2.aprīlis 2024, 22:00 | links
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)
Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.
BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).
Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.
Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?
daddy_j, 2.aprīlis 2024, 17:31
Paskaties ito ģaķku,kuram ir entie ,,viģiki" par Tev interesējošo tēmu un daudz ko citu,kas saistīts ar autoklāviem.Vadoties no viņa ,,gostiem" pats gatavoju konservus.Noskatoties par vākiem ,,viģiku" meklēju pareizos...atradu ( Tara 24.lv ),kuri atrodas izbraucot Ulbrokai cauri Saulriešu virzienā.Kad nesanāk aizbraukt pēc ,,pareizajiem" vākiem ,taisu ar parastajiem,kurus pērku kur pagadās...DEPO vai jebkurā citā saimniecības bodē.Tos citreiz,pēc izņemšanas no autoklāva nākas piegriest stingrāk,do golam,bet problēmu nav bijis.
https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE
2.aprīlis 2024, 19:16 | links