Bebrs [25.02.20]: Kūpinot vimbu, tā pie restes nelips, jo lielas zvīņas, arī breksis, karpa. Bet kūpinot līni pie restes tāpat pielips ar visu eļļu, ņemam kārkla vicas un saliek uz restes tā, lai zivs restei nepieskaras. Kad izņem no kūpinātvas vēl 5 min jāpagaida, lai atdziest un tad tikai ņem nost. Gribu redzēt, kā mūrēto kūpinātavu vai lielu bleķa kasti var uzkarsēt līdz 250 grādiem :D Kārkla vicas ir atslēgvārds
Par bleķa kastēm nezinu,bet Abas.lv kūpinatavu līdz 250 grādiem var uzkarsēt 7-10 minūtēs! Kalpo ideāli,agrāk gadā kūpināju ap 5 tonnām!iekšpuse protams melna,bet no ārpuses kā jauna,ar visu to ka ir krāsota!
....sākumā Abas.lv ražoja ar gāzes degļiem,tagad liekas
tikai malkas :))
Ar ķieģeļu kūpinātavām pieredzes nav,ja kāds vēlas dalīties,labprāt uzklausīšu :)