Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
udens2.Diemžēl tu turpini dziļi brist mūžameža maldos.Par tevis piesauktajiem es nebalsošu un par Kariņu noteikti nē. Es laikam savu entuziasmu izšāvu laikā,kad bija svēts mērķis - Latvijai vajadzēja izrauties no PSRS apskāvieniem. Tad es gāju un balsoju ko vien var lai šo mērķi sasniegtu. Kad nu tas bija noticis un tautfrontiešus nostūma malā un varas gaiteņos sāka šiverēt Kanādas vecmāmiņa un Stopiņu puķaudzētājs,entuziasms un optimisms noplaka.Tagad laikam ir vienalga par ko balsot.Vienīgais nejauši nenobalsot par putiniešiem.Tā ka udens2 mierīgi vari balsot par Kariņu.Nekas no tā nemainīsies.

Bjorgvins, 18.oktobris 2023, 17:24


Kariņš nav Latvijā ne dzimis ne audzis, viņam pajāt kas šeit notiek, galvenais ieraut naudu un +/- izpildīt dotos uzdevumus, kā uz šobrīdi iskatās, sagraut LV ekonomiku un visu pārējo ar realizētu politiku. Šobrīd lai paglābtos no ādas rīrāšanas, laicīgi pameta krēslu, un iedeva pamēģināt progresīvajiem vienotības vadībā, zemnieki tikai X variantam lai balsis pietiktu kāda nerealizēta likuma izbīdīšanai. + vēl aizskreja uz Briseli un priecīgs izklāstīja savu murgojumu par stambulas konvencijas pieņemšanu, kā arī visus kam atšķiras viedoķi no viņa murgiem, nosauca par kremļa aģentiem, nenojauzdams, vai arī nojauzdams, ka saimā pats ielaida slēptos kremļa aģentus. Ko tad jūs te par Kariņu vairs balsosiet, jāņem aukstākas likmes un jāvirza tik uz priekšu progresīvie, lai straujiem tempiem turpina progresēt JV iesākto.
19.oktobris 2023, 09:11 | links
 
nu skaidrs, vienigais jedzigais sabiedribas modelis ir austrumpuses revolucionāriem- dzivo ātri mirsti jauns.
19.oktobris 2023, 08:57 | links
 
Visās rietumvalstīs ir švaki ar medicinu, aha, to var redzēt, paskatiet kādi viņi knapi dzivi 80,90 gadīgie braukā apkart pa pasauli, žēl skatīties.

usis, 18.oktobris 2023, 15:19


Nu Vācija Šveice Austrija jā, nezinu par Frančiem, bet Anglijā vai Norvēģijā pamēģini aiziet pie ārsta ja sāpēs nieres un vajadzēs sonogrāfiju. Lbākajā gadījumā izsniegs pretsāpju zāles un vajadzēs gaidīt rindā X dienas, nedēlas vai mēnešus, jo tāda sonogrāfija tur ir extra, tas nav kā pie mums, apzvani visus kantorus un kurš ātrāk pieņem tur brauc vai ej.
Pie privātajiem varbūt var izķepuroties, bet valts apmaksātie ne, ja vari pats aizklunkurot pie ārsta, tātad vesels, ja atved ļengenu ar reanimāciju, tātad slims. Ja pamatīgs plaušu karsonis, tad rekomendēs dzert tējiņu, gan jau pāries, nevis ierīt 5 dienas antibiotiku kursu.
Man jau bija doma braukt uz Norvēģiju dzīvot, bet kad visu noskaidroju par medicīnas pakalpojumiem, sapratu ka piz.. tur būs.
19.oktobris 2023, 08:46 | links
 
Visās rietumvalstīs ir švaki ar medicinu, aha, to var redzēt, paskatiet kādi viņi knapi dzivi 80,90 gadīgie braukā apkart pa pasauli, žēl skatīties.

usis, 18.oktobris 2023, 15:19


Nu nevajag vispārināt, rietumvalstis ir dažādas. Ja ņem par demokrātijas citadeli un etalonu uzskatīto ASV, tad tur ar sociālismu īpaši neauklējas. Medicīna tur laba, bet tikai maksātspējīgiem un pastāv pat tāds termins kā "medicīniskais bankrots", kad cilvēki piesaka maksātnespēju nespējot nomakšat slaimnīcas vtml. rēķinus. Un nevienu tas nešokē... ASV modelis ir relatīvi nelieli nodokļi, privātīpašuma absolūtums, augstāka indivīda atbildība par sevi ar mazākām sociālām garantijām. Ne nu gluži vairs mežonīgais kapitālisms, bet nu katrs maksā tik cik viņš maksā, ja kam kas nav, tad pats vainīgs, uravņilovku valsts neuzspiež.

A skandināviem virziens uz otru pusi. Sociālisma sociālais modelis sakrustots ar "apgraizītu" kapitālisma ekonomiku. Lieli nodokļi, privātās iniciatīvas un starpersonu konkurences valstiska ierobežošana, indivīda atbildība un noteikšana pašam par sevi zemāka, lielākas valsts/sabiedrības rūpes par indivīdu neprasot vai tas tās grib un gatavs par to maksāt.

A par tiem 80-90 gadīgajiem, kas pa pasauli skrien... Nu nē, forši jau... tikai lai skrietu un labi dzīvotu pensijā viņi visu mūžu stŗadājuši un maksājuši relatīvi ļoti lielus nodokļus, daudz ko nevarot atļauties tajā vecumā, kad varbūt tā kā gribas un varas vairāk. Un spieduši sevi būt kā visi, neizlekt, nevis cīnīties lai būtu veiksmīgāki par citiem.Tas tiešām ir mūsu virsmērķis - vecumdienās dzīvot turīgāk kā jaunībā un briedumā? Kāda tā medicīna arī nebūtu, bet organisma novecošanu neviens atcēlis nav un biolģiski organisms, kas zaudējis fertilitāti, ir dabas ieprogramēts uz utilizēšanos.
18.oktobris 2023, 23:33 | links
 
udens2.Diemžēl tu turpini dziļi brist mūžameža maldos.Par tevis piesauktajiem es nebalsošu un par Kariņu noteikti nē.Es laikam savu entuziasmu izšāvu laikā,kad bija svēts mērķis - Latvijai vajadzēja izrauties no PSRS apskāvieniem.Tad es gāju un balsoju ko vien var lai šo mērķi sasniegtu. Kad nu tas bija noticis un tautfrontiešus nostūma malā un varas gaiteņos sāka šiverēt Kanādas vecmāmiņa un Stopiņu puķaudzētājs,entuziasms un optimisms noplaka.Tagad laikam ir vienalga par ko balsot.Vienīgais nejauši nenobalsot par putiniešiem.Tā ka udens2 mierīgi vari balsot par Kariņu.Nekas no tā nemainīsies.
18.oktobris 2023, 17:24 | links
 
Visās rietumvalstīs ir švaki ar medicinu, aha, to var redzēt, paskatiet kādi viņi knapi dzivi 80,90 gadīgie braukā apkart pa pasauli, žēl skatīties.
18.oktobris 2023, 15:19 | links
 
Mums baigi vajag skandināvu modeli? Nu nezinu kā tai Zviedrijā vai Somijā, bet tākā Norvēģijā ir ar medicīnu, es tad teiktu pie mums medicīna ir augstākā līmenī (iznemot Jelgavas slimnīcu vai analogas iestādes).
18.oktobris 2023, 14:39 | links
 
Pa to jau stāsts,mēs ejam skandināvu virzienā,būs mums tikpat lieli nodokļi,algas,cenas,bet ne uzreiz,skandināviem ar tas viss nebij uzreiz

udens2, 18.oktobris 2023, 11:22


forši jau iet tai skandināvu virzienā... diskutabli vai to sociālismu un uravņilovku mēs tā gribam, bet nu lai jau būtu... Tik arī tam visam vajag segumu un tad nu lielais jautājums kur mēs lohus rausim, kam mežus, zemes un citus aktīvus pa lēto izpirkt un akumulēt savos pensiju utt. fondos. Nu tāds maigais neo-koloniālisms ar cilvēcīgu seju :D Viņiem ta mēs bijām pa rokai... A mums? Pa ķēdīti nākošie tai piramīdā atradīsies? Ukraina, Moldova, Gruzija?
18.oktobris 2023, 13:28 | links
 
Asimptotiski uz to tiekties jau varam un vajag, bet manuprāt nekad nesasniegsim, jo:
- mums sabiedrības struktūra cita (būtībā 2-kopienu valsts)
- morāle zema (ja kaimiņš zog, es arī)
- dzīves līmenis zems (nelasi nabagam morāli, bet pabaro viņu!)

ir jau otrs variants - ka skandināvi nokritīs līdz mūsu līmenim, piemēram, neapdomīgas migrācijas politikas dēļ. pirmās "bezdelīgas" jau klāt pie šiem...
18.oktobris 2023, 11:54 | links
 
Pa to jau stāsts,mēs ejam skandināvu virzienā,būs mums tikpat lieli nodokļi,algas,cenas,bet ne uzreiz,skandināviem ar tas viss nebij uzreiz
18.oktobris 2023, 11:22 | links
 
un tu gan jau balsosi par tādiem,kas sola samazināt nodokļus un pacelt algas,nu kā jau proletariāts ir darījis gadu desmitiem,nekāda pārsteiguma par jums

udens2, 18.oktobris 2023, 10:30


Nesaku, ka viss LV ir ideāli, bet daudzi pri daudzi dzīvo ar pretrunīgām (lasi - nepiepildāmām) vēlmēm, kā piemēram mazi nodokļi, bet lielas algas valsts darbā nodarbinātiem (skolotājiem, policistiem, mediķiem)...

man jau šķita, ka ar sociālismu un komunismu ir cauri, bet nē, rādās LV ir atdzimis - bankām traka peļņa, tāpēc noteiksim kredīt% griestus, vēl ar atpakaļejošu datumu!!... tīrākais populisms...

būtu labāk 1 alus un 1 viskija markai cenu griestus noteikuši... un ja ar atpakaļejošu datumu - vispār būtu pasaka, man visi čeki saglabāti!! :)))
18.oktobris 2023, 11:07 | links
 
udens2.Es par tevi nekad neesmu šaubījies.Tu noteikti tā izdarīsi.

Bjorgvins, 17.oktobris 2023, 22:21
un tu gan jau balsosi par tādiem,kas sola samazināt nodokļus un pacelt algas,nu kā jau proletariāts ir darījis gadu desmitiem,nekāda pārsteiguma par jums
18.oktobris 2023, 10:30 | links
 
 
udens2.Es par tevi nekad neesmu šaubījies.Tu noteikti tā izdarīsi.
17.oktobris 2023, 22:21 | links
 
lietu runā, jo ciniķi , nelieši un bērni ir labi paciešami, ja savējie
:)
17.oktobris 2023, 17:51 | links
 
Ašais Rādens Jaunā laika pirmsākumos nebija parteigenosse, viņš pievienojās Vienotībai tikai kā Pilsoniskās savienības biedrs (Ēlertes&Kalnietes salasītā banda). Tikai pēc 2010. gada Ašerādens sāka politikā darboties tiešā veidā, Repšes laikos viņa jenotu partejā nebija.

andreiko, 17.oktobris 2023, 16:04


Nezinu kādu Tambovas vilku biedrs viņš toreiz bija, bet IT un citus projektus jēlojenotu paspārnē shēmoja uz urrā arī pirms 2010.
17.oktobris 2023, 17:25 | links
 
nu ja, tā jau noteikti ir. tik caur tekstiem bik pavīd -re kādi viņi turigi nelieši, bet mēs tikai gudri, loti.
:)

usis, 17.oktobris 2023, 16:14


Vispār kopumā es atbalstu turīgus, ciniskus un pragmatiskus neliešus, sausajā atlikumā no viņiem parasti ir krietni lielāka jēga nekā uz augšu pasistiem plikiem ideālistiem. Antipātijas sākas, kā JV gadījumā, ja tie ciniķi izliekas par ideālistiem un apveltīti ar izcilu aroganci.
17.oktobris 2023, 17:20 | links
 
nu ja, tā jau noteikti ir. tik caur tekstiem bik pavīd -re kādi viņi turigi nelieši, bet mēs tikai gudri, loti.
:)
17.oktobris 2023, 16:14 | links
 
Es arī Lācītim Valdim pirkstu žaunā nebāztu, es viņus abus ar Kariņu vislabprātāk novietotu kolumbārijā, ja nu reiz, Deidī, pieminam Ilfu un Petrovu... :)
17.oktobris 2023, 16:07 | links
 
P.S. A vot Ašerādens, lai kāds arī nebūtu, bet mulķis galīgi nav, pat ja cenšas izlikties, tik izmanīgu ģelu kruķītāju kā viņš grūti pameklēt, vēl no Jaunā Laika projektiem atceros, visur kur smuks otkatiņš brieda, tā viņa morda spīdēja no krūmiem. Ja nu vienīgi Jaunups bija vēl glumāks un gudrāks.

zaraza, 17.oktobris 2023, 15:46[/quote]

Ašais Rādens Jaunā laika pirmsākumos nebija parteigenosse, viņš pievienojās Vienotībai tikai kā Pilsoniskās savienības biedrs (Ēlertes&Kalnietes salasītā banda). Tikai pēc 2010. gada Ašerādens sāka politikā darboties tiešā veidā, Repšes laikos viņa jenotu partejā nebija.
17.oktobris 2023, 16:04 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager