Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Jozis2 [10.04.19]: Bjorgvin,iesaistīt tos raidījumus vajag,savādāk uzmanību,sabierības rezonansi neiegūsi un tā arī nekad nekas nemainīsies

uldens2, 10.aprīlis 2019, 00:19
Bjorgvin, pajautā muldenam, viņš pastāstīs kā vajag, pamācīs gan NG-NG, zaraziju un citus, kā vajag copē uzvesties. Un ja vēl sarunā iesaistīsies arī raihs, tad šis būs ekstāzē.
Būs jāķer un jāatlaiž, un vēl visādi citādi brīnumi. Bet tāda jau ir tā patiesība, kas var tie dara, kuri paši nevar - tie māca citus. Tieši tā arī šeit.
Un ne tikai māca, bet histēriski reaģē uz jebkuru viņu ,, pareizās taisnības,, apstrīdēšanu vai neērto argumentu un faktu ignorēšanu. :)))))
10.aprīlis 2019, 09:47 | links
 
kungi makskernieki - tik svaigu un kvalitativu zivi ka jus nokerat neviena veikala nenopirksat.un tapec tas zivis kuras noteikumi atlauj paturet nemetiet atpakal,nemetat krumos,nedodiet kakiem vai kaiminiem.

Bjorgvins, 10.aprīlis 2019, 00:18


Bjorgvin - tieši 10niekā, nē, 100niekā! :))

Es tiešām cenšos arī visas mazās, ir kā nevērtīgās, bet legālās zivtiņas (raudiņas, ķīšus) pilnībā izmantot - vāru zivju krēmzupu bujabēzi!
10.aprīlis 2019, 09:36 | links
 
Ja par Rīgu, vienīgā izeja ir vienots saraksts ar vienotu kandidātu. Kaut vai to pašu Ķirsi... Bet vienots latvisko partiju saraksts-tā ir utopija.
Otrs faktors- saskaņa, tad ir nils. Nebūs nila, nebūs saskaņas. imho
10.aprīlis 2019, 09:04 | links
 
Politiķi jau ņirgājas par tevi, ka neļauj tev vēlēt prezidentu, jo uzskata tevi par nenobriedušu un līdz ar to par politiski neuzticāmu. Vai uz lietam skatīties no dažādiem skatu punktiem.....

Pravietis, 9.aprīlis 2019, 21:22


Šo jau mēs vienreiz pārrunājām. Pie tā arī palikām, ka tauta ir politiski nenobriedusi un (ja Tev patīk arī "politiski neuzticāma").

Kamēr latvieši ņemies ap trijiem latviešu kandidātiem, krievi ievēlēs vienīgo īsto savējo. Kā tās pašlaik notiek Rīgā un arī Saeimā. Tikai Rīgā ir 60 krēsli, Saeimā 100, bet prezidenta krēsls ir 1, un pie pašreizējā lietu razklada kā tautas vēlēts tur visticamāk sēdēs Nils U. Mums to vajag?
10.aprīlis 2019, 09:01 | links
 
Bjorgvin,iesaistīt tos raidījumus vajag,savādāk uzmanību,sabierības rezonansi neiegūsi un tā arī nekad nekas nemainīsies

uldens2, 10.aprīlis 2019, 00:19

Bjorgvin, pajautā muldenam, viņš pastāstīs kā vajag, pamācīs gan NG-NG, zaraziju un citus, kā vajag copē uzvesties. Un ja vēl sarunā iesaistīsies arī raihs, tad šis būs ekstāzē.
Būs jāķer un jāatlaiž, un vēl visādi citādi brīnumi. Bet tāda jau ir tā patiesība, kas var tie dara, kuri paši nevar - tie māca citus. Tieši tā arī šeit.
10.aprīlis 2019, 01:58 | links
 
aa,ulden 2 ar to rezonansi ir ka ir.drosi ka cilvekiem ir smagakas un sapigakas problemas.lai nu vini izmanto sis iespejas.mes kaut la pardzivosim. naks jauni sudi vecie aizmirsisies.
10.aprīlis 2019, 00:28 | links
 
Bjorgvin,iesaistīt tos raidījumus vajag,savādāk uzmanību,sabierības rezonansi neiegūsi un tā arī nekad nekas nemainīsies
10.aprīlis 2019, 00:19 | links
 
maza piebilde ieprieksejam komentaram.nemot vera ieprieks rakstito,butu tads ieteikums.kungi makskernieki - tik svaigu un kvalitativu zivi ka jus nokerat neviena veikala nenopirksat.un tapec tas zivis kuras noteikumi atlauj paturet nemetiet atpakal,nemetat krumos,nedodiet kakiem vai kaiminiem.gatavojiet pasi.ar tadu resursu nevajag svaidities.es saprotu ka tulit agresivakie ker un atlaid piekriteji ieklups man cekula.a man pie pakalas.
10.aprīlis 2019, 00:18 | links
 
uldens 2.Jusu pieminetie raidijumi protams ir jauki. tacu viniem te isti nav ko rakt.nav jau ta isti regulejuma ko un cik var kert zinatniskiem nolukiem. Rigas centra ker uz nebedu zinatniskiem nolukiem. cik tad sen dzeki ar aktivu dzives poziciju uzgaja negu uzpariktes bezjedziga daudzuma.un nenokluseja.nu un? beidzas ar VVD prieksnieces secinajumu - negiem tapat janomirst.aplausu vetra Kolegovai.par erudiciju un atjautibu. Pravieti - nu atvaino,man tas 3 kastes izsauca tadu vieglu smaidu.protams,ka tiem dzekiem tapat ir savas problemas.tapat tas 3 kastes kaut kur ir jarealize. jaa, es stradaju kaa Jus sakat cita arteli - mums janozvejo un jarealize gada tukstosiem tonnu zivju.ta ka mums tas problemas ir ne kvadrata,ne kuba bet hvz kada pakape.nu tas ta.kam sodien viegli. par zivim pardosana.nu jasak ar to ka Baltijas jura ir maz rupniecisko zivju sugu.nu es saprotu ka rengi un bretlinu visu laiku needisi.parejas zivis ir loti maz.sogad nav ne mencu ne busu.protams, ka pircejs velas daudzveidibu.nu ieksejo udenu zvejnieki un diksaimnieki ari nevar aizpildit so robu.tatad imports. var iepirkt kvalitativas zivis un garneles no Norvegijas un Islandes.sanak dargi.kas galvenais uznemejam? protams pelna. tatad iepirkt pa leto un pardot pa dargo.nu ta musu veikalos noklust Vjetnamas sudu bedres audzetas pangasijas un garneles.un cilveki perk. jo godigas informacijas nav.kaut ka ta.
10.aprīlis 2019, 00:08 | links
 
Jāāā!
Ko tu padarīsi, ja daži cilvēki radušies no pērtiķiem stipri daudz vēlāk nekā citi...

Jozis2, 9.aprīlis 2019, 23:50
Jozi,ir vēl viens izskaidrojums ka tu raksti kā krumujancis,jūs guļat vienā gultā:DDD
10.aprīlis 2019, 00:07 | links
 
Bites un džizaskraists... Krumujancis pat vairs neslēpjas... Bano, bano jūs ar luteru, bet nekā- arvien lienat pa logu atpakaļ... Ar galvām jums toč nav labi...

raihs, 9.aprīlis 2019, 23:23
minhauzens jau izdzēsās,neviens viņu nebanoja,saprata ka ir samelojies tik daudz ka pats vairs neatceras ko kad ir sadirsis:DD
9.aprīlis 2019, 23:51 | links
 
Jāāā!
Ko tu padarīsi, ja daži cilvēki radušies no pērtiķiem stipri daudz vēlāk nekā citi...
9.aprīlis 2019, 23:50 | links
 
Sabiedrībā pamatā ir divu tipu cilvēki – sūdu mušas un bites.
Sūdu mušas sev riņķī redz tikai sūdus, bet bite sev redz apkārt ziedus.
Bite ir strādīga, viņa dara savu darbu, un no bites ir pievienotā vērtība.

Jozis2, 9.aprīlis 2019, 23:18
eu beidz citēt klačujanci,tu tak zvērējies ka neesi viņš,jau taisījos noticēt ka esi lielzemnieks kuram 40ha un ar minhauzenu nekā kopīga,bet še tev:DDD
9.aprīlis 2019, 23:42 | links
 
Bites un džizaskraists... Krumujancis pat vairs neslēpjas... Bano, bano jūs ar luteru, bet nekā- arvien lienat pa logu atpakaļ... Ar galvām jums toč nav labi...

raihs, 9.aprīlis 2019, 23:23

Cik tad, raih, šovakar paņēmi uz krūts? Vai tikai sāc?
9.aprīlis 2019, 23:36 | links
 
Cilvēku stulbuma pamatlikumi

Autors: Prof. Karlo Čipolla (1976) | Attēli: Džeimss Donelijs
Piektais pamatlikums

Palūkosimies nevis no indivīda labklājības, bet sabiedrības labklājības perspektīvas, pieņemot, ka sabiedrības labklājību veido indivīdu apstākļu algebriskā summa. Šajā analīzē ir būtiska Piektā pamatlikuma izpratne. Var piebilst, ka no visiem pieciem pamatlikumiem Piektais noteikti ir vislabāk zināms, un tā secinājums tiek citēts ļoti bieži. Piektais pamatlikums paredz, ka

stulbs cilvēks ir visbīstamākais no personu tipiem.

Šī likuma secinājums ir šāds:

stulbs cilvēks ir bīstamāks par bandītu.

Perfekta bandīta (tā ir persona, kas atrodama uz līnijas OM 2. zīmējumā) darbības rezultāts ir skaidri un vienkārši bagātības un/vai labklājības pārvietošana (transfer). Pēc tam, kad pie darba ķēries perfekts bandīts, bandīta kontā ir ienākumi, kas ir līdzvērtīgi mīnusiem, kuri radīti citai personai. Sabiedrībai kopumā no tā nav ne labāk, ne sliktāk. Ja visi sabiedrības locekļi būtu perfekti bandīti, sabiedrība stagnētu (kļūtu kūtra, bez attīstības), taču nebūtu plašu katastrofu. Uzņēmējdarbība nozīmētu lielu bagātību un labklājības pārcelšanu uz to cilvēku kabatām, kuri rīkojas. Ja visi sabiedrības locekļi šādi rīkotos pastāvīgi, tad ne tikai sabiedrība kopumā, bet arī indivīdi dzīvotu nevainojami stabilā bezmaiņu stāvoklī.

Kad pie darba ķeras stulbeņi, stāsts ir pavisam citāds. Stulbi cilvēki rada zaudējumus citiem cilvēkiem, nerodot līdzvērtību ieguvumu sev. Tādā veidā sabiedrība tiek padarīta nabagāka. Pēc uzskaites sistēmas, kas parādīta attēlos, redzams: to indivīdu darbības, kuri atrodas pa labi no līnijas POM (3. attēls), vairo sabiedrības labklājību; lai gan dažādās pakāpēs, bet tomēr visu to indivīdu darbības, kuri atrodami pa kreisi no jau minētās līnijas POM, situāciju pasliktina.
Trešais attēls, ilustrē piekto cilvēku stulbuma pamatlikumu

Citiem vārdiem runājot, bezpalīdzīgie ar prātīguma pazīmēm (laukums H1), bandīti ar prātīguma pazīmēm (laukums B1) un prātīgie (laukums I) sniedz pienesumu sabiedrībai — lai gan dažādās pakāpēs, bet tomēr sniedz. Savukārt bandīti ar stulbuma pazīmēm (laukums B2) un bezpalīdzīgie ar stulbuma pazīmēm (laukums H1) rada zaudējumus — papildus tiem, ko radījuši stulbeņi, tādējādi vairojot zemisko un postošo stulbeņu varu.

Tas viss liek domāt par to, kā šie procesi izpaužas sabiedrību veiktspējā. Otrais pamatlikums paredz, ka stulbu cilvēku daļa ir konstante σ, un to neietekmē nedz laiks, telpa, rase, šķira, nedz arī kāds cits sociokulturāls vai vēsturisks mainīgais lielums. Pamatīga kļūda būtu domāt, ka stulbu cilvēku skaits panīkušā sabiedrībā ir lielāks nekā sabiedrībā, kura attīstās. Abas šīs sabiedrības sirgst ar to pašu stulbu cilvēku procentu. Atšķirība starp šīm sabiedrībām ir tāda, ka nīkulīgajā sabiedrībā:

stulbajiem sabiedrības locekļiem pārējie sabiedrības locekļi atļauj veikt vairāk un aktīvākas darbības;
ne-stulbo cilvēku sektorā ir salikuma (composition) izmaiņas: ir novērojama relatīva laukumu I, H1 un B1 pārstāvju skaita samazināšanās un proporcionāla H2 un B2 pārstāvju skaita palielināšanās.

Šis teorētiskais pieņēmums ir pārpārēm apstiprināts, vispusīgi analizējot vēsturiskus gadījumus (cases). Patiesībā vēsturiskā analīze mums ļauj pārformulēt teorētiskos secinājumus īstenākā (factual) veidā, sniedzot vairāk reālistisku detaļu.

Vienalga, vai aplūkojam Klasisko laikmetu, Viduslaikus, Jaunos laikus vai mūsdienas, iespaidīgi, ka ikvienā valstī, kas attīstās, dzīvo neizbēgama stulbu cilvēku daļa — σ. Tomēr valstī, kura attīstās, ir arī neparasti augsts prātīgo cilvēku īpatsvars, kas spēj turēt stulbeņu daļu pie vietas, vienlaikus radīt tik daudz labumu sev pašiem un citiem sabiedrības locekļiem, tādējādi nodrošinot progresu.

Valstī, kas nīkuļo, stulbo cilvēku skaits ir tāds pats σ, tomēr no pārējās sabiedrības daļas pie varas ir ticis bīstami pieaugošs skaits bandītu ar stulbuma pazīmēm (apakšlaukums B1 B kvadrantā 3. attēlā) un starp tiem, kas nav pie varas, tikpat bīstami pieaug bezpalīdzīgo skaits (H laukums pamata attēlā, 1. zīmējums). Šādas salikuma izmaiņas ne-stulbo skaitā nenovēršami stiprina σ daļas postošo varu un veicina nīkulību. Un valsts iet uz elli.
9.aprīlis 2019, 23:32 | links
 
Bites un džizaskraists... Krumujancis pat vairs neslēpjas... Bano, bano jūs ar luteru, bet nekā- arvien lienat pa logu atpakaļ... Ar galvām jums toč nav labi...
9.aprīlis 2019, 23:23 | links
 
Tomēr šajā laikā katram ir vissvarīgāk apzināties, ka tautas un valsts labklājība ir cieši saistīta ar tām vērtībām, kas izdzīvoja simtgadēs, un pie kurām turējās priekšgājēji, tas ir, ģimene, cieņa pret dzīvību, mīlestība pret tautu, un Dievu bija viņu vērtības.
Ažiotāža var būt tikai par sasniegumiem. Pie sūdu bedres ir tikai mušas.
Sabiedrībā pamatā ir divu tipu cilvēki – sūdu mušas un bites.
Sūdu mušas sev riņķī redz tikai sūdus, bet bite sev redz apkārt ziedus.
Bite ir strādīga, viņa dara savu darbu, un no bites ir pievienotā vērtība.
Tajā pašā laikā šī bite redz šīs s... bedres, kurām apkārt lido mušas. Un citām bitēm nekautrējas parādīt tās, lai vismaz tās, jaunās, neiekristu tajās, un neaizietu bojā.
9.aprīlis 2019, 23:18 | links
 
Bruno
Tūlīt proletariāts arī Tev uzklups! :)
9.aprīlis 2019, 23:16 | links
 
https://www.tvnet.lv/6565419/saskana-norauj-kvorumu-saeimas-komisija-nepienem-lemumu-par-versanos-policija-rs-lieta
Nesaprotu par ko vēl būtu jālemj?Valsts kontrole atklāj RS pretlikumīgas darbības un līdzekļu izsaimniekošanu.Darbs tiesībsargājošajām instetūcijām.
Zēniem būtu jāpošas uz “būri” ,nevis uz Eiroparlamentu.
9.aprīlis 2019, 23:10 | links
 
KAS JĀDARA ? ? ?
;) !
Tev galva uz pleciem ir lai putniņi rumpi nepiedirstu ? ? ?

plesigais, 9.aprīlis 2019, 22:28
Tad es saprotu tā ka man ir jāpievienojas tev,kopistiski jāvaimanā ka viss ir slikti un jāgaida kad kāds laimes lācis nāks un izdarīs???
9.aprīlis 2019, 22:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager