Zivju pagatavošanas receptes

Tieši par vākiem.

https://www.youtube.com/watch?v=5U9DoH9oo7I
2.aprīlis 2024, 22:00 | links
 
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).

Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?

daddy_j, 2.aprīlis 2024, 17:31


Paskaties ito ģaķku,kuram ir entie ,,viģiki" par Tev interesējošo tēmu un daudz ko citu,kas saistīts ar autoklāviem.Vadoties no viņa ,,gostiem" pats gatavoju konservus.Noskatoties par vākiem ,,viģiku" meklēju pareizos...atradu ( Tara 24.lv ),kuri atrodas izbraucot Ulbrokai cauri Saulriešu virzienā.Kad nesanāk aizbraukt pēc ,,pareizajiem" vākiem ,taisu ar parastajiem,kurus pērku kur pagadās...DEPO vai jebkurā citā saimniecības bodē.Tos citreiz,pēc izņemšanas no autoklāva nākas piegriest stingrāk,do golam,bet problēmu nav bijis.

https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE
2.aprīlis 2024, 19:16 | links
 
Es autoklāvam lietoju speciālus vacinus, ja temperatūra virs 100. Saucas ''sterilizacijas', https://tara24.lv/lv/58-sterilizacijas-vacini . Kad skruvē ciet, nevajag pievilkt ar baigo spēku. Tas lai , kad karsē , gaiss no burciņas tiek ārā. Tad arī pēc autoklāva pievelkas. Pašā sakumā, kad pievilku cik spēka, tiešam nepievilkās un pat viena burka karstu izvelkot no autoklāva, uzsprāga, jo tam gaisam/tvaikam nebija iespējas izspiesties ārā kad autoklāvā , 120 grādos. Nu tie vāciņi strādā kā vienvirziena vārsti. . Protams, pirms skrūvēt ciet, vāciņi ir jāpatur kādu pus minūti verdoša ūdeni, lai blīvējums paliek mīksts. Un pirms skrūvēt ciet, burkas maliņu jānoslauka ar , piemēram, salveti no iespējamam ēdiena daļiņām, kas tika lādētas burciņā.. Tad tas vāciņš piegulst blīvi.
2.aprīlis 2024, 19:05 | links
 
72 st somai, būs ok, tik turi ledusskapī, kamer apēdas :)
2.aprīlis 2024, 17:44 | links
 
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).

Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?
2.aprīlis 2024, 17:31 | links
 
No reālās dzīves.
25.janvāris 2023, 11:46 | links
 
2 andreiko
Aņuks labs.... +++
25.janvāris 2023, 10:16 | links
 
un mizas kaķim!
mans (kamēr bija dzīvs) ēda ņurdēdams...

daddy_j, 25.janvāris 2023, 08:37


Es jau arī nomirtu, ja mani barotu ar garneļu mizām :))) :(((
25.janvāris 2023, 09:43 | links
 
un mizas kaķim!
mans (kamēr bija dzīvs) ēda ņurdēdams...
25.janvāris 2023, 08:37 | links
 
Ēst garneles pats nevar īsti atļauties, es tās izbaroju vimbām un butēm. :)))
25.janvāris 2023, 08:35 | links
 
Moš tāda recepte jau eksistē, bet izgudroju pats. gribu zināt Jūsu viedokli. Domāta bija mērce garnelēm.

RaimisD, 24.janvāris 2023, 19:28


Gurmāns. Man garneles tāpat tīri labi aiziet... Kad jāsāk piespiesties, tad var pamērcēt majonēzē...
25.janvāris 2023, 08:31 | links
 
andreiko [24.01.23]: Raimim aņuks.

Nelielā lauku veikaliņā ienāk pircējs, redzams, ka pilsētnieks. Klients pienāk pie letes un saka:
"Labdien, sakiet vai jums sortimentā ir Dor Blū siers?"

Pārdevēja izbrīnīta: "A kas ir Dor blū?"

Pircējs: "Nu tas ir tāds zilgans siers, ar pelējumu, ļoti garšīgs!"

Pārdevēja: "Nē, Dor Blū siera mums nav. Varam jums piedāvāt Dor Blū sardeles un Dor blū cīsiņus."
Labs :))
25.janvāris 2023, 08:12 | links
 
RaimisD [24.01.23]: Sven Tu noteikti pazīstams ar Endiju B.
Ja nē ,tad Armands toč viņu zin :)
Baigi gribētu viņa viedokli uzzināt.
Paldies.
Zinu jā, daudzus zinu tā aroda meistarus
24.janvāris 2023, 20:40 | links
 
Raimim aņuks.

Nelielā lauku veikaliņā ienāk pircējs, redzams, ka pilsētnieks. Klients pienāk pie letes un saka:
"Labdien, sakiet vai jums sortimentā ir Dor Blū siers?"

Pārdevēja izbrīnīta: "A kas ir Dor blū?"

Pircējs: "Nu tas ir tāds zilgans siers, ar pelējumu, ļoti garšīgs!"

Pārdevēja: "Nē, Dor Blū siera mums nav. Varam jums piedāvāt Dor Blū sardeles un Dor blū cīsiņus."
24.janvāris 2023, 20:38 | links
 
Sven Tu noteikti pazīstams ar Endiju B.
Ja nē ,tad Armands toč viņu zin :)
Baigi gribētu viņa viedokli uzzināt.
Paldies.
24.janvāris 2023, 19:34 | links
 
Nav īsti zivju pagatavošana, bet tamdēļ, jau neceps jaunu tēmu.
24.janvāris 2023, 19:30 | links
 
Moš tāda recepte jau eksistē, bet izgudroju pats. gribu zināt Jūsu viedokli. Domāta bija mērce garnelēm, bet der arī gaļas ēdieniem, kartupeļiem kā karstā mērce tīri ok.

Saucu to par ,,Užavas tarjaki mērci " :)

Sastāvdaļas uz 350g mērces.
Saldais krējums 250g
Dorblu siers. 30g (50g pēc vajadzības.)
Tariyaki mērce 50g
Pētersīļu pušķītis.
Taizemes vai Itāļu garšvielas.
Sarkanie un melnie pipari.
Ķiploks spiests.


Pagatavošana.

Sarīvējam sieru.
Uz mazas uguns (Indukcijas plītij 2-3)
Uzsildam saldo krējumu.
Izkausējam sieru. Tā ,lai nav kunkuļi.
Pievienojam smalki sagrieztu pētersīli.
Un pārējās garšvielas, pēc garšas un sajūtām.
Uzkarsējam līdz sāk mesties burbuļi.
3 min, lai pastāv un var ēst.

Piezīmes.

Nepārforsējiet ar sieru. Tas dot sāļumu.
Ka nav par traku.
Mērcē sāli jājūt tik minimāli.
Maisiet visu laiku.
24.janvāris 2023, 19:28 | links
 
Ideāls autoklāvs ir elektriskais tipa šāds https://www.aktualaspreces.lv/lv/galas-produktu-razosana-1-1/aprikojumi-2-1/autoklavs-a-16-electro/
Saliec visu iekšā , uzliec temperatūru un laiku un viss notiek bez ''asistēšanas''. Divus gadus atpakaļ nopirku no Ukrainas pa tiešo , pa 250EUR.Mēlā metāla bija lētāki, bet ja perc tad labāk ''visam mūžam'' nevis tādu kas aprūs. Nu nez kā tiem ražotājiem iet šodien, kara laikā. Bet manta ideāla. Es izmantoju kā tvaika ar minimālu ūdens daudzumu un aizskrūvējamiem vācinīem. Tiesa vaciņus vajag speciālus ( domātus sterilizācijai nevis pasterizācija, kādi parasti veikalā) Bet nav problemas nopirkt tara24.lv.
Starp citu laba metode kā ''asakainas'' ( nu ar sīkajām asakām tipa vimba vai karpa, karūsa) izcept lai nebūtu asakas- uztaisīt iegriezumus un pēc uzcepšanas nesajutīsit nevienu sīko asaku nu tipa šādi. https://www.youtube.com/watch?v=fQzkiy9EVT4&t=71s
Protams pēc cepšanas, sterilizējot autoklāvā , nevajag nekādu graizīšanu, jo autoklāvā visas asakas paliek mīkstas. Bet ja gribās tik uzcept kādu ''asaku bunti'', tad metode strādā ideāli
6.janvāris 2023, 16:34 | links
 
Tagad noķertās raudas notīra,izņem iekšas,nogriežu galvas,astes un 3l plastmas spainīšos ar vāku salieku,uzleju ūdeni un saldētavā.Būs vairāk sakrājies,atsaldēšu 0,5 burciņās un autoklāvā pēc Buma kunga ieteikuma.Garšo labi apceptas olīveļļā,ar tomātu mērci,burkāniņiem,sīpoliņiem,var stāvēt gadiem..
6.janvāris 2023, 11:24 | links
 
Sveiki
Sakārojās uz vecgada vakaru svaigs zandarts. Varbūt kāds var ieteikt kādu zivju bodi vai tirgotāju kur tiešam var dabūt svaigu?
26.decembris 2022, 12:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager