Nav nekādu starpkārtu Augšējai mucai ir saglabāts dibens/jābūt bez caurumiem hermētiskam/kurtuvei izmantota otras mucas puse ar nocirstu augšdaļu .Lai labāk varētu ielikt kūpināmajā daļā ābeles vai ķiršu pagales ir izzāģēta lūka.No sākuma izmantoju mitras skaidas ,bet tās dod lieku mitrumu tagad izmantoju uz pusēm šķeltas augļukoku pagales.Esmu izmēģinājis pilnīgi visus kūpināšanas veidus.- namiņus ar 3 m ieri .pepināšanu zemē -auksto kūpināšanu gan manteļskurstenī gan koka kastē.Bet nonācu pie šādas pariktes un citu man nevajag.Garšigi ekonomiski/malkas ziņā/un nav vajadzīga pieskatīšna.Vienīgais ka mucai jābūt daudz maz hermētiski noslēgtai lai neaizdegtos ābeles šķilas kūpinātavā.Kā gribat tā kupinat es palieku pie savām domām un polēmikā neielaidīšos.
bums, cik es saprotu no bilde, tad tev uguns silda tikai to mucu (uguns iekšā mucā netiek , bet izskrien pa skursteni) un tās ķirša pagales ir tieši mucā?
Cik cilvēku tik viedokļu. Man ir šāda kūpinātava(skat bildi galerijā), kūpinām gan vistas, gan zivis, šogad ir plāns arī gaļu padūmot(bail, ka alkohols tiks par daudz tai procesā un tamdēļ kavējam ar 1. mēģinājumu). Zivis kūpinu 2-4 h atkarībā no kūpināmā izmēra un garšas vēlmēm. Man patīk tādas stingrākas, lai dūmu garšu kārtīgi jūt.
Pilnīgi pareizi man pietiek klēpis malkas 2 kūpināšanas piegājieniem un 2 pagales ābeles dūmam. Breksis ar ķirsi vispār iznāk fantastisks krāsa sarkanīga/skaists/un garšigs jo dūms ir saldens
bums - nav tik traki - man čomam ir ņerž truba 6m garumā un 30 cm diametrā. Gribēja, gudrinieks, uztaisīt visu vienā - ij auksto, ij karsto...neklausīja vecus viedus ļaužus, kas savā mūžā tūkstošiem zivju nokūpinājuši :)
rezultātā - lai kaut ko karsti nokūpinātu viņam vajag ~2 tačkas ar malku...kur es savā mucā iztieku ar 4 sausām un 3-4 zaļām pagalēm :)) a auksto kūpināšanu nav i mēģinājis...
Ar 2,90 tev nekāda karstā kūpināšana neiznāks jo vajadzīga 75 grādu temp Ar tādu ieri to dabūt ir grūti.man kūpinot mucā temperatūra ir lielāka un kūpin
āšanas laiks breksim ir 40 min.Zemākā temperatūrā tā jau būs aukstā kūpināšana kas ir pavisam cits process
Karstā kūpinājuma zivis tiek gatavotas 72-75*C grādu temperatūrā, viens cikls ilgst 4,5 stundas.
Vispareizākā zivju kūpināšana ir namiņos kuri arī parasti ar laiku nodeg ,jo ir koka būves un uguns tiek kurts tieši zem zivīm.
Lai no tā izbēgtu uguni zivīm klāt nelaižu tikai karstumu un dūmu./labums ir tas ka tiek paātrināts process un nav tik strikti jāpieskata
siluro
domaaju ka man tas nedraud, jo duumvads ir pietiekami garsh (2,90m).
esmu dzirdeejis ka noteiktaa laikaa zaagjeeta apse var tikt izmantota skurstenja izvedei, nokveepst, bet nedeg. varbuut tikai miits
daddy_j
bet garša jau no tā nemainās
L.Cope
dažus komentus zemāk vari izlasīt, kāds liktenis piemrklē lielāko daļu koka žāvētavu:))))))), bet ja pa nopietno, tad arī skujas dēļiem nebūs ne vainas.
sveiki koptiljshiki :)
zinu ka no skujiniekiem zhaaveetavu netaisa, bet gan no lapiniekiem?bet vai beerza deeliishi derees? ieksheejo sienu ir doma taisiit no beerza un aarpusee apdarei no apses. kaadi materiali jumsiem tiek izmantoti?
kurtuve, duumvads un pamats jau izbuuveeti :)