alksni, kūpināju ar sausu alksni un slapju liepu, nedaudz ābeļu zari. Obligāti jāliek slapja malka, tad t ° vienmērīgāka, un augstu neceļas. Ilgāk par 10 min. nedrīkst būt prom.
Iebēru bļodā sāli, bet nesamaisīju, kur bija sāls gabaliņi, ne visai garšīgas reņģes bija, kur bija sāls, bet ne gabaliņu - garšīgas, kur nebija sāls garšoja normāli. Secinājums: var pielikt sāli pirms kūpināšanas, bet ļoti maz, un jāsamaisa zivis. Labāk 2.5 h kūpināt.
Tagad ēdu ar alu.
Bildes:
http://www.bildites.lv/images/19ir1ec1o5tpi37ep7x4.jpg
http://www.bildites.lv/images/em2r1gar1392k0d21w3.jpg
http://www.bildites.lv/images/fbaz3zn49990zrfz4cig.jpg
Saimniekiem teicu, ka kūpināju vistu, ka viņi var iedot vistu vai zivis, izkūpināšu - noklusēja. Varbūt nedrīkst kūpināt? Kūpinātavā daudz var salikt, nav izdevīgi maz kūpināt. 1.5 groza malkas aizgāja.