Zivju pagatavošanas receptes

Starp citu, varu ieteikt, ko var izmēģināt sagatavot ar autoklāvu - pēlēkos zirņus ar speķīti - sanāk prīmā ēdiens. Nevajag ēst tos pretīgos sausos zirņus, ko uz jaungada sagaidīšanu liek galdā, bet gan treknāku variantu. Tad arī zirņu nemīlētāji teiks - eu, tas patiešām ir garšīgi.

Sabriedina zirņus (šo gan jādara apzinīgi, lai tie burkā pārāk neizplestos), jāpakausē tauki ar sīpoliem, jāielej burkā un jāpiešauj kādas garšvielas pēc saviem ieskatiem. Nekā sarežģīta.

Savulaik biju noprovējis laikam visus bodēs atrodamos zirņu veidus - jāatzīst, mans neveiksmīgākais vārījums bija 5x labāks par bodēs atrodamajiem.

Hotentots, 2.aprīlis 2024, 23:13


Ta pliki tauki vai sacepti circenīši?
2.aprīlis 2024, 23:26 | links
 
Starp citu, varu ieteikt, ko var izmēģināt sagatavot ar autoklāvu - pēlēkos zirņus ar speķīti - sanāk prīmā ēdiens. Nevajag ēst tos pretīgos sausos zirņus, ko uz jaungada sagaidīšanu liek galdā, bet gan treknāku variantu. Tad arī zirņu nemīlētāji teiks - eu, tas patiešām ir garšīgi.

Sabriedina zirņus (šo gan jādara apzinīgi, lai tie burkā pārāk neizplestos), jāpakausē tauki ar sīpoliem, jāielej burkā un jāpiešauj kādas garšvielas pēc saviem ieskatiem. Nekā sarežģīta.

Savulaik biju noprovējis laikam visus bodēs atrodamos zirņu veidus - jāatzīst, mans neveiksmīgākais vārījums bija 5x labāks par bodēs atrodamajiem.
2.aprīlis 2024, 23:13 | links
 
Esmu taisījis produktus gan ar tiem "prastajiem" vākiem, gan ko iepriekšminētajā Ulbrokas bodē minēja kā autoklāvam piemērotākos - visus sākotnēji normāli piegriezu, bet pēc procesa nācās atkārtoti aizgriezt ciešāk.
Brālis 1x ņēma produktus ārā no katla un vākus neaizgrieza. Tā partija aizgāja pa pieskari...
2.aprīlis 2024, 23:03 | links
 
Paldies, vīri!!
Lai jums stāv 100 gadus (konservi un viss cits, kam jāstāv)!! :)
2.aprīlis 2024, 22:09 | links
 
Tieši par vākiem.

https://www.youtube.com/watch?v=5U9DoH9oo7I
2.aprīlis 2024, 22:00 | links
 
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).

Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?

daddy_j, 2.aprīlis 2024, 17:31


Paskaties ito ģaķku,kuram ir entie ,,viģiki" par Tev interesējošo tēmu un daudz ko citu,kas saistīts ar autoklāviem.Vadoties no viņa ,,gostiem" pats gatavoju konservus.Noskatoties par vākiem ,,viģiku" meklēju pareizos...atradu ( Tara 24.lv ),kuri atrodas izbraucot Ulbrokai cauri Saulriešu virzienā.Kad nesanāk aizbraukt pēc ,,pareizajiem" vākiem ,taisu ar parastajiem,kurus pērku kur pagadās...DEPO vai jebkurā citā saimniecības bodē.Tos citreiz,pēc izņemšanas no autoklāva nākas piegriest stingrāk,do golam,bet problēmu nav bijis.

https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE
2.aprīlis 2024, 19:16 | links
 
Es autoklāvam lietoju speciālus vacinus, ja temperatūra virs 100. Saucas ''sterilizacijas', https://tara24.lv/lv/58-sterilizacijas-vacini . Kad skruvē ciet, nevajag pievilkt ar baigo spēku. Tas lai , kad karsē , gaiss no burciņas tiek ārā. Tad arī pēc autoklāva pievelkas. Pašā sakumā, kad pievilku cik spēka, tiešam nepievilkās un pat viena burka karstu izvelkot no autoklāva, uzsprāga, jo tam gaisam/tvaikam nebija iespējas izspiesties ārā kad autoklāvā , 120 grādos. Nu tie vāciņi strādā kā vienvirziena vārsti. . Protams, pirms skrūvēt ciet, vāciņi ir jāpatur kādu pus minūti verdoša ūdeni, lai blīvējums paliek mīksts. Un pirms skrūvēt ciet, burkas maliņu jānoslauka ar , piemēram, salveti no iespējamam ēdiena daļiņām, kas tika lādētas burciņā.. Tad tas vāciņš piegulst blīvi.
2.aprīlis 2024, 19:05 | links
 
72 st somai, būs ok, tik turi ledusskapī, kamer apēdas :)
2.aprīlis 2024, 17:44 | links
 
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).

Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?
2.aprīlis 2024, 17:31 | links
 
No reālās dzīves.
25.janvāris 2023, 11:46 | links
 
2 andreiko
Aņuks labs.... +++
25.janvāris 2023, 10:16 | links
 
un mizas kaķim!
mans (kamēr bija dzīvs) ēda ņurdēdams...

daddy_j, 25.janvāris 2023, 08:37


Es jau arī nomirtu, ja mani barotu ar garneļu mizām :))) :(((
25.janvāris 2023, 09:43 | links
 
un mizas kaķim!
mans (kamēr bija dzīvs) ēda ņurdēdams...
25.janvāris 2023, 08:37 | links
 
Ēst garneles pats nevar īsti atļauties, es tās izbaroju vimbām un butēm. :)))
25.janvāris 2023, 08:35 | links
 
Moš tāda recepte jau eksistē, bet izgudroju pats. gribu zināt Jūsu viedokli. Domāta bija mērce garnelēm.

RaimisD, 24.janvāris 2023, 19:28


Gurmāns. Man garneles tāpat tīri labi aiziet... Kad jāsāk piespiesties, tad var pamērcēt majonēzē...
25.janvāris 2023, 08:31 | links
 
andreiko [24.01.23]: Raimim aņuks.

Nelielā lauku veikaliņā ienāk pircējs, redzams, ka pilsētnieks. Klients pienāk pie letes un saka:
"Labdien, sakiet vai jums sortimentā ir Dor Blū siers?"

Pārdevēja izbrīnīta: "A kas ir Dor blū?"

Pircējs: "Nu tas ir tāds zilgans siers, ar pelējumu, ļoti garšīgs!"

Pārdevēja: "Nē, Dor Blū siera mums nav. Varam jums piedāvāt Dor Blū sardeles un Dor blū cīsiņus."
Labs :))
25.janvāris 2023, 08:12 | links
 
RaimisD [24.01.23]: Sven Tu noteikti pazīstams ar Endiju B.
Ja nē ,tad Armands toč viņu zin :)
Baigi gribētu viņa viedokli uzzināt.
Paldies.
Zinu jā, daudzus zinu tā aroda meistarus
24.janvāris 2023, 20:40 | links
 
Raimim aņuks.

Nelielā lauku veikaliņā ienāk pircējs, redzams, ka pilsētnieks. Klients pienāk pie letes un saka:
"Labdien, sakiet vai jums sortimentā ir Dor Blū siers?"

Pārdevēja izbrīnīta: "A kas ir Dor blū?"

Pircējs: "Nu tas ir tāds zilgans siers, ar pelējumu, ļoti garšīgs!"

Pārdevēja: "Nē, Dor Blū siera mums nav. Varam jums piedāvāt Dor Blū sardeles un Dor blū cīsiņus."
24.janvāris 2023, 20:38 | links
 
Sven Tu noteikti pazīstams ar Endiju B.
Ja nē ,tad Armands toč viņu zin :)
Baigi gribētu viņa viedokli uzzināt.
Paldies.
24.janvāris 2023, 19:34 | links
 
Nav īsti zivju pagatavošana, bet tamdēļ, jau neceps jaunu tēmu.
24.janvāris 2023, 19:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager