Visiem paldies! Nem'su veeraa visus ieteikumus un meeginaasu velreiz. Vajag tik to zivi nokert :)
23.aprīlis 2018, 22:09 | links
Iespējams, tas iepriekš jau ir te apspriests, bet varbūt kāds var īsi paskaidrot, ar ko atšķiras zivju/gaļas žāvēšana no kūpināšanas?
juvelieris, 23.aprīlis 2018, 17:42
Es agrāk arī štukoju par kūpinātavu, bet tad atklāju, ka to elementāri var veikt arī grillā. Jālieto nevis parastās kokogles, bet briketes, tad ir vieglāk uzturēt vajadzīgo temperatūru (zem 100 grādiem, citādi sanāks grillētas nevis kūpinātas zivis). Uz oglēm slapjas skaidas dūmam, vāku virsū un sanāk pa pirmo. Vienīgais mīnuss varētu būt, ka nevar daudz ielikt iekšā. Šitā pat vieglāk kā cept vai ko nu tur katrs dara, jo zivis var likt ar visām zvīņām, vajag tik atvērt pa muguru un izņemt iekšas.
jurciks66, 23.aprīlis 2018, 14:27
Sveicināti spečuķi! Samontēju karsto kūpinātavu... kūpināju breksi 1.5kg ar sausām ābeles skaidām, rezultātā zivs skaista pēc izskata,bet pēc garšas ļoti rūgta! Kāpēc, kur vaina???
Imux85, 23.aprīlis 2018, 13:49
Imux85 [23.04.18]: Sveicināti spečuķi! Samontēju karsto kūpinātavu... kūpināju breksi 1.5kg ar sausām ābeles skaidām, rezultātā zivs skaista pēc izskata,bet pēc garšas ļoti rūgta! Kāpēc, kur vaina???Esi pārliecināts, ka tās bija ābeles skaidas? Es ar tā kā vairāk sliecos uz to, ka vaina ir kurināmajā. Ar žaunām visu zivi diez vai sabojāsi, bet ar kurināmo elementāri.
cops67, cik garš tik plats :)
Manuprāt garais tunelis vairāk paredzēts dūmu dzesēšanai nevis kaitīgo vielu atdalīšanai?
Jo vēsāki dūmi, jo lielākai jābūt to caurplūdei lai uzturētu vajadzīgo temperatūru...
AndrisABC, 24.augusts 2017, 12:07
Esi kādreiz pēc kāda gada kūpināšanas pameģinājis iztīrīt dūmvadu, tad redzēsi kas tur ir sakrājies un kā tu domā kur tas viss paliek.
cops67, 25.augusts 2017, 15:36
cops67, cik garš tik plats :)
Manuprāt garais tunelis vairāk paredzēts dūmu dzesēšanai nevis kaitīgo vielu atdalīšanai?
Jo vēsāki dūmi, jo lielākai jābūt to caurplūdei lai uzturētu vajadzīgo temperatūru...
AndrisABC, 24.augusts 2017, 12:07
Ko sakat par tādu? Tikai lūdzu godīgi un patiesi...
http://silts.lv/K%C5%ABpin%C4%81tavas/id/233
banans, 23.augusts 2017, 14:40
Nu ja godīgi, tad es uzskatu ka tā ir cepeškrāsns, nevis kūpinātava, jo ja dūmi no skaidām nāk pa taisno uz produkta tad tas nav tas labākais, tomēr ir vajadzīgs tunelis kur nosēžās vismaz daļa no kaitīgām vielām, bet tās ir tikai manas domas, es pats sev uztaisīju kūpinātavu ar tuneli 4 metri.
cops67, 23.augusts 2017, 15:47