Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
usis [28.07.22]: Avatar :) Tu nevari iedomāties to izmisumu, cilveki pa pēdējo naudu pērk zemi, būvē mājas, no 2 st žēl skatities.
Ko teikt, normāls Latvietis esi, ja žēl skatīties :))
28.jūlijs 2022, 20:56 | links
 
Avatars [28.07.22]: Jāpasmejas par sevi ar.. desmit gadu garumā iesmējām par penšiem, kas šeit cīksteja.. Šodien jūtams, mūsu vecuma slieksnis! :))
Cerams tas ir tikai uz kara fona.
Esmu gatavs izklupienā nocelt cepuri un pieņemt cīkstošā pensionāra statusu šajā forumā. Bet varu apzvērēt, ka mana ģimene bija spiesta pamest Latviju tikai un vienīgi dēļ totāli debilās izglītības sistēmas. Pārāk ilgi būtu jāstāsta, un pārāk personiski publiskai apspriešanai, bet 100% varu pateikt, ka variantu nebija. Nebija vispār nekādu. Nu nahuja man tāda valsts? Un lai es vēl ietu to aizstāvēt, un vēl jo vairāk mirtu dēļ tās? Kāda vella pēc?
28.jūlijs 2022, 20:51 | links
 
Avatar :) Tu nevari iedomāties to izmisumu, cilveki pa pēdējo naudu pērk zemi, būvē mājas, no 2 st žēl skatities.
28.jūlijs 2022, 20:45 | links
 
No interneta:
+Vajag 3 biļetes uz Brieža cīņu?
-A pacik pārdosi?
+pa velti atdošu!
-Oj, nē, baigi dārgi!
28.jūlijs 2022, 20:36 | links
 
Jāpasmejas par sevi ar.. desmit gadu garumā iesmējām par penšiem, kas šeit cīksteja.. Šodien jūtams, mūsu vecuma slieksnis! :))
Cerams tas ir tikai uz kara fona.
28.jūlijs 2022, 20:26 | links
 
Šitā valdošā kliķe ir vienk jānoslauka vēstures mēslainē, man apkārt bija smukas pļavas, bērzi, stirniņas, zaķi lēkāja, un pa pēdējiem 5, 6 gadiem viss, nekā vairs, visu nolaiduši ar saviem kovidiem, lokdauniem un rebēm, pikc esmu.
28.jūlijs 2022, 20:02 | links
 
Tie frukti, kas būvē partijas, jāatzīst, ir gana gudri ļaudis. Sevišķi tie, kuri jau bijuši kādreiz Saimā. Un ja reiz viņi savām partijām liek tik sirdi kustinošus nosaukumus, kā "no sirds Latvijai"; "gods kalpot Latvijai"; "Latvija pirmajā vietā" utt., diemžēl liek domāt, ka LV lielākais balsotāju skaits tomēr ir ar seklu domāšanu vai vispār bez tās, un tieši priekš viņiem šie cēlie partiju nosaukumi ir domāti. Kā Zīgerista banāni 90tajos :(
28.jūlijs 2022, 19:42 | links
 
andreiko [28.07.22]: Pīlēnliste tiks aicināta koalīcijā tikai un vienīgi tad, ja bez šiem sastiķēt nevarēs. Kodolu veidos vienotība, atparisti, nacionāļi. Klāt piesvilps konservus (ja tie būs iekšā) un (vai) putnubērnus. Nu, protams, vēl ir tāda kompānija kā PRO, tikai Latvijas mērogā viņi ir vēl knapāki par dirslīti.
Par to jau arī runāju - izpīpējot situāciju, saprotu, ka atkal viss būs dirsā.
28.jūlijs 2022, 19:14 | links
 
Pīlēnliste tiks aicināta koalīcijā tikai un vienīgi tad, ja bez šiem sastiķēt nevarēs. Kodolu veidos vienotība, atparisti, nacionāļi. Klāt piesvilps konservus (ja tie būs iekšā) un (vai) putnubērnus. Nu, protams, vēl ir tāda kompānija kā PRO, tikai Latvijas mērogā viņi ir vēl knapāki par dirslīti.
28.jūlijs 2022, 19:07 | links
 
Spriežat prātīgi. Bet par agru. Vēl tik sāks līst dakšas no maisiem. Uzpeldēs daudzas lietas par kandidātiem. Īpaši būs pārsteigumi vēlētājiem ,kas gribētu atdot savu balsi par ,,jaunajām asinīm,,
Būs vēl reiz jāatgriežas pie šīs sarunas septembra beigās.
28.jūlijs 2022, 19:05 | links
 
Tā ka gaidam lokdaunus, follijas-cepampapīru šķirošanu, kaut kādus papildu miljonus ebreju kopienai, azartspēļu lobēšanu, utt... Nahui.
raihs, 28.jūlijs 2022, 18:59


Pf viss nosauktais ir ierasti iekšējie idiotismi pilnīgi jebkurā valstī, arī rietumu demokrātijās. Johaidī ko man māsa stāsta par UK var pārrēkties! Vai savulaik nu jau mirusī tante par ASV. Nekur neizmuksi no politiķu idiotismiem, nav tādas valsts, visur gāna valdības! Bet kad briest atomkarš vai vismaz kārtējā okupācija, tad svarīgāki ir globāli fundamentāli jautājumi! Man iekšpolitikas ķibeles jau sen neinteresē, pat nepievēršu tām vairs uzmanību.
28.jūlijs 2022, 19:05 | links
 
Kārli, šleserēni labi, ja pārvelsies pāri barjerai. Un dirslītis, visticamāk, ka paliks zem tās.
28.jūlijs 2022, 19:01 | links
 
Karlis_K [28.07.22]: Man par Latvijas nākotni vairs nebūs izlūziju ja vēlēšanās uzvarēs šleseristi vai rododendru dirslītis, tad es laikam ar pārcelšos uz UK pie māsas, ja nav tad nav. Ceru gan ka tik daudz idiotu tomēr pie mums nav..
Domāju, neuzvarēs. Neticu, ka esam TĀDI idioti. Bet tas maz ko maina - koalīcijā būs tās pašas nulles kas tagad. AS, uz kuru lieku kaut kādas cerības, nu noteikti nespēlēs "galveno vijoli"... Tā ka gaidam lokdaunus, follijas-cepampapīru šķirošanu, kaut kādus papildu miljonus ebreju kopienai, azartspēļu lobēšanu, utt... Nahui.
28.jūlijs 2022, 18:59 | links
 
Man par Latvijas nākotni vairs nebūs izlūziju ja vēlēšanās uzvarēs šleseristi vai rododendru dirslītis, tad es laikam ar pārcelšos uz UK pie māsas, ja nav tad nav. Ceru gan ka tik daudz idiotu tomēr pie mums nav..
28.jūlijs 2022, 18:53 | links
 
Avatars [28.07.22]: Man ar nepatīk, tas ko nosauci. Taču twiterī piesekojot man uzrunā Iesalnieks, Kiršteins utt. Un karš Ukrainā ir vistiešākais nacionālo lietu nesakārtošana līdz galam. Kamēr šis jautājums nebūs atrunāts, nākotnē mūsu bērniem būs jārisina tieši tas pats.
Ir arī labā ziņa, koalīciju sastāda vairākas partijas tāpēc nav gluži viens balsojums tikai par vienu partiju.
Man patīk vēl Staķis un Rinkēvičs.
Man par bērnu nākotni vairs nav jāuztraucas - vecākais jau tagad ASV, mazais Jānītis pēc pusgada ... Man vairs nav nekādu ilūziju par Latviju. Zinu, briesmīgi...
28.jūlijs 2022, 18:46 | links
 
Man ar nepatīk, tas ko nosauci. Taču twiterī piesekojot man uzrunā Iesalnieks, Kiršteins utt. Un karš Ukrainā ir vistiešākais nacionālo lietu nesakārtošana līdz galam. Kamēr šis jautājums nebūs atrunāts, nākotnē mūsu bērniem būs jārisina tieši tas pats.
Ir arī labā ziņa, koalīciju sastāda vairākas partijas tāpēc nav gluži viens balsojums tikai par vienu partiju.
Man patīk vēl Staķis un Rinkēvičs.
28.jūlijs 2022, 18:27 | links
 
Te gribu izskaidrot - piemēram pret KPV man nav pretenziju, jo tur uzreiz bija skaidrs, ka, tas ir idiotu bars, bet ja es balsoju par JKP, tad es skatos viņu darbus, un man nepatīk... Tas pats ar NA...
raihs, 28.jūlijs 2022, 18:09


Pašlaik situācija tāda ka svarīgāka ir ārpolitika, nacionāla nostāja, ne soli pretim rašistiem, nekādi kompromisi un koķetēsana ar to režīmu. Tāpēc nedrīkst ievēlēt glumus laipotājus un kuri var uzmest visatbildīgākajā brīdī. Zelenskis arī nebaudīja nekādu dižo tautas mīlestību un atbalstu, bet redz liktenīgā brīdī parādīja mugurkaulu un nu to atbalsta lielākā daļa. Mums arī jāievēl tādus, protams grūti minēt, kā kurš rīkosies, bet vismaz tādus kuri nemaina savu nostāju ik pa 5 gadiem un nepļurkst kaut ko par nabaga apbižoto mūsu minoritāti un izdabāšanu tai. Un kuri nav sadarbojušies ar rašistiem un guvuši no biznesa ar tiem kādus labumus pašlaik vai agrāk, kā arī nefantazē par tranzīta atdzimšanu agrākajos apmēros. Jo man tāda nelaba nojauta ka vislielākie sūdi mums vēl priekšā, izšķirošie. Kad sīkas iekšpolitiskas ķibelītes būs pavisam nenozīmīgas.
28.jūlijs 2022, 18:27 | links
 
Avatars [28.07.22]: Atmetot visu es balsošu par nacionālistiem. Ja atceraties pavasari Parādnieku un tirgus bābu kura pieprasija runāt ar viņu krieviski. Esot izraidīta no Latvijas.
Kāpec par viņiem. Valstī ir jānostiprina vēl pat valsts pamatu vērtības, lai valsts eksistēt un tad var runāt tālāk par citiem gejiem.
NA būtu bijušai jābūt tieši tai partijai, par kuru man būtu jābalso. Bet-tā-nav! Visi tie gerhardi, brokas, parādnieki, maksātnespējas administratori, utt- drausmīgi riebjas! Zinu, ka citi ir vēl pretīgāki, bet attiecībā uz NA personiski man ir lielākas prasības, jo viņi ir NACIONĀLĀ APVIENĪBA, ibio!
Te gribu izskaidrot - piemēram pret KPV man nav pretenziju, jo tur uzreiz bija skaidrs, ka, tas ir idiotu bars, bet ja es balsoju par JKP, tad es skatos viņu darbus, un man nepatīk... Tas pats ar NA...
28.jūlijs 2022, 18:09 | links
 
Deidī, lāga džeks:

Vairākos avotos un atmiņās uzsvērtas profesora aristokrātiskās manieres. Tajā pašā laikā viņš spējis izteikties arī diezgan prasti. Savulaik pārslimotas balsenes tuberkulozes dēļ viņš runāja spalgā balsī un, kad kāds reiz A. Kirhenšteinam vaicājis, vai viņš varot parunāt rupjāk, profesors atbildēja: “Varu gan. Ej dirst!”.[7]

Gadā A. Kirhenšteins rīkojis divas lielas pieņemšanas – 3. augustā, vārda dienā, un 18. septembrī – dzimšanas dienā. Uz tām lielākoties aicināti darbabiedri un citi zinātnieki, kā arī inteliģences pārstāvji: fotogrāfijās redzami režisore Vera Baļuna, operdziedātāji Elfrīda Pakule un Aleksandrs Daškovs, skatuves karalienes Anta Klints un Velta Līne, dzejniece Mirdza Ķempe, mākslinieki no Skulmju dzimtas. Fotogrāfijās redzams, ka ballēs valdījusi jautrība un atraisītība. Profesoram paticis pašam arī diriģēt dziedāšanu. To darot, viņš kāpis uz krēsla vai pat uz galda. Mīļākā dziesma bijusi “Pūt, vējiņi!”.

A. Kirhenšteins pats mājās brūvēja liķierus, slavenākais no tiem tapa no spirta, cukura, upeņu pumpuriem un tika saukts par “Zaļo čūsku”. R. Kukaine no Mikrobioloģijas institūta krājumiem regulāri profesoram piegādāja četrus litrus spirta.[7]

Piecdesmitajos gados, kad Mikrobioloģijas institūtam trūka naudas bērnu eglītēm, A. Kirhenšteins ik gadu no paša kabatas ziedojis 1000 rubļu saldumiem un arī uz vietas baudāmo cienastu, kā arī teicis tēvišķīgu runu.[7]
28.jūlijs 2022, 17:03 | links
 
Par Sļivkinu viņu vairs nesaucu, tagad tikai par Kirhenšteinu. :) Man liekas, ka tas vecais Kirhenšteins bija lādzīgāks, nu vismaz karoja Brīvības cīņās, jaunais uz ko tādu nav spējīgs.
28.jūlijs 2022, 17:01 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager