Svētdien pa senseniem laikiem padzīvojos pie ezera. Ezers pilns ar diezgan lielām divvāku gliemenēm. Kā plauksta. Cope bija pašvaka. Līdz ar to knapi noturējos - gribējās tās pagaršot.
Reizi par visām reizēm noskaidrot, var tās ēst? Ja var, tad kā pagatavot? Tīri izdzīvošanas pieredzei gribētos zināt.
Slinkais, 6.jūlijs 2015, 22:35
Manuprāt, viņas skaitās aizsargājamās.
Domaataajs, 6.jūlijs 2015, 23:23
Tādēļ jau rakstu, tīri izdzīvošanas pieredzes bagātināšanai gribu zināt. Ja apstākļi spiestu, arī melno stārķi apēstu uz urā - a ko darīt? Cilvēks tāds pats zvērs vien ir, tik dumjāks :) Aizsargājamas - cik ar kājām nesabradā peldetāji u.tt.
Slinkais, 7.jūlijs 2015, 02:49
Acīmredzot pagatavojamas tāpat kā veikalā nopērkamās. Par sabradāšanu, jā, bet cik tad to peldētavu ir, teiksim uz kilometru upes vai ezera krasta. Nu labi - kā kurā vietā.
Un vēl, pirms pāris dienām veicot ikgadējo upes attīrīšanu no zālēm, arī atradu dažas gliemenes pēc ilga laika, bet nepārspīlēšu - uz viņām bija vismaz centimetru bieza kaļķa kārta. Atradās viņas uz dolomīta pamata. Tādu sastampāt nav viegli.
7.jūlijs 2015, 17:58 | links