Makšķerēšana jūrā

Diametr, apbrīnojami ir Tavi eksperimenti! Vai ir pieredze ar sāļajām boilām un kukurūzu? ;))
4.oktobris 2017, 21:07 | links
 
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas

sailing, 4.oktobris 2017, 20:35


Man 2007. un 2008.g. bija topā karpu fileja. Bet tad kaut kā pārtrauca uz to ķerties. Tas pats ar lašu ādas gabaliņiem, utt.
Rudenī labi ņēma uz maijvaboļu kāpuriem, bet tikai kaut kā no rītiem un vakaros un ja stipri apmācies, vai līņā.
4.oktobris 2017, 20:58 | links
 
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
4.oktobris 2017, 20:35 | links
 
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.

urmaas, 4.oktobris 2017, 20:30


Ir jau arī varianti tūtiņa un garmoška
4.oktobris 2017, 20:32 | links
 
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
4.oktobris 2017, 20:30 | links
 
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D

sailing, 4.oktobris 2017, 20:21


Gribi maksāt :)
Starp citu arī stāstu anekdotes, bet neviens vairāk par 4 stundām nevar izturēt ...
4.oktobris 2017, 20:30 | links
 
garneles bija nevaritas
4.oktobris 2017, 20:25 | links
 
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
4.oktobris 2017, 20:21 | links
 
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.

pdda, 4.oktobris 2017, 18:00


Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
4.oktobris 2017, 20:16 | links
 
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.

juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51


Sen nav darīts, bet iepriekšējā dienā, pārsvarā raudas filejai tika bērta klāt brekša iebarojamā, kas nav salda
4.oktobris 2017, 20:08 | links
 
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
4.oktobris 2017, 19:51 | links
 
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .

petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32

Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.

juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44

Man ar Viking līdz šim problēmu nav bijis
4.oktobris 2017, 19:51 | links
 
urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.

pdda, 4.oktobris 2017, 18:00



Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
4.oktobris 2017, 19:45 | links
 
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .

petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32


Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
4.oktobris 2017, 19:44 | links
 
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
4.oktobris 2017, 19:32 | links
 
urmaas [04.10.17]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.
Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
4.oktobris 2017, 18:00 | links
 
Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.
4.oktobris 2017, 17:19 | links
 
Par raudu un wimbu kā ēsmu gan nepiekritīšu iepriekš teiktajam, jo ir bijis ka tieši uz šo ēsmu ņem vislabāk, vai vispār ņem.
4.oktobris 2017, 16:57 | links
 
Reņģe, ko tirgo centrāltirgū ir sveigi ķerta - nav saldēta. jautājums tikai cik ilgi viņa ir stāvējusi.... Svaiga zaigo nedaudz zaļā krāsā... Un svaigai vēderi nav pušu. Par ganelēm - diez vai LT audzēta... LV bija neliela tīģergarneļu audzētava - bet cena Baltijā auzdzētai garnelei ir ļoti augsta un visa aiziet tikai uz glauniem restorāniem. Tā kas ir maksimā - nāk visdrīzāk no Āzijas, kur to audzē, piedodiet, sūdubedrēs.... tādu neieteiktu lietot uzturā. mazās garneles tiek zvejotas ziemeļos - tās ir ok priekš pašu patēriņa...
Mans tops ēsmām - reņģe/brētliņa, nesaldēta tīģerene, parastā saldētā garnele. Rauda? Var jau būt.... bet nedomāju, ka ir labāka par to pašu reņģi.... drīzāk copi ietekmē metiena attālums.... ja bute ir tālu, tad tuvumā mesta visla`bakā ēsma nepalīdzēs... līdz ar to iesaku skatīties uz atbilstošiem rīkiem, jo tālmetienam ir tik daudz nianses - spole, kāts, auklas biezums....pavadu skaits ļoti būtiski ietekmē metiena tālumu. katra pavada ar ēsmu domājam metiena attālumu iesaido pa kādiem 10m.... protams svins un tā forma... Kā es esmu secinājis daudzu gadu garumā, bute visvairāk ir uzreiz pirms sēkļa....
4.oktobris 2017, 15:54 | links
 
Es no savas pieredzes varu piebilst to, ka butes apetīti neietekmē vai reņģe un brēča ir bijusi saldēta vai nē - cits jautājums vai viņa turēsies uz āķa.
Par garnelēm runājot.. es, piemēram, garneles ļoti reti izmantoju. Tikai, kad svaigu reņģi vai brēču nevar dabūt. Reņģe un brēča man ir un paliks nr. 1 ēsma tik un tā.
4.oktobris 2017, 15:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager