Makšķerēšana jūrā

garneles bija nevaritas
4.oktobris 2017, 20:25 | links
 
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
4.oktobris 2017, 20:21 | links
 
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.

pdda, 4.oktobris 2017, 18:00


Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
4.oktobris 2017, 20:16 | links
 
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.

juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51


Sen nav darīts, bet iepriekšējā dienā, pārsvarā raudas filejai tika bērta klāt brekša iebarojamā, kas nav salda
4.oktobris 2017, 20:08 | links
 
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
4.oktobris 2017, 19:51 | links
 
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .

petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32

Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.

juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44

Man ar Viking līdz šim problēmu nav bijis
4.oktobris 2017, 19:51 | links
 
urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.

pdda, 4.oktobris 2017, 18:00



Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
4.oktobris 2017, 19:45 | links
 
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .

petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32


Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
4.oktobris 2017, 19:44 | links
 
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
4.oktobris 2017, 19:32 | links
 
urmaas [04.10.17]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.
Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
4.oktobris 2017, 18:00 | links
 
Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.
4.oktobris 2017, 17:19 | links
 
Par raudu un wimbu kā ēsmu gan nepiekritīšu iepriekš teiktajam, jo ir bijis ka tieši uz šo ēsmu ņem vislabāk, vai vispār ņem.
4.oktobris 2017, 16:57 | links
 
Reņģe, ko tirgo centrāltirgū ir sveigi ķerta - nav saldēta. jautājums tikai cik ilgi viņa ir stāvējusi.... Svaiga zaigo nedaudz zaļā krāsā... Un svaigai vēderi nav pušu. Par ganelēm - diez vai LT audzēta... LV bija neliela tīģergarneļu audzētava - bet cena Baltijā auzdzētai garnelei ir ļoti augsta un visa aiziet tikai uz glauniem restorāniem. Tā kas ir maksimā - nāk visdrīzāk no Āzijas, kur to audzē, piedodiet, sūdubedrēs.... tādu neieteiktu lietot uzturā. mazās garneles tiek zvejotas ziemeļos - tās ir ok priekš pašu patēriņa...
Mans tops ēsmām - reņģe/brētliņa, nesaldēta tīģerene, parastā saldētā garnele. Rauda? Var jau būt.... bet nedomāju, ka ir labāka par to pašu reņģi.... drīzāk copi ietekmē metiena attālums.... ja bute ir tālu, tad tuvumā mesta visla`bakā ēsma nepalīdzēs... līdz ar to iesaku skatīties uz atbilstošiem rīkiem, jo tālmetienam ir tik daudz nianses - spole, kāts, auklas biezums....pavadu skaits ļoti būtiski ietekmē metiena tālumu. katra pavada ar ēsmu domājam metiena attālumu iesaido pa kādiem 10m.... protams svins un tā forma... Kā es esmu secinājis daudzu gadu garumā, bute visvairāk ir uzreiz pirms sēkļa....
4.oktobris 2017, 15:54 | links
 
Es no savas pieredzes varu piebilst to, ka butes apetīti neietekmē vai reņģe un brēča ir bijusi saldēta vai nē - cits jautājums vai viņa turēsies uz āķa.
Par garnelēm runājot.. es, piemēram, garneles ļoti reti izmantoju. Tikai, kad svaigu reņģi vai brēču nevar dabūt. Reņģe un brēča man ir un paliks nr. 1 ēsma tik un tā.
4.oktobris 2017, 15:28 | links
 
jansan:

to ko pērkat centrāltirgū vai citos veikalos, zivs (reņģe vai brētliņa) parasti jau ir saldēta, lai atvestu uz tirgu, tā tāpat tiek atsaldēta un tirgota. Reti kur ir tā, ka var uzreiz nopirkt svaigu, kas atdzesēta no kuģiem uzreiz ir atnākusi.
Tāpat jau arī garneles mēs pērkam saldētas. Tīģerenes ko veikalos tirgo arī ir atsaldētas un tiek tirgotas kā svaigas.
Tā kā visā visumā, saldēts ir gandrīz viss, pat banāni :D
Ne asakas.

truksis, 4.oktobris 2017, 14:27


Maximas garneles gan laikam ir dzesētās, nevis atlaidinātās. Tās audzē LT, cik bija info netā.
Saldētās stāv saldētavās.
Norvēģijas lasi arī ved dzesētu putuplasta kastēs iebērtu ledū, nevis saldētu.
Varbūt kāds Maxima darbinieks, kurš tam visam tuvāk, var iekomentēt.
4.oktobris 2017, 15:11 | links
 
Pirns izveleties ko likt uz āķa, es domaju kadu vietu distanci utt izveleties. Isak- saprast kur ir zivtinja. Talak jau ko spraust uz aka ir paśa iztele. Svaigu reņģi un garneles asti nekad ta nav smadejušas! Visas dilles , wd40 un citi gudrie atraktori , nu nezinu...... Jalasa jura , un jātrod atbildes , ko pie sevim dungo.... Ne asakas.
4.oktobris 2017, 14:49 | links
 

Uzkupinas vakarireizei. Elektrokastě
4.oktobris 2017, 14:41 | links
 
jansan:

to ko pērkat centrāltirgū vai citos veikalos, zivs (reņģe vai brētliņa) parasti jau ir saldēta, lai atvestu uz tirgu, tā tāpat tiek atsaldēta un tirgota. Reti kur ir tā, ka var uzreiz nopirkt svaigu, kas atdzesēta no kuģiem uzreiz ir atnākusi.
Tāpat jau arī garneles mēs pērkam saldētas. Tīģerenes ko veikalos tirgo arī ir atsaldētas un tiek tirgotas kā svaigas.
Tā kā visā visumā, saldēts ir gandrīz viss, pat banāni :D
Ne asakas.
4.oktobris 2017, 14:27 | links
 
Sveika,tauta!
Neesmu nekāds spečuks,bet ik pa laikam braucu kaut kur pacopēt.Butes copēt arī ietilpst manā ēdienu kartē.Runājot par saltētiem mānekļiem vai svaigiem.Man viens vīrs stāstīja,ka uz āķiem jāliek viss svaigais un neko iepriekš saldētu.Bute nāk klāt uz smaržu un sasaldētai,un pēc tam atsaldēdai zivij smaržas stiprība pazūd.Hvz....varbūt blefs
4.oktobris 2017, 14:05 | links
 
seedoo:
brētliņa nekrīt nost, ja tās nopērkot, sasaldē viņas (vai arī nopērk saldētu uzreiz) un griež gabalus pie jūras tik, cik vajag, lai pārējās brētliņas stāv sasaldētas. (es griešanai izmantoju papīra nazīti, ar to smuki var sagriezt vai jaudīgas šķēres, iet daudz raitāk un gabali smukāki).
Ar brētliņu ir noķerts vairāk kā ar renģi, vismaz tāda mana pieredze.
Protams, var arī pierīvēt klāt svaigu ķiploku, cits ber dilles klāt, bet katram savs.
Ne asakas visiem.
4.oktobris 2017, 13:48 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager