nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
4.oktobris 2017, 20:21 | links
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44
urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
urmaas [04.10.17]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
jansan:
to ko pērkat centrāltirgū vai citos veikalos, zivs (reņģe vai brētliņa) parasti jau ir saldēta, lai atvestu uz tirgu, tā tāpat tiek atsaldēta un tirgota. Reti kur ir tā, ka var uzreiz nopirkt svaigu, kas atdzesēta no kuģiem uzreiz ir atnākusi.
Tāpat jau arī garneles mēs pērkam saldētas. Tīģerenes ko veikalos tirgo arī ir atsaldētas un tiek tirgotas kā svaigas.
Tā kā visā visumā, saldēts ir gandrīz viss, pat banāni :D
Ne asakas.
truksis, 4.oktobris 2017, 14:27
urmaas [04.10.17]: Krevete, bradāšana, brētliņa. ;)Precizěšu-centralaćka-reņģe:)) vakar centraltirgu ieperkoties bija ari dziljaja sturi kur latvieśu zelli tirgo atlasita bretlinja. Man gruti ar vinju iet- metot/velkot krit nost. Tamdel labak izvelos centralaćku- djośeva, serdito i nadjozno! Par sadzivośanu ar zalem- janorauj leņķis! Vakar kur bij zale tur bute bij nemanja. Tulinj likśu küpinjâ.