Zivju pagatavošanas receptes

Ja taisīsi cūkas gaļu cepšanai, tad tirgū nopērc kakla karbinādi. Uz svētkiem būs padārgi, bet svētki taču.:)
Mana recepte i gaužām vienkārša - ņem sīpolus tik daudz lai sagrieztā veidā uz sajaucot ar gaļu tā pilnībā pārklātu gaļu. Armēņi iesaka 1kg gaļa=1 kg sīpoli, bet mana pieredze rāda ka tik daudz nevajag. Sīpolus sagriez. Saber palielā bļodā. Pielik sāli un arī nedaudz cukuru. To visu sajauc ar sīploiem. Mazliet atstāj lai pastāv , lai izdalās sipolam sula. Var arī spaidīt ar rokām. Kamēr gaidi sagriez baziliku. To pievieno sīpoliem un arī iemaisi. Pēdējo liek sagrieztu gaļu un visu kārtīgi sajauc. Finālā visam tam uzliec virsū slogu un liec pagrabā vai ledusskapī. Pieredze rāda, ka vairāk par diennakti marinēt nevajag.
P.S. Ja nav pārliecības par gaļas svaigumu, tad var piešaut šluku ābolu etiķa vai nedaudz citrona sulas. Lai labi garšo.
9.jūnijs 2010, 12:57 | links
 
varbūt biš ne pa tēmu, bet tomēr...kāds var ieteikt kādu feinu receptīti kā gaļiņu iemarinēt. Es tik vislaik ar vienu recepti ņemos, bet šogad uz jāņiem prasās kaut kas biš savādāks....
paldies!!!
9.jūnijs 2010, 12:47 | links
 
Varbūt kāds var pateikt kā pagatavot un kūpināt jūras grunduļus !
13.maijs 2010, 17:19 | links
 
Nu līdaku laiks,asu nazi un filejas gatavas
5.maijs 2010, 08:49 | links
 
Izklausās šaušalīgi nopietni ;)
12.aprīlis 2010, 08:33 | links
 
pagaidām par jūras zivīm nav,bet nākotnē ir plānots.
Iespējams būs arī kūpināšanas speci,kuriem varēs uzdot jautājumus un kuri jau daudzus gadus nodarbojas ar kūpināšanu,pašlaik gaidu apstiprinājumu no speča.
http://www.draugiem.lv/group/71889/
12.aprīlis 2010, 07:58 | links
 
Varēji jau iemest linku .
11.aprīlis 2010, 22:41 | links
 
jauna domu grupa piemājas zivju,gaļas kūpināšana?
Tad pa butēm un pārējām atvestām tur neraksta,ja piemājas?Nu vienīgas kurš dzīvo pie jūras.
11.aprīlis 2010, 22:24 | links
 
sveiki.Vēlos paziņot kad ir atvērusies draugiem.lv jauna domu grupa piemājas zivju,gaļas kūpināšana
ja vēlaties piebiedrojieties dodat padomus receptes ucc.Laipni gaidīti jaunizveidotā domu grupā.
11.aprīlis 2010, 22:09 | links
 
Nu tā salakas gatavo
14.janvāris 2010, 17:09 | links
 
Oi, sorre! Bet tik un tā pienākas!
:DD
12.janvāris 2010, 21:07 | links
 
Viepli!!! Es jau arī nerakstu,ka Tava:))) Nu ko,ņemam un braucam uz Usmu raudiņās,paaicināsim arī bumu,viņš tur vietējais:)))
12.janvāris 2010, 21:04 | links
 
Texas, tā nav gluži mana recepte, bet no tevis pienākas. Nu tu saprati, ja?
:)))
12.janvāris 2010, 21:01 | links
 
Svētdien izcepināju asarīšus pēc Viepļa stāstītā uz sāls!!! Ar aliņu super aizgāja:)
12.janvāris 2010, 20:57 | links
 
Tā ir -pietrūkst galvenās piedevas:)
12.janvāris 2010, 20:57 | links
 
Recepte nav pilnīga.
:))
12.janvāris 2010, 20:53 | links
 
Par asariem - man patīk darīt šādi - iedur mīkstumā aiz galvas un gar muguras spuru novelk ar nazi līdz astei. Tā no abām pusēm. Tad zem tās iegrieztās ādas paliek nazi un ar pāris veikliem vēzieniem atstāj asari bez kažoka. Sanāk smuka fileja. Tālāk cepeškrāsnī - apkārt apliek tomātus, baklažānus, cukini un to visu aplej ar krējuma mērci - izkausē krējumu, pieliek dilles, garžvielas (sāls, santa maria/vegetta, pipari (vislabāk asssssssie). Mērci tā, lai asaris viņā peldās. To visu pacep, lai virsa dzeltenbrūna paliek. Vai arī - vienkārši asari bez ādas apcept pannā - krakšķīgs,mmmmm.
12.janvāris 2010, 20:50 | links
 
Red Bull, tas gan. To AMV recepti tā, pa diagonāli izlasīju, par cik asaris man reti gadās.
:))
10.janvāris 2010, 10:39 | links
 
viepli, iztīrītu zivi labāk nemazgāt, zūd garšas īpatnības :))
10.janvāris 2010, 00:30 | links
 
Vēl no tās pašas zive.lv:

AMV, mirtinam,zivgārnim, 27.12.2008 23:00

Un pārējiem večiem ,kuri baidās no asariem.Varbūt garām tēmai,bet tomēr.Es asaru tīrīšanas problēmu risinu šādi:
No zvīņām netīrītus asarus,zandartu griežam muguru no galvas līdz astei,kā rojas delikatesi.Izņemam iekšas,izmazgājam un pievienojam garšvielas(sāls,dilles,sasmalcin ātas ķiploku daiviņas un garšvielu zivīm ar citronu"Santa Marija') .Liekam to uz cepeškrāsnes paplātes, iepriekš noklājot to ar folliju,(lai neaizdirstu paplāti)un liekam 200` sasildītā cepeškrāsnī lai turpinātu gatavināt zivi vēl 25 minūtes tajā pašā temperatūra.Pēc tam,vai pirms tam skrienam uz bodi ,ņemam Piebalgas,Bauskas,Tērvetnieku,nu kā kuram gaume,lobam no zives ādu ar zvīņām un tālāk,kas var būt labāks par šo.Jā un vēl daži ieteikumi:asarim jābūt nu vizmaz 150gr,zandartam 1kg robežās,nekādā gadījumā netīt follijā,ja kādam par spicu var iztikt ar sāli un dillēm,zivs labāk lobās aukstā veidā(man arī garšo labāk aukstas).Novēlu visiem nākošo zivīm un piedzīvojumiem dāsnu gadu!

:))
9.janvāris 2010, 23:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager