Šonakt kompaška pie Valērija knosās. Vēlāk uzzvanīšu, kas, ko, kā.
13.oktobris 2019, 20:37 | links
Pravietis [13m]: Keners,
Redzi, runāju taisnību, "prozit" :) ....Prosit ist ein lateinisches Wort, von dem die eingedeutschte Kurzform prost abgeleitet ist. Es handelt sich dabei um einen Trinkspruch, also einen Zuruf beim Trinken eines in der Regel alkoholischen Getränks bzw. beim Anstoßen auf das Wohl meist einer Person oder auch einer Gruppe von Personen. Der Ausdruck stammt ursprünglich aus der Studentensprache zu Beginn des 18. Jahrhunderts und hat von dort Eingang in die Allgemeinsprache gefunden. Für eine feierliche Form in Verbindung mit einer kurzen Ansprache wird auch das englische Wort Toast verwendet.
cope71, 13.oktobris 2019, 19:50
Pravietis [13.10.19]: Keners,Prosit ist ein lateinisches Wort, von dem die eingedeutschte Kurzform prost abgeleitet ist. Es handelt sich dabei um einen Trinkspruch, also einen Zuruf beim Trinken eines in der Regel alkoholischen Getränks bzw. beim Anstoßen auf das Wohl meist einer Person oder auch einer Gruppe von Personen. Der Ausdruck stammt ursprünglich aus der Studentensprache zu Beginn des 18. Jahrhunderts und hat von dort Eingang in die Allgemeinsprache gefunden. Für eine feierliche Form in Verbindung mit einer kurzen Ansprache wird auch das englische Wort Toast verwendet.
Redzi, runāju taisnību, "prozit" :) ....
Pravietis [13.10.19]: Keners,Es par aitas galvu
Redzi, runāju taisnību, "prozit" :) ....
Karuusis [13.10.19]: Šodien iemēģināta jūra no sērijas 'braucu, kad tieku, nevi Bet arī ar visu to rezultāta nekāda. Tā jau skats pie jūras nebija tik briesmīgs. Jā, vilnis ir, straume arī, bet vējiņš silts un saule uzspīd. Priekš pasēdēšanas nav ne vainas.Nav ne vainas viss notiek.
cope71 [13.10.19]: Pravietis [39m]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!Būs jāpamēģina :))
Norvēģijā jāpagaršo – klippfisk. Tās izcelsmei ir ļoti sena tradīcija. Klippfisk svaigā gaisā kaltēta mencas fileja. Šī ir viena no zināmākajām eksporta precēm.
Ziemassvētku garajā sezonā bieži galdā tiek celta lutefisk – sārma zivs. Specifiska ir tās gatavošana uzglabāšanai, ēdiena pagatavošana un, protams, garša!
Pravietis [34m]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!
Norvēģijā jāpagaršo – klippfisk. Tās izcelsmei ir ļoti sena tradīcija. Klippfisk svaigā gaisā kaltēta mencas fileja. Šī ir viena no zināmākajām eksporta precēm.
Ziemassvētku garajā sezonā bieži galdā tiek celta lutefisk – sārma zivs. Specifiska ir tās gatavošana uzglabāšanai, ēdiena pagatavošana un, protams, garša!
cope71, 13.oktobris 2019, 19:14
Pravietis [13.10.19]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!
Es taisos prom uz jūruuuuu! Jūtu ka būs cope;)
19arbuzins81, 13.oktobris 2019, 16:50
Frutis [13.10.19]: Izskatas sliktiJa ūdens nav kafija ar pienu, tad jau viss ok
leonids [13.10.19]: Droši,ka es Tev vakar ap22 uzspīdināju,kad biji ūdenī.Ar noteikumu,ka biji Kolkā.Tūliņ braukšu uz lieljūru.Izskatās copējama.Kā es gribētu dzīvot Kolkā...
leonids [13.10.19]: Droši,ka es Tev vakar ap22 uzspīdināju,kad biji ūdenī.Ar noteikumu,ka biji Kolkā.Tūliņ braukšu uz lieljūru.Izskatās copējama.Nebiju Kolkā, copes expediciju noslēdzām Mazirbē.