Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Pa lielam tikai tāpēc ka izgudrotas vakcīnas mēs šeit pļāpājam, n tās epidēmijas novērstas, a moš internets nemaz vēl nebūtu.
13.janvāris 2021, 22:44 | links
 
Vispār jau nav "tikai". Hipokrāta zvērests tomēr tevi izārstēs, kamēr tu savu klientu sliktā garastāvoklī mierīgi vari atstāt bez lampiņas mazmājiņā.
13.janvāris 2021, 22:44 | links
 
Bīstami vai nē šobrīd pat nav aktuāli. Vai potes pietiks visiem? Kā ģimenes ārsts L.K. pieļauj vakcīna strādā gadu līdzīgi kā gripas pote, tad sanāk, kad mēs tiksim pie vakcīnas pirmajiem būs jāpotējas no jauna. Tagad jautājums tik, kad tie zāļu magnāti spēs saražot visiem zāles.
13.janvāris 2021, 22:44 | links
 
Mediķi arī ir tikai cilvēki.
Kā jau teicu-katrs dzīvo savu dzīvi.
13.janvāris 2021, 22:42 | links
 
Pazīstu vājprātā daudz mediķus. Vakcīna nav 100% glābiņš, taču, ja lielākā sabiedrības novakcinēsies, iespēja, ka paliks labāk palielinās. Šobrīd vienkārši muļķīgi sanāk, ka ja avīze nopublicē "mediķis nepotējās", tas izsit no sliedēm lielo plānu. Būtu pat ok, ja mediķi nepotējās, jo viņiem imūnsistēma ir kudiš stiprāka. Taču - šobrīd pelēkās masas vārdā tas jādara.
13.janvāris 2021, 22:38 | links
 
Visiem mediķiem jāpotējās brīvprātīgā piespiedu kārtā. Ne visi to dara. Daļai brīvprātīgā piespiedu kārtā jāiet veikt potēšanu un jāiesaistās inficēto ārstēšanā. Ir kas atsakās. Pašsaglabāšanās instinkts? Es viņiem nep@rmetu. Katrs dzīvo savu dzīvi.
13.janvāris 2021, 22:32 | links
 
Interesanti kā frančiem iet, kad mums bija 3000 sapotēti viņiem 7000. Tā, ka vakag rakt ne cept..
13.janvāris 2021, 22:12 | links
 
Kaut kur lasīju ka šīs pirmās ir dārgākas, sarežģitia loģistika, un vīruss arī pārnēsājas no potētā, pašam neinficējoties, bet tās nākošās uz ko uzsvars, tieši otrādi, kautkā tā.
13.janvāris 2021, 22:09 | links
 
raihs [13.01.21]: Nu kāpēc??? Nu kāpēc atkal pie mums ir vislēnāk, vissliktāk, visstulbāk(bet minēšu, bet noteikti visdārgāk)??? Vai tiešām jāpiesaka karš Igaunijai un uzreiz jāpadodās??? Neticams stulbums...
https://nra.lv/latvija/335818-latvija-vakcinu-pret-covid-19-sanemusi-3-reizes-mazak-cilveku-neka-lietuva-ari-mazak-neka-igaunija.htm
Un vēl tulīt beigsies potes :)),
Debīlisms, varēja taču pasūtīt kaut 10 miljonus. Paliks pāri pārdosi citiem, kam pietrūkst par citu cenu. :))
13.janvāris 2021, 22:04 | links
 
Faktiski tagad ir skaidrs kā strādā pašsaglabāšanās instinkts. Faktiski ātombumba varētu būt nokritusi un mēs paši sev klārēsim, ka viss ir bumbās! :)
13.janvāris 2021, 21:31 | links
 
abrakadabra [13.01.21]: Jūs vakarējie, vai? Slimnīcas katru gadu kārās augšā pie parastās gripas uzplaiksnījumiem. Man nav saprotams, kā vispār šobrīd strādā LV medicīnas sistēma. Domāju, ka atbilde ir vienkārša - sen jau kā uzkārusies.
Nav uzkārusies. Stradiņos atvēra papildu palātu, attiecīgi citās klepotāju palika pat mazāk. Nasing spešal
13.janvāris 2021, 21:16 | links
 
Jūs vakarējie, vai? Slimnīcas katru gadu kārās augšā pie parastās gripas uzplaiksnījumiem. Man nav saprotams, kā vispār šobrīd strādā LV medicīnas sistēma. Domāju, ka atbilde ir vienkārša - sen jau kā uzkārusies.
13.janvāris 2021, 20:59 | links
 
Ļoti rekomendēju palasīt Liepnieka rakstu par Trampu un postpatiesības politiku.

https://puaro.lv/politika/jurgis-liepnieks-postpatiesibas-politika-donalds-tramps-un-adolfs-hitlers/

Shm_didzis, 13.janvāris 2021, 13:40

Liepniekam tur kļūda iezagusies- teikumā- "Vēl 2008. gadā pamatstraumes mediji izsmēja, izņirgāja un iznīcināja republikāņu viceprezidenta kandidāti Sāru Peilinu viņas nekompetences un aprobežotības dēļ, palīdzot uzvarēt visu intelektuāļu mīlulim, harizmātiskajam, gudrajam, izglītotajam Barakam Obamam"----
Tur bija jabūt>> "Vēl 2008. gadā pamatstraumes mediji izsmēja, izņirgāja un iznīcināja republikāņu viceprezidenta kandidāti Sāru Peilinu viņas nekompetences un aprobežotības dēļ, palīdzot uzvarēt visu intelektuāļu mīlulim, harizmātiskajam, gudrajam, izglītotajam, jaukajam, lieliskajam, stilīgajam, apgarotajam, pūkainajam, skaistajam, ūberīgajam Barakam Obamam"..))))
13.janvāris 2021, 20:34 | links
 
Nu kāpēc??? Nu kāpēc atkal pie mums ir vislēnāk, vissliktāk, visstulbāk(bet minēšu, bet noteikti visdārgāk)??? Vai tiešām jāpiesaka karš Igaunijai un uzreiz jāpadodās??? Neticams stulbums...
https://nra.lv/latvija/335818-latvija-vakcinu-pret-covid-19-sanemusi-3-reizes-mazak-cilveku-neka-lietuva-ari-mazak-neka-igaunija.htm
13.janvāris 2021, 20:08 | links
 
Ļoti rekomendēju palasīt Liepnieka rakstu par Trampu un postpatiesības politiku.

https://puaro.lv/politika/jurgis-liepnieks-postpatiesibas-politika-donalds-tramps-un-adolfs-hitlers/
13.janvāris 2021, 13:40 | links
 
Pieļauju, ka gan Čīles, gan Amērikas, gan Latvijas epidemiologs lasa vienas un tās pašas grāmatas, proti, labāko rietumu literatūru par savu tēmu. Minu, protams, ka tur ir rakstīts vienkārši - lai samazinātu riskus, ir jāsamazina cilvēku plūsma. Vispār arī citās nozarēs parasti par riskiem nesaka "jālikvidē", bet gan tieši "kā minimizēt"? Jo, lai pilnībā likvidētu riskus, vienkārši ir riskantā lieta pilnībā jāapstādina. Tā ir bikiņ utopija, vane?
12.janvāris 2021, 23:18 | links
 
Bagāti ķīniesi šadus jautājumus risinot iepērkot lielu daudzumu automašīnu ar dažādiem numuriem. Nu tas ne Covid sakarā, bet ar dažādiem citiem aizliegumiem.
Mazliet par visu dzirdēto valsts glābēju.
https://www.la.lv/partiju-dibina-svecu-gaisma
12.janvāris 2021, 22:16 | links
 
Es te intereses pēc pasekoju līdzi tam, kā cīnās ar kovidu Čīlē. Nu karoč, vienai reģionālajai televīzijai Jaungada ballīte uz 300 personām, utt. Nu neko, pēc Jaungada, ap 8o datumu, *izģez, puspilsēta slima... Reģiona dome ievieš pilnu lokdaunu ar šodienu. Un kāds ir pirmais lēmums? Ierobežot privātā transporta kustību (sistēma pēc numurzīmēm- pirmdienās brauc tie, kam numuri beidzas ar 0 vai 1, otrdien- ar 2 un 3,utt) . Protams, vietējie netā ārdās, ka visi tagad sakāps pilnos autobusos un vilcienos... Un viņiem, domāju, ir ļoti liela taisnība :) Tā kā idiotu valdībā pietiek gan te, gan arī otrā pasaules malā...
12.janvāris 2021, 19:51 | links
 
Sazinājos ar Čīli. Tur dažos reģionos šobrīd saslimušos ar helikopteriem evakuējot uz mazāk skarto reģionu slimnīcām... Vietējie laikam godam Jaungadu atzīmējuši...
10.janvāris 2021, 16:07 | links
 
Andr!
https://youtu.be/cePIZCSoqkc
10.janvāris 2021, 10:57 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager