Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Kas man varētu būt kopīgs ar fekāliju ventilatora ekspertu un mūžīgo čīkstuli latviešu tautas nolicēju. Nekas.

Es tev vēlreiz lakoniski:
Čemodānu sāc pakot ja kaut kas nepatīk :)
23.novembris 2019, 09:39 | links
 
Smi-didzi.diemzel nakas konstatet faktu,ka Tu nespej uztvert acim redzamus vesturiskus faktus. kaut gan pats ideali atbilsti kaskiga latviesa telam. par tukso dirsanu.nu nekur tālu no tas Tu ari neesi aizgajis.ja Tu uzskati,ka tavi komentari ir dzili un dzives gudribu parpilni,tad tav ir lielummanija. ka tauta saka - Napoleona sindroms.
23.novembris 2019, 08:51 | links
 
Shm_didzis [22.11.19]: raihs [Vakar]: Vienmēr esmu cienījis ražotājus. Poļi tādi ir. Un reku arī rezultāts.Pad. okupācijas laikā jau poļu preces bija daudz lielākă cieņā, kā sovokā ražotās...
Un atkal intelektuālais invalīds ierunājās.
Cik tev ir gadu? Tu runā par lietām ko pats nezini un neesi piedzīvojis. Tikai no viena tante teica.
90jos no savienības uz Poliju veda pārdot visu, no gludekļiem , kafijas dzirnaviņām līdz visiem rokas instrumentiem un citiem produktiem.
Vai arī domā ka Brestā toreiz 3-4 dienaktis stāvēja autobusi uz robežas, lai mūsu cilvēki varētu apskatīt Polijas baznīcas?
:)))))
23.novembris 2019, 08:47 | links
 
o.beidzot irsejs ir atdzivojies.es jau domaju,ka tevi beidzot cope 71 ir sameklejis un piekavis.redzi irsej - tu esi tas etalons tam istajam,kaskigajam latvietim par ko es rakstiju iepriekseja komentara. tev var est nedot,galvenais laut sudus uz ventilatora pametat.par to slikti - kur tu redzi,ka viss ir slikti,vai es kadreiz esmu teicis,ka man ir slikti.es tikai konstateju acimredzamus faktus.nu ir latviesi kaskigi.varbut ta ir latviesu labaka ipasiba. nu tu esi ipasi izcils eksemplars. kamēr tadi ka tu turpinas dzimt pat Polijas limeni,nerunajot par videjo Eiropas limeni, Latvijai nekad nesasniegt.zel tikai to cilveku darbu,kuri megina sabiedribu saliedet.naivie. par velti valsts maizi ed.kamer dzivi irseji un brenci, tam nenotikt.
23.novembris 2019, 08:41 | links
 
Ko te spriedelēt par poļiem?
Ja manam vectēvam, viņa saimniecībā Latvijā, poļu sievietes, kā viesstrādnieces, govis slauca, cūkas baroja, un kartupeļus uz lauka lasīja, Polijā darba nebija, ja padonju laikā Polijā jau bija privātās saimniecības, to, kas bija vēlāk, to jau puikiņi zin, tad tagad jau poļi var runāt pretī arī ES.
Kāpēc var runāt? Tāpēc, ka spēj sevi pilnībā apgādāt ar vitāli nepieciešamo.
Un Latvija to nespēj, un vēl ilgi nespēs, jo jāpaiet būs ievērojamam laikam kamēr Latvijas lauki iegūs šo poļu vērienu.
Ja iegūs? Mūsu vara pašlaik dara visu, lai tā nebūtu.
Tie, kuri dzīvo pilsētā, iespējams, to nejūt, laukos pat jau Latvijas mērogos palielas firmeles aiziet pa burbuli uzpūsto prasību un nodokļu politikas dēļ.
Tātad, ja tauta ļausies apčakarēšanai tā, kā līdz šim, tad vēl ilgi "attīstīsimies" lai sasniegtu tikai poļu līmeni, nerunāsim par ES.
Patīkami ir, ka beidzot, iespējams, ir nākusi saprašana, ka pietiek vienreiz ļauties makaronu karināšanai uz austiņām.
22.novembris 2019, 23:35 | links
 
raihs [22.11.19]: Vienmēr esmu cienījis ražotājus. Poļi tādi ir. Un reku arī rezultāts.
Pad. okupācijas laikā jau poļu preces bija daudz lielākă cieņā, kā sovokā ražotās...
22.novembris 2019, 22:16 | links
 
Vienmēr esmu cienījis ražotājus. Poļi tādi ir. Un reku arī rezultāts.
22.novembris 2019, 22:09 | links
 
Paskataties lielveikalu plauktos, higiēnas preces, sadzives tehnika, elektrotehnika, elektromateriāli utt., praktiski, lielākai daļai vadošo brendu ražotnes vai pārstāvniecibas Polijā.
Nerunājot par pārtiku, zīdaiņu un bērnu uzturu.
22.novembris 2019, 21:34 | links
 
Shm_didzis [22.11.19]: Bjorgvins [11m]: protams,ir tautas,kas ir saliedetakas.tas ir apsveicami.nu latviesi pie tam nepieder.esam individualisti un pie tam varen kaskigi.ja var ticet vestures gramatam tad ciltis no kuram galu gala izvedojas latviesu tauta bija tadas pasas.tas kas iedzimts gadu tukstosos,nav iznidejams gadu desmitos.ta ka bus vien jadzivo ka ir.metasim sudus uz ventilatora un pricasimies par to pasu.Par saliedētību pilnīgi piekrītu. Nav kas ceļ mūsu pašapziņu, jo no valsts puses katrā ziņā tas nenotiek.

Muudzis, 22.novembris 2019, 19:54

Noteikti īdēšana un kaukšana, ka VISS IR SLIKTI, mēs jau neko nevaram, mēs tāda tauta , utt. palīdz celt to pašapziņu :):):)
Neesmu nekad teicis, ka viss ir slikti, neko nevaram utt. To mums tieši kāds visu laiku cenšas ieskaidrot, ka sēžam kokos un graužam piepes. Bet, ja es tagad sāktu šeit rakstīt par latviešu aristokrātiju, man papīrs aptrūktos. Bet dīvaini ir tas, ka valsts par to neizglīto tautu vai vienkārši nevēlas to darīt.
22.novembris 2019, 20:13 | links
 
Shm_didzis [9m]: Par poļiem neko sliktu nevaru teikt - malači. Ja pirms 10-15 gadiem braucu uz turieni ar vieglu smīniņu, tad tagad jau ar skaudību... Ar visu to, ka par tādiem brīnumiem kā čeki un pavadzīmes viņi pat nav dzirdējuši, nez kādēļ viniem viss iet uz augšu. Varbūt tieši tādēļ!? :)

raihs, 22.novembris 2019, 19:39

Poļiem ir pietiekami liels iekšējais tirgus, būtībā 20!! Latvijas pēc iedzīvotāju skaita. Loģiski, ka uzņēmējiem pat TIKAI ar vietējo tirgu ir cita diršana, tāpat cits investīciju apjoms. Arī sovoku laikā poļiem bija cits attīstības līmenis. Tāpat tiešā robeža ar Vāciju, kas arī nav mazsvarīgi.Es te vairāk par to, ka šie pirms 10 gadiem bija zem mums, bet nu jau virs... Tas nepriecē. Viņiem 20x lielaks tirgus bija arī tad... Kas nu noteikti, Eiropas naudu viņi mācēja apgūt godam, tāpat kā leiši

raihs, 22.novembris 2019, 20:00


Diez vai viņi īsti bija zem mums – mums jau tā škietamā labklājība no kāda 2002. līdz krīzei gāja uz augšu pateicoties nenormālajam kredītu apjomam, kas ienāca valstī un kurus grāba visi pēc kārtas.
22.novembris 2019, 20:04 | links
 
Shm_didzis [22.11.19]: Par poļiem neko sliktu nevaru teikt - malači. Ja pirms 10-15 gadiem braucu uz turieni ar vieglu smīniņu, tad tagad jau ar skaudību... Ar visu to, ka par tādiem brīnumiem kā čeki un pavadzīmes viņi pat nav dzirdējuši, nez kādēļ viniem viss iet uz augšu. Varbūt tieši tādēļ!? :)

raihs, 22.novembris 2019, 19:39

Poļiem ir pietiekami liels iekšējais tirgus, būtībā 20!! Latvijas pēc iedzīvotāju skaita. Loģiski, ka uzņēmējiem pat TIKAI ar vietējo tirgu ir cita diršana, tāpat cits investīciju apjoms. Arī sovoku laikā poļiem bija cits attīstības līmenis. Tāpat tiešā robeža ar Vāciju, kas arī nav mazsvarīgi.
Es te vairāk par to, ka šie pirms 10 gadiem bija zem mums, bet nu jau virs... Tas nepriecē. Viņiem 20x lielaks tirgus bija arī tad... Kas nu noteikti, Eiropas naudu viņi mācēja apgūt godam, tāpat kā leiši
22.novembris 2019, 20:00 | links
 
Bjorgvin, tev viss slikti LV?
Čemodan,
vokzal,
rosija
Irl
(Vajadzīgo pasvītrot)
22.novembris 2019, 19:59 | links
 
Bjorgvins [11m]: protams,ir tautas,kas ir saliedetakas.tas ir apsveicami.nu latviesi pie tam nepieder.esam individualisti un pie tam varen kaskigi.ja var ticet vestures gramatam tad ciltis no kuram galu gala izvedojas latviesu tauta bija tadas pasas.tas kas iedzimts gadu tukstosos,nav iznidejams gadu desmitos.ta ka bus vien jadzivo ka ir.metasim sudus uz ventilatora un pricasimies par to pasu.Par saliedētību pilnīgi piekrītu. Nav kas ceļ mūsu pašapziņu, jo no valsts puses katrā ziņā tas nenotiek.

Muudzis, 22.novembris 2019, 19:54


Noteikti īdēšana un kaukšana, ka VISS IR SLIKTI, mēs jau neko nevaram, mēs tāda tauta , utt. palīdz celt to pašapziņu :):):)
22.novembris 2019, 19:56 | links
 
Bjorgvins [22.11.19]: protams,ir tautas,kas ir saliedetakas.tas ir apsveicami.nu latviesi pie tam nepieder.esam individualisti un pie tam varen kaskigi.ja var ticet vestures gramatam tad ciltis no kuram galu gala izvedojas latviesu tauta bija tadas pasas.tas kas iedzimts gadu tukstosos,nav iznidejams gadu desmitos.ta ka bus vien jadzivo ka ir.metasim sudus uz ventilatora un pricasimies par to pasu.
Par saliedētību pilnīgi piekrītu. Nav kas ceļ mūsu pašapziņu, jo no valsts puses katrā ziņā tas nenotiek.
22.novembris 2019, 19:54 | links
 
Par poļiem neko sliktu nevaru teikt - malači. Ja pirms 10-15 gadiem braucu uz turieni ar vieglu smīniņu, tad tagad jau ar skaudību... Ar visu to, ka par tādiem brīnumiem kā čeki un pavadzīmes viņi pat nav dzirdējuši, nez kādēļ viniem viss iet uz augšu. Varbūt tieši tādēļ!? :)

raihs, 22.novembris 2019, 19:39


Poļiem ir pietiekami liels iekšējais tirgus, būtībā 20!! Latvijas pēc iedzīvotāju skaita. Loģiski, ka uzņēmējiem pat TIKAI ar vietējo tirgu ir cita diršana, tāpat cits investīciju apjoms. Arī sovoku laikā poļiem bija cits attīstības līmenis. Tāpat tiešā robeža ar Vāciju, kas arī nav mazsvarīgi.
22.novembris 2019, 19:53 | links
 
protams,ir tautas,kas ir saliedetakas.tas ir apsveicami.nu latviesi pie tam nepieder.esam individualisti un pie tam varen kaskigi.ja var ticet vestures gramatam tad ciltis no kuram galu gala izvedojas latviesu tauta bija tadas pasas.tas kas iedzimts gadu tukstosos,nav iznidejams gadu desmitos.ta ka bus vien jadzivo ka ir.metasim sudus uz ventilatora un pricasimies par to pasu.

Bjorgvins, 22.novembris 2019, 19:44


Tukša diršana.
22.novembris 2019, 19:49 | links
 
protams,ir tautas,kas ir saliedetakas.tas ir apsveicami.nu latviesi pie tam nepieder.esam individualisti un pie tam varen kaskigi.ja var ticet vestures gramatam tad ciltis no kuram galu gala izvedojas latviesu tauta bija tadas pasas.tas kas iedzimts gadu tukstosos,nav iznidejams gadu desmitos.ta ka bus vien jadzivo ka ir.metasim sudus uz ventilatora un pricasimies par to pasu.
22.novembris 2019, 19:44 | links
 
Par poļiem neko sliktu nevaru teikt - malači. Ja pirms 10-15 gadiem braucu uz turieni ar vieglu smīniņu, tad tagad jau ar skaudību... Ar visu to, ka par tādiem brīnumiem kā čeki un pavadzīmes viņi pat nav dzirdējuši, nez kādēļ viniem viss iet uz augšu. Varbūt tieši tādēļ!? :)
22.novembris 2019, 19:39 | links
 
Lai kā man nesimpatizētu pati poļu tauta, bet viņu modelis man ļoti patīk, te es atkal uzsveru , manuprāt. Jā, arī tur ir rējēji, tā pat kā pie mums, bet visiem nekad nebūs pa spalvai, jo ir jāsaprot, ka ir kliķe, viņai pietuvinātie kas no tās barojās, arī uzpērkami žurnālisti. Vislabāk ir aizbraukt uz turieni un aprunāties ar vietējiem. Protams, arī tur var atrast mīnusus, bet kur ir ideāli? Pirmkārt tika iztaisnots mugurkauls un celta tautas pašapziņa. Polija būdama ES parādīja “figu” gan Maskavai, gan Briselei. Demontēja un turpina demontēt ap 450 dažādu sarkanai armijai veltītu pieminekļu, kas slavina komunismu. Otrs, neklanījās Briseles priekšā un neuzņēmu visiem ar varu uzspiestos “bēgļus”. Pēc tam, bezkompromisa korupcijas apkarošana. Jaunās ģimenes tiek atbalstītas ar mājokli no valsts puses, tika reformēta sociālā palīdzība, atbalstītas konservatīvās vērtības un ziniet, nauda atradās 120 eiro bērnu pabalsts par katru bērnu, pensijas vecuma samazināšana, cilvēkiem vecākiem par 75 gadiem bezmaksas medikamenti utt. Un ziniet pēdējos gados Polijā arī vērojams ekonomikas pieaugums, to atzinuši pat skeptiķi un pretinieki. Poļi kopīgi aizgāja un visi vienoti demokrātiskās vēlēšanās ievēlēja savu favorītu un atbalsts spēkam, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām ir pieaudzis no 32%-44%. Protams, ir arī “ēnas” puses, bet nekur un nekad nebūs viss tik smuki kā aprakstīts grāmatā un vienmēr būs neapmierinātie un rējēji. Bet es vēlreiz saku, mums no citu pieredzes ir jāpārņem tas pozitīvais, kaut vai sākt ar “stājas” iztaisnošanu. Vēlreiz atkārtoju, to neesmu izdomājis es pats, bet informācija ir no vietējiem, “parastās tautas”. Un ziniet, es viņiem arī novēlu veiksmi.
22.novembris 2019, 19:11 | links
 
Ziniet kur ir mūsu lielākā problēma? Viņa sēž mums te pat deguna galā. Visi it kā letiņi, pieļauju, sakarīgi veči un copmaņi, bet nē kādam kāds jānozākā, jānoskauž utt.. mēs jau tā esam tik maz un paliekam arvien mazāk, mūsu zeme “deg”, bet jūs visi kaut ko dalāt, it kā mums visiem būtu ko dalīt?! Droši vien tas jau mums asinīs – cik latvieši tik viedokļi, cik latvieši tik partijas. Tas pats notiek arī Saeimā. Neesat aizdomājušies kāpēc tik daudz sakarīgu copmaņu no šejienes ir izdzēsušies, vairs neliek bildes un atskaites?! Bet uz ūdeņiem joprojām ir sastopami, vārdus nesaukšu, jūs droši vien labāk zināt. Droši vien tā paša iemesla arī pēc.
22.novembris 2019, 19:10 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager