Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Nez kāpēc Jūs vainojiet Kariņu, valdību ja paši apstipriniet, ka cilvēki nemācas, Kariņš dzina prom no skolas sola?
Cilvēki kas nemācās vai nav spējīgi mācīties arī neveido lielu pievienoto vērtību, ja nav pievienotā vērtība neviens arī vairāk nemaksās!

Rīgā elektriķi un santehniķi uz haltūrām plēš nenormālu piķi, faktiski tos 4k nopelna nestrādājot visu mēnesi, tie kas strādā kvalitatīvi viņiem ir rinda!
25.augusts 2023, 20:42 | links
 
raimondsL [25.aug]: Kad mācījos DITF, visi bija budžetā. Diplomu saņēma 1/6 daļa. Pārējie atkrita.
Nu redz, reālajā dzīvē procentuāli ir vēl sūdīgāk, kā mani pieņēmumi. Tā ka es vēl esmu optimists :)
25.augusts 2023, 20:28 | links
 
Kad mācījos DITF, visi bija budžetā. Diplomu saņēma 1/6 daļa. Pārējie atkrita.
25.augusts 2023, 19:59 | links
 
Pie manīm arī strādājuši un strādā mākslas akadēmijas maģistri metālapstrādē . Nu pelna 600-700eur labā mēnesī. Jā ,ir darba disciplīnas trūkumi ,nu arī alga attiecīgi.
Vai par 2-3k viņi strādātu kā uzvilkti, iespējams, bet varbūt nē. Pirmo laiku jā, bet tad es viņus atlaistu, jo nebūtu darba.

Ar tādām algām es nevienā iepirkumā neuzvarētu.
25.augusts 2023, 19:57 | links
 
Jāā, Os555 pēc Tava dzīves stāsta kaut ņem un raksti grāmatu,, Es sevi izveidoju pats"
Diemžēl šim veiksmes stāstam saistība ar realitāti ir visai maza.

Cik daudz studentu, kas pēc pirmā semestra tiek budžetā un tādā statusā arī pabeidz studijas ?
80% ir tie kas knapi izkuļās vai nepabeidz vispār.

Viņiem Tu saki- celies un ej , tu vari vairāk.
Pamatā jau šie 80% arī sastāda sociuma lielāko daļu. Kaut kā kuļās.
Ferrari, draugam, kas nopelnīts ar savām rociņām. Alga 4 pakas mēnesī elektriķim :)

Nemaldini tautu.
Konkrētajā profesijā ir valsts noteikta minimālā stundas likme. Ja labs meistars maksā divas vai trīs likmes. Vai maksā par gabaldarbu, ja rokas un galva strādā tad nopelna vairāk, bet ne 4000 eur mēnesī, arī ar haltūriņām nē.

Kamdēļ kādam maksāt četras, ja par divām ir kas strādā.

Izcili galdnieki, kokgriezēji ar labi ja caurmērā divīti mēnesī nopelna.

Čomam uzņēmums.
Projektē un instalē elektro komunikācijas lielveikaliem, tirdzniecības centriem.
Viņš teica ka 4 pat viņam ar visiem saviem RTU maģistriem nesanāk, kur vēl strādniekam, kaut ar zelta rokām.

Bet ja konkrēti par tēmu, tad Latvijas valsts pārvaldē nav ,,Vissirslikti.lv" ir vienkārši dirsā un jo tālāk jo trakāk.
25.augusts 2023, 19:45 | links
 
Tā ir un partijas manipulē ar tiem resursiem, kuri ir - lobē budžetniekus ar prognozējamu algu, tai nemaz nav jābūt lielai un darbam atbildīgam, lobē ar pabalstiem, arī sliņķus tai skaitā; lobē ekonomiski lielus spēlētājus. Mums var likties, ka tur vissirslikti, kā var par viņiem balsot. Var, jo pārējā vēlētāju daļa ir sašķaidīta un apātiska.

Tautas vēlēts prezidents vai kas tur, neko nedos. Jāceļ partijas biedru skaits, kad partija var piedalīties vēlēšanās. Tā rezultātā var nākties dabūt pa zobiem no vatņikiem. Tas atspoguļotu 30 gadus neizdarīto. Šobrīd ir daudzi interešu klubiņi, kur atšķiras tikai metodes ko un kā lobēt. Lielāka biedru skaita partijām nāktos uzņemties atbildību, tagad var veģetēt un migrēt no vienas interešu grupas uz otru, cerot atsēdēt nākamos 4 gadus.

Un par algām, veiksminieki un gudrie lai pelna ieguldītajam izglītībā un darbā. Visi tādi nevar būt, bet būtu cienīgi spēt apmaksāt pamatlietas - par mitekli, izskolot bērnus utt. Pabalsti ar kādiem tur kritērijiem ir normālu cilvēku pazemošana. Gausi un dažādi locekļi ir zu viel valstij, ar to lai nodarbojas privātkompānijas.
25.augusts 2023, 12:14 | links
 
Latvijā nav "vissirslikti", nav arī "vissirkruta" kopumā priekš sava izmēra, resursu apjoma un polulācijas valsteles mēs kuļamies absolūti adekvāti. Galvenā opa ir ar demogrāfijas un nācijas novecošanas problēmu.

zaraza, 25.augusts 2023, 11:35

Es teiktu, ka galvenā .opa ir domāšana, padomijas sekas...!
25.augusts 2023, 12:11 | links
 
Tieši tā ES.
jūs pareizi rakstat, ka jāskatās uz sevi sākumā. Ko ES varu izdarīt valsts vai līdzcilvēku labā, ko ES varu izdarīt, lai nodrošinātu savu labklājību, ko ES varu dod pasaulei nevis ņemt no tās.

Man vecvecāki un vecāki mācīja (un es turpinu mācīt saviem bērniem) - tikai tu un vienīgi tu esi atbildīgs par savu labklājību, nevis valdība, vecāki, draugi, skola, liktenis vai horoskopi. tikai tu.

tas arī ir mans dzīves uzstādījums. Paldies valdībai, ka ļoti dāsni apmaksāja covid laiku, paldies par neticami lielo bērnu piedzimšanas pabalstu, paldies, bet es iztiktu. Jo dzīvoju tā, lai es un ģimeni ir nodrošinātu tagad un nākotnē PATS, neskatoties kas ir valdībā, un ko viņi tur dara. Visu savu mūzu strādāju tikai oficiāli, nevienu aplokšnu algu neesmu saņēmis. tas ir mans devums Latvijai. Protams varētu vairāk, un es par to domāju.

jau kādus 2 gadus vispār nelasu un neskatos ziņas Latvijas. tikai globāla mēroga notikumus, sausus faktus bez interpretācijas. jo nav jēgas skatīties, zinot kā tardicionālie un vel jo vairāk sociālie mediji strādā.
Šleserveidīgie met iekšā tabulas ar pietuvinātām x asīm un attālinātām y asīm, ar speciāli izlasītiiem datiem vissirslikti. un smilkstošas kucītes kas paši neko nedara internetā paplēstām mutēm posto un cepjas.

maximā un bērnudārzā nevienu neesmu redzējis pieķēdētu. esmu gan redzējis kundzes kas tur sēž jau 15 gadus un neko nedara, lai attīstitos. žēl. jaukas sievietes noteikti varētu vairāk.

visi brauc uz Rīgu.. laukos nekā nav.. darba nav.. neviens neļauj attīstīties.. ok, stāsts par manu bijušo darba kolēģi Rēzeknes novadā. pirms 15 gadiem sāka ar 10 Ha zemi mantotu no vecākiem. turpināja kopt (nevis pārdeva un nodzēra, kā gandrīz visi viņa kaimiņu vienaudži) un strādāja Rīgā kopa'ar mani. atvaļinājumus ņemā uz sējas un 'plaujas laiku. izmācījās Rēzeknē lauksaimnieku kursus. uzrakstīja projektus, nopirka kombainu, nopirka traktoru. atpirka zemi no saviem nodzērušamies vissirslikti kaimiņiem. Covid laikā visu sakārtoja, sakopa. Tagad ir 50+ HA savējie + izīrēti no apkārtējiem.\

no lauku darbiem brīvākā brīdī kopā ar 2iem darbiniekiem maina mājām jumtus. gadu uz priekšu klienti gaida.

O jā čalis psc strādā, dienu un nakti. nesanāk laika ne dzert ne pīpēt ne smilkstēt kā kucei internetā cik slikti ir. Iespējas ir pa pilno. Rēzeknē jumtus var mainīt piemēram.



2 grāmatas tiem kam viss ir slikti - izslēdziet internetu un palasiet:

Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman
un
Factfullness - Hans Rosling

sapratīsiet, ka viss ir daudz labāk nekā liekas
25.augusts 2023, 12:06 | links
 
Latvijā nav "vissirslikti", nav arī "vissirkruta" kopumā priekš sava izmēra, resursu apjoma un polulācijas valsteles mēs kuļamies absolūti adekvāti. Galvenā opa ir ar demogrāfijas un nācijas novecošanas problēmu.
25.augusts 2023, 11:35 | links
 
Kungi, nu Jūs profanāciju dzenat :( Tīri ekonomiski brīvajā tirgū nevar uztaisīt sitāciju, ka vairākums būtu bagāti finasiālā izteiksmē vienas valsts ietvaros... no kurines tad tās algas rodas? Nu iedomājities, tagad no rītdienas minimālā alga un pensija būtu ar likumu noteiktu 5 štukas. Tas nozīmētu tikai to, ka no parītdienas maizes kukulis maksātu 20EUR (neprecīzi protams)... Hiperinflācija... Ja visai tai maizes kukuļa ražošanas ķēdei no lauka līdz ceptuvei būtu jāmaksā tās 5 štukas un sociālais u.c. nodokļi no tā. Cita lieta ir dzīves līmenis kā tāds, kur pie lielākiem valsts budžeta ieņēmumiem var subsidēt daudzas lietas mazinot sociālo nevienlīdzibu, ja tād mērķis tiek vispār uzstādīts... A lai tie lielie budžeta ienākumi būtu vajag vai nu valstij pašai daudz pelnīt ( standartā pasaulē tas notiek uz Dieviņa dotajiem dabas resursiem) vai jābūt spēcīgai augstas pievienotās vērtības radītāju bāzei, kas, pie tam, ir gatava ar šo pievienoto vērtību dalīties tieši ar šo valsti. Nu un vēl būtiski ir arī laika gaitā uzkrātais (parasti nopizģītais karagājienos un izsūknētais no vergu kolonijām :D) sākotnējais kapitāls... Nu un vēl vajag pozitīvu demogrāfiju un saprātīgu balansu vecuma struktūrā... Da vajag tautas masu kā tādu, tīri lai pēc varbūtības teorijas lielo skaitļu likums strādātu un būtu vairāk izredžu augsti apdāvinātu cilvēku dzimšanai... Tā tā var ilgi rakstīt, ko vajag un kas nav... Ir kas ir, ar to kaut kā jāspēle... Bet piepūst vaigus un aurot, ka te būs laimes zeme, kur vairums , nemaz nerunājot par visiem, būs bagāti un laimīgi? Nu nav tam nekāda loģiski ekonomika seguma... Nē, var notikt haļava, kā arābiem, un pēkšņi nākamās paaudzes kosmosa degviela būs no dzintara un mēs kļūsim par resursu lielvalsti... tikai nu nezi vai... Dies'nemīl, ka nabagi trako... Viss rakstītais, protams, nenozīmē, ka šeit nevar strādā, labi pelnīt, kļut veiksmīgam un bagātam utt. Var, tāpat kā jebkurā citā pasaules valstī !
25.augusts 2023, 11:26 | links
 
Iemetīšu vielu pārdomām, daudzi kladzina par braukšanu uz ārzemēm it kā tur būtu laimes zeme un nebūtu jāstrādā.
Apskatāties cik ir nabadzīgo cilvēku tai pašā Anglijā - 20%, ASV 11,6% , Vācija 20,9%, Spānija 20,4%, Zviedrija 15% un Latvijā 22,5%.
Izdzīvošanas slieksnis ir dažāds valstīs, bet tendence ir līdzīga.
25.augusts 2023, 10:30 | links
 
Profesionāls IT, profesionāls Porziņģis. :))..
Martins....B, 25.augusts 2023, 07:37


Lūdzu: https://cv.lv/lv/vacancy/1072688/gocardless/senior-ruby-engineer

Tik viena piebilde, cilvēkus kam maksā tādas algas caur cv.lv parasti nemeklē!

Ar mūsdienu kombainu braukt uz priekšu ir veiglāk kā ar belarusu, bet ar braukšanu uz priekšu un headera noņemšanu un uzlikšanu tas darbs neaprobežojas, līdz ar to nodzēries traktorists no kolhoza laikiem par minimalku nederēs! Pat nerunājot par nenormēto darbalaiku, ja nav rasa var maukt kaut 24x7, ka tik smagās mašīnas pietiek.

Par pirmskolas skolotajām šaubu nav tur algas ir graujošas un daudz zemākas par skolotāju algām!

Nepareizi ir ka ieejam galējībās, bet stāsts ir par to, ka iespējas ir un faktiski zemās algas var celt uz augšu ar lieliem protestiem un nestrādāšanu vai vienkārši ar totālu darbinieku deficītu, kamēr ir kas strādā par zemām algām nekas būtiski nemainīsies ne valsts, ne privātajā sektorā.
Personas kā indivīda ienākumi ir atkarīgi no personas izvēles, nevis no kāda cita, bet daudzi grib sagaidīt to laimes lāci, bet tas sūnu ciemā tikai lāpstas izdalīja!

25.augusts 2023, 10:16 | links
 
Palasot komentārus, šķiet, ka dažam labam iedomīgam tītaram urīns spiež uz smadzeni. Tāpat kā vairumam no 100 gudrajiem. Tātad mazizglītotajiem, vienkāršu darbu veicējiem (ar zemiem ienākumiem, ir jau kaudze pārtikuši ar 8.klasēm)nav jāēd, komunālie nav jāmaksā utt.nemaz nerunājot par auto, ceļojumiem un citām it kā ekstrām. Apkopējas, sētnieki u.c.zemo algu saņēmēji kā suga nav vajadzīgi. Tikai var pienākt brīdis, kad tie tītariņi bez tiem mazizglītotajiem savos sūdos noslīks. Bet tā valstī vissirlabi-būvējam veloceliņus pa labi, pa kreisi, un tik apgūstam līdzekļus. Izglītotie taču zin un māk.

Viesturs2, 24.augusts 2023, 19:45


Tagad tādi laiki ka neviens nespiež mācīties, nobumbulēji 6-9 klases un ei staigā.
PSRS laikos tikai par nemācīšanos sauca uz direktora kabinetu kopā ar vecākiem un veica morālo audzināšanu abiem, lai vismaz tas nesekmīgais varētu kolhozā par mēslu rausēju fermā strādāt vai govis ganīt.
Sociālā sistēma arī vēl joprojām veicina slinkumu, kā teik, kaut kādu nabadzības pabalstu saņem, pīpiem sanāk, vēl kaut kur pahaltūrē bišķi, kaut ko pagrauzis esi, vēders rūc mazāk, un labi. + vēl iedot makaronu pakas un citu paiku.

Es atbalstu pabalstus tikai slimiem, ar veselības problēmām un veciem cilvēkiem, kuriem ierobežotas darba iespējas, vai arī vienu mēnesi pabalstu ja kādu izmet pēkšņi no darba, visi pārējie kam kājas un rokas kustās, lai iet un strādā, nau ko slaistīties.

Tie skolnieki kas vēlas labāku dzīvi, labāku darbu un gudrāku galvu, tie mācās un meklē no kā mācītes, lai sekmīgi varētu pabeigt skolas. Pārējie denduki tā arī paliek vazājoties apkārt, kuriem nu atkal vajag valstij tērēt naudu dažādām palīdzībām un rehabilitācijām, no tā ka paliek par narkomānu, dzērāju vai kriminālistu.

Kaut kas nav kārtībā visā sistēmā, ne tikai Latvijā.
25.augusts 2023, 09:44 | links
 
diez vai Latvija izdzīvos no čangaļu ubrukuma!!!

aigarsa2, 24.augusts 2023, 20:29


:DDD tev kā tai filmā "Līmuzīns Jāņu nakts krāsā".
Bet...valsts ekonomiskā situācija un tendence sadzīt visus Rīgā pie tā strādā lai Latgaļi būtu Rīgā nevis Ludzā vai Krāslavā.
Tas ir mīts ka Latgalē nevar nodarboties ar lauksaimniecību vai citām lietām, vienkārši visi kas var aizskrien pēc vieglāk nopelnāmas naudas, un tīrāka darba. Tur pat zāģētavās jau nav kas strādā, kur darbs nemaz tik netīrs un smags nav (pie nosacījuma ja zāģētavas līnija nav uzbūvēta pēc principa, ka baļķi vajag atnest no mežmalas uz pleciem)
25.augusts 2023, 09:07 | links
 
Pamostos un saprotu fairy tail ir īsta! Lieliski, pirkšu kombaini un saņemšu 7k. mēnesī. Tikai maza nianse, Latvijā ir tādas saimniecības 10-300… kas maksā tādas algas. Bet uzsvērt vajag!
Profesionāls IT, profesionāls Porziņģis. :))..
Interesanti skolotājs ir profesionālis? Maximā kasiere, kas sēž visu dienu pie kases un pirms desmitiem joprojām smaida un vairāk kā 1000 klientiem novēl jauku vakaru ir profesionāla?
Jūs tādi kā īsti sporta fani, kas seko Latvijas basketbola izlasei. Kura uzvarējusi un tagad skrieniet pa ielu ar Latvijas karodziņu un bļaujiet mēs uzvarejām. Bet reāli tie bija 5-10 spēlētaji. Un algu saņem tikai viņi. Bet jūs bļaujiet mēs visi. Un visi tur nevar un nekad neatradīsies.
Bet labi "vīri", redzams kuros sēž vēl jaunības maksimālisms un naivums, kad jāsāk runāt par VISiem Latvijas novadiem, pilsoņiem tur jūs ieslēdzat aklo vistu. Un argumentējiet pazemojuši kā vien protat.
Mans skrien pēc kombaina.. :)
25.augusts 2023, 08:57 | links
 
jegersz [25.aug]: labs elektriķis nenāk uz lielu firmu zem 4k mēnesī, jo tas ir tas ko var salasīt haltūras, ja kvalitatīvi strādā.

Os555, 24.augusts 2023, 20:16
kurš var pacelt nodokļus tādai algai jeb kurš spēj apmaksāt tādu tarifu, kur iekļauti nodokļi? Pieļauju, ka tikai tādi paši amatnieki-haltūristi citās nozarēs :D

Inars, 25.augusts 2023, 00:11

Šādas algas oficiālas ir IT jomā profesionāļiem, profesionāliem santehniķiem un elektriķiem, flīzetājiem, mainot sfēru profesionāliem traktoristiem ir pat 4.5k€/mēnesī uz rokas, tai pašā laikā uz kombaina sezonas pīķī pat 7-8k€/mēnesī uz rokas (protams tas izlīdzinās gada griezumā), bet tas ar virsstundām, atkal mainām sfēru elektroniķiem, kas veido mikroshēmas, arhitektē tās un lodē ar automātiem tās 6-8k€/mēnesī, ok mainām sfēru pārtikas tehnologs, kas nodrošina dokumentāciju un procesu un kas kārto lietas ar PVD utt. 2,5-5k€!
Ja grib piepelnīties, tad uz lauku darbiem var atrast sezonālos darbus sakot no 30€ dienā uz rokas, beidzot ar 150+ atkarībā no tavas veiktspējas un labāk atalgotie darbi nav akmeņu lasīšana!
Un visam pa virsu! Apkopēja, kas nestrādā pilnu dienu, bet visiem darbiniekiem izmazgā krūzītes un no rīta noliek uz galda, viss ir tīrs uz tip/top būs labi ja ~1500 uz papīra, servisa kompānija protams izmaksās lētāk, bet paši mazgā krūzītes, liks trauķenē + gadās ka var kāds kārtējais kreisais apkopējs apzagties kautko nozogot no darbinieka galda un nav tā ka būs viss tīrs, normālās kompānijās šāda apkopēja beigās ir kompānijas dvēsele un pilntiesīgs darbinieks, arī visos pasākumos piedalās! Tiesa esmu redzējis, ka ir cilvēki kas apkopējai nevar pateikt labrīt, paldies, uzredzēšanos, kur nu vēl vērtēt kā līdzīgu darbinieku kā viņš, līdz šim visus tādus esmu atlaidis, lai kas tas būtu un ir bijis arī drusku sāpīgi, bet princips ir princips!
Žel, ka nedzīvo realitātē. Es, es, mans draugs, mans paziņa... Var atrast, var pameklēt, ir kur, ja zin... Nu ieej CV.lv nolaidies realitāte. Ieslēdz aizliegto paņemienu, tak nesen bija par kokvedēju algām uzzināsi, vismaz, lai nav pasakas jāstāsta... Visi nemelo, nesatraucies... Un vēlreiz, pamēģini plašāk paskatīties, valsts nav tu un tavs paziņu loks. Nu, piemēram, bērnu dārza auklītes/audzinātājas, tev liekas ok, tas cipars, ko viņas saņem ? Protams, ka viņas var un iet projām, bet kādu tāpat vajag, kurš to darbinu darīs. Līdzīgi ar sākumskolām. Bet, ko es tev jautāju jau 3x ir par valsts veiktajiem veiksmes stāstiem, kurus tu tā arī nevienu nenosauci, tik es, es, visi čīkst, visi guļ, visi dzer, bet es... Nu, piemēram, tev liekas, ka tas ir veiksmes stāsts, ka tagad bērni ar kodiem tiek iemesti parastās skolās ? Nu pamēģini plašāk padomāt.. Un šos veiksmes stāstus gan nosaka valdība, ne tas cik tu centīgs vai daudz mācies..
25.augusts 2023, 07:37 | links
 
labs elektriķis nenāk uz lielu firmu zem 4k mēnesī, jo tas ir tas ko var salasīt haltūras, ja kvalitatīvi strādā.

Os555, 24.augusts 2023, 20:16
kurš var pacelt nodokļus tādai algai jeb kurš spēj apmaksāt tādu tarifu, kur iekļauti nodokļi? Pieļauju, ka tikai tādi paši amatnieki-haltūristi citās nozarēs :D

Inars, 25.augusts 2023, 00:11


Šādas algas oficiālas ir IT jomā profesionāļiem, profesionāliem santehniķiem un elektriķiem, flīzetājiem, mainot sfēru profesionāliem traktoristiem ir pat 4.5k€/mēnesī uz rokas, tai pašā laikā uz kombaina sezonas pīķī pat 7-8k€/mēnesī uz rokas (protams tas izlīdzinās gada griezumā), bet tas ar virsstundām, atkal mainām sfēru elektroniķiem, kas veido mikroshēmas, arhitektē tās un lodē ar automātiem tās 6-8k€/mēnesī, ok mainām sfēru pārtikas tehnologs, kas nodrošina dokumentāciju un procesu un kas kārto lietas ar PVD utt. 2,5-5k€!
Ja grib piepelnīties, tad uz lauku darbiem var atrast sezonālos darbus sakot no 30€ dienā uz rokas, beidzot ar 150+ atkarībā no tavas veiktspējas un labāk atalgotie darbi nav akmeņu lasīšana!
Un visam pa virsu! Apkopēja, kas nestrādā pilnu dienu, bet visiem darbiniekiem izmazgā krūzītes un no rīta noliek uz galda, viss ir tīrs uz tip/top būs labi ja ~1500 uz papīra, servisa kompānija protams izmaksās lētāk, bet paši mazgā krūzītes, liks trauķenē + gadās ka var kāds kārtējais kreisais apkopējs apzagties kautko nozogot no darbinieka galda un nav tā ka būs viss tīrs, normālās kompānijās šāda apkopēja beigās ir kompānijas dvēsele un pilntiesīgs darbinieks, arī visos pasākumos piedalās! Tiesa esmu redzējis, ka ir cilvēki kas apkopējai nevar pateikt labrīt, paldies, uzredzēšanos, kur nu vēl vērtēt kā līdzīgu darbinieku kā viņš, līdz šim visus tādus esmu atlaidis, lai kas tas būtu un ir bijis arī drusku sāpīgi, bet princips ir princips!
25.augusts 2023, 00:42 | links
 
labs elektriķis nenāk uz lielu firmu zem 4k mēnesī, jo tas ir tas ko var salasīt haltūras, ja kvalitatīvi strādā.

Os555, 24.augusts 2023, 20:16

kurš var pacelt nodokļus tādai algai jeb kurš spēj apmaksāt tādu tarifu, kur iekļauti nodokļi? Pieļauju, ka tikai tādi paši amatnieki-haltūristi citās nozarēs :D
25.augusts 2023, 00:11 | links
 
diez vai Latvija izdzīvos no čangaļu ubrukuma!!!
24.augusts 2023, 20:29 | links
 
Un jūs vēl sevi pozicionējiet viedumu. Jums kā aklajiem rādi tabulu, bet izsmejiet tur uzrakstīto nopietnību, jo jums nav redzes. Ja neredzu tas nav īsts.
Interesanti. Kam nav lemts redzēt, tas nesapratīs arī pēc pirmās reizes dzirdētā.
Sieva pēdējo trīs gadu laikā strādājusi divos valsts darbos ( tā saucas pieredze), nenormāla valsts naudas izsaimniekošana. Mākslīgi radīti amati.
Man saimnieciskā darbība lauksaimniecībā ir padsmit gadu pieredze. Manā jaunības maksimālismā protams redzējums un naivums ņēma virsroku un neredzēju tos cilvēkus, kas aizbrauca prom jau toreiz. Nemaz nenoskaidrojot, neiedziļinoties cēloņos.
Manā, kaimiņu novados ir aizbraukuši 30% iedzīvotāju. Nākošajos desmit, nu jau līdz 2030. Vēl samazināsies par 25-30%. Tie ir valsts dati! Tirdzniecibai, ekonomikai tas nozīmē kritumu. Veicot svid analizi, perspektīves jaunu veikalu atvēršana nav,. Atveras, aizveras. Asfalts nav liets kopš padomju gadiem. Tas, kas jau uzliets jau remontejams. (Var runāt un var nerunāt, bet tā ir reālitāte)
Jums šķiet tas vissirlabi?
Jūs domājat tas notiek aiz nemākulības, padomju domāšanas? Atpalicība no kaimiņvalstīm atpaliekam par septiņiem gadiem, tāds bija mērķis..
Jā kariņš bija un ir lašara, jau to teicu covidlaikā. Teicu zviedru modelis jāizvēlas. Jā šodien arī saka pasaule to pašu.
Man kā aktīvam pilsoni, kas nav strādājis ne dienu pie kāda, bet nodrošinājis savus ienākumus veicot tirdzniecību, dzīvojis bez kredītiem, cēlis ēkas un nodrošinājis ģimeni utt. Šodien saskaroties ar tiešo ekonomikas stāvokli, ieņēmumu kritumiem, izdevumu pieaugumu, aprunājoties ar citiem ražotajiem Jūsu pretargumentu līmenis vissirslikti, šlesers, striķis.. maigi sakot tāds izklausās ļoti tautisks, jeb prasts. Kas tieši mani satrauc, kāpēc mēs esam tur kur esam.
Mani komentāri bieži vien apzināti skaļi, lai izsauktu sarunu, rezonansi. Kas pa lielam ari notiek.
Aizvainot kādu, nav mans mērķis, mērķis ir pavisam vienkārš veicināt diskusiju, kāpēc tā notiek. Šis ceļš pa kuru ejam kā Valsts ir iznīcības ceļš. Ja tā nebūtu, nebūtu jārunā par skolu, slimnīcu vēršanu, bet gan par atvēršanu.
Hou, jāiet foreles ķert.

mjuniorss, 24.augusts 2023, 11:57


Apmierināti ir tikai tie, Junior, kam kaut kādā veidā ir iespēja appist valsti un pastāvošo iekārtu, jā , un arī caur dažādiem fondiem...piem., tas pats viszinošais čangaļu fermeris ....

aigarsa2, 24.augusts 2023, 18:45
24.augusts 2023, 20:27 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager