Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
No Staķa FB:
"Esmu saņēmis Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidenta Renē Fāzela vēstuli. Fāzela kungs lūdz Rīgas pilsētvidē atkal izkārt sarkani-zaļos Baltkrievijas karogus. Ja mēs to nedarīsim, tad ir prasība noņemt IIHF karogus.
Baltkrievijas karogi Rīgas pilsētvidē plīvo – tie ir balti-sarkan-baltie brīvās Baltkrievijas karogi. Pasaules čempionāts hokejā vispirms ir svētki sportistiem, hokeja līdzjutējiem, rīdziniekiem un Latvijas iedzīvotājiem. Bet nedrīkst aizmirst, ka dažus simtus kilometru no galvenās hokeja halles nolaupa Eiropas Savienības lidmašīnu, spīdzina un nogalina cilvēkus. To dara režīms, kas uzvedas bandītiski gan vietējā, gan nu jau arī starptautiskā līmenī.
Es to nevaru ignorēt, un Rīga to nevar ignorēt. Sportam būtu jābūt ārpus politikas, bet nemānīsim sevi, tā vairs sen nav. Baltkrievijā arestēja, vajāja un izsūtīja pasaules līmeņa atlētus, kamēr starptautiskie sporta funkcionāri bieži klusēja.
Šajā situācijā klusēt un izlikties, ka nekas nenotiek, tikai baudīt hokeju – tas man nebūtu pieņemams. Es mīlu hokeju, taču sportu nedrīkst izmantot kā savu noziegumu maskēšanas plīvuru.
Nepārspīlējot varu apgalvot – tagad esmu saņēmis vairākus desmitus tūkstošu pateicības vēstuļu no visas pasaules par to, ka Rīgā ir izkārts brīvās Baltkrievijas balt-sarkan-baltais karogs. Tikpat daudz un vēl vairāk brīvību mīlošo baltkrievu patiecības saņemtu arī IIHF, ja rīkotos līdzīgi, un paustu atbalstu baltkrievu tautai šajā grūtajā situācijā.
Starptautiskās Hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels ir citās domās nekā es. Viņš pieprasa noņemt baltsarkanbalto Balkrievijas brīvības karogu, pretējā gadījumā pieprasot noņemt IIHF karogus. Katram šoreiz jāizvēlās sava puse, kurā nostāties – vajāta, bet brīvību alkstoša tauta, vai asiņains un nevaldāms diktators. Es esmu izvēlējies – pēc Fāzela kunga lūguma, noņemsim IIHF karogus."

Pareizi, nav ko visādiem pakļauties, ja nevēlas, varam arī IHF karogus noņemt.

LV likumi aizliedz karogus ar kāškrustu, sirpi un āmuru, pārējie var brīvi plīvot!
26.maijs 2021, 17:44 | links
 
abrakadabra.vēlu tev veiksmi ģenerāļa pakāpes iegūšanā.nedaudz baidos,ka ar 5 valodām un šahu būs druscīt par maz.vispār 5 valodas ir apsveicami. es diemžēl zinu tikai 4. daddy - tu esi huligāns.mūsu demorātiskajā valstī par bērnu fizisku aizskaršanu var dabūt reālu termiņu.un vēl mammas atskries un piekaus.nu bet mans subjektīvais vērtējums,kurš noteikti nesaskan arvalsts oficiālo - teicami. jegersz.es brīnos,ka tu vēl neesi prezidents.nu vai vismaz premjerministrs.tik gudrs cilvēks.nu man ļoti patika tava atziņa,ka galvenais spēks tajos karogu jautājumos ir Rīgas būvvalde.Staķis, Rinkēvičs,Arlietu ministrija ir tikai balasts.šitos visus var atlaist.visus jautājumus nokārtos Rīgas būvvalde.sapņaini.un kāds vēl ietaupījums valsts kasei. raih.kāds prieks,ka esi dzīvs un vesels pēc ceļojuma.un neesi ne covid,ne triperi noķēris. un atkal esi forumā.kā man patīk tava jaunības dienu bildīte.tu laikam ar viņu rokā guli,vai ne? vispār tava bildīte ar lasi ir foršāka.
26.maijs 2021, 17:43 | links
 
toties astoņus vārtus ieblieza,nav joka lieta,izlases veči varētu tik pamācīties ģeda:)

udens2, 26.maijs 2021, 17:31


nebrīnīšos, ja viņam būtu dubultnieks, trubultnieks utt., kuri gan hoķi uzspēlē, gan pa slimnīcām staigā... PATS tikmēr klusiņām sēž bunkurā zem kremļa un dzer brūkleņu tējiņu...
26.maijs 2021, 17:35 | links
 
Tēvocīti jot, par agru Tihonovskai gultu klāj!
26.maijs 2021, 17:35 | links
 
Autokrātus diemžēl savējie nevar apstādināt...
https://www.youtube.com/watch?v=52JsS7WQLh0

daddy_j, 26.maijs 2021, 17:14
toties astoņus vārtus ieblieza,nav joka lieta,izlases veči varētu tik pamācīties ģeda:)
26.maijs 2021, 17:31 | links
 
Autokrātus diemžēl savējie nevar apstādināt...
https://www.youtube.com/watch?v=52JsS7WQLh0
26.maijs 2021, 17:14 | links
 
Bjorgvin, nepiekrītu. krieviem (baltkrieviem) sports=politika, politika=sports, jau no PSRS laikiem... lai pierādītu pūstošajiem, ka komunistiskā iekārta ir progresīvāka... arī Krievijas dopinga skandāls parāda, ka tas ir VALSTS līmenī, ka uzvara par katru cenu. piekritīsi, ka tas ir tālu no Kubertēna principiem.

PS Kāpēc Krievijas sportisti neuzstājas zem saviem karogiem?? Izcils, manuprāt izcils PR gājiens ar tiem BY karogiem. IHF palūdza - uzlikām atpakaļ, bet rūgtumiņš palika. skaisti!
26.maijs 2021, 17:12 | links
 
mjā.tracis baigais.emocijas sit augstu vilni.bet mēģināsim atgriezties pie faktiem.lidmašīnas piespiedu nosēdināšana.tur bez variantiem.drausms starptautisko normu pārkāpums.principā noziegums.gan jau to izskatīs starptautiskās organizācijas un institūcijas.laikam jau Baltkrievijai un Lukašenko šoreiz nāksies pasvīst par šito cūcību.bet tam nav nekāda sakara ar sportu. tagad par sportu.jūs visi piesaucat visu ko.pat Rigas būvvaldi.bet aizmirsāt elementāru lietu.olimpiskie principi.viss starptautiskais sports balstās uz tiem.kad Kubertēns tos popularizēja,pasaulē bija daudz konfliktu.olimpisko spēļu mērķis bija mazināt karus un agresiju,vairāk sadraudzības un miera.pat senajā Grieķijā olimpisko spēļu laikā tika pārtraukti visi militārie konflikti,kašķi un ķīviņi.principā visi starptautiskie sporta pasākumi ir balstīti uz olimpiskās kustības pamatiem.Latvijas valsts,uzņemoties rīkot PČ hokejā,principā apņēmās respektēt olimpiskos principus.un arī pārējos starptautiskos līgumus un noteikumus.lai kāda būtu mūsu katra personīgā attieksme pret Lukašenko,Baltkrievijas oficiālais karogs uz šo brīdi ir tāds kāds viņš ir.un nevienam nav tiesību to noņemt un mainīt.kad baltkrievi nolems,ka viņiem būs cits karogs,tad arī nomainīs.tas,ko izdarīja Rinkēvičs ir rupjš starptautisko normu pārkāpums.droši vien viņam nāksies pat to atbildēt.iespējams kriminālkodeksa ietvaros.par Fāzelu.lai ko jūs par viņu nerakstītu,viņs ir leģitīmi ievēlēts Starptautiskās hokeja federācijas prezidents.un rīkojas saskaņā starptautiskā sporta principiem un savas kompetences ietvaros.te kāds naivi domā,ka kaut kas b;us Fāzelam.visticamāk,ka sūdi būs Latvijai.un ne mazāki kā Lukašenko.šitā izblamēties.visticamāk,ka šis bija pēdējais PČ hokejā,ko rīko Latvijā šinī gadsimtā.
26.maijs 2021, 16:58 | links
 
daddy_j [26.05.21]: Esmu pārliecināts ka nekādu iespaidu neatstās uz to notiks te čempis vai nē,drīzāk varbūt izravēs to hokeja federāciju un vēsturē paslavēs LV par drosmīgu gājienu.Kas zin kādus mehānismus šis pasākums iedarbinās

udens2, 26.maijs 2021, 09:53

Loģiski, ka neatstās, iepriekšējais čempis bija 2006.g. (15 gadus atpakaļ), pēc nākamiem 15 gadiem viss būs aizmirsts un pasaule būs cita...
Tieši tā! Un līdz nākamajai reizei vajadzētu politiku sakārtot tā, lai sportā ir jūtama attīstība un tautiešos raisa lepnumu par savas valsts sasniegumiem stiprinot patriotismu.
26.maijs 2021, 15:41 | links
 
Mīļais Deidī! Vēlos tev vēstīt vienu svarīgu ziņu, ko man atnesa lakstu gailis uz astes no pašas ķīnīzeru zemes!
Ģenerāļus arestēja ne jau Durka Jobelis, bet Andrejs Ručs, kurš augstāk par Vidzemes rajona izpilddirektoru nepavilka. Vienu no abiem ģenerāļiem sauca ... Vodopjanovs.
Deidī, tu man tāds patīkams erudīts te liekies, vai man vari atbildēt uz nešpetnu jautājumu - kādas mentalitātes un tautu cilvēks ir Durku Jobeļa laulātā draugaļa?

andreiko, 26.maijs 2021, 12:07


Jā, taisnība, visu putru maisīja Ručs, Dobelis bijis tikai “Ruča pieaicinātā persona”, bet klāt viņš bija gan.

Nevaru atbildēt, jo par to neineresējos. Tā vietā jaurājums Tev - Tu visādu tuftu, nevis Bītlus, klausies tikai tāpēc, ka Lenona "draugaļa" bija japāniete? :))
26.maijs 2021, 14:27 | links
 
Mierkalnam. Es jau tikai ēverģēlīgi pasmaidu. Jo pazīstu tos personāžus. JD gar mums vandījas, bet par biedru neiestājās (VAK), kļuva par vēlāk izveidotās organizācijas LNNK biedru. Un vēl atmiņai no pagātnes. Vai nu sestajā vai septītajā Saeimā Jurītis netika ievēlēts (varbūt pēc tam iešļurcijās ar mīkstā mandāta palīdzību) Jo viņš bija deputāta Odiseja Kostandas palīgs.
26.maijs 2021, 14:24 | links
 
Andreiko,ko Jūs ņematies kā ''bērnudārzs'', arī mūsu Tautas izcilajam sportistam Lūša kungam,sieva nebija latviete.Viens ,otrs cittautietis ir lielāks patriots,nekā Jūs mutes brūķētāji.
26.maijs 2021, 13:41 | links
 
Kāda starpība sievas tautībai, ukraiņi ar tīri braši apgūst tās valsts valodu, kur dzīvo.
26.maijs 2021, 13:39 | links
 
Es arī atbalstu šādu rīcību, pilnīgi mēms par mūsējo uzdrīkstēšanos! Staķis un Rinkēvičs manās acīs ir krietni pacēlušies. Kā savulaik Dobelis, kad saņēma gūistā krievu ģenerāļus.

daddy_j, 26.maijs 2021, 09:10[/quote]

Mīļais Deidī! Vēlos tev vēstīt vienu svarīgu ziņu, ko man atnesa lakstu gailis uz astes no pašas ķīnīzeru zemes!
Ģenerāļus arestēja ne jau Durka Jobelis, bet Andrejs Ručs, kurš augstāk par Vidzemes rajona izpilddirektoru nepavilka. Vienu no abiem ģenerāļiem sauca ... Vodopjanovs.
Deidī, tu man tāds patīkams erudīts te liekies, vai man vari atbildēt uz nešpetnu jautājumu - kādas mentalitātes un tautu cilvēks ir Durku Jobeļa laulātā draugaļa?
26.maijs 2021, 12:07 | links
 
IIHF slēdz līgumu ar lokālo Federāciju, ja nemaldos.

jegersz, 26.maijs 2021, 10:35


Jā, bet ar valsts garantijām. Ne jau lokālā federācija infrastruktūru nodrošina, tikai koordinē. Nu nezinu es, kas tai līgumā rakstīts, bet pēc loģikas tur būtu diezgan smalki jābūt arī par simboliku...
26.maijs 2021, 10:46 | links
 
Nu redzēs kā būs. Bet ja federācija LV iemočīs starptautiskajā tiesā un dabūs maksāt, tad Rinkēvičam un Staķim spīd līdz 3 gadiem pēc KL 317. panta 1 daļas.

zaraza, 26.maijs 2021, 10:27


Hallē tak nenomainīja, tikai pilsētā!
Pa lielam Federācijai nav teikšana Pilsētā, un IIHF slēdz līgumu ar lokālo Federāciju, ja nemaldos.
26.maijs 2021, 10:35 | links
 
Nu redzēs kā būs. Bet ja federācija LV iemočīs starptautiskajā tiesā un dabūs maksāt, tad Rinkēvičam un Staķim spīd līdz 3 gadiem pēc KL 317. panta 1 daļas.
26.maijs 2021, 10:27 | links
 
daddy_j, Headhunter...

Kungi, Jūs kaut ko ne tā sapratāt, man galīgi nav nekas pretī, ka kāds atbalsta baltkrievu tautas protestus, simboliski savu nostāju izrāda ar karogu maiņu. Ja leģitīmi ievēlēts parlaments un valdība tā nolemj, tad uz priekšu! Ja tā ir privāta nostāja , tad arī uz priekšu! Mani rada neizpratni, ka tādus lēmumus un darbības valsts līmenī uz savu galvu izdara pilsētas mērs un, vēl trakāk, valsts galvenais diplomāts... Ko tālāk? Karu Ziemelķorejai pieteiks, kadā skumjā brīdī,kad Rinkēvičam ānuss nebūs apmierināts?

Otra lieta, kas man stipri nepatīk ir sporta jaukšana ar politiku. Un kronis vispār ir retorika ar Pasaules Hokeja Federāciju. Kā jau rakstīju iepriekš, tad, domāju, ka LV pasaules čempionāta rīkošana vairs nespīd NEKAD. Un pilnīgi vienalga cik cēla bija motivācija un kādi apstākļi - neviena pie pilna prāta esoša organizācija neuzticēs rīkošanu partneri, kas neizpilda līguma nosacījumus un pēc raktiska aizrādījuma rupji "pasūta". Nu vot iedomājies biznesā - partneris pēkšņi pasaka, ka nepildīs līgumu , jo, piemēram, naudu ziedojis Āfrikas trūkumcietējiem. Cēli, bet vai kāds ar tādu partneri da jebkad sadarbosies?!

zaraza, 26.maijs 2021, 09:46


1. šādu karogu un citu ekspozīciju izvietošana jāsaskaņo ar pašvaldību, precīzāk būvvaldi, kas ir RD pakļautībā.
2. Staķa rīcība izskatās saskaņota ar ĀM.
3. Šāda rīcība ir vērtējamā arī kā PR akcija un tā strādā jo Rīga ir pieminēta daudz kur! IIHF FB lapā aizvakar bija daudz cieņas izrādīšanas komentāru Rīgai, Latvijai! Skaidri izteikta pozīcija ir daudz reiz labāka, nekā "satraukuma izradīšana"!

Par PČ rīkošanu nepiekrītu, pieļauju pie jauna prezidenta būs jaunas iespējas, Fāzels jau kā Lukašenko sēž 6to termiņu un jau iepriekš viņu gribēja nomainīt, bet Krievija & Co iestājās par Fāzelu.
26.maijs 2021, 10:06 | links
 
Nu tam pilnīgi loģisks un pragmatisks iemesls, kam ar politiku un ideoloģiju pastarpināts sakars - drošības apsvērumu neviens nerīkos čempi valstī, kurā ir iekšēji nestabila situācija, vienalga vai demokrāti vs diktatūra vai zaļie sitas ar zilajiem.
Politisks lēmums būtu izslēgt BY no federācijas, diskvalificēt vtml., bet uz to neviens negāja.

zaraza, 26.maijs 2021, 10:02


Tev pašam nav kauns šitādu sviestu liet - "iekšēji nestabila situācija"?? :)

Situācija ir stabilāka par stabilu, nav nekādas komandantstundas, armijas&tanku ielās, pat protestu nav...tikai tūkstoši politieslodzīto raud krātiņos...
26.maijs 2021, 10:05 | links
 
Esmu pārliecināts ka nekādu iespaidu neatstās uz to notiks te čempis vai nē,drīzāk varbūt izravēs to hokeja federāciju un vēsturē paslavēs LV par drosmīgu gājienu.Kas zin kādus mehānismus šis pasākums iedarbinās

udens2, 26.maijs 2021, 09:53


Loģiski, ka neatstās, iepriekšējais čempis bija 2006.g. (15 gadus atpakaļ), pēc nākamiem 15 gadiem viss būs aizmirsts un pasaule būs cita...
26.maijs 2021, 10:02 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager