Ķīšezers

Cope Ķīšezerā
Smols
Šis gads ir stipri savādāks. Katru gadu viņš ezerā ir ienācis ap Jāņiem un ķerās līdz septembra vidum, apmēram. Šogad viņš reāli, salīdzinoši aktīvi sāka ņemt tikai augustā. Un arī šogad viņš ir mazāk ienācis kā pēdējos, gados, toties izmērs ir labs. Ja pērn tikt pie 5 mēriem skaitījās normāla cope, tad šogad pieci jau skaitās lieliski. Šis gan ir tieši par Ķīšezeru.
10.septembris 2015, 13:39 | links
 
Koroce........................
Kam meita, kam kleita..........."Katram savs"( uzraksts virs viena laba vacu konclaagera vartiem iesolojot taja ":-))))))))))) )
Lai ta isti gribetu uzzinat ka tas lidaks uzvedas, nav tur ko daudz cakareties..............., likuma robezas protams, samet cik nju likums atlauj udas ar dzivo gala ( laikam likumigi drikst tikai 2 peldosa sudas ar pieskatisanu ), un no rita ej skaties kako tas liidaks sastradajis ar vinjam................., ja njeka...........( kas ir loti biezi ) tad var njemt 'radoso atvalinajumu "uz kadu nedelju............ un par lidakam pat nedomat.............
A supersavus jaunos krutos katus ar edamspicitem var radosa atvalinajuma laika radit comiem garaza pie "silta piena 'granetajas glazees :-)))))))
10.septembris 2015, 13:20 | links
 
Arvis..........................
Pacukstesu tev vienu mazu noslepumu ta lai neviens nedzird.........:-))))))
Vecu kuru jau ta ir palicis maz mūsu tundras puse laga vairs uz zanderonkuliem nesez specali...... laikam sams neketas laga........... man te viens bende speciaists arri uz viniem pasedeja paris naktis.......... ij nekas................
A ko tir domāt parto onkuli........... viņš ir td svieta skur skiet ari mūsu tundras cema vecvecaki vinu kjeera........
Ij kada naher vella pec kjerot a nopietnak to zanderonkuli vispar ir vajadziga laiva , nezinu........... tas bu japras istiem zanderkilleriem..... ( vairums gan kjer izskatas ka nevis zivis bet celuliitu ofisos, un kaca pirkstus uz klavieraturas ), vismaz ta man skiet..............
P.S. Sens Tadziku sakamvards vesta "Muzu dzivo, muzu macies .........tobis macies Zanderu valodu............ varbut viņš mums akvalangistam muza beigas zem udens ausi iecukstes kadu savu noslepumu teiksmainaja Zanderu valoda ;-)))))))
Ne asakas............... un nost ar ofisa celuliitu.................un nekadus Roltonus pusdienas ;-))))))))))
10.septembris 2015, 13:13 | links
 
Smols
Nepiekrītu...jau daudz gadus sēžu pa vakariem, pēc darba. Ja zin viņa ritmu, un drusku pareģo viņa uzvedību, tad atliek tikai ķert un atrast pareizo pieeju. Naktīm bonuss ir tāds, ka tad viņš ir rijīgāks un mazāk pievērš uzmanību tam ko ēd, kā arī āķu izmēram, pretestībām utt. Bet...šis ir no laivas. No krasta zināmu apsvērumu dēļ šis tiešām ir copējams praktiski tikai naktīs. Zandartu var noķert arī dienas vidū, tikai jāzin ko un kur viņš tajā laikā ir un dara.
10.septembris 2015, 12:51 | links
 
Smols godigi sakot ar spini no Kisezera krasta nokeru tikai vienu lidaku, atnacot tur pirmo reizi no tresa iemetiena, pec tam biju apkart reizes 12 un pilniga vispareja nulle, tikai vakar nolemu parbaudit ka es lidz sim domaju vietejo pasaku un aizgaju ar noireto laivu uz pavisam nelielu purva ezerishu rigas vidu un nokeru 2 nelielas lidakas (5 poklevkas) Man ta liekas ka Kisezera ir tikai dazas vietas kur tiesam ir laba varbutiba kaut ko nekert, bet lai to vietu atrastu atrak un ertak tomer ir vajadziga laiva (gar krastu es varu gandriz katru darbdienu pa paris stundam staigat, tikai tas nekadu rezultatu nedeva, iznemot pati pirmako reizi kas laikam bija haljava)

Tral, 10.septembris 2015, 07:43



Traki! Man arī tā bijis ..pirms gadiem četriem, pieciem. Pa šo laiku esmu piestrādājis pie vietu piemeklēšanas veiksmīgākai copei no krasta. Esmu arī nedaudz pamainījis copes stilu. Ķīsī var produktīvi copēt un baudīt copes procesu no krasta! Pie tā ir vairāk/mazāk jāpiestrādā, tātad vajadzīga interese un neatlaidība adekvāti iespējām un vēlmēm. Ne asakas!
10.septembris 2015, 12:50 | links
 
Larbritv Arvis_an !!!!!!!!!!!!!!!!
Mūsu tundras puise Kisezera.......... uz Zanderiem neviens nesez vakara biski pec darba............... uz Zanderiem seez pa nakti konkreeti..
IOstie Zander-zonder komand killer, no rita brauc uz maju, sievai atradities, tad uz darbu, lai vakar varetu pievienoties citam Zander kuller kas palicis skumji sargat nometni............
Ka vesta vecie gudrie copes guru.......... zanderonkul var nokert divas versijas................
1, ja viņš tur ira...............( tobis jazin vietas, bedres kur viņš mitinas. 2. Ja zanderonkuls, tauta saukts par kaulaino ( un loti pamatoti delj mutes mazs un kaulainas) grib njammu, njammu.................
Tobis loti biezi ir loti gruti esmai sakert esmai mailes svaigas..........neka dabut pasu zanderonkul uz akja :-))))))))))
Tobis sezot uz to zanderonkul, man lieka ka tas pasaciens "biski pasedes pec darba pie ezera, tjipa uz zanderonkul"............... ir loti, loti ( lai neteiktu vairak ) berniskjigs.........( vismaz mana Robinsona nelielaja dzives pieredze ;-)))))))))))
Tobis , tikpat labi es var iet pec darba biski pasedet uz piranjam.......... tas jau strunts ka līdz Amazonesdzungliem kur samas dzivo ir loti patalu !!!!!!!!!!! bet kas ta man var liegt uz piranjam pasedet :-))))))
Ne asakas...................
10.septembris 2015, 12:42 | links
 
Labrit Trall !!!!!!!!!!!!!!!
Ko n ju man tur teikt. kam labak tiik meita, kam kleita..................
Ari vakar un sorit biju ezera ( lab ka bez piickaam )......... redzeju comam uz grunti divas
smukas karusas1,2 kg apmeraa ( zeltainas karusas ezera es jau lotin sen nesmu redzejis" ( es ka sens copmans parasti ticu vainu parbauditiem veciem kas nemelos, un labak tam ko pats redzu ).
Lieta ir tyada, ka sak paradities saulite un skaisti sildit........... drosi var cilpot majas, copes 9 ari sikas zivteles ) nebus par 99,9 proc. Nelidzes ne super kaati, laivas, un super-puper baribas. Koroce tad zivem pec satigam brokastim "manjana " ( spanju zemes daudz neko neizsakos vards -varbut ) un iestajas "siesta "spaniski runajosajas zemes karstuma ilgstos neierobezots pusdienas laiks.
Ja es eju copet, tad uz dienam 203 vismaz............... tobis, pamata, vakars, nakts, agrs rits.............., pareja laika var peldeties, dzert alinu un kutinat sev vederu :-))))))))
Tas ir tad kad runa ir par copesanu, vakar, sorit es starteju pa "vieglam "tobis bez makskerem......., ka es uzskatu, nav jau jegas atnakt ar pickam un kauc ko meisterot.............. ja comam uz viņa katiem 3 diennaksu laika gandriz nekas............
Man rotos ir pelde ezera, biski sportins ar bumbu groza vai vartos, uz uguns ceptas vieglas brokastis, un vel ja laiks ir līdz pilsetas steigas startam kas jauks palasams.......... aaa sodrit vel paspeeju ziveem loti garsigos lielos tapus sarakt.......( lielie zilgalvji, labi ka tapec ka mazas zivis gribedamas vinus nevar nost noskrubinat pa fikso, meita kuru es esmu iecelis par galveno prieksnieku pie pareizas tarpu skirosanas sauca tas par tarpigajam cuskinjam :-))))))), 'cuskinas ari labu der uz loti dumju, izsalkusu,m un apjukusu zuti naktis.............
Ta ka vajag tikai rakt ( tarpus ), un copet "ieteicams zivis ":-0)))))))
Izskatas ka sovakar iesu uz ezeru pilna ekipejuma līdz svetdiena vakaram....................
Lai pilnvertigi pastradatu ari darbs līdz japanjem, tobis draugs laptops.......
Ne asakas.................
10.septembris 2015, 12:33 | links
 
Zandartu copes paliek retākas, un laikam vakaru, pēc darbu copes arī būs beigušās...dikti maz laika paliek ko vakarā pasēdēt :( bet ar visu to, zivtiņa joprojām ķerās, pareizo pieeju un viss kārtībā :)
10.septembris 2015, 09:50 | links
 
Smols godigi sakot ar spini no Kisezera krasta nokeru tikai vienu lidaku, atnacot tur pirmo reizi no tresa iemetiena, pec tam biju apkart reizes 12 un pilniga vispareja nulle, tikai vakar nolemu parbaudit ka es lidz sim domaju vietejo pasaku un aizgaju ar noireto laivu uz pavisam nelielu purva ezerishu rigas vidu un nokeru 2 nelielas lidakas (5 poklevkas) Man ta liekas ka Kisezera ir tikai dazas vietas kur tiesam ir laba varbutiba kaut ko nekert, bet lai to vietu atrastu atrak un ertak tomer ir vajadziga laiva (gar krastu es varu gandriz katru darbdienu pa paris stundam staigat, tikai tas nekadu rezultatu nedeva, iznemot pati pirmako reizi kas laikam bija haljava)
10.septembris 2015, 07:43 | links
 
A varbūt policijai uzprasīt?...
9.septembris 2015, 21:02 | links
 
A varbūt neīstā stunda.
9.septembris 2015, 19:17 | links
 
Šodien pie Policijas akadēmijas "pludmalē" blakus kanālam, no 17:15 līdz 18:15 (tikko izbraucu). Ar gumiju un ar vizuli neviena cope. Varbūt neīsta vieta?
9.septembris 2015, 18:31 | links
 
Katram savas metodes un rezultāti. Agrāk visi brida no 1 līdz 30 maijam . Bija interesanti. Man liekas arī līdaku maijā bija vairāk kad bija jābrien.
9.septembris 2015, 15:04 | links
 
Skutams !!!!!
Da ko nju es................. ezera esmu jau skiet no gadiem 6 apmeram............. ( kad mamma no setas laida prom ):-)))))))
A zina pa siem 35 gadiem nekas ipasi mainijies nav.......... vienigi zivis palikusas mazak stipri........, visadi verkji krutaki un dargaki.....
Un 'siltais kanals 'virs nav nekads siltais........... parasts licis, ko veel sacakareja apm lidz 5 gadi atpakalj tie job.... zemes smelaji...........
Be nju da b u nepiecakareesi, vis lenam aizaug un nostajas sava vietas...........
Taga veel pa dienu tie udensmototraktoristi udeni sakulj nevajadzigi.................., bet ta vis pa vecam............. vienigi istie vecie zivju mataodori baigi iet mazuma.........., sanak ka es jau savos 40it esmu peskaitams pie vecajiem;-))))))
Bet Jaunciema, Suzu, Dabaslieguma, Juglas puse man ir samera miglaina bilde............. protams daudz tu ir buts, bet lai teiktu ka es tur ko labi zinu........ bus melots.
Vienkars slinkums, man ezers ir 2o min no majam............. a tas pats Jaunciems, vai Langa, man ir ka "Peskom do Kitaja "
P.S.Nesen zinas teica ka Anazones dzungljos taga baigi laba cope esot, balti delfini ( saldudens ) riktigi njemot. A kur tur Afrika, piranjas baigi labi kjeroties :-))))))))))
8.septembris 2015, 15:01 | links
 
Lūk , beidzot viens sakarīgs copmanis parādījies šajā sadaļā:) Smols ,cepuri nost!
8.septembris 2015, 14:44 | links
 
Tral !!!!!
Labdien......................
Es tev teiksu ka istens pieKisezera aborigens..................
Naher tev tas laiva sun kauc ko meklet..................
Panjem spini lai no krasta var metat, ( nju tadam stelem kats ir vismaz 2,7 -3 m, vismaz garakus es redzejis nesmu ), un ............ pastaigajies metadams no krasta..........piem idiali var aizstaigaties izmetajoties no"Silta kanala " gar akademiju ved tacina "uz 'auksto kanalu " kur agrak staveja lidmasina Alksnja kara akademijas, taga traktori Beljasu.
Labi gutu ka tu panjemtu līdz garos brienamzabakus, nju brisanas kombinzons............. tas nju galigi nav vajadzigs, un manuprat Kisiti ir lieks navarots. Pirmajas reizes neko labu neliec vizulu vieta, bus apravieni, kamēr sapratisi kas ir kas..... sakuma vispar iesaku uzlikt kauc kadu pasmagu Padumju bleki, ar triszuburi kuru apraut galigi nebus zeel.
Esmu domajis nedaudz nopelnit maizei, skidrajam cepumam ar ikriem ;-))))) turot un izirejot laivu pie ezera privatmaja, jo izskatas ka tadu gribetaju ka tu nav mazums.
Loti neiesaku tev metat 9 pats to nekad nedaru ) mo buvgruziem kur bija vecais laivu kooperatiivs..........tur smagi apravieni garanteti. Pavasari normali pipari tur ari uz gruntenem nesez, jo pasmagi raujas nost gruntenes barotavas.
Ta ka Tral, nav ko mekleties...........vajag tikai rakt, tobis copeet.............
A kapec vispar ta laiva vajadziga ezera, isti man nav saprotams !!!!
Lidaka ir tur kur ir baribas baze, tobis maljoki, a tie ka zinams ir pie krasta, niedreem.
Lai veicas.............. ja kas interese jauta.
P.S.Aizvakar pa vakaru, nakti, ritu biju ezera, ij naani ( tobis nekas )
Nebija nje apdulis izzbadejies zutis nati, nje lidaka vakara, rita.
A stasts par zandartu copi Kisi........tas ir cits stasts.Runajos ar vienu spina matadoru kam es ticu, ta sams no laivas apmeram menesi atpakalj dabujis Zanderi 3,9 kg. ara nacis pavisam nopunkojies un viegli ;-)))))
8.septembris 2015, 14:23 | links
 
Vakar sešas līdakas pašas ielēca sačokā.
8.septembris 2015, 12:08 | links
 
Mikas !!!!!!
Mjaaa, divaina lieta ir tas sacoks..... ir bijis kad pievelk smuki zivi kurpat pie kajam, bet ta njem un aiziet....
Ta es prasu........... eee, tautieti..... a kur tev ir sacoks ????
Tautiets atbild, eeeeee, koleega sacoks............. kauc kur ir...... biskki japamekle mantas............
Lidzigi ir nazi, kam jabut pie saniem uz jostas ( ja vajag ar to sagriezt skidro cepumu ari :-))) )
Ta man ir gadijies prras.a tev nazis ir liidzi............ es ka isstens mezadjadja atbildu, nju man ta nazis ir allaz līdz.......... a kur tev nazis tautiet !!!!!!
sams atbild............. a zina, es sodien ne to jaku panjeemu.. sajai kabata palika nazis......... vooo.
Nju ta nav anekdote, bet no dzives reali dzirdets............ nju plostotaji ar puljiem aizbrauc laivot........... japumpe laiva, a kura ta pumpis ???? eeee, a pumpis ta liidzi njepanjeemas :-))))
Vot ta ir tautiesi...........labak lai protams ta nekaad negadas, nje ar sacoku, nje pumpi :-)))))))))

Smols, 7.septembris 2015, 16:04

Es vakar spiningu aizmirsu mašīnā ielikt

Fedgars, 7.septembris 2015, 21:27
8.septembris 2015, 11:59 | links
 
Mikas !!!!!!
Mjaaa, divaina lieta ir tas sacoks..... ir bijis kad pievelk smuki zivi kurpat pie kajam, bet ta njem un aiziet....
Ta es prasu........... eee, tautieti..... a kur tev ir sacoks ????
Tautiets atbild, eeeeee, koleega sacoks............. kauc kur ir...... biskki japamekle mantas............
Lidzigi ir nazi, kam jabut pie saniem uz jostas ( ja vajag ar to sagriezt skidro cepumu ari :-))) )
Ta man ir gadijies prras.a tev nazis ir liidzi............ es ka isstens mezadjadja atbildu, nju man ta nazis ir allaz līdz.......... a kur tev nazis tautiet !!!!!!
sams atbild............. a zina, es sodien ne to jaku panjeemu.. sajai kabata palika nazis......... vooo.
Nju ta nav anekdote, bet no dzives reali dzirdets............ nju plostotaji ar puljiem aizbrauc laivot........... japumpe laiva, a kura ta pumpis ???? eeee, a pumpis ta liidzi njepanjeemas :-))))
Vot ta ir tautiesi...........labak lai protams ta nekaad negadas, nje ar sacoku, nje pumpi :-)))))))))

Smols, 7.septembris 2015, 16:04


Es vakar spiningu aizmirsu mašīnā ielikt
7.septembris 2015, 21:27 | links
 
Labdien brali makskernieki, gribu uzzinat vai kads brauka spiningot lidakas ar laivu uz Kisezeru(vai kadu citu rigas rajona ezeru) no Ciekurkalna un apkaimes un ja ir briva vieta laiva var panemt lidzi laivasbiedru ? Pats spinigosanu saku pamazam petit sovasar un pagaidam laivu neesmu iegadajies, bet ar lielo prieku piemaksatu degvielai un paspiningotu ar citiem makskerniekiem !
7.septembris 2015, 19:31 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager