raihs [13.04.20]: Kandžai ir pielipusi padomju laika garša un smarža(smaka). Mēsls, ko dzina no vellsviņzinkā un vellsviņzinarko! Nebija, ko dzert, un dzērām to pašu... Tehnoloģijas ir attīstījušās, un mājas apstākļos var izdzīt produktu, kas ir noteikti labāks par veikala alkoholu! Un apzīmējums "kandža" tam ir tīri formāls, es to drīzāk sauktu par destilātu.Tur jau ir tă atšķirība, ka ir kam pajāt ko dzert, lai tik būtu pālis vai arī taisa uz pārdošanu, tādiem pašiem un ir cilvēki, kas taisa kvalitatīvu pašdarinātu stipro alkoholu priekš sevis. Tādu paštecinātais ir pat ļoti ok. Esmu baudījis izcilu ābolu pašdarināto, kas smaržo pēc āboliem un baudāms kā kāds franču kalvadoss, tāpat copes kolēğim uz copi parasti ir savējais pašdarinātais 60 grādīgais uz ozola mizām nostādināts, no mazām glāzītēm pie kafijas ļoti OK.
Vai atkal atceros 90. sākuma kandžu no Mārupes točkas "pāri laukam", kuru bez vemstīšanās iekšā bija grūti dabūt, reāli pretīga un smirdīga bija. Viss atkarīgs no aparāta, izejvielām un procesa.
13.aprīlis 2020, 21:43 | links