Zivju pagatavošanas receptes

skiperis [20.04.19]: PaldiesNotīru, nofilēju sānus, ar pasmagu asu virtuves nazi 45 grādu leņķī sakapāju muguras un astes mīksto daļu vienā virzienā un tādā pašā veidā - pretējā virzienā. Iznāk 90 grādos sakapāts mīkstums un nav neviena mazā asaciņa jūtama. Lai garšo!
Paldies!
20.aprīlis 2019, 13:59 | links
 
Notīru, nofilēju sānus, ar pasmagu asu virtuves nazi 45 grādu leņķī sakapāju muguras un astes mīksto daļu vienā virzienā un tādā pašā veidā - pretējā virzienā. Iznāk 90 grādos sakapāts mīkstums un nav neviena mazā asaciņa jūtama. Lai garšo!
20.aprīlis 2019, 13:49 | links
 
kutis [20.04.19]: Sveiki gardēži. Kāds var padalīties ar info par labu vimbas recepti? Doma ir sacept gabaliņos un tad marinādē, bet nav nojausmas par tālāko procesu un garšvielu attiecībām???

Jancux, 20.aprīlis 2019, 12:29

Nemēdzu to saražģīt, veselu notīrītu viegli ieberžu ar sāli un lieku cepamtraukā, pārleju ar skābu krējumu, par virsu ripās apcepti sīpoli un mazliet samaltu piparu maisījumu, vāku virsū un cepeškrāsnī iekšā.
Manējiem un man garšo. :)
Nu es ar tā parasti daru tik ar saldo krējumu, bet nu gribas pamēģināt ko citu:) bet paldies!
20.aprīlis 2019, 13:15 | links
 
Sveiki gardēži. Kāds var padalīties ar info par labu vimbas recepti? Doma ir sacept gabaliņos un tad marinādē, bet nav nojausmas par tālāko procesu un garšvielu attiecībām???

Jancux, 20.aprīlis 2019, 12:29


Nemēdzu to saražģīt, veselu notīrītu viegli ieberžu ar sāli un lieku cepamtraukā, pārleju ar skābu krējumu, par virsu ripās apcepti sīpoli un mazliet samaltu piparu maisījumu, vāku virsū un cepeškrāsnī iekšā.
Manējiem un man garšo. :)
20.aprīlis 2019, 12:58 | links
 
Sveiki gardēži. Kāds var padalīties ar info par labu vimbas recepti? Doma ir sacept gabaliņos un tad marinādē, bet nav nojausmas par tālāko procesu un garšvielu attiecībām???
20.aprīlis 2019, 12:29 | links
 
Jauki! Sieviņas un mīļākās tik pārlaimīgas!
25.marts 2019, 18:57 | links
 
PROTEĪNS!!!
25.marts 2019, 18:55 | links
 
Nezinu kā ar ķīšu ikriem, bet vimbu- sablenderējam līdz viendabīgai masai. Pieliekam sāli, nedaudz cukuru un , ja grib, kādu garšvielu. Cepam kā pankūkas. Lieliskas pankūkas. Nu galu galā ikri jau tās pats kas vistas ola.
25.marts 2019, 15:55 | links
 
Ķīši! Precīzāk sakot - ķīsenes. Uz maišeli tik pāris tēvaiņi. Tie ikri ir tik sīki, ka caur metāla sietiņu izberžās sveiki un apaļi.
Ar krēmsieru - mans brokastu favorīts. :)

abrakadabra, 25.marts 2019, 12:50

Apbrīnoju tavu pacietību, ņemties ar tām ķīsenēm. Ja man gadās pa 1 - 2 ķīšiem, es tos atpakaļ ūdenī nelaižu...:) Tad jau nemaz tik viegli pie tās mantas nevar tikt, jo visi no viniem izvairās kā māk.....
25.marts 2019, 15:06 | links
 
Ķīši! Precīzāk sakot - ķīsenes. Uz maišeli tik pāris tēvaiņi. Tie ikri ir tik sīki, ka caur metāla sietiņu izberžās sveiki un apaļi.
Ar krēmsieru - mans brokastu favorīts. :)
25.marts 2019, 12:50 | links
 
Hooked ir pilnīga taisnībam ja jebkura zupa ar krējumu attiecībā 50 : 50 ir ēdama. Mana uztverē tā vairs nav zupa. Ekspermentējiet, un tad kad jūs izvarīsiet zupu un ēdīsiet bez krējuma, tā tiešām būs zivju zupa. Es pieradināju sevi ēst zupas bez krējuma un sapratu, ka tad tu esi sasniedzis visaugstāko pilotāžu zupu vārīšanā, jo patiesi izbaudi galvenā produkta gastronomisko garšu. Nevāriet lielos zupas katlus, bet sāciet ar pareizo izmēru. Dabūt buljonu no liesajām zivīm nav vienkārši, kādreiz nemaz nav virs buljona tauku pilītes. Pamēģiniet pielikt klāt kā garšas uzlabotāju pie pamatzivs, kaut vai saldēta laša, foreles atgriezumus, ja nav tad sliktākajā gadījumā piepilini eļļu bez garšas. Pamatgaršviela ir dille, nedaudz koriandrs graudiņi, melnie pipariņi graudiņi un ar lielu apdomību lauru lapu. Ja par daudz, tad tā nokaus jebkuru garšas niansi. Vēl pētersīļa lapiņu, seleriju ar lielu mēru, var iztikt bez. Sīpoliņu vajag kopā ar burkāniņu tomēr pavisam nedaudz apcept eļļā kurai nav garšas. Nekādus maisījumus, vegetas un tt. Smaržīgo piparu vai citronpiparus nelieku, jo tie nokauj jebkuru garšas niansi. Zivs gaļu pieēdu klāt, iekšā katlā nemetu, gaumes lieta.

Pravietis, 24.marts 2019, 23:00

Abrakadabra,

Kādas zivs ikrus taisīji. No kuras zivs iznāk visgaršīgakie, un kapēc tu berzi caur sietu. Tā taču tiek sabojāta ikru struktūra.
25.marts 2019, 11:45 | links
 
Saņēmos un sataisīju klasiskus ikrus. Caur malku sietiņu izberzti, lai pazūd plēves un cita draza. Verdošā ūdenī 1-2 min noblanšēti. Uzpeldējusī šņaga nosmelta un nokāsti. 5-10 min aukstā 1:10 sālsūdenī sasālīti. Vēlreiz nokāsts. Gotovs!
2 ēdkarotes tīrā veidā.
2 ēdkarotes ar smalki kapātu sīpoliņ.
2 ēdkarotes ar pilīt kaņep eļļ un krēmsier.
Visām gaumēm sanāks.
24.marts 2019, 23:51 | links
 
Hooked ir pilnīga taisnībam ja jebkura zupa ar krējumu attiecībā 50 : 50 ir ēdama. Mana uztverē tā vairs nav zupa. Ekspermentējiet, un tad kad jūs izvarīsiet zupu un ēdīsiet bez krējuma, tā tiešām būs zivju zupa. Es pieradināju sevi ēst zupas bez krējuma un sapratu, ka tad tu esi sasniedzis visaugstāko pilotāžu zupu vārīšanā, jo patiesi izbaudi galvenā produkta gastronomisko garšu. Nevāriet lielos zupas katlus, bet sāciet ar pareizo izmēru. Dabūt buljonu no liesajām zivīm nav vienkārši, kādreiz nemaz nav virs buljona tauku pilītes. Pamēģiniet pielikt klāt kā garšas uzlabotāju pie pamatzivs, kaut vai saldēta laša, foreles atgriezumus, ja nav tad sliktākajā gadījumā piepilini eļļu bez garšas. Pamatgaršviela ir dille, nedaudz koriandrs graudiņi, melnie pipariņi graudiņi un ar lielu apdomību lauru lapu. Ja par daudz, tad tā nokaus jebkuru garšas niansi. Vēl pētersīļa lapiņu, seleriju ar lielu mēru, var iztikt bez. Sīpoliņu vajag kopā ar burkāniņu tomēr pavisam nedaudz apcept eļļā kurai nav garšas. Nekādus maisījumus, vegetas un tt. Smaržīgo piparu vai citronpiparus nelieku, jo tie nokauj jebkuru garšas niansi. Zivs gaļu pieēdu klāt, iekšā katlā nemetu, gaumes lieta.
24.marts 2019, 23:00 | links
 
Jelgavas tirgū šodien ķīši 1.90 Eur kg. Resni.
24.marts 2019, 22:30 | links
 
Labsvakars! Dabūjās nu dikti daudz ķīšu. Rezultātā vesela bļodiņa ikru. Vai ir kāds pienācīgs veids kā pagatavot jebšu krāmet tajā pašā zupasspainī iekšā?

abrakadabra, 24.marts 2019, 21:30


Sieva šitādus uz pannas vienkārši apcep un dikti slavē (ķīšu jo īpaši, bet nu tie retāk tiek un parasti tādi, ka nav vērts tīrīt). Es garšoju un likās sauss un visai nebaudāms ēdiens, bet nu tas tā - kam garšo, kam ne.
24.marts 2019, 21:44 | links
 
Labsvakars! Dabūjās nu dikti daudz ķīšu. Rezultātā vesela bļodiņa ikru. Vai ir kāds pienācīgs veids kā pagatavot jebšu krāmet tajā pašā zupasspainī iekšā?
24.marts 2019, 21:30 | links
 
Mana zivju zupa. Katliņu izvēlos pēc noķerto zupņiku daudzuma. Nečakarējos- iekšas un žaunas arā, pārējo ar visām zvīņām katliņā, pārleju ar ūdeni un vāru. Kad uzpeld putas, tās nosmeļu un pielieku sāli , piparus, sīpolu un lozberlapu. Kad zupņiki sāk blenzt ar baltu aci, tos citā traukā caur smalku sietu vai marli nokāšu un buljonā lieku klasiku - smalki sagrieztus kartupeļus un burkānus. Kamēr tie varās, uzmanīgi no asakām un zvīņainās ādas atskrubinu atdzisušo zivju miesu un , kad kartupeļi un burkāni izvārijušies mīksti, lieku tiem klāt zivju gabaliņus. Gatavai zupai pieberu smalki grieztus lociņus, diļlītes. Likt klāt krējumu vai nelikt- tā gaumes lieta. Kā saka mans gados vecākais copes draugs :”Jebkura zupa 50 :50 ar krējumu ir ēdama.”
1.februāris 2019, 21:41 | links
 
.
31.janvāris 2019, 15:09 | links
 
jūtubā arī visu ko var atrast šajā jautājumā.
Viens krievu kosmonauts zupā lika asarīšus, veselus sīpolus un kaut kādus piparus laikam, nu vobšem maz piedevu.
Bet tagad neatradīšu kur tas bija.
Bet te ari intriģejošas versijas izteiktas.
20.janvāris 2019, 23:09 | links
 
Zupas atslēga vienmēr būs labs buljons, 1 kg bruto zivteles- 1litrs ūdens, ja maz pieredzes labāk taisi 3 litrīgas zupas , nevis vienu lielu grāpi, un noteikti buljonu nokāst.Zaļumi ar lieta specifiska, var sagriezt trauciņā,kam patīk , var iebērt šķīvī.Zivi likt kārtīgā liellopa buljonā, nu tur jau lielmeistaru štelles.
20.janvāris 2019, 22:23 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager