Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Brencis21 [08.10.19]: mjuniors [0:07]: Un tu jau kā teicu ir primāts, kas uzvedības modelī patālu no intelekta sabiedrības.Šis teksts ir šīs sadaļas etalons pēc būtības un fakta. :DDDD
Ja vēlējies,ko gudru pateikt :
Un tu jau kā teicu, ESI PRIMĀTS, kas uzvedības modelī, patālu no INTELEKTUĀLAS sabiedrības normām.
P.s vēl tavā tekstā pietrūka iestarpināt,kaut kas no :
,, shit happens,, lai būtu vēl pārliecinošāk.
:DDDD
Tu davai taisies uz copi!es jau pie dīķa!tunšs....
8.oktobris 2019, 06:37 | links
 
mjuniors [08.10.19]: Un tu jau kā teicu ir primāts, kas uzvedības modelī patālu no intelekta sabiedrības.
Šis teksts ir šīs sadaļas etalons pēc būtības un fakta. :DDDD
Ja vēlējies,ko gudru pateikt :
Un tu jau kā teicu, ESI PRIMĀTS, kas uzvedības modelī, patālu no INTELEKTUĀLAS sabiedrības normām.
P.s vēl tavā tekstā pietrūka iestarpināt,kaut kas no :
,, shit happens,, lai būtu vēl pārliecinošāk.
:DDDD
8.oktobris 2019, 06:26 | links
 
Ar to arī tevi apsveicu! :))
8.oktobris 2019, 00:15 | links
 
Aha. Tu tak te spēj noteikt izglītības līmeni internetos. :) Es tavu teoriju ar vienkāršu piemēru apgāzu. Un tagad tu turpini par primātiem. Es varu derēt, ka ja mēs nostātos blakus, tad tu būtu Antiņš, bet es princis baltā zirgā :)
8.oktobris 2019, 00:12 | links
 
Un tu jau kā teicu ir primāts, kas uzvedības modelī patālu no intelekta sabiedrības.
8.oktobris 2019, 00:07 | links
 
Redzi, ja ņe pisačeļ a čitaceļ. ;)
Diskusijas vienmēr ir neauglīgas, ja nav kopēja redzējuma. Un pateikšu mani ļoti garlaiko sociālie ieradumi, steriotipi, kas ir pareizi vai nepareizi. Garlaiko..
8.oktobris 2019, 00:04 | links
 
Runa neiet. Runa ir. Tie tādi pamatjēdzieni, kurus māca augskolā. :) Bet tas ir cits jautājums, attiecībā uz to izglītību, un kā to var redzēt internetos. Vai ne, mazais kraukšķi? :)
7.oktobris 2019, 23:56 | links
 
Izglītību problēma vairāk slēpjas tajā, kad cilvēks tiek ārā no savas ģimenes reti vispār apjauš ko grib darīt. Un izvēlētā augstskola tā arī nenoder. Vai netiek kur vēlējās vai arī neparauj līdzi.
Labākais gadījums ja tevi tas aizrauj, es personīgi jau toreiz zināju, ka es nestrādāšu konkrētajā nozarē, bet nolauzu tos visus gadus. Vairāk uzdzīvoju kā studemtam pienākas. Lai arī te ir izglītības noliedzēji, teikšu ir jūtams cilvēku sarunās vai ir tā izglītība skārusi vai nav. Un vēl jau dzīve arī ir izglītība, nepārtraukti jāmācās, jāpilnveidojas, kursi, kouči, grāmatas, konkurentu pētīšana, tendences utt. Ir muļķīgi runāt kaut kad par videni, profeni, augstāko vien un teikt, ka izglītība neder.
P.s. Lasīto atceras par ko iet runa, redzēto saprot, darīto izprot.
7.oktobris 2019, 23:47 | links
 
Personiski mana profesionālā izglītība bija gaužām zemā līmenī (RAV). Nekas tur nav mainījies arī tagad- pēc 25 gadiem. Pat palicis vēl sliktāk... 99% no absolventirm neturpināja un neturpina juveliera karjeru. Bet ne par to- svarīgas ir personiskās īpašības un vēlmes, svarīgākā no kurām- aizrautība! Var pat teikt - apmātība ar savu darbu! Tagad pat pats nevaru noticēt, kā to visu varēju dabūt gatavu - strādāt pa 36 stundām no vietas, mēnešiem ilgi neiziet no dzīvokļa(kas arī vienlaikus bija darbnīca) , eksperimentēt, krāt piķi instrumentiem, utt. Un tur izglītības kvalitāte nav maznozīmīga, bet nav noteicoša! Tikai AIZRAUTĪBA! Ātrāk, kvalitatīvāk, interesantāk, lētāk- pamata atslēgvārdi, kas noteica manu izaugsmi. Būtu, protams, daudz vieglāk iesākt savu karjeru ar labu profesionālo fundamentu, bet kā bija, tā bija- nācās rakties pašam. Mana stāsta sāls-nenoliedzot izglītības svarīgumu, svarīgākās tomēr ir personiskās vēlmes, rakstura īpašības un ambīcijas.
7.oktobris 2019, 23:08 | links
 
urmaas [07.10.19]: Vislabākā skola ir dzīve! A diploms tāds papīrītis vien ir. Kurš apliecina ka esi noklausījies kursu!
Tieši tā. Nesaku ka tas nenoder, jo jebkura pieredze ir derīga, bet nesaku ari ka dakteris ir tas kurš stradiņus ir pabeidzis. Dakteris ir tas kurš pirmais uzvelk halātu mugurā :)
7.oktobris 2019, 22:39 | links
 
Vislabākā skola ir dzīve! A diploms tāds papīrītis vien ir. Kurš apliecina ka esi noklausījies kursu!
7.oktobris 2019, 22:01 | links
 
viens ir to diplomu iegūt otrs pielietot.ir tādi kas beidz tehnikumus ar autoatslēdznieka diplomu bet nejēdz pieskrūvēt riteni.tā ka ne jau diploms nosaka cilvēka vērtību

elgreko, 7.oktobris 2019, 21:27
Jo mums ir joprojām tupā padumjolaiku izglītības sistēma:)))
7.oktobris 2019, 21:58 | links
 
viens ir to diplomu iegūt otrs pielietot.ir tādi kas beidz tehnikumus ar autoatslēdznieka diplomu bet nejēdz pieskrūvēt riteni.tā ka ne jau diploms nosaka cilvēka vērtību
7.oktobris 2019, 21:27 | links
 
udens2 [30m]: Shm_didzis [11m]: elgreko [14m]: Brenci21-ļoti precīza bilde .Bilde tiešām precīza, tie kas bērnībā un jaunībā slinko, nemācās, necenšās un neapgūst profesiju, tie paliek par melnstrādiekiem, tie kas mācās, cenšās, iegūst augstāko izglītību, utt., tie arī strādā labi apmaksātos darbos un saņem labu atalgojumu.Cik ar augstākajām izglītībā sēž maximas kasēs? Cik tādu pašu inosrancijā "zemenes lasa"? Utt.

urmaas, 7.oktobris 2019, 20:38Tāpēc ka iet mācīties dēļ ''papīra''visi raujās izmacīties par ekonomistu,juristu,ITišņiku,bet kaut kā maz ir kas mācās par biologu,inženieri,ģeologu.Sen bij jāpārņem prakse kad augstākā ir par lielu naudu un izcilākie,kas vidusskolā ir bijuši teicamnieki tiek bezmaksas iegūt sev izvēlēto izglītībuTie kas iet MĀCĪTIES un tiešām to dara, tie parasti nepaliek bez darba. Un labs ekonomists, jurists vienmēr atradīs darbu, par IT speciālistiem vispār nerunāsim, tiem ar darba atrašanu nav nekādas problēmas.

Shm_didzis, 7.oktobris 2019, 20:58
Par to jau stāsts,ka daudzi iet mācīties lai būtu papīrs,bet kad to saņem nezin ko ar to darīt vai ir tāds stipri viduvējs speciālists kuru nevienam nevajag
7.oktobris 2019, 21:24 | links
 
Nu, luter, pastāsti pēc būtības, kā ir ar mācīšanos???
7.oktobris 2019, 21:22 | links
 
Cik ar augstākajām izglītībā sēž maximas kasēs? Cik tādu pašu inosrancijā "zemenes lasa"? Utt.

urmaas, 7.oktobris 2019, 20:38


Tīri indikatīvi augstākās izglītības esamība norāda darba devējam vismaz uz vienu konkrētu lietu - cilvēks kaut ko šai dzīvē ir spējis novest līdz galam un to diplomu saņemt... Daudzi i to nav spējuši :(
7.oktobris 2019, 20:59 | links
 
udens2 [07.10.19]: Shm_didzis [11m]: elgreko [14m]: Brenci21-ļoti precīza bilde .Bilde tiešām precīza, tie kas bērnībā un jaunībā slinko, nemācās, necenšās un neapgūst profesiju, tie paliek par melnstrādiekiem, tie kas mācās, cenšās, iegūst augstāko izglītību, utt., tie arī strādā labi apmaksātos darbos un saņem labu atalgojumu.Cik ar augstākajām izglītībā sēž maximas kasēs? Cik tādu pašu inosrancijā "zemenes lasa"? Utt.

urmaas, 7.oktobris 2019, 20:38Tāpēc ka iet mācīties dēļ ''papīra''visi raujās izmacīties par ekonomistu,juristu,ITišņiku,bet kaut kā maz ir kas mācās par biologu,inženieri,ģeologu.Sen bij jāpārņem prakse kad augstākā ir par lielu naudu un izcilākie,kas vidusskolā ir bijuši teicamnieki tiek bezmaksas iegūt sev izvēlēto izglītību
Tie kas iet MĀCĪTIES un tiešām to dara, tie parasti nepaliek bez darba. Un labs ekonomists, jurists vienmēr atradīs darbu, par IT speciālistiem vispār nerunāsim, tiem ar darba atrašanu nav nekādas problēmas.
7.oktobris 2019, 20:58 | links
 
urmaas [16m]: Shm_didzis [6m]: elgreko [14m]: Brenci21-ļoti precīza bilde .Bilde tiešām precīza, tie kas bērnībā un jaunībā slinko, nemācās, necenšās un neapgūst profesiju, tie paliek par melnstrādiekiem, tie kas mācās, cenšās, iegūst augstāko izglītību, utt., tie arī strādā labi apmaksātos darbos un saņem labu atalgojumu.Cik ar augstākajām izglītībā sēž maximas kasēs? Cik tādu pašu inosrancijā "zemenes lasa"? Utt.Un cik mums ir/bija visādas mēslu augstskolas, kā Alberta koledža, Baltijas kaut kāds tur institūts, utt., kur sapiķo, atsēdi un ir diploms. Pats par sevi papīrs neko nedod, ir arī jāmācās, kaut kas jāzon, jāizrăda iniciatīva, jāiet uz praksēm, utt. Arī citās valstīs uz šķīviša nevienam neko nepienes...

Shm_didzis, 7.oktobris 2019, 20:46
Zinu dažus skuķus kas to BKI ir pabeigušas,kādas kazas bij tādas palika,lasa un tic horoskoiem,skatās ekstrasensu cīņas un tie ir cilvēki ar augstāko izglītību:))
7.oktobris 2019, 20:55 | links
 
Shm_didzis [11m]: elgreko [14m]: Brenci21-ļoti precīza bilde .Bilde tiešām precīza, tie kas bērnībā un jaunībā slinko, nemācās, necenšās un neapgūst profesiju, tie paliek par melnstrādiekiem, tie kas mācās, cenšās, iegūst augstāko izglītību, utt., tie arī strādā labi apmaksātos darbos un saņem labu atalgojumu.Cik ar augstākajām izglītībā sēž maximas kasēs? Cik tādu pašu inosrancijā "zemenes lasa"? Utt.

urmaas, 7.oktobris 2019, 20:38
Tāpēc ka iet mācīties dēļ ''papīra''visi raujās izmacīties par ekonomistu,juristu,ITišņiku,bet kaut kā maz ir kas mācās par biologu,inženieri,ģeologu.Sen bij jāpārņem prakse kad augstākā ir par lielu naudu un izcilākie,kas vidusskolā ir bijuši teicamnieki tiek bezmaksas iegūt sev izvēlēto izglītību
7.oktobris 2019, 20:52 | links
 
urmaas [07.10.19]: Shm_didzis [6m]: elgreko [14m]: Brenci21-ļoti precīza bilde .Bilde tiešām precīza, tie kas bērnībā un jaunībā slinko, nemācās, necenšās un neapgūst profesiju, tie paliek par melnstrādiekiem, tie kas mācās, cenšās, iegūst augstāko izglītību, utt., tie arī strādā labi apmaksātos darbos un saņem labu atalgojumu.Cik ar augstākajām izglītībā sēž maximas kasēs? Cik tādu pašu inosrancijā "zemenes lasa"? Utt.
Un cik mums ir/bija visādas mēslu augstskolas, kā Alberta koledža, Baltijas kaut kāds tur institūts, utt., kur sapiķo, atsēdi un ir diploms. Pats par sevi papīrs neko nedod, ir arī jāmācās, kaut kas jāzon, jāizrăda iniciatīva, jāiet uz praksēm, utt. Arī citās valstīs uz šķīviša nevienam neko nepienes...
7.oktobris 2019, 20:46 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager