Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
galinieks73 [13.08.18]: Man copes kolēģis ierādīja ideālu fīču - plastmasas kanalizācijas trubu, ko izmantoju lai pagarinātu el. motora ručku izmantot kā profesionālo pagarinātāju (čurājamo pāri bortam) - ideāli , gan lielā vējā un viļņos , gan citos apstākļos - laiva nav apčurāta un pašam droši ar!

nu tas der ja nevar pietupties
Bļin. Pietupties.... es laikam ne tā sapratu.. :)
13.augusts 2018, 22:45 | links
 
Man copes kolēģis ierādīja ideālu fīču - plastmasas kanalizācijas trubu, ko izmantoju lai pagarinātu el. motora ručku izmantot kā profesionālo pagarinātāju (čurājamo pāri bortam) - ideāli , gan lielā vējā un viļņos , gan citos apstākļos - laiva nav apčurāta un pašam droši ar!

nu tas der ja nevar pietupties
13.augusts 2018, 22:42 | links
 
Būtu labāk pastāstījuši kā brīvdienās ezerā gāja? Kādi lomi, vai mednieku daudz?
13.augusts 2018, 21:34 | links
 
Copes kolēģis ierādīja ideālu fīču - plastmasas kanalizācijas trubu, ko izmantoju lai pagarinātu el. motora ručku izmantot kā profesionālo pagarinātāju (čurājamo pāri bortam) - ideāli , gan lielā vējā un viļņos , gan citos apstākļos - laiva nav apčurāta un pašam droši ar!

Davis-Di, 13.augusts 2018, 20:17


Labāk logu šķidruma kanniņu pa diagonāli pārgriez un būs smeļamais-čurājamais. Divi vienā.
13.augusts 2018, 21:03 | links
 
Bet! Viegla,pašam tīkama urīna dvindziņa!

BrunoL, 13.augusts 2018, 20:31


Nu sev uz rokām nečurāju un trubu izskaloju un rokas noskaloju - so mazāk kā tev pie pisuāra!!!
13.augusts 2018, 20:41 | links
 
Un par tam laivām, ja nebūtu elektromotori tad viss piemērotākas ir engure tipa laivas kas slīd uz urā un ir pietiekoši stabilas lai pat divi stāvētu kājās!

Komentārs par bāzēm:
Pats esmu bijis kādus 20 gadus Dalderu klients - ir plusi ir mīnusi - demokrātiska un laba attieksme vienmēr, ir atlaides ja brauc daudz, laivas gan varētu būt tīrākas - it sevišķi pēc medniekiem! Nepatīk ka ir mašīna aiz vaļņa un nesot mantas jāatstāj bez uzmanīšanas.

Pedējā laikā sanāk no Vecupniekiem - viss ir līmenī , bet līdz šim nesaprotu kāpēc laivas ar aizmuguri jāstiprina, ne uzlikt motoru uzreiz viegli, ne piebraukt pie pontona neriskējot pirkt jaunu skrūvi!
Ezerkrasti - pirmo reizi biju laikam ~87 gadā, jau tad saimnieks bija ar nobīdēm, bet kā saka par nelaiķi sliktu nerunā, tad neturpināšu. Tagad attieksme laba, bet laivas ir cik ir un skaits ar samazinājies, tai skaitā padilušas.
Spuņupes federācijas bāze, viss apstājies 90tajos - un tev sajūta ka tu esi kaut ko parādā!

Dušeļi - neesmu bijis un nebraukšu laikam - viens laikam tās koka laivas līdz galam neuzrunā otrs manas copes vietas tālu, trešais ko jau no vairākiem copmaņiem esmu dzirdējis un atbalstu boikotu, ka Dušeļi bīda apsaimniekošanu babītei un licenču ieviešanu un bez skaidra plāna un ieguldījuma ilgtermiņā tas ir papildus peļņas avots kas nav atbalstāms!!!
13.augusts 2018, 20:39 | links
 
Bet! Viegla,pašam tīkama urīna dvindziņa!
13.augusts 2018, 20:31 | links
 
To:krumujancis

Esmu redzējis kā cilvēki gados sēžot uz leduskastēm ieveļas, kā tīšām gāž un viens otru ar airiem zvetē utt.
Pats un dēls nav izvelies ne reizi no laivas , jā ir bijis tuvu bet tai pašā laikā tālu.
Pats grēkoju, ja neesmu pie stūres bieži ieleju aliņu ribās diezgan un varbūt dažreiz vajag mazāk ... bet tad arī žiroskops strādā...
Ja kāds veļās āra no pelas vai tml, visu cieņu bet tad vai nu smadzenes nav vai buļa dzira pa daudz un nav ko dot tiem teļiem buļa dziru, ja nespēj turet!
Par to MammaDaba - tas ir fakts pēc izvilkšanas no ūdens - vai nu ekspertīzē promiles vai biksu priekša vaļā - spriežiet paši.

Man copes kolēģis ierādīja ideālu fīču - plastmasas kanalizācijas trubu, ko izmantoju lai pagarinātu el. motora ručku izmantot kā profesionālo pagarinātāju (čurājamo pāri bortam) - ideāli , gan lielā vējā un viļņos , gan citos apstākļos - laiva nav apčurāta un pašam droši ar!
13.augusts 2018, 20:17 | links
 
Un vēl!
Koka laivā, ja gadās izkrist tādu vai citu iemeslu dēļ, ir iespējams laivā nokļūt atpakaļ. Par lielo Pellu nezinu, taču mazajā Pellā tas praktiski nav iespējams.
Tāpēc jau ir daudzie rudeņos noslīkušie Sedas ūdeņos, pašam arī nācās šo pasākumu izbaudīt, tādēļ zinu, labi, ka vasarā siltā ūdenī - tad tiku pie krasta, krastā, un tikai tad laivā.
Taču labu koka laivu spēj izgatavot tikai zinošs meistars. Daudzas, diletantu būvētas, ir smagas, slikti slīd pa ūdeni.
Par Dušeļiem nevaru spriest - neesmu tur bijis. Ērtāk man ir Ezerkrasti un Spuņciems.

krumujancis, 13.augusts 2018, 08:56

Kā MammaDaba/LVM teica - 99% noslīkušo ir ar bikšu priekšu vaļā vai alkohola reibumā!!!
Skaidra prātā ir riktīgi jāpacenšās laivu apgāzt vai pārkrist pār bortu un kur nu vēl ar Pelu vai tml.

Neesmu bijis Dušeļos, bet man personīgi nepatīk ka tās koka laivas laiž ūdeni un īstenība ir smagas līdz ar to neslīd tik labi utt..., bet tas mans viedoklis.

Davis-Di, 13.augusts 2018, 09:12

Iespējams, ka tie LVM/Mamma Daba ir bijuši klāt, ka tie 95% pālī ar vaļējām bikšupriekšām lidojuši ūdenī, taču pats pārkritu pār bortu Pellā sēžot.
Sēžot un makšķerējot, pat ne spiningojot, jo sēdēju uz nenostiprināta krēsla, tas slīdēja uz slapjas grīdas, laiva sašķiebās, piesmēlās ... un plunkš!
Tagad gan pats zinu, ko NEDRĪKST darīt tādā Pellā, īpaši rudens aukstajā laikā.
Tā ka dīvānos pirdēji apgalvos visu ko, kas vien ienāks prātā, taču īstenību daudzreiz vairs neuzzināt.
Nav jau teikts, lai izglābtos, ka arī šie nav mēģinājuši atbrīvoties no tām drēbēm, kuras traucē peldēšanai, bet tā jau filozofija.
Ja par kocenēm, tad, lai laiva ar plakanu dibenu viegli slīdētu, dibenam jābūt garenvirzienā izliektam, no vidus abi gali augšā.
Laivu taisot, vispirms izgatavo dibenu, to slogo galos, lai izveidotu izliekumu un tad tikai veido sānu apšuvumu. Tas tā principā. Esmu bijis klāt kad to dara speči.
13.augusts 2018, 17:28 | links
 
Ja lohs laiva, ar motoru ari netiks krasta lielaka veja.

sosalele, 13.augusts 2018, 15:17


Tad tev tik atliek sosāt lelli un tupēt krastā! :))
Un tāda nieka dēl vai tad bija vērts speciāli piereģistrēties šai portālā, vai arī tev ir arī kas gudrāks sakāms?!
13.augusts 2018, 15:51 | links
 
Par laivām mans subjektīvais viedoklis. Esmu bijis visās pieminētajās bāzēs un copējis no dažādām laivām.
Katrai savi plusi un minusi.
Pella, pirmkārt nav domāta copējot vienam. Ar elektromotoru . Divatā vēl daudz maz ok, ja vien nav jāsēž priekšā.
Koka ( Dūšeļu var.) - smuka, nav gan slīdamība tik laba kā stiklašķiedras, drusku sūcas ūdens iekšā ( kā visām kociniecēm gan jau ka), noteikti smagāka kā stiklašķiedras. Airēties ir ne sliktāk kā ar pellu. Pluss - klusāka, el. motoru nostiprināt eleganti, ne tā kā Pellām ( kur tie finieri pieskrūvēti kaut kādā bezsakarā , kontruktors el. motoru dzīvē nav laikam redzējis).
Katram savs .
Man vienalga ar kādu copēt, ka tik negrimst un iet uz priekšu, neatkarīgi no bāzes kur to ņem :)
13.augusts 2018, 15:35 | links
 
Ja lohs laiva, ar motoru ari netiks krasta lielaka veja.
13.augusts 2018, 15:17 | links
 
Mans ieteikums Dūšeļiem, nomainīt airus. Ar esošajiem, piekrītu, stiprākā vējā ir truba. Bieži vien tieši tāpēc uz turieni nebraucu. Man atkal tieši ezerkrastu laivas patīk vislabāk. Pie kājas kāds vējš, laiva iet kā torpēda, bet tas jau atkal stāsts par kleitu, meitu, māti :D
13.augusts 2018, 13:22 | links
 
To Dalderi:
Jums tagad vēl var braukt iekšā bāzē un ceļš uz dambja nav vairs kā himalaji?
13.augusts 2018, 12:56 | links
 
/Mīnuss - iespējamās sūces, ar laiku sāk pūt u.t.t. Jākopj u.tml. Stiklašķiedrai tas jau iet secen. Nu un jā, ja laiva regulāri jāpārvieto, tad kocenei plusu baisi maz./

Vēl jau ir finierenes ... kuras daudzi suc par kocenēm ...
13.augusts 2018, 11:21 | links
 
/ vispār interesanti, kur tagad tādu laivu maz var iegādāties?/

Piedāvājumi ir. Pamatā no Latgales gala.cena ap 100eur.
13.augusts 2018, 11:19 | links
 
Par koceni - laivām ir savs krietnums. Gan klusums, gan gaitas īpašības (visvairāk esmu braucis ar radinieka taisīto - bija baigi OK, lai gan viņš nebija uztaisījis vairāk par 2 laivām mūžā un par nekādu meistaru šajā ziņā saucams nebūtu).
Mīnuss - iespējamās sūces, ar laiku sāk pūt u.t.t. Jākopj u.tml. Stiklašķiedrai tas jau iet secen. Nu un jā, ja laiva regulāri jāpārvieto, tad kocenei plusu baisi maz.

Bet tas, ka stiprākā vējā nevar paairēt, tas gan liekas jocīgi. Vai nu laiva slikta vai arī airētājs kusls.


Par Dālderu piebildi, ka kocenes maz parādās - vispār interesanti, kur tagad tādu laivu maz var iegādāties? Sludinājumus redzējis neesmu. OK, labi, atzīšos, baigi sekojis līdzi neesmu, taču visādu stiklašķiedras un līdzīgu piedāvājums nav mazs.
13.augusts 2018, 11:08 | links
 
Fishmens [8:07]: Dušeļiem laivas labas, svaigas. Bet...dikti smagas. Ja nav motora, tad cietākos laikapstākļos ir ko airēt. Un ja vēl enkurs laivā ne kāds, tad vispār truba.Tu viņu uz muguras stiep ka tā smaga? Smaga attiecībā pret ko? Ja gvelžiet muļķības tad ejiet uz politikas sadaļu.
Dušeļu laivu gaitas īpašības un kvalitāte ir ideāla, ko nevar teikt par vecajām un sapuvušajām Ezerkrastu tupelēm.

Tims71, 13.augusts 2018, 09:03


Uz muguras nestiepu. Pabiju ar viņu ezerā, palielā vējā. Aķis nosēdās un dabūju labu gabalu airēt pret vēju uz bāzi. Pipec! Vienu bridi domāju, ka nu i nah., laidīšos pa vējam līdz Varkalim, lai brauc pats pakaļ!
Stabila, svaiga, bet smagi airējas nelabvēlīgos laika apstākļos.
13.augusts 2018, 09:16 | links
 
/Dušeļiem laivas labas, svaigas. Bet../

http://duseli.lv/laivas/

Šāda veida kocenes labākajā gadījumā der priekš bildēšanās.
Man nomā bija viena , kaut kur ap 2000.gadu, pietika ar vienu sezonu ...
No privāto laivu turētājiem,( KURU DĀLDEROS IR NO 50-60 GADĀ, UN KURI TUR SAVAS LAIVAS PERSONĪGAI IZMANTOŠANAI )dažāda veida kocenes bija iegādājušoies 5 !!! VISAS TIKA PAMESTAS, kā neefektīvas un vietā iegādātas dažādu modeļu plastikāta.

Tagad bāzē (šogad 92 laivas) nav nevienas kocenes un tas ir tikai likumsakarīgi.

Svaiga laiva !!! Koceni ir vieglak uzturēt "svaigu".Paņem penteni un nokrāso ... plastikāta nav tik viegli.Savādaka krāsa, kura ir daudz dārgaka.Krāso reizi 7-10 gados.Neticu ,ka Dūšiļi, svaigumu Samam un Mini uzfrišina katru gadu....
13.augusts 2018, 09:15 | links
 
Un vēl!
Koka laivā, ja gadās izkrist tādu vai citu iemeslu dēļ, ir iespējams laivā nokļūt atpakaļ. Par lielo Pellu nezinu, taču mazajā Pellā tas praktiski nav iespējams.
Tāpēc jau ir daudzie rudeņos noslīkušie Sedas ūdeņos, pašam arī nācās šo pasākumu izbaudīt, tādēļ zinu, labi, ka vasarā siltā ūdenī - tad tiku pie krasta, krastā, un tikai tad laivā.
Taču labu koka laivu spēj izgatavot tikai zinošs meistars. Daudzas, diletantu būvētas, ir smagas, slikti slīd pa ūdeni.
Par Dušeļiem nevaru spriest - neesmu tur bijis. Ērtāk man ir Ezerkrasti un Spuņciems.

krumujancis, 13.augusts 2018, 08:56


Kā MammaDaba/LVM teica - 99% noslīkušo ir ar bikšu priekšu vaļā vai alkohola reibumā!!!
Skaidra prātā ir riktīgi jāpacenšās laivu apgāzt vai pārkrist pār bortu un kur nu vēl ar Pelu vai tml.

Neesmu bijis Dušeļos, bet man personīgi nepatīk ka tās koka laivas laiž ūdeni un īstenība ir smagas līdz ar to neslīd tik labi utt..., bet tas mans viedoklis.
13.augusts 2018, 09:12 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager