Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
nelietotaajs [02.12.22]: Svarīgakais, ko darīt mājā, kurā ir 12 gr.
Nē, nu nav tā ka uzreiz iestājas tie 20 vai 12 grādi. Manis minētajā laikā 18 h vai nu visi ir zem segas vai nav mājās. Brīvdienās protams uzlikti 12 grādi pa nakti 22-6 dienā 21.
2.decembris 2022, 18:55 | links
 
Man arī wiesman katls. Māja 190m2. Mans optimalais ko esmu atradis un uzstadijis ir pa dienu 21gr, naktī (no 22.00 līdz 08.00) 18 gr.
Protams... 1gr ir apm 5% patēriņš, bet ja uzstāda tādu starpību, tad tas katls strādā pilnā ručkā lai no 12 gr uzkurinātu uz 20gr., bet vienalga , kopējais patēriņš protams būs mazāks, nevis ja 24/7 uztur 20 gr.
Svarīgakais, ko darīt mājā, kurā ir 12 gr.
2.decembris 2022, 18:48 | links
 
Šāds jautājums radās, jo dzirdēju viedokli. Ka māju ekstrēmi uzsildot tiek patērēts vairāk gāzes, nekā uztort to.
2.decembris 2022, 18:43 | links
 
Māja mēreni nosiltināta, parastie logi. Atdziest ātri
2.decembris 2022, 18:19 | links
 
Piektdienas pārdomas pie alus glāzes.
Iespējams zināt atbildi.
Gazes katls wiessmann vecais 35kw telpas ap 200m. Šī brīža laika apstākļi.
Kā gāzes patēriņā izdevīgāk.
Telpu temperatūru 6 h diennaktī turēt 20 grādus pārējā nogriezt uz 12 grādiem ?
Vai turēt visu laiku uz 20 grādiem ?

Iespējams kādam ir izkristalizējies loģiskākais apkures algoritms.
Padalaties.
2.decembris 2022, 18:18 | links
 
cibins [02.12.22]: Tev kāds modelis?ja ārā -20!?darbojas?

Willy, 2.decembris 2022, 10:23


Ja nejaucu (neesmu klāt), man tas ZSX ir, mazākais modelis, jā, darbojās pagājušo ziemu arī pie visiem lielākajiem mīnusiem, cik nu tajās mūsdienu ziemās ir. Tas viking ir ķīniešu un ar īsto zīmolu (aizmirsu kuru) esot lētāks, gan jau darbojas arī tas, man vairāk uzticību vieš japāņi, kaut arī laikam bija ražots Filipīnās.[/quote]

Tag.jau citu skatos!bet tas Tallinā un priekšapmaksa!..aebaļi!:)
2.decembris 2022, 11:48 | links
 
Tev kāds modelis?ja ārā -20!?darbojas?

Willy, 2.decembris 2022, 10:23[/quote]

Ja nejaucu (neesmu klāt), man tas ZSX ir, mazākais modelis, jā, darbojās pagājušo ziemu arī pie visiem lielākajiem mīnusiem, cik nu tajās mūsdienu ziemās ir. Tas viking ir ķīniešu un ar īsto zīmolu (aizmirsu kuru) esot lētāks, gan jau darbojas arī tas, man vairāk uzticību vieš japāņi, kaut arī laikam bija ražots Filipīnās.
2.decembris 2022, 11:45 | links
 
Copes lietu ziņās palasīju rakstu "Kā Francijā cīnās ar mēslošanu", tas kas rakstīts, tas skaidrs.

Bet kāds var pateikt cik ilgi kalpo makšķerkāta materiāls, ja nu gadījumā ar to reti copē un kāts vairāk plauktā vai statīvā artodas kolekcijas pēc. Kaut kā tā, kā teikt kāts kā jauns, bet ražotāja kalpošanas termiņš jau sen viņsaulē :).
2.decembris 2022, 10:42 | links
 

Mož šādu drošāk?
2.decembris 2022, 10:24 | links
 
cibins [02.12.22]: Katrā mājā plānojums atšķiras, bet man viens bloks labi izpūš un vienmērīgi piesilda 3 telpas no galējās caur divām durvīm, kuras standartā atvērtas. Temperatūra tālākajā telpā atšķiras par apmēraM 1-2 grādiem.
Tev kāds modelis?ja ārā -20!?darbojas?
2.decembris 2022, 10:23 | links
 
cibins [02.12.22]: Katrā mājā plānojums atšķiras, bet man viens bloks labi izpūš un vienmērīgi piesilda 3 telpas no galējās caur divām durvīm, kuras standartā atvērtas. Temperatūra tālākajā telpā atšķiras par apmēraM 1-2 grādiem.
Ideāli!:)
2.decembris 2022, 10:05 | links
 
Katrā mājā plānojums atšķiras, bet man viens bloks labi izpūš un vienmērīgi piesilda 3 telpas no galējās caur divām durvīm, kuras standartā atvērtas. Temperatūra tālākajā telpā atšķiras par apmēraM 1-2 grādiem.
2.decembris 2022, 09:39 | links
 
daddy_j [02.12.22]: Willy, man šādas funkcijas aparāts ir laukos, ziemā var ātri māju uzsildīt, vasarā dzesēt. Ir ok, dzezsēšanai nav citu variantu, sildīšana 3-4x izdevīgāka nekā ar vienkāršu elektrisko sildītāju.

Mīnusi, ka gaisa plūsma tomēr šņāc, dzirdama, tāpēc guļamistabā tādu noteikti neliktu.

Otres - man ir koka karkasa māja un ventilatora bloks pie sienas (lai sīkie un suņi uz zemes netiek klāt). Kad riktīgi strādā, tomēr troksnis dzirdams un māju vibrina. Bet pie tā pierod, ir ļaudis, kuri dzelzceļa malā dzīvo :)

Papēti vēl dažādus modeļus (cenas, COP, funkcionalitāte), kā arī pakonsultējies ar uzstādītājiem, ko viņi iesaka. Man ir pat 2 kontakti, varu aizsūtīt.
Paldies!Māja man ķieģeĺu,netālu dz.ceļš uz saulaino Bolderāju!vairāk kā vilciens jau negrabinās!:)Guļamistabā nebūs,ārējais no zemes būs 3-4m...
2.decembris 2022, 09:34 | links
 
Attiecībā par troksni šie modeļi ir labi, kā teica meistars, ir sarežģīts un paliels iekšējais bloks, bet tas tāpēc, lai būtu klusāks, kas tā arī ir, turu visu laiku auto režīmā (var likt arī lēnāku ventilatoru) un guļu turpat blakus, tad jau ledusskapis tāpat varētu jūtīgākam cilvēkam patraucēt, bet reāli ļoti ātri pierod un nedzird.
2.decembris 2022, 09:33 | links
 
Es gribēju arī Rīgas dzīvoklī uzlikt, galvenokārt, lai vasarā tās 3-4 karstās nedēļas dzesētu un 3-4 nedēļas rudenī pasildītos, kamēr RS nedod siltumu... bet vasara pagāja, rudens pagāja... :)

Vēl iesaku padomāt par SPLIT sistēmu, ka ventilatoru bloks 1, bet iekšas bloks katrā istabā. Mīnuss, ka būs trubas jāvelk (rēķini remonts), + ka dzesēsi/sildīsi visu dzīvokli vienmērīgi, nevis tikai lielāko istabu un pārējā siltumapmaiņa būs pa atvērtām durvīm...
2.decembris 2022, 09:28 | links
 
ZS paredzēts laikam tikai līdz -15, iespējams zemākās temperatūrās nekas prātīgs nesanāks, varbūt pat pārdevēji teiks, ka var sabojāt, ZSX it kā līdz -25-30, šķiet, arī COP/SEER labāki, ja cenas starpība nav pārāk liela, varētu ņemt labāk ZSX, skaties kā labāk.
2.decembris 2022, 09:27 | links
 
Willy, man šādas funkcijas aparāts ir laukos, ziemā var ātri māju uzsildīt, vasarā dzesēt. Ir ok, dzezsēšanai nav citu variantu, sildīšana 3-4x izdevīgāka nekā ar vienkāršu elektrisko sildītāju.

Mīnusi, ka gaisa plūsma tomēr šņāc, dzirdama, tāpēc guļamistabā tādu noteikti neliktu.

Otres - man ir koka karkasa māja un ventilatora bloks pie sienas (lai sīkie un suņi uz zemes netiek klāt). Kad riktīgi strādā, tomēr troksnis dzirdams un māju vibrina. Bet pie tā pierod, ir ļaudis, kuri dzelzceļa malā dzīvo :)

Papēti vēl dažādus modeļus (cenas, COP, funkcionalitāte), kā arī pakonsultējies ar uzstādītājiem, ko viņi iesaka. Man ir pat 2 kontakti, varu aizsūtīt.
2.decembris 2022, 09:22 | links
 
cibins [02.12.22]: Aparāti ir labi un parocīgi, uzliec uz pults vajadzīgo temperatūru un aizmirsti, reizi dažās nedēļās vēlams izkratīt putekļus no filtriem (dažas min). Tikai papēti vēl modeļus, man šķiet, ka ja grib kārtīgākos mīnusos sildīties, būs drusku cits (ZSX?) modelis, pērn tādu uzliku vāji siltinātai pagaidu (diemžēl ar tendenci kļūt pastāvīgai:) mājiņai un ziemā nebija problēmu, sildīja (droši vien ar mazāku efektivitātes %) pietiekoši arī aukstākajās dienās. Elektrības taupīšanas nolūkā gan pa laikam iekūru arī malkas plīti. Ja starpsezonai un dzesēšanai vasarā, tad šis modelis noteikti arī labs.
Paldies!...Ja starpsezonai un dzesēšanai vasarā, tad šis modelis noteikti arī labs.
Tas man galvenais mērķis,a ziemā kā palìgs esošajai RS apkurei!Lai 2-3 gr.siltāk....ir arī kamīns,bet malka maksā cik maksā!:)
2.decembris 2022, 09:14 | links
 
Aparāti ir labi un parocīgi, uzliec uz pults vajadzīgo temperatūru un aizmirsti, reizi dažās nedēļās vēlams izkratīt putekļus no filtriem (dažas min). Tikai papēti vēl modeļus, man šķiet, ka ja grib kārtīgākos mīnusos sildīties, būs drusku cits (ZSX?) modelis, pērn tādu uzliku vāji siltinātai pagaidu (diemžēl ar tendenci kļūt pastāvīgai:) mājiņai un ziemā nebija problēmu, sildīja (droši vien ar mazāku efektivitātes %) pietiekoši arī aukstākajās dienās. Elektrības taupīšanas nolūkā gan pa laikam iekūru arī malkas plīti. Ja starpsezonai un dzesēšanai vasarā, tad šis modelis noteikti arī labs.
2.decembris 2022, 08:42 | links
 
Davis-Di [01.12.22]: Vienīgais ieteiktu atļaut uzstādīt meistaram, man čoms izdomāja, ka pats liks un beigās izlaida freonu un nācās vienalga meistaru saukt :D
Kad taisīšu remontu noteikti ar uzlikšu - jo patreiz galīgi negribās caurumus sienā taisīt un vilkt vadus!
Vasarā 100% noder un pavasarī/rudenī, kad negribas kurināt arī noder.
Pats neņemšos!nav mans lauciņš!...ziemā bik siltāk,vasarā vēsāk. A to pie upes vien jāguļ!:))un starpsezonā,kad slinkums kurināt! A++ aparāts,gan jau pavilkšu bez krustēva!:)
1.decembris 2022, 23:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager